Dodaj do ulubionych

Polski alkohol

18.11.14, 20:23
Czy znacie moze w Londynie jakis sklep z duzym asortymentem polskiego alkoholu? Wszedzie jest polska wodka, ale mnie chodzi o cos w rodzaju honey brandy, czy moze luksusowy miod pitny, koniecznie w ladnej butelce I presentation box? Znalazlam cos w tm stylu, w slicznych karafkach, polskie z nazwy ale robione w US I tam tez sprzedawane, troche za duzo ambarasu. W ostatecznosci kupie Krupnik ale prezentuje sie slabo na upominek.
Obserwuj wątek
    • marninor Re: Polski alkohol 18.11.14, 20:31
      Sklepu w londynie nie znam ale jako polski alkohol kupilabym zubrowke. I tak bedzie ciezko o ladne opakowanie a to alkohol tylko w pl produkowany.
      • steph13 Re: Polski alkohol 18.11.14, 20:43
        Dzieki, ale ci ludzie nie pija duzo, wodki wcale. Stad myslalam o czyms ciekawym, innym, moze na rozgrzewke w zimowe wieczory. I prezentacja jest super wazna. Wlasnie znalazlam Krupnik w pudelku drewnianym wyscielanym satyna, w The Drink Shop. Obleci moze z braku wyboru ale szukam dalej.
        • marninor Re: Polski alkohol 18.11.14, 21:15
          No to tym bardziej... zubrowka z sokiem jablkowym smaluje szarlotka. Butelka z trawa wyglada ladnie;) no i o zubrach sie moze czegos dowidza bo to gatunek na wymarciu ;)
          Na rozgrzewke to mozesz znalezc wisniowke ;)
        • mama-123 Re: Polski alkohol 18.11.14, 21:19
          Ano wlasnie zubrowka wiec pasuje, tylko im wytlumacz jak sie ja pije.
          • marninor Re: Polski alkohol 18.11.14, 21:24
            Do szklaneczki 50ml plus sok jablkowy i lod-najprosciej...
            • marninor Re: Polski alkohol 18.11.14, 21:27
              Lub zubrowka.pl/pressroom/pl/pages/downloads/1/drinki
    • marninor Re: Polski alkohol 18.11.14, 21:23
      www.smaczajama.pl/sklep/mobile/pl/p/Wodka-Zubrowka-0,7l-w-ozdobnej-karafce/4475
      jest edycja prezentowa w krysztalowej karafce
    • glasscraft Re: Polski alkohol 18.11.14, 22:00
      www.thehouseofdrinks.co.uk/the-house-of-spirits/vodka/polish-vodka?p=1
      • steph13 Re: Polski alkohol 18.11.14, 22:41
        Dziekuje za wszystkie podpowiedzi. Ta Zubrowka w karafce prezentuje sie dobrze musze przyznac. Ogolnie sporo jest ladnie wygladajaych wodek - sama nie pijam wiec nie oceniam smaku tylko wyglad pod katem przydatnosci na prezent, dla ludzi, ktorzy zazwyczaj konsumuja wykwintne szampany I wina z wyzszych polek wiec ten polski podarek to poniekad ciekawostka ma byc.
        • aineska Re: Polski alkohol 18.11.14, 22:58
          ja na takie okazje przywoze Goldwasser, z plywajacymi drobinkami zlota wiec zawsze jest ciekawostka ;) brandspot.pl/?portfolio=goldwasser-etykieta

• glasscraft Re: Polski alkohol 18.11.14, 23:01
          Jezeli tak, to ja bym sprobowala znalezc cos z bardzo tradycyjnej firmy bez wzgledu na opakowanie I "gadzety" dodatkowe. Czyli raczej wlasnie krupnik albo zubrowke.
          • steph13 Re: Polski alkohol 18.11.14, 23:09
            glasscraft, pilas kiedys ten Krupnik? Jak to smakuje. Dawno temu znajomy Portugalczyk przywozil mi ze swojego kraju w prezencie ichniejsza Honey Brandy, slodkie, rozgrzewajace, swietne na wszelkie przeziebienia, chociaz mozna bylo rowniez pic z lodem I cytryna. Czy ten Krupnik to cos podobnego?
            • glasscraft Re: Polski alkohol 18.11.14, 23:27
              W bardzo duzym uproszczeniu wodka na miodzie :-) ale z ilestamletnia :-) tradycja produkcji I przepisem podobno trzymanym w sejfie :-)
              Slodkie I przyprawowe troche, mnie smakuje chociaz normalnie z wodek to ja wole biale wino :-)
              • ssabaudia Re: Polski alkohol 19.11.14, 00:14
                krupnik jest dobry na taki jeden, dwa kielonki. Smakuje słodko, korzennie, pyszny jest.
                Ale ten tradycyjny, ciemnożółty. Bo widziałam kiedyś taki biały ale tego w życiu nie piłam.

Aleś mi smaka na krupnik zrobiła... Kurde nie pamiętam, kiedy ja w ogóle wódkę piłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka