Dodaj do ulubionych

Pytanie z zakresu payroll

20.11.14, 19:04
Szukam porady: zmieniłam prace, ostatni dzien w starej był 6 listopada, w nowej 7 listopada. W obu pracach wypłata jest 20ego danego miesiąca.
Jak wyliczają pensje? Proporcjonalnie od 1 do 1 miesiąca? Czy zaczynaja od 20ego?
Z góry dziękuje!
Obserwuj wątek
    • lucasa Re: Pytanie z zakresu payroll 20.11.14, 23:13
      20go bedziesz miala wyplate na koncie za okres 7-30 listopada.
    • anna.niebieska Re: Pytanie z zakresu payroll 21.11.14, 00:03
      Zalezy jaki jest cut off date. U mnie np w tym miesiacu cut off 9tego , wyplata 24tego. Co miesiac sie to troszke rozni (o kilka dni) w zaleznosci od tego jak wypada pay day I za ile tygodni placa (niektore miesiace mamy 5cio tygodniowe). Nie wiem od czegoto zalezy, ale to chyba wewnetrzne ustalenia firmy :) Na poczatek roku finansowego dostajemy info co do cut off I pay dates na 12 mcy.
      • yumemi Re: Pytanie z zakresu payroll 21.11.14, 07:14
        Dziękuje bardzo!
        Ze starej pracy która skończyłam 6 listopada dostałam na czysto ok 60% pensji tej co dostawałam normalnie - znaczyloby to ze cut off był jakos wczesniej niż 30ego pazdziernika, prawda?
        • anna.niebieska Re: Pytanie z zakresu payroll 21.11.14, 08:00
          Jezeli tylko 60% to znaczy, ze nie przepracowalas pelnego okresi rozliczeniowego (calego finansowego miesiaca).. Czyli cut off byl prawdopodobnie po 7.11. Ja bym po prostu zadzwonila do payroll I zapytala. Tym bardziej, ze powinni Ci wyplacic zalegly urlop (o ile jeszcze jakis mialas).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka