Dodaj do ulubionych

astma u dziecka

29.12.14, 14:48
Moj maly chrzaka non stop. Dostal raz antybiotyk, sterydy i myslalam, ze lepiej, ale nie.
Poszlam drugi raz do gp i dostalismy inhalator (2 pufy 4x dz).
Nie chce byc madrzejsza od lekarza, ale ja tamm astmy nie widze. Gp tez zgaduje, bo mowi ze to rozne rzeczy moga byc....

Ale do rzecczy, jesli to astma to czy jest mozliwe, aby syn nie chrzakal w nocy ( astma podobno "atakuje" w nocy) i druga sprawa: przyjal juz kilka tych pufow i rzadnej poprawy nie widze. Czy to ma jakos od razu dzialac? Bo np zaraz po inhalatorze tez chhrzaka.
Nie wiem czy truc go tym, jesli to nie pomaga.
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: astma u dziecka 29.12.14, 16:18
      m.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/sygnaly-ciala/ciagle-chrzakanie-przyczyny-o-jakich-chorobach-swiadczy_41809.html
      Moze lepiej sprawdzic pasozyty I\lub hormony tarczycy?
      • murasaki33 Re: astma u dziecka 29.12.14, 16:28
        Moje doswiadczenie: jesli dziecko ma atak astmatyczny, poprawa nastepuje w ciagu kilku minut po podaniu inhalatora.
    • kingaolsz Re: astma u dziecka 29.12.14, 17:04
      Cherrie, astme dosc ciezko jednoznacznie zdiagnozowac wiec pewnie GP bada teren. Inhalatorow jest wiele i kazdy ma inne dzialanie, inna predkosc reakcji- skad ktos ma wiedziec co Wam przepisano i po jakim czasie ma byc poprawa?
      A inna sparawa - masz wilgoc i grzyb w domu? Jesli tak to problemy z ukladem oddechowym beda sie Wam ciagnac, az zamieszkacie w suchym, a i tak pluca juz moga zostac problematyczne.
      • bisiek10 Re: astma u dziecka 29.12.14, 17:29
        My ostatnio wyladowalysmy w szpitalu z polecenia gp z problemami z oddychaniem.Zatrzymali nas na noc.Co 4 godz 10 wdechow potem w domu redukcja przez nast 4 dni.Diagnoza-viral induced wheeze.Godz temu bylam u gp z kaszlem ,ktory sie ciagnie od tego pobytu w szpitalu.W klatce piersiowej czysto.Znow dostalysmy inhaler tylko ze tym razem dwa wdechy na noc.
        • cherrie Re: astma u dziecka 29.12.14, 18:08
          Mieszkanie mamy wyjatkowo suche. Kurcze, nie zebym sie tym chrzakaniem jakos super martwila, ale ...
          To nie jest kaszel, to sa jednorazowe chrzakniecia. Ja bardziej obstawiam cos z gardlem. Nie wiem dlaczego gp tak sie tego kaszlu uczepil, jako ze to cos oskrzelowego.
          Ja nie doszukalam sie zadnego zwiazku z czestotliwoscia, mlody ot tak sobie pochrzakuje...raz czesciej, raz rzadziej. Nie wiem, moze to tylko tik.
          • bisiek10 Re: astma u dziecka 29.12.14, 19:14
            A moze to bardziej nosowa sprawa niz oskrzelowo-gardlowa :)
            • cherrie Re: astma u dziecka 29.12.14, 23:19
              Moze....i tak. Ja mam przewlekly niezyt nosa, wiec moze i on cos podobnego zlapal.Pod oknami autostrada, moze to od tych trucizn, albo ze za blisko morza:-)
    • carmelaxxx Re: astma u dziecka 30.12.14, 13:54
      wyrazna poprawa podczas podawania lekow inhalatorem moze nastapic nawet po paru tygodniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka