Dodaj do ulubionych

copper coil

05.02.15, 13:26
Macie zalozona ta spirale?
Mam wizyte na12tego i troche sie obawiam..
Jakie u Was ,wrazenia' z podczas i pozniej? 😉
Obserwuj wątek
    • szczepka75 Re: copper coil 05.02.15, 13:44
      ja od 4 lat mam mirene ,kolezanka copper coil .
      zadnych efektow ubocznych nie mamy ,
      krwawienie podczas okresu minimalne ,kolezanka normalne
      wrazenia z "podczs" hmmm takie sobie ale do przezycia .ja mialam blizny na macice po porodzie i ciezko bylo zalozyc wkladke .po trzeciej probie sie udalo .

jak Twoj organizm dobrze przyjmie wkladke nie wiadomo ,no ale zawsze mozna wyjac wczesniej jak bedziesz nie zadowolona
      • nannyjo32 Re: copper coil 05.02.15, 20:40
        a jak z mirena bo wlasnie bede sobie zakladala. Czy przytylas? czy masz nadal ochote na seks? czy masz jakies skutki uboczne?
        • kalpa Re: copper coil 05.02.15, 20:51
          Mam copper coil od niemal 5 lat i niedugo wymieniam na nową. Żadnych efektów ubocznych, nie zawiodła ;)
          • plain-vanilla Re: copper coil 05.02.15, 21:47
            Tez mam. Mam mieszane odczucia, ale nie chcialam hormonow, wiec ta opcja wydawala sie i ciagle jest najbardziej optymalna. Za pierwszym razem ( po 1. dziecku) bardzo zle znosilam tygodnie po zalozeniu i pewnie bym ja w koncu wyjela. Bole brzucha i odczucie dyskomfortu (jak przed miesiaczka) byly spore i ciagnely sie bardzo dlugo. Po drugim dziecku zakladal ten sam lekarz i od razu bylo super. Okresy sa bolesne i obfite przez co w ciagu dwoch lat nabawilam sie anemii i w tej chwili biore zelazo, wiec to jest cos, co trzeba by monitorowac.
        • yumemi Re: copper coil 05.02.15, 21:44
          Mirena (IUS) to nie jest copper coil (IUD) -
          Miałam kilka lat, jadlam normalnie wiec nie tylam :-) wydziela niewielkie ilości progesteronu miejscowo.
          • turmalinka Re: copper coil 06.02.15, 18:41
            jadlam normalnie wiec nie tylam :-) wydziela niewielkie ilośc
            > i progesteronu miejscowo.

tez jadlam normalnie, ale niestety tylam, do tego caly wachlarz innych nieprzyjemnosci zwiazanych z hormonami, ot taka moja uroda - zadnych hormonow nie moge, nawet tych minimalnych dawek

miedziana spirale wspominam bardzo dobrze, okresy normalne, niebolesne - zbieram sie zeby do niej powrocic
    • sueellen Re: copper coil 08.02.15, 17:36
      Mam polecam. Założenie nie bolało choć było nieprzyjemne. Bolało jak na okres pierwsze dwa dni, pierwsza miesiaczka niemal jak połóg ale potem już ok :) 10 lat spokoju!
      • lamparda33 Re: copper coil 11.02.15, 20:28
        Dzieki dziewczyny!
        Ide jutro..brrrr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka