Dodaj do ulubionych

Garnki poszukiwane

13.09.15, 20:14
Poszukuje garnkow, najchetniej typu rondel, ale musza miec tez uchwyt po stronie przeciwleglej do raczki. Nienagrzewajace sie uchwyty, wiec plastikowe lub drewniane. Nie pokryte ceramika, najlepiej po prostu stalowe. Musza sie nadawac do zmywarki. I rozmiar 18 cm, 20 cm i wieksze. pokrywki najlepiej szklane i z tym takim wmontowanym sitkiem, zeby latwo makaron czy ziemniaki odcedzic. Ktos? Cos? Blagam, bo juz mam dosc szukania. Chcialabym kupic 3-4 garnki i zmiescic sie w stowie.
Obserwuj wątek
    • marninor Re: Garnki poszukiwane 13.09.15, 22:39
      Dwa miesiace temu wymienilam wszystkie gary i jestem mega mega zadowolona! Mam i rondle i z dwoma uchwytami i patetnie i garnek do mleka.brabantia tritanium! Szukaj na amazon.
      • zurekgirl Re: Garnki poszukiwane 13.09.15, 23:17
        Ladne, ale nie maja pokrywek z sitkiem i nie nadaja sie do zmywarki (wg odpowiedzi amazonu). Da sie utrzymac taki wiekszy rondel po nagrzaniu w reku? Nie nagrzewa sie raczka? Nie jest sliska? Nigdy nie mialam garnkow z metalowymi uchwytami.
        • marninor Re: Garnki poszukiwane 13.09.15, 23:22
          Raczka sie nie nagrzewa- nie odnowowalam. Biore normalnie w rece ;) ale zwroce uwage jak bede gotowala czy jest cieple czy zimne. Dam znac.myje je w zmywarce i nic im nie jest. A sitko? Hmmm nie mozna miec wszystkiego ;b garnki na zywo wygladaja naprawde super. Zdjecie nie oddaje ich urody ;)
          • marninor Re: Garnki poszukiwane 13.09.15, 23:26
            Ikea ma garnki z sitkami seria 365+ tylko nie jestem pewna o jakie sitka dokladnie Ci chodzi bo dla mnie one nigdy nie byly potrzebne
            • e-vil Re: Garnki poszukiwane 14.09.15, 09:06
              Ja mam garnki Thomas Cook&Pour - kupione w Tesco kiedyś za kupony - nie wiem czy gdzieś je można oddzielnie kupić indywidualnie (pewnie amazon..) - ale ja z tych garnków jestem zadowolona - u mnie to w ogóle problem, bo ja mam indukcje, więc większość garnków odpada ;)
            • marninor Re: Garnki poszukiwane 14.09.15, 11:13
              Gotowalam owsianke- raczka sie nie nagrzewa.
              • zurekgirl Re: Garnki poszukiwane 14.09.15, 17:32
                A mi chodzi o takie garnki www.fishpools.co.uk/judge-vista-saucepan-18cm/p26907?mkwid=N4afl7TJ_dt&pcrid=45220157155&gclid=CL3egKTr9scCFUkUwwod5UEDrw , tylko maja miec jeszcze jeden uchwyt, po stronie przeciwleglej do raczki. Tak, zebym mogla ciezki gar chwycic dwiema rekami. I jeszcze lepiej, jakby ucgwyt na pokrywce byl jak ucho a nie guzik. Taki ze mnie wymagajacy klient ;)
                • karolina_zet Re: Garnki poszukiwane 14.09.15, 23:03
                  Znajomy, Anglik, kucharz, dal nam z 10 lat temu komplet garnkow w prezencie. Rewelacyjne byly, czort mnie podkusil, pomyslalam ze stare i sprawilam sobie rok temu nowy komplet. Z John Lewis, takie srebrne, 3 sztuki, placilam cos okolo £100. Jestem bardzo niezadowolona. Wygladaja juz bardzo srednio:( Zdecydowanie nie polecam. Kupilam wiec ostatnio dwa dosc fajne w tkmaxx, niestety nie pamietam nazwy.
                • pyza_uk Re: Garnki poszukiwane 15.09.15, 20:21
                  Meyer? Circulon?
                  www.amazon.co.uk/Meyer-Advantage-Non-stick-Cookware-Saucepan/dp/B0007ZFQIY
                  www.amazon.co.uk/Circulon-Infinite-Anodised-Cookware-4-Piece/dp/B005SS8HV8/ref=pd_sim_sbs_201_3?ie=UTF8&refRID=0FPJPB4Y3TPHNYF4Y71Y&dpSrc=sims&preST=_AC_UL320_SR320%2C320_
                  Ja mam jeden powlekany teflonem chyba, jest super!
    • princesswhitewolf Re: Garnki poszukiwane 15.09.15, 21:00
      jak na gaz to zobacz Flame w Lakeland. B szybko sie nagrzewaja. Mam jeden takowy -super.
      Zobacz Le Creuset tez sie sprawdzaja, moze cos z miedzianym dnem ze wzgl na przewodnictwo. To wszystko z mysla o gazie. Jak masz indukcje to pozostaje stal albo Le Creusety czy Casseur czy Sainsbury kopie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka