21.02.16, 12:27
Przeprowadziliśmy się niedawno do wynajmowanego mieszkania i po wielu latach przerwy marzą mi się znowu firanki. Wszystkie karnisze są pojedyncze, nie uśmiecha mi się wymieniać ich na podwójne. Znajoma ma firankę zawieszoną na drążku rozporowym, inna wspominała o firanie zawieszonej na żyłce, a żyłka zaczepiona na karniszu.
Może wymyślono coś nowego?
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: firany 21.02.16, 12:36
      Nie mam firanek, ale moim zdaniem drazki rozporowe sa najlepszym wyjsciem.
    • zurekgirl Re: firany 21.02.16, 15:48
      Mialam w wynajmowanym mieszkaniu firanki na zylkach. Sprawdzalo sie to na waziutkim oknie, na takim 80 cm juz nie. Linka sie uginala. Postawilabym na drazek.
      • krecik Re: firany 21.02.16, 19:32
        Powyzej pewnej dlugosci nalezy zylke badz drazek podeprzec. Mozna kupic osobno haczyki/zaczepy, coby odciazyc srodek.

Ag
    • e-vil Re: firany 21.02.16, 22:19
      Ja mam tymczasowo firankę na drążku rozporowym. Akurat dziś zamówiłam karnisze podwójne - do 3 sypialani wyszło mi ok 100 funtów (tak więc myślę, że drążek do wynajmowanego mieszkania byłby najlepszym rozwiązaniem - innych unowocześnień nie znam ;))
      U córki w sypialni mamy jeszcze inny patent - rolety w oknach a na pojedyńczym karniszu wisi firanka, zasłon brak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka