Dodaj do ulubionych

Plot z bambusa?

26.04.16, 19:37
Potrzebuje zrobic plot z trzech stron - jedna zabuduje deskami napewno bo mam dosyc dzieci sasiadki gapiacych sie i wiszacych na plocie oraz jej gaci ale z dwoch stron sasiedzi maja plot ok i niv do nich nie mam wiec pomyslalam ze zamiast inwestowac w plot moglabyn swoja strone a ich tyl ozdobic takimi panelami 1,80cm wysokosci jak ploty mata z bambusa / trawy. Tylko ile takie bambusowe ogrodzenie pozyje? Czy sie sprawdzi? Kto ma/mial?
Obserwuj wątek
    • yadrall Re: Plot z bambusa? 26.04.16, 22:52
      Nie mam pojecia o zywotnosci plotu z bambusa,ale niestety dzieci sasiadow moga sie wieszac na plocie dowolnej wysokosci-nasz ma 2.4m i dzieciaki nadal sie wspinaja :(
      • e-vil Re: Plot z bambusa? 26.04.16, 23:14
        u nas podobnie - sąsiadka ma ławkę pod swoim płotem, więc dzieciaki tak się wieszają i też nam zaglądają ;)
        • marninor Re: Plot z bambusa? 27.04.16, 04:45
          Corka sasiadki sobie krzeslo stawia -wrrr- od ich strony plot bedzie solidny ... moze z drutem kolczastym ? :D pod napieciem?? :D jeszcze ponad rok temu i wczesniej to byla urocza slodka dziewczynka ktora nawet zapraszalam na trampoline jak robilam cos w ogrodku... az stala sie wrednym stworem rzucajacym smieci i piszczacym na zlosc a to wiszenie na plocie - wrr
    • marninor Re: Plot z bambusa? 27.04.16, 04:50
      P.s na tych z bambusa nikt by nie wisial ;)
      • panixx Re: Plot z bambusa? 27.04.16, 18:13
        A moze postawisz porzadny plot z paneli drewnianych? U nas wyszscy takie maja, pozwala to zachowac pewny stopien prywatnosci.
        • marninor Re: Plot z bambusa? 27.04.16, 18:21
          No to od strony prywatnosci plot bedzie bardzo porzadny.... ale dwie inne strony moglyby byc bambusowe co zdecydowanie obnizy koszty bo postawienie plotu a mam 30 mb to jest nie maly koszt
          • irenta Re: Plot z bambusa? 28.04.16, 15:12
            takie z bambusa ale pvc bambusa podobno sa trwalsze. nie wiem bo moj dopiero czeka na zamontowanie ale wyglada moim zdaniem lepiej. o taki: www.primrose.co.uk/40m-20m-split-bamboo-artificial-screening-papillon-p-23902.html
            • marninor Re: Plot z bambusa? 28.04.16, 18:22
              Ten pvc reklamowany tu to drozszy niz solidny plot z desek...
              • cherrie Re: Plot z bambusa? 29.04.16, 08:38
                A to do Twojego ogrodu czy wynajmujesz? Bo jak Twoj, to raczej bym zainwestowala w plot drewniany. Na tutejsze zimowe wiatry.... ten bambusowy moze fruwac!
                Ja juz mialam plot naprawiany w tym roku. Najlepiej kup to co maja w okolicy, jak bambusow nie widzisz, to widocznie jest powod:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka