cherrie 12.06.16, 23:19 Uzywacie moze? Warto kupic/stosowac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nannyjo32 Re: Krem z progesteronem 13.06.16, 14:27 a o co chcesz urzywac takiego kremu ? Odpowiedz Link
mazenaow Re: Krem z progesteronem 15.09.18, 21:04 Witam.Używam 2-gi miesiąc i: Ponieważ poczta zawalila zaczełam stosowac dopiero od wieczoru 13dn cyklu ( przy cyklach 25 dniowych),mieszaczka przyszla bezbolesnie a normalnie juz tydz wczesniej pobolewalo podbrzusze , migrena przed menstruacyjna trwala 2 dni nie 3.1 dzien miesiaczki baaardzo bolesny reszta wcale, a cykl wydlużyl sie do 28 dni zapomnialam nadmienic. Płytka paznokciowa sie wygladzila - normalnie od 1-szego dnia miesiaczki pojawiały mi sie bruzdy poprzeczne tuz przy wałach paznokciowych - co jest objawem problemów hormonalnych.zobaczymy jaki bedzie efekt tego miesiaca za pare dni.Ponieważ przestalam sie smarowac na 2 dni przed spodziewana miesiaczka a ona sie przesunela o 3 dni nie wiem kiedy mialam owulacje i nie wiem czy zabawy z mężem zakoncza sie sukcesem .Staramy sie o drugie dziecko juz 7 lat ,mialam ciezki poród kleszczowy, pamiatka jest przepuklina maciczna, przydałaby mi sie tzw ,,koronka,, czy inaczej plastyka ale to dopiero lekarze zrobia mi gdy zdecyduje sie nie miec juz wiecej dzieci bo inaczej jest bez sensu.Badalismy sie oboje z mèżem wszystko u nas ok ja jedynie mam baardzo niski progesteron który nie chciał nawet drgnąć po tabletkach czy ziółkach. Podobno przy tak niskim poziomie progesteronu nie powinnam mieć miesiaczek a ja mam regularne ,podobnie jak owulacje (wszystko kontrolowane w szpitalu i testami domowymi) ,kilkakrotnie miałam symptomy ciążowe ale niestety konczyło sie wszystko fiaskiem z powodu niskiego progesteronu. Skóra niestety mi sie jeszcze nie poprawiła - a tez na to licze, choc przeciez nie od razu Rzym zbudowano ;). Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Krem z progesteronem 16.09.18, 01:02 ale zdajesz sobie sprawe ze ryzyko raka sie zwieksza? Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Krem z progesteronem 16.09.18, 13:28 jedyny naturalny progesteron czyli 'bioidentical' albo' bodyindentical' jest w utrogestan ale jest na recepte. Podaja go tez pania w ciazy przy IVF. Wszystie te niby kremy to bym odradzala. Pozatym jak sie jest w menopauzie to powinno sie brac i progesteron i estrogen. No chyba ze nie ma sie jajnikow to estrogen. www.medicines.org.uk/emc/product/352/smpc Odpowiedz Link