Dodaj do ulubionych

Tumble dryer

21.01.17, 17:25
Dziewczyny doradzcie prosze co jest potrzebne do podlaczenia suszarki? Czy wystarczy podlaczyc do gniazdka czy musze miec jakies odplywy czy rury? Musze kupic suszarke, mam miejsce w jednym tylko punkcie w kuchni zaraz kolo pralki (lub na pralce) ale nie dam rady tam podiagnac zadnych dodatkowych kabli, rur czy odlywow. Nie mialam wczesniej osobnej suszarki i sie zastanawiam czy wystarczy tylko do gniazdka czy jakies fachowe podlaczenie musi byc?
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • karolina_zet Re: Tumble dryer 21.01.17, 18:52
      Jest kupisz kondensacyjna to potrzebujesz tylko prad. Zadnego fachowego podlaczenia.
      Jesli kupisz taka z wywiewem (vented) to oprocz pradu bedziesz miala duza rure przed ktora bedzie wywiewane cieple powietrze i woda ( para). Tez nie trzeba specjalnego podlaczenia ale jesli nie masz gdzie tej rury wyprowadzic na zewnatrz to klops.
    • princesswhitewolf Re: Tumble dryer 22.01.17, 00:02
      dokladnie tak jak karolina napisala, Kondensacyjna to masz pojemnik na wode i filter do oczyszczania. A jak kupisz taka co jest do podlaczenia to nie musisz wtedy wody wylewac i czesc fluffs idzie tez z woda. Acz jest filter co wszedzie trzeba czyscic
      • wiwi1 Re: Tumble dryer 22.01.17, 11:02
        Dzieki dziewczyny. Chce kupic suszarke boscha, one sa self cleaning, ale prawde powiedziawszy sie nie wglebialam za bardzo co one sobie czyszcza, filtr moze lub kamien? Musze jednak postawic szuszarke na pralce, bo mam toche miejsca kolo pralki, ale najprawdopodobniej to bedzie za malo, no i ciezko sie bedzie dostac, bo bylaby za stolem i lawa. Widzialam takie "laczniki" do postawienia suszarki na pralce (jak to sie fachowo nazywa?) i mam pytanie. Mja pralka przy wirowaniu nie wibruje bardzo, ale przy 1600 obrotow jednak rzeczy z niej leca. I co wtedy z taka suszarka, nie zleci mi na glowe;)? Jest mozliwe zeby suszarka zleciala z pralki?
        Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka