Dodaj do ulubionych

Warwick Castle with 4 years old

20.03.17, 14:21
Poczekac bo za maly jeszcze czy warto juz jechac?

Nigdy tam nie bylam.
Obserwuj wątek
    • lucasa Re: Warwick Castle with 4 years old 20.03.17, 14:51
      My bylismy z dziecmu w takim wieku. A potem starszymi tez. Inne zwiedzanie. Ale warto w obu przypadkach. Potraktuj jak day-out z piknikiem. Zobacz kiedy sa jakies extra zajecia - pokazy rycerskie, przebieranie w stroje itd.
      Nie pojechalabym w brzydka pogode tylko na zwiedzanie

My w lecie bedziemy jechac ze starszakami , maluchy beda mialy 3 i 4 i tez skorzystaja.

Tyle ze poszukaj promocji bo z tego co pamietam jest drogo.
      • princesswhitewolf Re: Warwick Castle with 4 years old 20.03.17, 23:22
        Na platkach sniadaniowych Kellogs ( np kukuydziane za 1.40 funta) jest oferta pt Adults Go Free. Czyli za dzieciora sie placi Gate Price a dorosly wchodzi za darmo. Mozna tak wlezc do Chessington Park of Adventure, Legoland, Warwick Castle, Shreck Adventure, Sealife i pare innych

Inna opcja jest Tesco Vouchers. WLazi sie na strone CLubcard i kupuje za vouchers bilet duzo taniej.
    • aniaheasley Re: Warwick Castle with 4 years old 20.03.17, 15:51
      Mialam napisac podobnie jak Lucasa, inaczej sie zwiedza z 4 latkiem, inaczej pozniej. Moje dzieci w wieku 4-5 lat byly w Tower po raz pierwszy, zakladaly jakies niesamowicie ciezkie helmy i walczyly na drewniane miecze ale po paru latach nic z tego nie pamietaly i poszlismy jeszcze taz na bardziej dorosle zwiedzanie.
    • wiwi1 Re: Warwick Castle with 4 years old 20.03.17, 18:19
      Powiem Ci za dwa tygodnie bo jedziemy na dwie noce z 5 i 7 latkiem. Pogode ciezko niestety przewidziec, mam nadzieje, ze bedzie ok.Kiedy sie wybierasz?
      Pozdrawiam:)
      • panixx Re: Warwick Castle with 4 years old 20.03.17, 18:49
        Jesli myslisz o potrzebach kulturalnych syna, to ja bym poczekala jakies 2 lata. Jesli sama masz ochote odwiedzic - to juz inna sprawa.
        Zawsze duzo jezdzilismy glownie dla siebie samych. Mniejsze dzieci pamietaja wybiorcze rzeczy, glownie nie te, o ktorych my pamietamy :)
        • aniaheasley Re: Warwick Castle with 4 years old 20.03.17, 19:06
          Czasami warto pojechac z malym dzieckiem, w zamkach czesto sa odgrywane krotkie troche komediowe kostiumowe scenki historyczne, i to robi chyba najwieksze wrazenie na mlodszych dzieciach. Kiedys w Leeds Castle trafilismy na scenke z Anne of Cleves, jak krolowi sie spodobal jej portret, a potem bardzo brzydka sie Anne okazala, to moje dziewczyny chociaz mialy malo bardzo lat z wypiekami na twarzy sie zasmiewaly do lez, i potem jak jechalismy znowu do Leeds Castle to pamietaly, ze tam 'teatr' jest.
      • princesswhitewolf Re: Warwick Castle with 4 years old 20.03.17, 23:17
        pewno jakos w kwietniu albo czerwcu. Moze sie spotkamy:)

W Kwietniu na swieta wielkanocne jedziemy do ALton Towers na 3 dni
    • princesswhitewolf Re: Warwick Castle with 4 years old 20.03.17, 23:23
      dzieki za info kobitki
      • nannyjo32 Re: Warwick Castle with 4 years old 20.03.17, 23:41
        Mieszkam w Warwick mam all year pass na zamek. Kupilam dopiero w tamtym roku w wakacje jak moje dzieci mialy 6 lat. Wczesniej uwazalismy ze nie ma sensu ich tam zabierac bo sa za male.
        Warto miejsce jest dobre polecam okres hallowen, ale dla malego dziecka moze byc strasznie.
        Princess tower jest dobre dla malych dzieci reszta nie za bardzo. Ja bym poczekala jeszcze.
    • yumemi Re: Warwick Castle with 4 years old 21.03.17, 06:50
      I z 4 latkiem Ok i 14 latkiem :-) Każdy będzie lubił co innego i wizytę cała się automatycznie do tego dostosuje :-)
      • szczepka75 Re: Warwick Castle with 4 years old 21.03.17, 11:42
        my bylismy 3 lata temu z 4 i 7 latkiem .
        jeden dzien w Warwick castle drugi w Stratford upon Avon.
        w Startford auto nam sie popsulo i z calej wycieczki dzieci najlepiej pamietaja powrot do Londynu na lawecie hehe !!!

ale nie twierdze ze nie warto ,tylko musi byc cieply dzien zeby skorzystac z atrakcji wokol zamku .
        • princesswhitewolf Re: Warwick Castle with 4 years old 21.03.17, 12:44
          wiec pewno czerwiec...
      • nannyjo32 Re: Warwick Castle with 4 years old 21.03.17, 14:17
        to najlepiej zapakuj piknik (ja tez tak robie) lato bedzie najlepsze. Jest pokaz ptakow, jest nauka walki mieczami dla dzieci, mozesz miecz kupic na zamku badz jak chcesz zaoszczedzic niech zabiora ze soba, jest na koniach scenka historyczna, pokaz paraszutni z ogniem, no i w srodku zamku wlasnie princess tower i jesczcze jest zegar czasu, potem masz history maze. Caly dzien wam napewno zejdzie.
        Jednak hallowen mi sie najbardziej podobalo dodatkowo bylysmy przebrane i naprawde bylo wesolo, ale juz dla starszych dzieci.

Stratford jeszcze nie zaliczylam z dziecmi . Bylysmy tylko na przejzadzce autobusem ze sluchawkami gdzie opowiadaja historie i jedzie sie przez wszytkie wsie. No i butterfly farm musze co chwile zaliczac, plus obok jest swietny plac zabaw. Szekspira planuje na ten maj.
    • princesswhitewolf Re: Warwick Castle with 4 years old 21.03.17, 12:46
      A w Disneyland Paris ktos byl? ( nie chce zakladac nowego watku i smiecic podobnym tematem)

Czy to juz z 4 latkiem czy poczekac?

Myslalam aby wybrac sie jakos latem, Lipiec lub sierpien.
      • aniaheasley Re: Warwick Castle with 4 years old 21.03.17, 13:09
        Ja bylam z prawie 4 latka, plus z 12 latkiem wtedy i z 8 miesieczna mala. 12 i 4 latkowie bawili sie swietnie, 4 latka jezdzila na slonikach wielokrotnie i byla zachwycona, oboje az przebierali nogami na codzienne parady postaci disneyowskich. W Disneyland sa atrakcje dla roznych grup wiekowych of course.
        • princesswhitewolf Re: Warwick Castle with 4 years old 21.03.17, 14:41
          dzieki wielkie. Uklony
          • wiwi1 Re: Warwick Castle with 4 years old 08.04.17, 12:50
            Bylismy i wrocilismy. Mielismy wykupione dwa noclegi w knights lodge. Pogoda dopisala, bylo cieplo i slonecznie, nie za goraca, tak w sam raz. Bardzo czysto tam jest i same domki i dookola zamku. Sam zamek nie byl wielka atrakcja dla dzieci. Pierwszego dnia przyjechalismy po poludniu, weszlismy do zamku na chwile, ale wiekszosc czasu spedzilismy na zewnatrz, strzelaly z luku, obserwowaly ptaki, bylismy w ogrodzie z pawiami, labirynt jest super. Niestety plac zabaw byl zamkniety bo przygotowywali sie do przyszlego, wielkanocnego tygodnia i poprawiali tam cos. Nie bylismy w Princess tower, zostawilismy to na ostatni dzien i plany sie troche pozmienialy.
            Jesli pogoda jest ladna to naprawde jest co robic z 4 latkiem tez. Kolo domkow jest recepcja i restauracja, sniadania byly wliczone w cene, obiady od godziny 18:00 platne osobno. Moje dzieci sa bardzo hyperactive i ciezko z nimi isc do restauracji, zeby wysiedzialy gdzies spokojnie, a tam nie musialy, wszystkie dzieci sobie ganialy i bawily sie razem na takim podniesieniu, tam byly dwa trony i cala dzieciarnia tam imprezowala i mozna bylo spokojnie zjesc. Dodatkowo byli tam dwaj rycerze, ktorzy zabawiali gosci i byl pokaz walki na miecze. Powietrze czyste, pachnace (wiosna:)
            Rano byly tlumy, duzo szkolnych wycieczek i zagranicznych wycieczek, zwlaszcza z Francji, przeludnialo sie dopiero kolo godziny 14:00 i mozna bylo swobodnie zwiedzac zamek w srodku, ciesze sie, ze bylismy tydzien przed swietami bo w tygodniu swiatecznym pewnie beda tlumy ludzi (no i cena za nocleg byla dwa razy wyzsza). Trzeciego dnia rano wyjechalismy do Stratford upon Avon. Wykupilam pelny bilet na zwiedzanie szlakiem Szekspira. Weszlismy do jednego domu i dzieciom sie nudzilo, nie chcialy dalej zwiedzac. (bilet kosztowal £ 69), wiec juz ich nie meczylam tylko pojechalismy ( w cenie biletu) do mary Arden's Farm (bilet wstepu wazny przez caly rok) i bylo super. Fantastyczne miejsce. Mala kafejka z pysznym jedzeniem i placem dla dzieci do ganiania i zabawy, ogromne szachy na trawie byly duza atrakcja. Pracownicy farmy przebrani w stroje z epoki, pani nas oprowadzila po straym domu i opowiadala bardzo ciekawe rzeczy, rozne zwerzeta i rosliny, taki typowo wiejski klimat. Fajny plac zabaw. siedzielismy tam do samego konca, do zamkniecia, dzieciom sie bardzo podobalo.
            Dziewczyny gdzie jeszcze sa takie miejsca, gdzie mozna sie przespac z dziecmi i jest duzo zieleni i swobody i jakies atrakcje dla dzieci? Podajcie jakies typy gdzie mozna jechac. Wrocilam po trzech dniach, a czuje sie jakbym wyjechala na tydzien przynajmniej, zmeczona, ale bardzo pozytywnie:) i chcialabym znowu zaplanowac jakis wyjazd.
            Pozdrawiam:)
            • princesswhitewolf Re: Warwick Castle with 4 years old 09.04.17, 01:19
              dzieki wii. Bardzo przydane informacje podajesz

Mozesz pojechac do Drayton Manor, Alton Towers, na poludniu Chessington, Legoland, Fajne zoo jest w Marvel, a drugie miedzy Oxfordem a Cotswald. No i Peppa Pig World na poludniu. Shreck Adventure, Poza tym Seaworld wszelakie polecam

Narazie mam male dziecko wiec za bardzo w edukacyjnych miejscach nie bywamy.
              • nannyjo32 Re: Warwick Castle with 4 years old 09.04.17, 19:00
                Cotswold wildlife park polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka