Dodaj do ulubionych

Formulatz An

14.01.18, 18:23

Dopiero sie za to zabralam.strona 3 :
Surname,family name ..
Other names...
No i zglupialam , czy w tym pierwszym mam wpisac pierwsze imie i drugie i nazwisko ,a other names zostawic puste czy jak? Bo family surname to nazwisko bardziej ale czemu pod spodem dali other names?nie mogli dac name tylko?
Jaki mam wpisac to zeby byka nie bylo?jak na gorze dam nazwisko a na other names: dwa imiona to nie dziwnie?
Czy wszystkie imiona + nazwisko przy pierwszej linii?
Ehhh dzieki za rady :)
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: Formulatz An 14.01.18, 21:23
      Surname/family name = Nazwisko
      Other names = Imie lub imiona (tak jak w paszporcie)
      Ja bym tak wpisala, bo innej sensownej alternatywy nie ma. I musisz panietac o tym, ze sa takie nacje, jak Hiszpanie, ktorzy maja bardzo duzo imion, podobnie moze byc z ludzmi z krajow arabskich, a tylko jedno jest nazwiskiem, a reszta to other names po prostu.
    • clonek13 Re: Formulatz An 15.01.18, 13:50
      Bardzo dziekuje,zdziwilo mnie to "other" a pisze ze w takiej formie bedzie umieszczone na certyfikacie i nie chcialam byka zrobic .jeszcze raz dzieki
      • clonek13 Re: Formulatz An 31.01.18, 09:57
        Dziewczyny a pod jakim aktem prawnym syn aplikuje jesliwysle MN1 .Ma skonczone 10 lat i tu urodzony ale nie rej go na formularzu T,nie wiem czy mialby z tego tytulu jakies benefity?Ja z mezem skladamy na AN.
        • plain-vanilla Re: Formulatz An 31.01.18, 10:07
          Nie wiem, o jakie benefity chodzi?
          T i MN1 kosztują tyle samo. Podobno MN1 jest prostszy do wypełnienia. Sekcje masz wymienione na początku formularza. Sprawdź i wpisz taką, która pasuje. Chyba 3(1), ale nie mam wglądu do formularza, więc sprawdź sama.
          • clonek13 Re: Formulatz An 31.01.18, 10:29
            Benefity w sensie czy jakies plusy w przyszlosci z tego ze zyska obywatelstwo rejestrujac sie po 10 latach od urodzenia czy bez znaczenia na podstawie czego uzyskal obywatelstwo?
            Dzieki za odpowiedz.
            • plain-vanilla Re: Formulatz An 31.01.18, 11:01
              Sekcja pod jaką rejestrujesz nie ma znaczenia, bo rodzaj obywatelstwa jest ten sam. Pewnie inne dokumenty trzeba przedstawić w zależności od rodzaju formularza.
              • clonek13 Re: Formulatz An 31.01.18, 21:12
                Poszlo! Zrobilam, zalatwilam papiery , to duzo kasy wiec poszlam do NCS zeby sprawdzili czy wszystko ok, i zlozylam wniosek o paszport. Juz co dalej to niech sie dzieje wola nieba, ale sam fakt ze po tym calym zbieraniu papierow ,zdawania egzaminow , robienia PR karty i wydaniu masy kasy, wychodzac z biura poczulam kamien spadajacy z serca ze juz ta czesc za mna hihihi chcialam od razu podziekowac wam wszystkim ktorzy odpisywali na moje posty i sluzyli rada , glownie : plain-vanilla , sylaluk1 , bialasek, andgie , szczepka75....kochani dziekuje bardzo , teraz tylko czekam na decyzje .
                Moze ktos kiedys odkopie ten watek ,wiec na jakiekolwiek pytania odpowiem ,doradze.Pozdrawiam serdecznie :)
                • plain-vanilla Re: Formulatz An 31.01.18, 21:32
                  Trzymam kciuki.
                  • szczepka75 Re: Formulatz An 31.01.18, 21:45
                    powodzenia !!!!!
                    teraz chyba dosc krotko sie czeka ,wiecczekamy na dobre wiesci za kilka tygodni .
    • clonek13 Re: Formulatz An 12.04.18, 21:25
      TAM TA DAM ....aplikacje rozpatrzone pozytywnie,dostalam dzis list zeby zabukowac ceremonie....ciesze sie jak dziecko,wzielam pozyczke zeby to oplacic wszystko,ciesze sie ze nie poszlo na marne ;) dziekuje jeszcze raz za wszelkie rady na forum,wszystkie bardzo wartosciowe ...a teraz coco jumbo i do przodu !:-)
      • plain-vanilla Re: Formulatz An 14.04.18, 10:59
        Gratulacje!
    • szczepka75 Re: Formulatz An 14.04.18, 08:19
      Super!!!!!!!!
      Gratulacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka