mikeme
18.02.20, 22:51
Czytalam jakis watek o problemach dzieci w szkole. Moj syn prawie 13 lat od kilku lat ma problemy z zachowaniem. Zaczyna sie glownie od rozmawiania na lekcji, nie potrafi sie po prostu zamknac. Jest sarkastyczny, przez co uwazaja jego za ,,rude,,.Ma problemy z koncentracja. Nie lubi poszczegolnych przedmiotow ale inne bardzo.
Czesto ma detention za: pyskowanie, gadanie, I wiele innych blachych przewinien ktore zaczynaja sie niewinnie a koncza na emocjonalnym wyczerpaniu, nawet istatnio waleniem glowa o sciane co nauczyciele nazwali self harming. Mial juz exclusion w inne szkole 1 dzien,kilka isolations...
To tak w skrocie 😑
Syn czeka na camhs assessment, dluga droga oczekiwania.
Teraz walcze ze szkola bo dyrektor wspomnial o przeniesieniu go do innej szkoly na co sie nie godze bo znowu zaczynac od poczatku z tym wszystkim.
Przyspieszyc assessment to nie jest latwa sprawa bo przypadki maja gorsze ,ale syn sie meczy I stresuje a ja przy tym tez.
Kilka razy bylam u gp, zadnej pomocy , dzieciak juz nawet wie ze cos jest nie tak ale nie wie jak sie poprawic, ma wyrzuty sumienia ze ma problemy I ze ja sie martwie o niego. Jak cos zrobi to za 5 min przeprasza.
Szkola robi sporo I jest w kontakcie ze mna nie powiem ze sie nie stara, ale ciagle kary za to samo,wiedzac,ze jego mental health jest w zlym stanie to NIE jest wyjscie.
Sorry za chaotyczny post ale to to samo co w mojej glowie siedzi na dzien dzisiejszy.
Jesli ktoras a Was ma podobny problem to prosze o kontakt.🙏