Dodaj do ulubionych

Kursy jezykowe w UK

11.05.22, 14:57
Możecie polecic jakis sprawdzony kurs/szkole jezykowa wakacyjna dla 14 Larkin najchetniej z mieszkaniem u rodzin
Obserwuj wątek
    • dr_glacisse Re: Kursy jezykowe w UK 11.05.22, 14:58
      Oczywiscie mialo byc 14 latki
    • princesswhitewolf Re: Kursy jezykowe w UK 25.05.22, 10:31
      Przeciez planowalas juz dla niej szkole srednia z angielskim jako jezykiem wykladowym... A teraz okazuje sie ze ona jeszcze kursu j. angielskiego potrzebuje.....? <wytrzeszcz>

Kursy EF
      • dr_glacisse Re: Kursy jezykowe w UK 26.05.22, 00:14
        Jest juz w klasie IB w Polsce na razie przyjeta ale chcialaby podszkolic angielski oczywiscie na wysokim poziomie skoro juz od września po angielsku ma szkołę ,chyba nic w tym zlego.
        • dr_glacisse Re: Kursy jezykowe w UK 26.05.22, 11:07
          EF znam starsza corka była na kursie w Londynie ,zadowolona z rodziny byli to nauczyciele z małymi dziećmi i ciagle ogladali telewizje I niezbyt dobre jedzenie serwowali ale nie bylo tragedii natomiast w szkole nie skorzystala za wiele jezykowo, moze dlatego ze wzielam malo intensywny kurs .Nie bylo tez zadnych nauczycieli anglikow sami cudzoziemcy. Myslalam o tej szkole-www.brookehousecollege.co.uk/. Moze ktos cos wie?
          • steph13 Re: Kursy jezykowe w UK 26.05.22, 12:25
            Thames Language and Culture
            Www.thameslc.com
            Świetna firma w Londynie, oferują dokładnie to czego szukasz - kursy językowe, zakwaterowanie u angielskich rodzin etc.
        • princesswhitewolf Re: Kursy jezykowe w UK 29.05.22, 16:34
          >Jest juz w klasie IB w Polsce na razie przyjeta ale chcialaby podszkolic angielski oczywiscie na wysokim poziomie skoro juz od września po angielsku ma szkołę ,chyba nic w tym zlego.

W 1997-1999 chodzilam na kursy w Londynie przygotowywujace najpierw do Cambridge Advanced a potem Proficiency. Szkola juz nie istnieje ale mowie o tym po to by powiedziec ze wiem jaki poziom maja kursy jezykowe.
          Jezeli dziecko nie jest na poziomie Proficiency i uwazasz ze jeszcze potrzebuje kursow jezykowych, to bedzie jej ciezko w szkole sredniej gdzie wymagana jest bieglosc jezykowa bo chodza native speakers.
          Juz dawno kursow angielskiego nie powinna potrzebowac

takie jest moje zdanie.
          • dr_glacisse Re: Kursy jezykowe w UK 29.05.22, 22:48
            Zdala egzamin i rozmowe kwalifikacyjna wiec chyba by jej nie przyjeli gdyby nie rokowala ,wymagali poziomu B2
            • dr_glacisse Re: Kursy jezykowe w UK 29.05.22, 22:50
              A byly 4 os na miejsce
              • princesswhitewolf Re: Kursy jezykowe w UK 30.05.22, 11:14
                https://www.cambridgeenglish.org/Images/CEFR.png

Popatrzylam na tabele co to jest ten B2 poziom w porownaniu z egzaminami Cambridge i zmieniam zdanie: tak kursy zdecydowanie sie przydalyby.

Ja nie rozumiem w ogole na jakiej zasadzie oni kwalifikuja w tych szkolach bo jesli rozumiem poziom ma byc we wszystkich szkolach IB taki sam czyli tak w UK jak w Polsce. Matura chyba jest taka sama. Ale 14 latki w UK znaja angielski duzo lepiej niz poziom First Certificate czyli wg tabeli B2.
                Jak one nadrobia do matury by zdac na na tym samym poziomie co rowiesnicy w UK?

• princesswhitewolf Re: Kursy jezykowe w UK 30.05.22, 11:17
                  Jako doroslej osobie przebywajacej w UK i chodzacej na kurs jezykowy pon-pt 3 godziny dziennie + praca wlasna, zajelo mi rok od FCE do CAE czyli C1 ( i zdalam Advance na C), a potem rok podobnym trybem od CAE do CPE i zdalam go na B oraz TOEFL ktory zdalam prawie na max punktacji ale to latwiejszy egzamin niz CPE. I nie jest to zaden standard szybkosci, raczej normalny dla zdolnej i nieleniwej osoby acz nie geniusza.

• illegal.alien Re: Kursy jezykowe w UK 30.05.22, 15:33
                  Ojezu. No normalnie nadrabiaja.
                  W mojej szkole byly dzieciaki mowiace po angielsku od urodzenia i dzieciaki, ktore pierwszego dnia ledwo mowily (czesciowo z niesmialosci, czesciowo z braku umiejetnosci) i jakos wszyscy mature dwa lata pozniej zdalismy.
                  Tak, ona jest taka sama dla wszystkich na calym swiecie, ale na maturze z biologii nie oceniaja Twoich umiejetnosci jezykowych, wiec wystarczy umiec odpowiedziec tak, zeby egzaminator zrozumial, o co Ci chodzi - nie musi byc gramatycznie poprawnie.
                  I mozna zdac IB nie zdajac jezyka angielskiego jako przedmiotu.

Poza tym umiejetnosc zdawania egzaminow jezykowych to jedno, a sprawne poslugiwanie sie jezykiem to drugie. Na codzien malo kto mowi tak, jak ludzie z zadan egzaminacyjnych. Plus masz caly aspekt kulturowy, ktorego mozna na takim kursie liznac.

Strasznie sie Princess wszystkiego czepiasz - pytanie nie bylo o to, na jakim poziomie powinna byc corka OPki, jak szybko powinna zdawac egzaminy i jakie, tylko czy mamy kursy do polecenia.
          • illegal.alien Re: Kursy jezykowe w UK 29.05.22, 22:52
            Princess, ale tu nie chodzi o poziom języka do egzaminow tylko do osłuchania sie z językiem w praktyce.
            To, ze ktoś sie dostał do klasy z wykładowym angielskim nie znaczy, ze miał duzo do czynienia z żywym językiem.
            To abstrahując od faktu, ze nie o to OP pytała.
            • princesswhitewolf Re: Kursy jezykowe w UK 30.05.22, 11:08
              ja zawsze rozumialam znajomosc jezyka jako rzecz rownoznaczna ze elementem tego jest rozumienie tego co do ciebie ktos mowi. Tak jest na wspominanych egzaminach Cambridge gdzie speaking and listening sa czesciami skladowymi a nie tylko pisemne testy

• illegal.alien Re: Kursy jezykowe w UK 30.05.22, 15:34
                speaking and listening na egzaminie, gdzie wszyscy mowia wyraznie, powoli i powtarzaja dana informacje siedem raz a wyjazd na kurs jezykowy to dwie zupelnie rozne rzeczy.
                Plus na wielu kursach mieszkasz tak, ze mozesz sie sama zapuscic do miasta i potrenowac swoj szkolny/egzaminowy angielski na lokalesach, ktorzy jak sie okazuja mowia z roznymi akcentami, a nie tylko RP.
                • dr_glacisse Re: Kursy jezykowe w UK 30.05.22, 16:10
                  Tak chyba dzieciaki szybciej nadrabiaja.Moja się w ogóle o to nie martwi ,raczej ja.Ona mówi że to kwestia paru dni żeby się przyzwyczaić(dobre!!).Przed egzaminem w 2 miesiace nadrobila z korepetytorem do poziomu b2 z polskiej 7 klasy czyli dość słabego.A nie uczyła się codziennie po kilka godzin
                  • dr_glacisse Re: Kursy jezykowe w UK 30.05.22, 16:13
                    Może jeszcze komuś jakieś kursy wpadły do głowy…Już pisałam że starsza córka byla z EF i mimo że miala test poziimujacy/kwalifikacyjny dzieki ktoremu miala sie nauczyć czegoś więcej niestety tak się nie stało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka