wiwi1
22.01.23, 18:39
Czy ktos korzystal? ja sie zastanawiam jak sobie pomoc. mam fobie, ktora mi uniemozliwia pare rzeczy w tym lot samolotem/ I ostatnio stalo sie to naprawde bardzo niewygodne. Dzieci chca pojechac do Polski i zastanawiam siei co zrobic.Rozmawialam z moim GP. Plolecil CBT juz kilka lat temu. Na NHS to jest raptem kilka wizyt,, ktore nic nie daly. W zeszlym roku skierowal mnie do specjalisty i niestety stanelo w miejscu. Ni ejestem pewna dokladnie co sie dzieje, podejrzewam, ze jestem na waiting list. w wstepnej rozmowy wyniklo, ze otrzymam super pomoc, kilka wariatow mi przedstawiono i jak do tej pory nic. GP stwierdzil, ze przepisze mi leki diazepam, ale z tego co czytam odchodzi sie od tego diazepam nie powinien byc przepisywany na fobie i tym bardzij przy locie samolotem, bo moze wywolac skutki odwrotne i nasilic lek. GP zasuferowal rowniez hypnoterapie, ale poniewaz NHS nie obejmuje hypnoterapii, wiec to musialo by byc zrobione prywatnie. I znalazlam miejsce i osobe ktora sie tym zajmuje, ale jakos tak podchodze do tego jak pies do jeza. Czy ktos ma jakies doswiadczenie z hypnoterapia albo leczeniem fobii?