Dodaj do ulubionych

benefity / self-employment

17.05.07, 16:50
9 kwietnia urodziłam córeczkę w związku z tym chcielibyśmy się starać o benefity. Mój mąż pracuje jako samozatrudniony / self-employment i pytanko, jakim dokumentami musi się wykazać, bo ja już nic z tego nie wiem. Będę wdzięczna za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • ginger_bee Re: benefity / self-employment 18.05.07, 12:01
      a mozesz przyblizyc jakie benefity?
      CHB, WTC?
    • basia313 Re: benefity / self-employment 18.05.07, 15:00
      Pewnie dzieczyny odpowiedza dokladmiej, ja tylko dopowiem, ze benefity to
      zasilki9np dla bezrobotnych, czy tez dla aktywnie szukajacych pracy), a Wy
      raczej bedziecie sie starac o ulgi podatkowe, ktore nie sa rownoznaczne z
      zasilkami. Prosze mnie poprawic, jesli zle napisalam.
    • joodie Re: benefity / self-employment 18.05.07, 22:28
      Gratulacje!!! Child Benefit- mozna wypelnic formularz online plus wyslac im akt
      urodzenia dziecka. mozecie sie tez starac o Tax Credit. pod uwage brane sa za
      zarobki za poprzedni rok podatkowy 2006-2007. Trzeba zadwonic do HM Rev and
      Cust i poprosic o formularze. Nie wiem co jeszcze moze sie nalezec. Jest
      jeszcze zapomoga Sure Start jakies 500£ tylko nie wiem jakie warunki trzezba
      spelniac-chyba niskie dochody.
      www.dwp.gov.uk/lifeevent/famchild/
      pszparaj na tych stronach moze cos znadziecie
    • krasnoludka76 Re: benefity / self-employment 12.06.07, 21:36
      potrzebujesz jeszcze jakichs informacji czy juz zalatwilas wszystko .
      krasnoludka76@vp.pl moze cos doradze
    • dziubal72 Re: benefity / self-employment 20.06.07, 18:50
      krasnoludka dzięki za zooferowanie pomocy ;-).Narazie złożylismy wniosek o Child Benefit, dosłali papiery do uzupełnienia więc troszkę to trwa. Chcemy się jeszcze starać o Tax Credit, no ale musimy mieć numer referencyjny z Child Benefit. Kurcze, 9 lipca będzie 3 miesiące jak Julcia się urodziła i pewnie już nie zdążymy złożyć wniosku o Sure Start.
      • eutyfrona Re: benefity / self-employment 21.06.07, 10:10
        Złóżcie wniosek o Tax Credit od razu, bez czekania na CHB i o SSMG zaznaczając, że czekacie na decyzje w spraiw CTC.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka