bognams 10.12.07, 13:19 Gdzie mogę go kupic? Chce na Swieta zrobic makowiec :( no i oczywiscie kluski z makiem (moj mżą to uwielbia ) :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gypsi Re: MAK 10.12.07, 13:26 Na pewno jest w Sainsbury oraz we wszystkich polskich sklepach. Odpowiedz Link
marcia113 Re: MAK 10.12.07, 14:06 w tesco tez jest nazywa sie poppy, ja mam z zeszlego roku bo nie mialam czym go zmielic;/ macie jakis pomysl? maszyniki do miesa nie mam, ani mlynka do kawy Odpowiedz Link
gypsi Re: MAK 10.12.07, 14:15 Mam zamiar sprobowac malakserem, tez nie mam maszynki. Mozna kupic w polskich sklepach gotowa mase makowa w puszkach, ale ja wole przyprawiac sama. Odpowiedz Link
dorotus76 Re: MAK 10.12.07, 14:27 W Tesco 'poppy seed' w przezroczystych opakowaniach, na półce z róznymi nasionami/przyprawami. Odpowiedz Link
mamumilu Re: MAK 10.12.07, 15:12 ja zawsze rozdrabniam w malakserze - napierw moczę, potem gotuję i dwa razy do malaksera, potem patelnia z przyprawami i masłem :) Odpowiedz Link
chestnutflower Re: MAK 10.12.07, 16:33 W poprzednim roku kupialm w TESCO na polce pomiedzy zdrowo zywnoscia. Gotowalam dosc dlugo a potem zmielilam taka raczka BRAUN bo niczego innego nie mialam. Makowiec mi wyszedl przepyszny:)) Odpowiedz Link
joolka4 Re: MAK 10.12.07, 16:46 gdyby nie to, że wyjeżdzam na święta do Polski już w piątek, mogłabym każdej z was ten mak zmielić w termomixie - może następnym razem - jak tu byłam pierwszy raz, dawno dawno, do dodałam do potraw niemielony mak, strasznie zgrzytał w zębach (szczególnie w kutii) ale i tak byliśmy szcześcliwi zajadająć się poslkimi potrawami zrobonymi samodzielnie na obczyznie - ach to były czasy te jakieś naście lat temu Odpowiedz Link