09.03.08, 14:45
Zaniepokojona tym co sie ze mna ostatnio dzieje (wybuchowosc, nerwowosc, wieczne zrzedzenie, niezadowolenie z zycia rodzinnego,itd) zrobilam sobie ten slynny test Becka - pelna wersje theppd.org/index.php?bdi i wyszlo mi cos takiego:
""Stan lagodnej depresji
Depresja poronna (poronna, subdepresja, depresja maskowana, depresja atypowa). Najprawdopodobniej moze wystepowac u Ciebie jedna z wyzej wymienionych form lagodnej depresji. W celu weryfikacji udaj sie do najblizszej Poradni Psychologicznej."

I co teraz?? czy te wyniki sa faktycznie miarodajne?? A jesli tak to gdzie sie dalej udac? A moze sama sobie z tym poradze??

Obserwuj wątek
    • gypsi Re: Depresja 09.03.08, 17:22
      Sam test nigdy nie jest miarodajny w 100%. Tu mozesz isc do GP albo bezposrednio
      do counsellora (ktos w rodzaju psychologa, zajmujacy sie podstawowa terapia i
      doradzaniem), jesli nie potrzebujesz skierowania od GP (sa rozne rozwiazania
      lokalne).
      Albo do polskich psychologow - odplatnie.
    • saladdressing Re: Depresja 10.03.08, 13:16
      Czyli teraz musze sie udac do mojego GP i poprosic o skierowanie do psychologa?? Czy zanim takie skierowanie dostane czy lekarz bedzie kazal mi rozwiazywac podobne testy?
      • gypsi Re: Depresja 10.03.08, 13:29
        Zwykle sie robi krotki kwestionariusz HAD albo P..9 (nie pamietam nazwy).
        Zapytaj najpierw w recepcji o counsellora bez skierowania, czesto jest mozliwosc
        tzw. self-referral.
    • aga.l.a.m Re: Depresja 20.03.08, 10:49
      witam!
      Czytając Twojego posta mialam wrażenie, jakby to było o mnie,
      zrobiłam zatem test i mam to samo;( Z tym, że ja jestem na Wyspie od
      miesiąca i trudno mi... generalnie ze wszystkim. Mam mega doły i
      wrażenie, że to nie minie. 3maj się cieplutko. Pozdrawiam. Jakby co,
      to slużę dobrym słowem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka