Gość: Edyta IP: *.range217-43.btcentralplus.com 03.04.08, 21:00 Droga Magdo Jakie sa procedury rejestracyjne noworodka w UK? Do jakiej instytucji musze sie zglosic? Z gory dziekuje Edyta. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vereena Re: Rejestracja noworodka 04.04.08, 11:58 Witaj Edyto, Noworodka trzeba zarejestrować w General Register Office w ciągu 42 dniu od jego narodzin. W szpitalu, po porodzie dostaniesz ulotkę, wyjaśniającą, do którego oddziału tej instytucji powinnaś się zgłosić. Nie musisz zabierać ze sobą żadnych dokumentów, chociaż wypis ze szpitala może się przydać (zawiera potrzebne informacje). Podczas rejestracji, która jest darmowa dostaniesz oryginał aktu urodzenia (Birth Certificate). Jeśli potrzebne Ci kopie, będziesz musiała za nie zapłacić (7 funtów za jedną). Pozdrawiam serdecznie, Magda Gignal Odpowiedz Link
magdalena_gignal Re: Rejestracja noworodka 04.04.08, 12:00 Witaj Edyto, Noworodka trzeba zarejestrować w General Register Office w ciągu 42 dniu od jego narodzin. W szpitalu, po porodzie dostaniesz ulotkę, wyjaśniającą, do którego oddziału tej instytucji powinnaś się zgłosić. Nie musisz zabierać ze sobą żadnych dokumentów, chociaż wypis ze szpitala może się przydać (zawiera potrzebne informacje). Podczas rejestracji, która jest darmowa dostaniesz oryginał aktu urodzenia (Birth Certificate). Jeśli potrzebne Ci kopie, będziesz musiała za nie zapłacić (7 funtów za jedną). Pozdrawiam serdecznie, Magda Gignal Odpowiedz Link
atmmn Re: Rejestracja noworodka 26.04.08, 20:44 "Podczas rejestracji, która jest darmowa > dostaniesz oryginał aktu urodzenia (Birth Certificate). Jeśli > potrzebne Ci kopie, będziesz musiała za nie zapłacić (7 funtów za > jedną)." Czy to sie rozni w innych czesciach UK? Ja placilam za kazda kopie 3.50. W szpitalu gdzie rodzilam mozna bylo tez zarejestrowac dziecko od razu na miejscu, codziennie przychodzila przedstawicielka Registrar's Office i zalatwiala takie rzeczy, jesli ktos mial ochote. Odpowiedz Link
Gość: edynburczyk Re: Rejestracja noworodka IP: 92.2.20.* 28.04.08, 00:20 Kopia L 8,50. Na rejestracje jest 21 dni. Wypis z szpitala potrzebny plus akty urodzenia rodzicow i akt malzenstwa. Info z piatku, kiedy to dokonywalismy rejestracji dziecka. Odpowiedz Link
magdalena_gignal Re: Rejestracja noworodka 28.04.08, 10:45 Witajcie, informacje przedstawione przeze mnie uzyskałam na infolinii General Register Office. Najwyraźniej ceny kopii i wymagania dotyczące dokumentów zależą od konkretnego biura. I jeszcze raz potwierdza się reguła, że najcenniejsze są informacje sprawdzone na własnej skórze :) Pozdrawiam serdecznie, Magda Gignal Odpowiedz Link
pongielka Re: Rejestracja noworodka 14.09.08, 19:34 oczywiscie ze ktos tu sie myli. my 3 tyg temu rejestrowalismy dziecko.pojechal sam maz bez zadnych wypisow szpitalnych, bez aktow urodzenia i malzenstwa.tylo mial znac moje dane. Odpowiedz Link
neonka8001 Re: Rejestracja noworodka 29.12.08, 10:12 Czy muszę zabrać dziecko ze sobą czy mogę pojechać sama? Odpowiedz Link
magdalena_gignal Re: Rejestracja noworodka 31.12.08, 09:02 Możesz pojechać sama, może też zrobić to ojciec dziecka. Pozdrawiam, Magda Gignal Odpowiedz Link