Dodaj do ulubionych

problem z SMP

IP: *.cable.ubr04.haye.blueyonder.co.uk 08.10.08, 20:33
Witam.
jestem w 33 tyg ciazy.pracuje 3,5 roku w jednej firmie na pelen etat.najnizsza krajowa, ale jednak.od 15go wrzesnia czyli 11 tygodni powinnam byc na macierzynskim.i wlasnie dzisiaj dostalam tel od ksiegowego, ze mi sie on nie nalezy.powod:przez ostatnie 8 tygodni moje dochody tygodniowe byly nizsze niz potrzebne do SMP £90.to prawda, z tym ze od 1go do 15go wrzesnia bylam na SSP(ustawowe £75 tygodniowo), a wczesniej caly sierpien bylam na urlopie, z czego 2 tyg platnym, reszta bezplatny.takze rzeczywiscie jak to wszystko dodac i podzielic przez 8 to wyjdzie ponizej £90.ale czy fakt ze pracuje tam 3,5 roku i wczesniej te zarobki byly ok nic nie zmienia.czy ksiegowy ma racje?
jestem na chwile obecna tak zaskoczona, ze po prostu nie wiem co robic?i rozgoryczona, bo jak widac od 15go wrzesnia minelo troche czasu , najpierw bylo tlumaczenie , ze nie placa bo zgubili MAT B1, a jak to zalatwilam,to od dzisiaj taki kwiatek.
pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • magdalena_gignal Re: problem z SMP 09.10.08, 11:47
      Witaj Kasiu,

księgowy ma rację - jeśli zarabiałaś za mało, zasiłek macierzyński (Statutory Maternity Pay) Ci nie przysługuje. Ale mam też dla Ciebie dobrą wiadomość - możesz ubiegać się o Maternity Allowance. Więcej na ten temat przeczytasz w artykule:
      Zasiłek macierzyński

Pozdrawiam,
      Magda Gignal
      • Gość: kasiaes Re: problem z SMP IP: *.cable.ubr04.haye.blueyonder.co.uk 09.10.08, 12:25
        Dziekuje za odpowiedz Magdo.to nie pozostaje mi nic innego jak skladac
        formularz do Job Centre:)pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka