igooska 11.11.08, 18:37 Moj mąż ma imprezę firmowa i dostali menu do wyboru.Powiedzcie co dostane pod nazwa traditional turkey meal?Tradycyjne danie z indyka tyle wiem ale co konkretnie bo może co innego zamówię. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
velvet35 Re: traditional turkey meal 11.11.08, 19:46 Indyk pieczony pokrojony cieniutko jak szynka tylko ze na cieplo. Do polania ciemnym sosem :-) Odpowiedz Link
edytataraszkiewicz Re: traditional turkey meal 11.11.08, 21:20 Pewnie ta impreza to christmas dinner. Kilka plastrow indyka ,new potatoes no i oczywiscie cranbery sauce jak na swieta przystalo. Odpowiedz Link
izabelski Re: traditional turkey meal 12.11.08, 12:34 to jest roast christmas turkey plastry pieczonego indyka stuffing - czyli nadzienie, ale pieczone obok a nie w srodku ptaka pieczone ziemniaki (roast potatoes), pieczona marchew i pasternak brukselka z wody bread sauce (bialy sos lekko przyprawiony gozdzikami) gravy (sos spod tej pieczeni) cranberry sauce (oczywiscie jak kto lubi - ale warto sprobowac) w sumie raczej nikt nei zepsuje tego zestawu - bo by kucharz zywcem z kuchni nie wyszedl :-) na pewno ci bedzie smakowalo osobno powinien byc lekki starter i deser Odpowiedz Link
anabell-1 Re: traditional turkey meal 12.11.08, 13:07 To i ja podłączę się pod pytanie. Dziecko ma na Christmas Dinner w szkole do wyboru : turkey, cheese flan, pasta bake. To że turkey to indyk to wiem, ale czy zrobiony w podobny sposób jak pisały moje poprzedniczki czy może dla dzieci inaczej ? A co z pozostałymi daniami ? Co z tych dań dzieci lubią najbardziej ? Odpowiedz Link
tuti Re: traditional turkey meal 12.11.08, 14:26 www.woodlands-junior.kent.sch.uk/customs/Xmas/dinner.html :) mniam mniam :) Odpowiedz Link