Dodaj do ulubionych

Problem z książką

13.03.11, 18:43
Witam. Problem z książką jest taki. Jakiś czas temu do mojej bratowej przyszła paczka. Bratowa przebywa w Anglii. Paczkę odebrałem ja. Była to książka. Gdy skontaktowałem się z bratową okazało się że tej książki nie zamawiała. Stanęło na tym by tę książkę odesłać. Książka kosztuje siedemdziesiąt parę złotych. Jest spora. Będzie dużo kosztowało jej odesłanie. Zastanawiam się czy ją samemu nie kupić. A nuż mi się spodoba( nie rozfojlowałem jej bo nie wiem na sto procent czy ją zatrzymać.
Zadałem pytanie: co zrobić z książką
Otrzymałem odpowiedź 44, linia 6 na 28.
Interpretuję to tak:
Wyjście na przeciw- to ja wychodzę na przeciw wydawnictwu, czy też probemowi
Dziewczyna jest potężna- to odbieram jako określenie wydawnictwa( że mam prawnie obowiązek zrobić jakiś ruch w stronę wydawnictwa)
Z taką dziewczyną nie należy się żenić.
(Znaczy to, że nie można z nią żyć w sposób Trwały).- znaczy to iż nie powinienem korzystać z wydawnictwa, a już z pewnością nie stawać się stałym klientem
Szósta linia zmienna:
On Wychodzi Naprzeciw z rogami- chyba mam odesłać książkę?
Przewaga Wielkiego- istnieje przymus by podjąć jakieś kroki względem problemu
Kalenica Główna belka, na której opiera się dach domu. ugina się, grożąc złamaniem.-jest coraz mniej czasu na podjęcie kroków.
Czy dobrze interpretuję? Odesłać książkę?
Obserwuj wątek
    • transwizje Re: Problem z książką 14.03.11, 09:33
      6 linia opowiada o zdarzeniu, które już miało miejsce. To linia starego mędrca, czynu dokonanego, zapewne symbolizuje tutaj, także jako Jang, wydawnictwo (mądrość=książka, archiwum, coś co się przeleżało). Przypuszczam zatem, że owe rogi pokazała twoja bratowa, a nie jest to wymóg dla ciebie. Kiedy odmówiła zaczęła narastać sytuacja opisywana przez 28, przymus reakcji w określonym czasie, aby nie stracić (w tym wypadku pieniędzy). 6 linia z 28 nie brzmi pomyślnie dla przedsięwzięcia, woda w I-Cing oznacza czas, upływ czasu. Zalewa bohatera, który nic nie może przedsięwziąć przeciwko temu...
      Hm, mówiąc szczerze, analiza nic nie podpowiada konkretnie poza tym jednym, że Jang łamie się i staje się In, aktywność przechodzi w bierność, która pozwala dziać się sprawom niechcianym.
      Napisz, jak zadecydowałeś... ;-)
      Pozdrawiam, Ewa S.
      • shen-long Re: Problem z książką 16.03.11, 15:12
        Z kupnem jestem bardziej na tak, niż na nie.
        Zadałem kolejne pytanie:
        Na ile skorzystam( w sensie na ile moim zainteresowaniom będzie odpowiadać treść) kupując książkę.
        wyszło 44, zmienne 1, 4 na 9
        44 interpretuję znowu jako wyjście naprzeciw problemowi. Natomiast jak interpretować linie zmienne i heksagram 9 nie mam pojęcia
        • transwizje Re: Problem z książką 16.03.11, 19:49
          Małość przeważa. Opóźnienie. Zahamowanie. Czas pokaże.
          ES

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka