Dodaj do ulubionych

wielka prośba o interpretację

30.03.11, 22:12
Pytanie o sytuację między mną i mężczyzną, którego kocham, lecz z różnych przyczyn nie jest nam dane stworzyć związku. To trwa parę lat, a my na zmianę, jak ten żuraw z czaplą... Teraz odnowienie kontaktu po półrocznej przerwie, On podobno kocha, ale nie jest gotowy na zmiany w życiu. Dziś odwołał rozmowę, którą planowaliśmy od dawna. Cokolwiek nie powiem ma 100 argumentów na nie, które powtarza jak mantrę, ja tracę już nadzieję, że cokolwiek z tego będzie...
To tytułem wstępu... Korzystając z wirtualnego I-CHING, gdyż chwilowo nie mam dostępu do innego spytałam o sytuację między nami i o szanse właśnie, jak to się ułoży. Wylosowałam 30 przechodzące w 50, w obu heksagramach linie zmienne 1 i 2. I cholera, czy ja dobrze widzę, że nie wszystko stracone..? Czy to oznacza, ze jednak rozmowa się odbędzie i coś się między nami zmieni na lepsze..? Że da nam szansę...? Bo oba heksagramy wydają mi się pomyślne, zwłaszcza 50. I jak dla mnie nie zwiastują końca tej relacji, choć on tak własnie stawia sprawę, ale... Pewnie jest gdzieś haczyk....? Bo ja ostatnio nijak nie czuję, że jemu może jeszcze mnie zależeć...

Bardzo, bardzo proszę o radę i pomoc. Pozdrawiam ciepło.
Obserwuj wątek
    • transwizje Re: wielka prośba o interpretację 31.03.11, 11:17
      50 jest często bardziej dramatyczny, niż się sądzi. Jest w nim wola przemiany i przemiana sama, ale aby mogła się udać konieczne jest całkowite poświęcenie starej postawy, okres oczyszczenia i oczekiwania bez nadziei, na koniec zmiana przychodzi i jest wtedy jakby oczywista i upragniona.
      30 to relacja emocjonalna, gorąca, zmienna. Dwa słońca skrywają coś za fasadami blasku w swoim wnętrzu i stykają się skorupami. ;-)
      4 i 5 linia mówią o nagłych łzach, żalach, wylaniu z siebie pretensji i osiągnięciu fazy zrozumienia. Ale czy owe pogodzenie się nie będzie na bazie pogodzenia się z losem, że związek jest do bani i nie warto go ciągnąć, bo zabiera czas i uwagę? Nie wiem.
      Napisz się potoczyło.
      50, jak mówiłam, nie rezygnuj z woli przemiany, bo ona stoi przed wami. I być może okaże się dla waszego związku pozytywna i twórcza. Lecz nawet jeśli zdecydujesz się na rozstanie, to jest to heksagram, który zwiastuje przyszły sukces, po okresie zaparcia się i biedy, wtedy może z kimś innym.
      Pozdrawiam
      Ewa S.
      • skazaa Re: wielka prośba o interpretację 31.03.11, 22:34
        Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź.
        Na razie nic się nie zmieniło na lepsze, niestety, On uparcie trzyma się swojego stanowiska. Ale rozmowa "na żywo" ma się jednak odbyć - jedno dobre po burzliwej rozmowie telefonicznej... Bardzo jej chciałam, ale teraz zaczynam się zastanawiać, czy ma ona jakikolwiek sens, skoro On już wszystko wie i jest tak zdecydowany...?
        Cóż, zapewne potrzeba czasu...na każdą zmianę go potrzeba, prawda..? Ja rzeczywiście mocno się skupiłam na tej relacji, może zbyt mocno. Dlatego dziękuję również za słowa o ewentualnej pomyślnej przyszłości z kimś innym. To dla mnie bardzo ważne, bo do tej pory odpychałam od siebie myśl o takim rozwoju wydarzeń. Wszystko interpretuję "pod niego", wiadomo... Totalna "fiksacja na obiekcie"... ;)
        Na pewno się jeszcze odezwę, kiedy zaobserwuję jakąś istotną zmianę - w Nim, we mnie lub w naszej relacji.

Pozdrawiam bardzo serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka