Dodaj do ulubionych

62; 3,4 na 20 współpraca

01.02.16, 21:07
witajcie,
jeszcze trwa wszystko, co pisałam w listopadzie pod heks 36.3 na 24, ale coś nowego być może się pojawia, strasznie niewyraźne są te plany, ja mam bardzo mało wpływu na sytuację, więc zapytałam, jak to ewentualnie może wyglądać, jaki może być rozwój wydarzeń. 62 z liniami 3,4 - jest tu o ostrożności, nie wiem, czy mojej, bo u Mawangdui w linii 3 jest, że może to ja odtrącam pomoc [nie wydaje mi się], z linii 4 wynika, że ambitne plany nie przejdą. heks 20 rozumiem jako moje rozglądanie się w sytuacji, tu linie 3 i 4 mówią o rozległych horyzontach, które pozwolą podjąć dobrą decyzję itd, czyli że może mam szansę dobrze się rozeznać.
wspólny heks to 18 i teraz nie wiem, jak się go właściwie interpretuje, bo raz przeczytałam, że sytuacja będzie się rozwijała "według" tego heksa. a raz, że to pokazuje stan mojej wiedzy czy orientacji w chwili, kiedy pytam. może jedno i drugie. czy wtedy też patrzeć na te linie 3,4? patrzę, jest tu o tym,że cos poszło na marne i trzeba naprawić, i nie trwać uparcie przy tym, co zepsute. w tej sytuacji jeszcze nic takiego nie ma. może dawniej. jakbym za wcześnie pytała? to możliwe, ze I-cing JESZCZE nie wie? chyba możliwe, bo wszystko jest w ciągłych przemianach.
jak myslicie o tym wszystkim? może ktoś ma zanotowaną taką przemianę? to bardzo pomaga, jeśli ktoś przeszedł cos takiego na sobie. może w ogóle nie widać tu jakiejś współpracy, a jakieś takie prawie nic.
dziękuję z góry. z tym, że raczej zdołowana, przepraszam za te pesymizmy.
Obserwuj wątek
    • transwizje Re: 62; 3,4 na 20 współpraca 03.02.16, 19:21
      Heks sumaryczny mnie służy do sprawdzenia, czy odpowiedź Księgi jest na temat mojego pytania, czy nie. Próbowałam kiedyś czytać jeszcze wyznaczone linie zmienne, ale z tego nic nie wynika. Można sobie darować. Nie mówisz o co pytałaś, więc nie umiem ci powiedzieć, co potwierdza, a czego nie ten suma-heks. Generalnie 18 to sytuacja wymagająca naprawy, poprawki, leczenia, starań, aby osiągnąć cel, ale nie jest to cel wyższy, jeszcze nieznany, nowy, tylko odzyskanie zaburzonej równowagi i przywrócenie spokoju poprzez wytrwale i zdecydowane działanie. Sama musisz sobie odpowiedzieć, czego to konkretnie dotyczy.

62 to teraźniejsza sytuacja opisująca stanie z boku, rolę incognito, anonimowego świadka, bądź kogoś, kto nie zwraca na siebie uwagi. Może chciałby, ale boi się to zrobić. A może uważa, że lepiej nie ujawniać się całkowicie, nie dążyć do wielkiego, znacznego celu, sławy i chwały, tylko zająć pewną, spokojną pozycję z tylu, z boku.
      Linia 3 merkurialna, dotyczy kontaktów z ludźmi, bądź kwestii literackich, handlowych, decyzyjnych (zawsze ta linia się waha i jest niepewna co zrobić).
      Linia 4, Jowiszowa mówi o działaniu na odległość, czasem o kwestiach światopoglądowych, naukowych, nauczaniu bądź zdobywaniu wyższej wiedzy. Przeczytaj sobie pełne charakterystyki tych linii w mojej książce. Będzie ci łatwiej sprawę dopasować.

20 często odnosi się do publikacji, czy to w wydawnictwie, w prasie, w internecie, bądź lektury takiej twórczości.

Jeśli odpowiedź rzeczywiście dotyczy jakichś kwestii twórczo-wydawniczych, to 18 jako suma mówi o korekcie tekstu, budowaniu poglądu poprzez krytykę, itp.
      Zdrówko, ES
      • signe2 Re: 62; 3,4 na 20 współpraca 03.02.16, 21:45
        Ewo, dzięki! o współpracę ewentualną pytałam, twórczo-wydawniczą:) dostaję już nerwicy na słowo "współpraca", bo to nie wychodzi z Marsem w Koziorożcu, a ciągle teraz jest. więc rozumiem tak jak piszesz heks 62, wolę trzymać się z boku, ale nie za bardzo można.
        dobrze, biorę się za linie z nazwami astrologicznymi.
        widzę teraz, że po prostu te heksagramy pokazały na zewnątrz moją niepewność i wahania, brak pewności chyba oznacza, że coś jest nie tak.
        linia 4 każe zachować się niepospiesznie, zwlekam. linia 3 mówi "wróg czyha" i taki jest stan mojej świadomości. 18 się chyba zgadza, stary problem, nowe sprawy.
        kiedy patrzę na linie 3,4 w 20, wygląda, jakbym mogła podjąć dobrą decyzję.
        dzięki za poduczanie :)
        • iona11 Re: 62; 3,4 na 20 współpraca 07.02.16, 19:16
          Signe, heks. 20 , jako heksagram po przemianie, wyszedł mi kilka miesięcy temu w odpowiedzi na ważne pytanie. Sprawy potoczyły się tak, że wskutek pewnych wydarzeń i okoliczności minęło mi całe emocjonalne zaangażowanie w sprawę i wtedy spojrzałam na wszystko trzeźwo, chłodno, bez emocji i wyłonił mi się zupełnie nowy obraz sytuacji. Mam wrażenie że heksagram 20 zachęca do przemyślenia sprawy, zdystansowania się, wydania chłodnej racjonalnej opinii w danej sprawie. Tak mi się wydaje.
          • signe2 Re: 62; 3,4 na 20 współpraca 08.02.16, 11:00
            Iona, bardzo Ci dziękuję. może to być. jeszcze do tego miejsca nie dotarłam, ale snuje mi się taka możliwość, bo to od razu było właśnie do przemyślenia. chłodna, racjonalna opinia, dobrze:)
          • jasnygrom Re: 62; 3,4 na 20 współpraca 08.02.16, 18:38
            :)
            W pewnym momencie Signe pyta:
            (...) to możliwe, ze I-cing JESZCZE nie wie? (...)
            ----
            Moim zdaniem możliwe, ponieważ zostawia miejsce na Twoje decyzje, od których będzie zależał dalszy bieg rzeczy. Jesteś bardzo ważnym sprawcą swego świata, choć może jeszcze o tym nie wiesz.

zgodnie z opinią Iony, życzące spokoju przy podejmowaniu decyzji pozdro :)
            • signe2 Re: 62; 3,4 na 20 współpraca 09.02.16, 20:28
              jasnygromie, no tak:) też mi na to wychodzi. czasem nawet czekam, co będzie w heksagramach,kiedy zmienie decyzję albo w ogóle coś postanowię w pytanej sprawie: I-cing też często zmienia wtedy zdanie albo nagle robi się dużo linii zmiennych. więc czasem jakby czeka na mój ruch :)
              dzięki, że potwierdzasz, bo jest też druga powtarzalna rzecz odwrotna: kiedy po dłuższym czasie pytam o tę samą sprawę, która już dawno inaczej wygląda, Księga znów podaje te same heksagramy, co na początku. jakby w ogóle nic się nie zdarzyło. jakby ciągle było tak samo. albo może takie w ogóle jest tao tej sprawy, czy jak to ująć.
              • jasnygrom Re: 62; 3,4 na 20 współpraca 11.02.16, 14:39
                :)
                Jeśli sprawa już dawno inaczej wygląda, to pytanie też powinno inaczej wyglądać. Księga nie lubi wałkowania tego samego tematu, jeśli nie wydobywamy z niego nowych rzeczy.
                A tak po prawdzie, to 62/3,4 daje 02.0 a nie 20.0. Czyli albo błąd w zapisie, albo dostałaś 62/3,4,5,6.

życzące wytrwałego spokoju pozdro :)
                • signe2 Re: 62; 3,4 na 20 współpraca 12.02.16, 12:17
                  nieee, znalazłam zapis, 62;3,4 ... na 2...
                  krótko mówiąc, koniec świata, już kiedyś coś sobie tak naliczyłam.
                  na razie to i tak nie zmienia postaci rzeczy, ale 62+2 = 64, o ile dobrze dodaję:)
                  ciągle jestem przed tym czymś
                  jasnygromie dzięki.
                  • signe2 Re: 62; 3,4 na 20 współpraca 04.03.16, 07:56
                    ten pomysł porzuciłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka