Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Maria Alm-Hintermoos-opinie??

08.10.14, 10:28
    Witam,
    czy ktoś był w Maria Alm i może cos napisać?
    Czy te tereny sa przyjazne dzieciom?
    Nie ma zbyt wiele informacji i opinii,bedę wdzięczny za pomoc,pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • m_ac Re: Maria Alm-Hintermoos-opinie?? 04.11.14, 12:41
        Przyłączam się do prośby,bo też myślę o wyjeżdzie w tamte rejony.Chyba ktoś z bywalców forum tam był?
        • ewangelizator_carvingu Re: Maria Alm-Hintermoos-opinie?? 04.11.14, 15:51
          ja byłem ale nie podpowiem bo w tamtym czasie nie zwracalem na to uwagi, pamietam ze były jakies ośle łaczki dla dzieciaków

generalnie ja chyba wybiore mniejszy osrodek na wyjazd rodzinny
          • ligia68 Re: Maria Alm-Hintermoos-opinie?? 04.11.14, 15:56
            Byłem wielokrotnie - co chcecie wiedzieć? Najbardziej przyjazna dla dzieci jest właśnie część nad Maria Alm - wzdłuż krzesełka zaczynającego się w połowie gondolki - reszta to raczej czerwone.
            • ron5 Re: Maria Alm-Hintermoos-opinie?? 05.11.14, 07:32
              Pytanie jest czy te czerwone są szerokie i czerwone trudne czy czerwone lajtowe.Ja jadę do apartamentu przy części Hintermoos i widzę na mapie,że ten ośrodek jest rozłozony na kilku górach i trzeba jeździć z jednej na drugą jak chce sie go zwiedzić.Czy te przejazdy nie są wąskie i strome (dzieci) I jeszcze jedno-czy część Maria Alm jest połączona do przejechania na nartch z resztą?Nie moge tego odczytać z mapy.pozdrawiam i dziękuję.
              • austria.info-pl Re: Maria Alm-Hintermoos-opinie?? 05.11.14, 09:25
                Najwięcej terenów dla dzieci jest w pobliżu miejscowości Maria Alm.

Mapka Hochkönig, z trasami www.hochkoenig.at/en/urlaubserlebnis/winter/skiregion/pistenplan

Trasa Königstour łącząca cały ośrodek www.koenigstour.com/de/koenigstour/die-strecke

Pozdrawiamy serdecznie,
                austria.info
              • ligia68 Re: Maria Alm-Hintermoos-opinie?? 05.11.14, 10:08
                Czerwone są raczej takie "uczciwe"-przeważnie szerokie ,jakjest jakaś stromsza część to przeważnie jest objazd.Z apartamentów w Hintermoos (mieszkasz w tym dużym apartamentowcu z basenem?) wiodą na dół 2 trasy czerwone.Na dole albo wracasz krzesełkiem w stronę Maria Alm ,albo ruszasz gondolką w stronę Dienten- wszystko jest połączone ,poza małą górką NATRUN z nocną jazdą w samej wiosce Maria Alm (też dobry teren dla dzieci)
                • ron5 Re: Maria Alm-Hintermoos-opinie?? 05.11.14, 12:06
                  Tak,właśnie w tym apartamentowcu z basenem.Byłeś w nim?jest ok? Doptyuję o trasy te czerwona z tego apartamentowca i do niego z innych stron bo jad e z córka trochę bojąca się stromszych tras.A jak widzę z map to z i do apartamentowca sa tylko czerwone.Czy tam jest tłok?Jedziemy 17 stycznia.Za wszystkie informacje o tym miejscu z góry dziękuje i pozdrawiam,
                  • ligia68 Re: Maria Alm-Hintermoos-opinie?? 16.11.14, 17:06
                    Byłem 2 razy - co prawda to taki "późny Gierek" bez fajerwerkow,ale ok - woda w basenie ciepła,jest prawie na stoku - weź tylko łańcuchy i zaopatrzenie , bo w przypadku np.braku wódki droga do sklepu daleka;-) Kiedyś w styczniu na trasach było puściutko , ale po doinwestowaniu w infrastrukturę region stał się bardziej popularny.Możesz skoczyć też (jeśli nie byłeś) do Skicircus Saalbach-Hinterglemm - od strony Leogangu nie jest to daleko.Trasa 10 a jest mniej stroma od 19.
                    • ron5 Re: Maria Alm-Hintermoos-opinie?? 17.11.14, 05:42
                      Dziękuję za informacje,późny Gierek mi nie przeszkadza ,ważne,że woda w basenie ciepła.W Austrii z basenem i prawie na stoku za tą cenę nie jest łatwo coś znaleźć.Nb jeśli pasowało Ci tam to polecam podobny apartamentowiec w tez fajnym,niedawno doinwestowanym ośrodku narciarskim ,który jest nieco mniej znany-Schatzberg Haus w Auffach,rejon Ski Juwel.Na dodatek duży market w pobliżu,więc jak zabraknie.. to blisko.pozdrawiam
                      • ligia68 Re: Maria Alm-Hintermoos-opinie?? 17.11.14, 11:41
                        Dzięki za info , ale Skijuwel mi się nie podoba i nie skorzystam , ale może ktoś.Podobny niedrogi apartamentowiec z tego samego okresu i w podobnym stylu jest też w Saalbach .
                        • zolviu Re: Maria Alm-Hintermoos-opinie?? 17.11.14, 15:20
                          tu masz moje zdjecia stamtad

fotoforum.gazeta.pl/a/65080.html
                          dobre miejsce, trasy latwe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka