Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Do pracowników MAKRO i SELGROS

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 12:58
    Powiedzcie co wart jest sprzet narciarski oferowany w waszych sieciach.
    Obserwuj wątek
      • Gość: johann Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 09:57
        A cóż oni mają powiedzieć.Jak we wszystkich Marketach oferują słabiutki towar.
      • ortodox Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS 03.11.05, 14:05
        Czy nie zbyt wiele oczekujesz od sprzedawców z Makro i innych marketów.
        Przecież oni tylko wykładają towar na póły. Rzadko który z nich ma coś wspólnego
        ze sportem a co dopiero z narciarstwem. Nie jest tajemnicą, że ma takich
        marketach nie ma co liczyć na fachową radę a tym bardziej ocenę sprzętu.
        Nie jest to celem takich firm i nawet tego nie kryją.
        Jedno jest jednak pewne, że nawet dla takich gigantów jak Makro, fabryki nie
        robią specjalnych serii. Może się to zdarzyć w 1 lub 2 modelach ale nie w
        całej ofercie. To, że jest tam taniej (nie zawsze), wynika z najczęściej z
        siły negocjacji, z doboru w ofercie wychodzących (starszych) modeli i
        przeznaczenia dla mniej wymagających użytkowników.
        Kiedyś , parę lat temu, w sieci Makro, zatrudniano na szczyt sezonu ekipę
        doradców-fachowców, którzy autentycznie potrafili coś pomóc ale to z tego co
        wiem, była to akcja jednorazowa. Był nawet bezpłatny punkt montażu i regulacji
        wiązań. Nie robili tego oczywiście pracownicy Makro ale wynajęte ekipy.
        • ps1976 Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS 03.11.05, 14:10
          Nie jest tajemnicą, że ma takich
          > marketach nie ma co liczyć na fachową radę a tym bardziej ocenę sprzętu.

na fachowa obsluge to nie mozna liczyc nawet w skiteamie, to co prezentuja tam
          sprzedawcy to jest zenada przez duze Ż
          • ortodox Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS 03.11.05, 14:35
            no właśnie, dokładnie tak :))
            • Gość: dsafd Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS IP: 195.94.199.* 03.11.05, 14:54
              no tak, najlepszym specem jest wlasny dziadek. troche przesadzacie chlopaki.

czego byscie chcieli sie tak naprwde dowiedziec kupujac narty od pracownika ski
              teamu?? wszystko juz chyba wiecie z tym ze juz pewnie ukierunkowani jestescie
              na jedna marke wiec kazdy kto bedzie wam wciskal cos innego "nie zna sie".
              • ps1976 Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS 03.11.05, 15:06
                przede wszystkim chcialbym, zeby pracownik zainteresowal sie, ze wchodze do
                sklepu. Ile razy bylem w skiteamie, tyle razy chlopcy byli zdziwieni, ze
                przerywalem im rozmowe. po drugie skiteam reklamuje sie jako sklep
                profesjonalny, wiec jak ogladam narte to chcialbym sie dowiedziec od sprzedawcy
                czegos wiecej, niz taliowania i czy to jest narta race czy freeride (wiedze
                katalogowa to ja moge zaczrpnac z katalogu). po trzecie ostatnio sprzedawca nie
                wiedzial, ze buty, ktore chce kupic sa sprzedawane w wersji LF i MF (niewiedze
                jeszcze bym wybaczyl, ale wmawianie mi, ze jest tylko jeden typ tego modelu to
                byla przesada). no i po czwarte sprzedawcy recytuja formuly o nartach ze
                szkolen przeprowadzanych przez dystrybutorow sprzetu, ktore sa naciagane, a nie
                prezentuja zadnej wiedzy praktycznej
                • ortodox Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS 03.11.05, 15:13
                  Może właściciele powinni im zafundować jakieś 2 tyg. w Alpach?
                  Tak w ramach szkolenia personelu. Byłoby lepiej z tą ich wiedzą
                  chociaż, pewnie jeszcze nie profesjonalnie :).
                  • ps1976 Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS 03.11.05, 15:24
                    a tak na marginesie, to najlepsze sa male sklepy prowadzone przez bylych
                    zawodnikow lub instruktorow (ale pod warunkiem, ze oni sami sprzedaja w swoich
                    sklepach itd.), ja lubie dehnel sport na atenkiej w warszawie, maja jeden z
                    niewielu serwisow w warszawie, w ktorym narty sa przygotowywane recznie. i
                    gdybym nie musial to nigdy bym nie zagladal do skiteau, ale niestety malych
                    sklepow nie stac na takie obnizki jakie bywaja w skiteamie.
                  • Gość: Colagen Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 15:39
                    Oj panowie - nalezy rowniez dodac ze : w Makro , nie wiem jak w Selgros czesto
                    sa narty katalogowe i to dobre - moze nie z najwyzszej polki ( chociaz i takie
                    sie zdarzaja )- widzialem dobre np : Dynastar omerglass , Atomic SL9 , Elan SL,
                    rozne Heady , Salomon np. Pilot, Rossignoll saphir, i wiele innych .Takze buty
                    i wiazania z gornej polki , sa w bardzo dobrych cenach i znikaja szybko a
                    szczegolnie pod koniec sezony gdy sa jeszcze przeceniane. oczywiscie sa i poza
                    katalogowe i jest ich duzo .Najlepiej zapoznac sie z katalogami poszczegolnych
                    firm , wybrac po 2 ,3 narty z kazdej firmy i dopiero zajrzec do Macro , Wtedy
                    zmienicie troche zdanie . jest wiele nart , butow, wiazan w Makro ktore
                    zadowolilyby wiekszosc ludzi na tym forum. Inne hipermarkety to rzeczywiscie
                    maja chlam . Oczywiscie nie wiem jak w tym roku ale w poprzednie tak bylo -
                    pozdrowko
                    • Gość: Colagen Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 17:19
                      Akurat dostalem dzisiaj reklanowke Macroi podam pare przykladow- prosze nie
                      traktowac tego jak reklame tym bardziej ze zadnych powiazan nie mam z ta firma -
                      odpowiadam tylko na posty wczesniejsze - i takj:
                      Atomic -GS9 -1749 zl
                      LT11- 1998 zl
                      SL9 -1699 zl
                      M11 puls - 2199 zł
                      Elan SL - 1035 zł
                      Magfire8,0 Fuzion -1304zł
                      Head Cyber C220i-1023 zł
                      Volki Omega- 1218 zł
                      BUTY:
                      Nordica Easy Move XSW -559 zl
                      Head Ezon 2-8 - 474 zł
                      Rossignol Open X3S -535 zł
                      saltoSX -474 zl
                      WIAZANIA
                      Marker Titanium 12,0 IBC

itd itd
                      wiec nie chrzancie ze same badziewie - znawcow u nas dostatek - 90% ludzi na
                      tym forum byłoby zadowolonych majac taki sprzet
                      Pozdrowko
                      Niechaj wypowiadaja sie na temat sprzetu fachowcy a nie laicy
                      • ortodox Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS 04.11.05, 22:18
                        Masz racje Colagen, sam kupuje sprzęt w Makro i dla mnie jest wystarczający.
                        No, ale ja nie jestem profesjonalistą, takim jak ... no wiesz. Wcale też mi
                        nie przeszkadza, że nie ma tam z kim na ten temat pogadać, może to i lepiej,
                        że nikt kitu nie wciska.
        • Gość: maly Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS IP: 82.160.71.* 04.11.05, 23:34
          Jeżeli chodzi o doradców w sieci Makro, to mylisz się że była to akcja
          jednorazowa. W Lublinie od wielu lat jest ich od listopada do lutego trzech
          (podobnie w tym roku), poza tym pracownicy też w większości mają spore pojęcie
          o sprzęcie. Z tego co wiem w innych halach jest podobnie. Pzdr
          • Gość: maxxx Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 12:55
            W Makro w ich katalogu na zimę 05/06. Chwalą się, że narty przez nich sprzedawane. Były testowane w Alpach przez najlepszych fachowców. I wynika z nich, ze mają narty, że mucha nie siada.
      • Gość: termikk Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 18:30
        Nie wszystkich stać na zakupy nart w drogich Sklepach ( Maks,Decathlon,itd.)ja w ubiegłym roku kupiłem sprzęt nart.. w Makro dla syna juniorskie "Dynastery team" dla żony w Selgros Dynaster Drive 07 odchudzone co prawda na wiązaniach o klasę niżej, jak w katalogu. Spędziliśmy na stoku w sumie prawie miesiąc. W różnych warunkach i sprawdziły sie swietnie.Tak , że nic nie mogę zarzucić sprzetowi zakupionemu w tych Marketach.Z czystym sumieniem mogę polecić tam zakup sprzetu.("uff przeczytałem co napisałem, wyszło jak laurka. Niech ktoś ich sprowadzi na ziemię" )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka