Gość: Get IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 12:58 Powiedzcie co wart jest sprzet narciarski oferowany w waszych sieciach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: johann Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 09:57 A cóż oni mają powiedzieć.Jak we wszystkich Marketach oferują słabiutki towar. Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS 03.11.05, 14:05 Czy nie zbyt wiele oczekujesz od sprzedawców z Makro i innych marketów. Przecież oni tylko wykładają towar na póły. Rzadko który z nich ma coś wspólnego ze sportem a co dopiero z narciarstwem. Nie jest tajemnicą, że ma takich marketach nie ma co liczyć na fachową radę a tym bardziej ocenę sprzętu. Nie jest to celem takich firm i nawet tego nie kryją. Jedno jest jednak pewne, że nawet dla takich gigantów jak Makro, fabryki nie robią specjalnych serii. Może się to zdarzyć w 1 lub 2 modelach ale nie w całej ofercie. To, że jest tam taniej (nie zawsze), wynika z najczęściej z siły negocjacji, z doboru w ofercie wychodzących (starszych) modeli i przeznaczenia dla mniej wymagających użytkowników. Kiedyś , parę lat temu, w sieci Makro, zatrudniano na szczyt sezonu ekipę doradców-fachowców, którzy autentycznie potrafili coś pomóc ale to z tego co wiem, była to akcja jednorazowa. Był nawet bezpłatny punkt montażu i regulacji wiązań. Nie robili tego oczywiście pracownicy Makro ale wynajęte ekipy. Odpowiedz Link Zgłoś
ps1976 Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS 03.11.05, 14:10 Nie jest tajemnicą, że ma takich > marketach nie ma co liczyć na fachową radę a tym bardziej ocenę sprzętu. na fachowa obsluge to nie mozna liczyc nawet w skiteamie, to co prezentuja tam sprzedawcy to jest zenada przez duze Ż Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS 03.11.05, 14:35 no właśnie, dokładnie tak :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsafd Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS IP: 195.94.199.* 03.11.05, 14:54 no tak, najlepszym specem jest wlasny dziadek. troche przesadzacie chlopaki. czego byscie chcieli sie tak naprwde dowiedziec kupujac narty od pracownika ski teamu?? wszystko juz chyba wiecie z tym ze juz pewnie ukierunkowani jestescie na jedna marke wiec kazdy kto bedzie wam wciskal cos innego "nie zna sie". Odpowiedz Link Zgłoś
ps1976 Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS 03.11.05, 15:06 przede wszystkim chcialbym, zeby pracownik zainteresowal sie, ze wchodze do sklepu. Ile razy bylem w skiteamie, tyle razy chlopcy byli zdziwieni, ze przerywalem im rozmowe. po drugie skiteam reklamuje sie jako sklep profesjonalny, wiec jak ogladam narte to chcialbym sie dowiedziec od sprzedawcy czegos wiecej, niz taliowania i czy to jest narta race czy freeride (wiedze katalogowa to ja moge zaczrpnac z katalogu). po trzecie ostatnio sprzedawca nie wiedzial, ze buty, ktore chce kupic sa sprzedawane w wersji LF i MF (niewiedze jeszcze bym wybaczyl, ale wmawianie mi, ze jest tylko jeden typ tego modelu to byla przesada). no i po czwarte sprzedawcy recytuja formuly o nartach ze szkolen przeprowadzanych przez dystrybutorow sprzetu, ktore sa naciagane, a nie prezentuja zadnej wiedzy praktycznej Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS 03.11.05, 15:13 Może właściciele powinni im zafundować jakieś 2 tyg. w Alpach? Tak w ramach szkolenia personelu. Byłoby lepiej z tą ich wiedzą chociaż, pewnie jeszcze nie profesjonalnie :). Odpowiedz Link Zgłoś
ps1976 Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS 03.11.05, 15:24 a tak na marginesie, to najlepsze sa male sklepy prowadzone przez bylych zawodnikow lub instruktorow (ale pod warunkiem, ze oni sami sprzedaja w swoich sklepach itd.), ja lubie dehnel sport na atenkiej w warszawie, maja jeden z niewielu serwisow w warszawie, w ktorym narty sa przygotowywane recznie. i gdybym nie musial to nigdy bym nie zagladal do skiteau, ale niestety malych sklepow nie stac na takie obnizki jakie bywaja w skiteamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 15:39 Oj panowie - nalezy rowniez dodac ze : w Makro , nie wiem jak w Selgros czesto sa narty katalogowe i to dobre - moze nie z najwyzszej polki ( chociaz i takie sie zdarzaja )- widzialem dobre np : Dynastar omerglass , Atomic SL9 , Elan SL, rozne Heady , Salomon np. Pilot, Rossignoll saphir, i wiele innych .Takze buty i wiazania z gornej polki , sa w bardzo dobrych cenach i znikaja szybko a szczegolnie pod koniec sezony gdy sa jeszcze przeceniane. oczywiscie sa i poza katalogowe i jest ich duzo .Najlepiej zapoznac sie z katalogami poszczegolnych firm , wybrac po 2 ,3 narty z kazdej firmy i dopiero zajrzec do Macro , Wtedy zmienicie troche zdanie . jest wiele nart , butow, wiazan w Makro ktore zadowolilyby wiekszosc ludzi na tym forum. Inne hipermarkety to rzeczywiscie maja chlam . Oczywiscie nie wiem jak w tym roku ale w poprzednie tak bylo - pozdrowko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 17:19 Akurat dostalem dzisiaj reklanowke Macroi podam pare przykladow- prosze nie traktowac tego jak reklame tym bardziej ze zadnych powiazan nie mam z ta firma - odpowiadam tylko na posty wczesniejsze - i takj: Atomic -GS9 -1749 zl LT11- 1998 zl SL9 -1699 zl M11 puls - 2199 zł Elan SL - 1035 zł Magfire8,0 Fuzion -1304zł Head Cyber C220i-1023 zł Volki Omega- 1218 zł BUTY: Nordica Easy Move XSW -559 zl Head Ezon 2-8 - 474 zł Rossignol Open X3S -535 zł saltoSX -474 zl WIAZANIA Marker Titanium 12,0 IBC itd itd wiec nie chrzancie ze same badziewie - znawcow u nas dostatek - 90% ludzi na tym forum byłoby zadowolonych majac taki sprzet Pozdrowko Niechaj wypowiadaja sie na temat sprzetu fachowcy a nie laicy Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS 04.11.05, 22:18 Masz racje Colagen, sam kupuje sprzęt w Makro i dla mnie jest wystarczający. No, ale ja nie jestem profesjonalistą, takim jak ... no wiesz. Wcale też mi nie przeszkadza, że nie ma tam z kim na ten temat pogadać, może to i lepiej, że nikt kitu nie wciska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS IP: 82.160.71.* 04.11.05, 23:34 Jeżeli chodzi o doradców w sieci Makro, to mylisz się że była to akcja jednorazowa. W Lublinie od wielu lat jest ich od listopada do lutego trzech (podobnie w tym roku), poza tym pracownicy też w większości mają spore pojęcie o sprzęcie. Z tego co wiem w innych halach jest podobnie. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxxx Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 12:55 W Makro w ich katalogu na zimę 05/06. Chwalą się, że narty przez nich sprzedawane. Były testowane w Alpach przez najlepszych fachowców. I wynika z nich, ze mają narty, że mucha nie siada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: termikk Re: Do pracowników MAKRO i SELGROS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 18:30 Nie wszystkich stać na zakupy nart w drogich Sklepach ( Maks,Decathlon,itd.)ja w ubiegłym roku kupiłem sprzęt nart.. w Makro dla syna juniorskie "Dynastery team" dla żony w Selgros Dynaster Drive 07 odchudzone co prawda na wiązaniach o klasę niżej, jak w katalogu. Spędziliśmy na stoku w sumie prawie miesiąc. W różnych warunkach i sprawdziły sie swietnie.Tak , że nic nie mogę zarzucić sprzetowi zakupionemu w tych Marketach.Z czystym sumieniem mogę polecić tam zakup sprzetu.("uff przeczytałem co napisałem, wyszło jak laurka. Niech ktoś ich sprowadzi na ziemię" ) Odpowiedz Link Zgłoś