Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

trudny wybór...

IP: *.smstv.pl 02.12.05, 20:12
    proszę o poradę...
    Chcę zmienić swoj dotychczasowy 6-letni klasyczny sprzęt na nowy. Mam 164cm i
    52 kg wagi. Szukam narty wszechstronnej, uniwersalnej, twardszej. Nie chcę
    zmieniać za rok - ma wystarczyć na parę sezonów i rozwijać umiejętności.
    Myślałam o: atomic sx9 lub sx10 /nie wiem czy 10 nie jest zbyt twarda jak na
    moją wagę/, fisher rc4 race c, volkl supersport 5 star, rossignol z5 lub K2
    apache Black Hawk. Dzięki!!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jozzo Re: trudny wybór... IP: *.sympatico.ca 03.12.05, 09:17
        Nie taki trudny jaby sie wydawlao.
        sx i po krzyku 9/10 to juz twoja decyzja u nas drobne dziewczyny jeezdza
        na sx10 ale 9 tez moze byc.
        Jozzo
        • Gość: Jagoda Re: trudny wybór... IP: *.smstv.pl 03.12.05, 10:58
          dzięki!!
          Czy sx10 nie będą zbyt męczące na dłuższą jazdę?
          Czy potrzebują dużo siły i czy są choć troszkę tolerancyjne jak się już trochę
          zmęczę...??
          Duża różnica jest między 9 a 10??
          Czy buty salomon rush 7 będą pasować??
          Bardzo dziękuję
          • Gość: bingo Re: trudny wybór... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 12:19
            Proponuje ci P60 Voelkla odjazdowa narta,
            kreci prawie sama.
            • Gość: Colagen Re: trudny wybór... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 13:30
              pewnie to po co jezdzic ? same narty niech sobie jezdza pozdrówko
            • Gość: Jozzo. Re: trudny wybór... IP: *.sympatico.ca 03.12.05, 15:40
              Zlosiwi mowiz ze nie kreci a skreca a bardziej zlosiiw dodaja ze nogi
              w stawach. A tak co za przyjemnosc jak narta skreca sama dla narcirza
              juz nic nie pozostaje jak zostawic narte na stoku nich sobie samam skreca
              a samemu do baru na piwko.
              Jozzo
          • Gość: Jozzo. Re: trudny wybór... IP: *.sympatico.ca 03.12.05, 15:38
            To zalezy od twojej kondycji i zapednow narciarskich.
            No jednych bedzie deczko latwiej na drugich mniej.
            Trudno mi powiedzic bo nie schodzilem ponizej sx11.
            Ale jak rozmawialem z dziewczynami to 9/10 sobie chwalily.
            Chociaz ostatnio ktos mi mowil ze gneralnie ostatnio
            atomic sx usztywnil wic moze sx9. Pozatym idz na strone acomica i
            popatrz naprofil sx9 i sx10 moga sie deczko roznic i jedne z nich
            moga byc bardzie wyprofilowane. Poczytaj, dotknij i posluchaj swojego
            glosu wewnetrznego, ba pozatym oprzyj sie na swojej kobiecejintuicji
            i bedzie OK.
            Co do butow to poczytaj linki bylo sporo, nawet ktos je wstawil w watek
            cos jak ' teh best czyli costam jak smietanko formu najleprze ....'
            Jozzo
            • Gość: Jagoda Re: trudny wybór... IP: *.smstv.pl 03.12.05, 20:35
              Dzięki Jozzo!
              sx 10 są inaczej usztywnione. Dodatkowo mają jakieś wstawki jakby metalowe w
              tunele.
              Może lepiej sx9, bo po sx 10 nie będę miała siły nawet zjechać na piwko...
              ;)))
              Dzięki jeszcze raz!
              • Gość: Jozzo Re: trudny wybór... IP: *.sympatico.ca 03.12.05, 22:39
                Piwo to male piwo ale cos przeciez trzeba zrobic z niezle
                zapowiadajcym sie wieczorem a przywitc w jako takiej kondycji
                blady swit tez by sie przydalo.
                SX9 daja wieksza szanse na pelniejszy nastepny dzien na stoku.
                ;-)

Zdrowka, Jozzo
      • maczores Re: trudny wybór... 04.12.05, 02:06
        To jest forum zwolennikow i fanatykow Atomica. To super firma ale sa tez
        inne.Ja bym wzial Volkla Supersport .To jak Bugatti wsrod samochodow. Klasa,
        jakosc wykonania i wlasciwosci jezdne na najwyzszym poziomie. Drewniany rdzen
        robiony w fabryce a nie zlecany firmom z zewnatrz jak u innych producentow+
        krawedzie double grip pozwala zrobic na stoku wszystko . Warto zaplacic ale
        cieszyc sie przez kilka sezonow.
        Pozdro
        • Gość: bingo Re: trudny wybór... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 07:20
          Oczywiscie zapomnialem dopowiedziec o P60 voelkla(niemcy) ze trzeba niestety
          miec umiejetniosci narciarskie aby ta narta oddala wszystko do czego jest
          stworzona przez konstruktorow. Piszac ze kreci prawie sama mialem na myslijej
          wyglad(szate graficzna)oraz nowatorskie mocowanie wiazan(kooperacja z Markerem
          (austria))na aluminiwej szynie,przez takie rozwiazanie narta ta pracuje w pelni
          i w kazdym momencie jazdy w 100% uginajac sie i ukladajac do nierownosci stoku
          nawet w miejscach gardlowych(pod butem)czego inne systemy nie maja z racji
          srubowan wiazan na stale(srubami).Gdy bym mogl jeszcze polecic buta to
          oczywisie Tecnika(wlochy) wszystkie jej modele w kolorze pomaranczowym sa
          kierowane do ludzi o sportowym zacieciu jazdy, wielu instruktorow narciarstwa
          preferuje tan but z racji jego wygody i estetyki wykonania, chociaz inne
          spelniaja wysokie wymogi uzytkownikow.
          Najnowsze dziecko Tecniki to Diablo.
          Wubor nalezy do Ciebie!.pozdrawiam!
          • Gość: fanatyk_ski Re: trudny wybór... IP: *.borlan.net / *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 10:51
            Popieram w 100 %.
            Polecam Voelka Supersport.
            Nartki jak marzenia, jak dobrze jeżdzisz, to bajka.
            Jjeżdze od 3 sezonów na nich i jestem zakochany, nie zmienie na rzadne inne.
            W tym roku Allstars i .. na śnieg.Super
            Polecam wszystkim , którzy wiedzą do czego służą dobre narty.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka