Dodaj do ulubionych

krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!!!!

13.12.09, 01:39
Ta informacja ma być ostrzeżeniem przed praktykami stosowanymi przez pracowników sklepu z artykułami dla zwierząt krakvet.pl.
Równo rok temu zamówiłam 10-kilogramowy worek suchej karmy dla kotów. Dostałam rozerwany worek, a połowa chrupków skruszona na proszek. Opakowanie zewnętrzne nienaruszone, nawet bez zagnieceń. Odpowiedź Krakvet na reklamację: uszkodzenia transportowe. W ramach rekompensaty zaoferowali wiaderko na suchą karmę… z następnym zamówieniem. Nie zgodziłam się. Kategorycznie domagałam się nowego worka karmy. W czasie emailowej dyskusji z pracownikiem sklepu zalogowałam się również na forum sklepu. Napisałam kilka postów na temat tego incydentu, założyłam również wątek. Wszystko znikało po kilku minutach. Za to przybywały wątki „zadowolonych klientów”. Jeden z postów zdążyła przeczytać inna użytkowniczka, skontaktowała się ze mną i okazało się, że podobne praktyki tego sklepu są na porządku dziennym. Że bardzo wiele osób jest tak samo robiona w bambuko, ale nie mają szansy dowiedzieć się o sobie, bo moderator forum czuwa i posty kasuje.
Skończyło się tym, że dostałam nowy worek karmy, wiaderko na chrupki i jeszcze 30% rabat na całe następne zamówienie. Forum sklepu zostało natychmiast zlikwidowane.
Przez rok był spokój z moimi zamówieniami (inni w dalszym ciągu otrzymywali zniszczone jedzenie i akcesoria, niepełne zamówienia, pomylone artykuły, zwietrzałą suchą karmę – odpowiedź zawsze ta sama: reklamację uwzględnimy przy następnym zamówieniu).
W ubiegłym tygodniu Krakvet przekroczył szczyt bezczelności. Zamówiłam ponownie 10-kilogramowy worek karmy weterynaryjnej. Karma dotarła. Worek rozerwany na przedzie i… zaklejony taśmą firmową KV. Znów reklamacja i odpowiedź, że to kurierzy niszczą worki i potem zaklejają… taśmą firmową Krakvet. Bo… nie lubią sklepu.
Tym razem otrzymałam propozycję: albo wymiana zwietrzałej karmy na oryginalnie zamkniętą albo 20% rabat na następne zamówienie. Wybrałam karmę, bo ma być dla chorej kotki. Z rabatu zrezygnowałam, ale tym razem postanowiłam praktyki tego sklepu opisać na największych forach. Na kocim forum www.forum.miau.pl znajduje się wątek poświęcony temu, co wyprawia Krakvet, jak traktuje klientów. Niestety, aby przeczytać o wszystkim, trzeba się zalogować:
forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=72010&start=0
Służę również korespondencją emailową ze sklepem, fotografiami rozerwanego worka i wieloma szczegółami: femkaa@gmail.com.
Obserwuj wątek
    • jan-w Konkurencja? 13.12.09, 21:27
      Od dawna korzystam z usług tej firmy z wielkim zadowoleniem. Dostarczają mi specjalistyczne karmy dla psa które mają w wielkim wyborze. Najtaniej w internecie (nie wspominając o normalnych sklepach), z dostawą za darmo z wniesieniem do domu włącznie.
      Nigdy nie miałem do towaru, terminowości ani jakości usług najmniejszych zastrzeżeń.

Ciekawe że mimo tak strasznych nieszczęść jakie ciebie i innych podobno spotykają, ciągle korzystasz ty i inni twoi znajomi z usług tak nierzetelnej firmy ;-)
      • femoslawa Re: Konkurencja? 13.12.09, 22:36
        zajrzyj do podlinkowanego tematu.
        po prostu.
        • jan-w Re: Konkurencja? 13.12.09, 23:48
          Nie będę się rejestrował w jakimś podejrzanym serwisie. Jeżeli masz coś do
          powiedzenia, napisz to jawnie na forum. Jeżeli nie, to nie zawracaj głowy.
          • Gość: Funnycat Re: Konkurencja? IP: *.toya.net.pl 15.12.13, 19:56
            Krakvet od jakichś dwóch lat obniża loty, co oznacza m.in. niedbałe pakowanie artykułów, niesolidną informację na stronie sklepu o dostępności tychże, zwłokę w kontakcie z klientem.
            Natomiast panie "jan-w" - nie życzę sobie, byś pan szkalował wiodące wśród społeczności polskich kociarzy forum Miau.pl, nazywając je 'podejrzanym serwisem". Jestem hodowcą kotów rasowych, zarejestrowanym na tymże forum i pańska wypowiedź mnie obraża. Licz się pan ze słowami i waż je pan, zanim powiesz!
        • Gość: piter Re: Konkurencja? IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.11, 22:47
          Właśnie dziś dostałem rozerwany worek.
      • circa.about Re: no niestety nie konkurencja 17.12.09, 20:19
        tylko jeden z setek niezadowolonych klientów..
        Ja do nich także należę i właśnie przerzuciłam się na Animalię albo Zooplus.
        Złożyłam w Krakvecie około 10 zamówień i ŻADNE z nich nie było kompletne, ani
        nie zgadzało się z ustaleniami poczynionymi przez telefon z ichnim pracownikiem
        - bo oczywiście nigdy nie ma wszystkiego co znajduje się w ofercie sklepu.
        W tej chwili wiszą mi 30zł za karmę, za którą zapłaciłam a której nie dostałam.
        Ale w sumie mam to gdzieś, niech się udławią.
        Nigdy więcej nic tam nie zamówię - szkoda czasu i nerwów, i nie jestem osamotniona.

A pan jan-w to chyba właśnie w KV pracuje, bo w życiu jeszcze nie spotkałam
        nikogo, kto byłby z usług tego sklepu zadowolony.
        • jan-w Jednak dowiodłaś że konkurencja :-) 17.12.09, 22:46
          Zadziwiające gdyby w to wierzyć.
          10 razy zamawiałaś w firmie która nigdy nie wywiązała się z umowy? Przy
          tak olbrzymiej konkurencji?
          Osoba pod poprzednim nickiem postępowała tak samo?
          Gdyby ktokolwiek miał najmniejsze wątpliwości po pierwszym poście, po tym jest
          już oczywiste że to czarny PR złośliwej konkurencji.
          Nie ma osób które 10 razy zamawiają towar w firmie która nigdy nie dotrzymała umowy.
          Przedobrzyłaś...
          • circa.about Re: Pracownika KV nie przekonam 18.12.09, 10:32
            Bo któż by inny tak zawzięcie bronił sklepu, o którym napisano tyle
            niepochlebnych opinii.

Zapewniam Cię, że jest bardzo dużo osób, które mimo problemów, wciąż w w
            Krakvecie zamawiają. Np. z powodu darmowej wysyłki powyżej 100zł, rabatów, które
            sklep przeznacza na schroniska, czy naprawdę bogatej oferty, którą KV posiada na
            swej stronie, a której okazuje się nie ma w rzeczywistości. No i oczywiscie cen,
            które po skalkulowaniu kosztów wysyłki w innych (niby tańszych) sklepach
            wychodzą najbardziej korzystnie.

A dlaczego złozyłam w KV aż tyle zamówień mimo niezadowolenia? Bo miał w swojej
            ofercie coś, czego w danym momencie nigdzie indziej nie było, bo gdzie indziej
            trzeba było dłuzej czekać itp.
            Miałam bardzo chorego kota, który wymagał bardzo specjalistycznej diety - Kocur
            już za Tęczowym Mostem, reszta moich kotów zdrowa, więc już więcej nie muszę
            polegać na Krakvecie, który mnie i moje pieniadze, które u nich zostawiłam miał
            głęboko w tyle.

Naprawdę polecam wątek z miau.pl linkowany w pierwszym poście - wydaje mi się
            bardzo mało prawdopodobne, by wszyscy użytkownicy tego forum pracowali dla
            wrogiej konkurencji.

A moze po prostu Krakvet powinien coś zmienić? Zastanowić się nad tymi
            wszystkimi opiniami, wyciągnąć wnioski i wreszcie obsługiwać klientów tak, jak
            oni na to zasługują?
            • jan-w Marnie ci wychodzą te zniesławienia. 18.12.09, 18:11
              Ja jestem zadowolony z dostaw z Krakvetu i dlatego robię tam zakupy.
              Twoje tłumaczenie że 10 razy zamawiasz tam towar ponieważ tylko tam jest dostępny jest naprawdę niepoważne. Moze nie zauważyłaś, ale komunizm dawno upadł, mamy XXI wiek, wymienialność żłotówki, internet i każdy towar mozna kupić w różnych miejscach. Nikt nie zamawia go 10 razy w tym samym miejscu gdzie nie realizują jego zamówień.
              Może napiszesz co to za tajemniczy towar który sprzedaje tylko Krakvet. a ja ci udowodnię że kłamiesz
              I przestań już reklamować to swoje forum gdzie każdy musi się rejestrować i podawać swojego e-maila którym właściciel może handlować. Jeżeli masz coś do powiedzenia, napisz na tym forum bez kombinowania i prób wyciągnięcia cudzych danych.

No to co to za towar który zmuszał cię do kupowania w Krakvecie?

BTW: Nie lepiej samemu wziąć się do roboty i uczciwie stworzyć firmę konkurencyjną? Bez bajeczek o innej firmie która nigdy nie dotrzymuje słowa, ale ma wiernych nienawidzących jej klientów? Myśl przed napisaniem posta ;-)
              • circa.about Re: troll? 19.12.09, 22:59
                Naprawdę radzę ci jednak zalogować się na miau - tam dopiero będziesz miał pole
                do popisu :).
                I nie zapomnij brać leków :D
                • Gość: JARO Re: troll? IP: 188.33.58.* 21.12.09, 23:13
                  Kupuje u nich od 2 lat 2 wowrki po 15 kg raz w miesiącu i zawsze
                  było O.K.
                  Może mam farta?
                  Zagrać w totka?
                  • Gość: spy1 Re: troll? IP: *.pikonet.pl 10.03.13, 14:45
                    Podobnie zamawiam od kilku lat i bez tego typu historii, więc nie jest to w twoim przypadku jakiś wyjatkowy fart. Zamawiam karmy i żwirki. Raz tylko było opóźnienie w dostawie całości, bo towaru nie było w hurtowni. Zostałam o tym powiadomiona telefonicznie i przeproszona. Może pechowa transakcja dopiero przede mną, ale teraz jest ok.
              • Gość: Teresa Re: Marnie ci wychodzą te zniesławienia. IP: 212.160.172.* 30.03.12, 09:35
                Niestety, ale nie są to zniesławienia. Skusiłam się na ofertę Krakvetu w zeszłym tygodniu. Zamówiłam 4 rzeczy - niby niewiele. Ale idzie już do mnie 3 przesyłka. Pieniądze za całość niby dostarczonego (za pierwszym razem) zamówienia została pobrana przy 1-wszej przesyłce. Jestem bardzo ciekawa, czy jak kurier przyniesie dzisiaj paczkę, to będzie już koniec. Ale na pewno, pomimo atrakcyjnych cen, jest to koniec mojej współpracy z ta firmą. Szkoda mojego zdrowia. Bo złożenie reklamacji wymaga sporo wysiłku.
              • Gość: ardiss Re: Marnie ci wychodzą te zniesławienia. IP: *.ip.netia.com.pl 09.10.12, 07:36
                wow... człowieku chory chyba jesteś:)
                miau podejrzanym forum??:))) Dobre....

P.s. TROLISKO.
              • Gość: jutah Re: Marnie ci wychodzą te zniesławienia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.13, 09:06
                Osobiście popieram jan-w. Kilka razy robiłam zakupy w krakvet. Jeżeli nawet zdarza się, że czegoś nie mają - dosyłają w późniejszym terminie. A ludzie, którzy krytykują sklep, a mimo to ciągle robią tam zakupy, uważam za fałszywych i niepoważnych. Nawet, jeśli byliby jedynym dostawcą danego produktu, w takich sytuacjach jak opisujecie, to znalazła bym inny produkt dla mojego pupila. Po co sobie utrudniać życie. Firm produkujących karmy dla zwierząt jest dziesiątki!!!
          • Gość: Niedowiarek Re: Jednak dowiodłaś że konkurencja :-) IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.12, 14:54
            Potwierdzam to co piszą niektórzyniezadowoleni kliencisklepu. Ja również zamówiłemkarmę dla psa wraz z przysmakami. Plastikowe pudełko, w którym były przysmaki było połamane, a część przysmaków starta na miazgę. To było moje pierwsze zamówienie. Dam im szansę i zamówię jeszcze raz. Jeśli towar dojdzie do mnie "w strzępach", to spróbuję u konkurencji mimo wyższych cen. Również duże opakowanie karmy zawierało na spodzie proszek tj. startą karmę - możeto wina nieodpowiedniego skłądowania, a może transportu. Nie mam zamiaru rozwodzić się za to kto odpowiada zataki stan. Kupuję u nich karmę - transport dostaję gratis, ale to nie powód by nanich nie narzekać. To oni wybierają kuriera, więc powinni wybrać takiego, aby towar docierał do klienta w stanie nienaruszonym. Ja straciłem część towaru, który zamówiłem. Może to przypadek, chociaż patrząc na wątki to mogę się mylić. Mimo to sprawdzę jeszcze raz. Chciałem jeszce znznaczyć, że mają niefachową pomoc telefoniczną - lepszą ma np. Telekarma, a także stronę internetową, gdzie nie można założyć konta ze względu na odrzucanie kodu pocztowego - lipa jak na sklep który jest niby nr 1.
        • miss_akryl Ja jestem zadowolona :) 28.02.11, 15:13
          Zamawiam w sklepie od kilku (2-3ech) lat dla psa i kota, płacę przy odbiorze, kurier przywozi, opakowania ok, gdy czegoś nie ma "na magazynie" dzwonią i uprzedzają (pyt., czy chcę czekać, czy biorę niepełne zamówienie). Nigdy jeszcze nie miałam problemu z tym sklepem.
          miss-ani nie krakvet-ani nie konkurencja :)
          • drop.s18 Re: Ja jestem zadowolona :) 09.07.12, 13:05
            ja zamawiam z kilku sklepów internetowych i zasada jest prosta, zawsze przy kurierze otwieram paczkę i jeśli coś jest uszkodzone on to zabiera i koniec w tym temacie...i czekam na nowa paczkę..
            Myslę ,że jest wielu oszustów także wśród kupujących którzy drą opakowanie odsypują część i żądają wymiany towaru na nieuszkodzony..sklepy też się muszą bronić
            Kurier ma obowiązek poczekać aż otworzymy paczkę, listonosz też)))
        • Gość: magi Korzystam i jestem zadowolona IP: *.zax.pl 24.04.11, 20:57
          korzystam regularnie z tego sklepu i nigdy nie miałam żadnych problemów z zamówieniami... nie rozumiem nagłej nagonki
          • jan-w Re: Korzystam i jestem zadowolona 24.04.11, 21:17
            Jeżeli ktoś nie jest w stanie konkurować jakością, ceną i wiarygodnością, stosuje nieuczciwe metody oczerniając lepszego od siebie. Stąd ten wątek.
            • Gość: aga Re: Korzystam i jestem zadowolona IP: 94.75.114.* 04.11.11, 15:05
              dopierodziś zwróciłam uwagę na ten temat. byłam nim zdziwiona. kupowałam /i kupuję/ bardzo dobre karmy dla kotów oraz psa + suplementy diety w tym sklepie. zawsze byłam zadowolona. raz tylko nie było karmy, zadzwonili kolejnego dnia z informacją o terminie realizacji. i umowa była dotrzymana. z czystym sumieniem mogę polecić.
        • Gość: krzych Re: no niestety nie konkurencja IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.12, 07:28
          Mieszkam na drugim końcu polski-Bydgoszcz i o dziwo jestem zadowolony .Dostawa za dwa dni i wszystko ok.a korzystam od kilku lat mój golden ma 7 lat i lubi produkty z krakwet
        • Gość: Monika Re: no niestety nie konkurencja IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.12, 22:26
          Dziwne, do tej pory robiłam zamówienia około 5 razy, za każdym razem szybko i sprawnie. W związku z tym, że jestem z Krakowa za pierwszym razem osobiście udałam się po odbiór (magazyn znajduję się za Krakowem), żadnych uchybień nie zauważyłam, rozerwane karmy były na palecie ale przecenione, kto chciał mógł kupić. Ogromny magazyn przez, który przetaczaja się setki palet, bardzo dobra logistyka. Jak przy każdych zakupach internetowych coś może być nie tak, ale ten sklep funkcjonuje już tyle lat, że wątpie aby opisane przez Was praktyki były codziennością. Konkurencja jest tak duża, że nie utrzymaliby się na rynku.
          • Gość: Domi Re: no niestety nie konkurencja IP: *.ip.netia.com.pl 24.07.12, 09:47
            Zaskakujące, że ten wpis pojawił się akurat w czasie kolejnej fali największej nagonki na KrakVet?!
        • Gość: asia Re: no niestety nie konkurencja IP: *.elblag.vectranet.pl 25.09.13, 22:32
          ja zamawiam w krakvet od 8 lat i zawsze wszystko bylo wporzadku a nawt super dostaje wiadra na karmy probki itp poza tym maja najtaniej dla mnie TO NAJLEPSZY SKLEP
      • Gość: lus Re: Konkurencja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 23:10
        szkoda ,że wcześniej nie czytałam ,zamiast dwóch paczek karmy dostałam
        tylko jedną cena kilograma karmy jest wiec porazająca.Nie wiem czy mozna
        mówić o konkurowaniu nauczycielki ze sklepikarzem ,niby w czym?
        Może tobie sprzedają po swoich cenach bo innych oszukują i tak wychodzą na
        swoje
        • Gość: Gonia Re: Konkurencja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 00:33
          ja tam nie uważam, że tu konkurencja próbuje swoich sił. Skorzystałam jeden raz z oferty tego sklepu, spodobała mi się bardzo tam jedna kuweta, żeby ominąć koszty przesyłki pozbierałam zamówienia od znajomych. Na zamówienie czekałam około trzech tygodni, ciągle zwodzona, że paczka czeka na wysłanie, że już wysłana, że za dwa dni na pewno dojdzie. Dodzwonić się nie mogłam, ale oni po mailach oddzwaniali do mnie.
          Na koniec okazało się, że kuwety jednak nie mają i w sumie zmarnowałam tylko czas. reszta zamówienia dotarła w lepszym lub gorszym stanie. Więcej z oferty sklepu nie skorzystałam, ale po ochłonięciu myślę, ze jeszcze skorzystam, może tym razem wybierać dla pewności przesyłkę z pobraniem. Ceny są bardzo konkurencyjne, problem tego sklepu polega na tym, że nie informują w ofercie o niedostępności jakiegoś produktu i grają na zwłokę, zamiast od razu informować klienta o brakach.
          Koleżanka korzystała z usług, zamawiała karmę dla psa i nie miała zastrzeżeń, tanio szybko, sprawnie. Jak jeszcze raz widać, wszystko zależy od dostępności produktu, gdyby byli szczerzy na pewno by na tym skorzystali.
          • Gość: hejka Re: Konkurencja? IP: *.internetia.net.pl 22.09.11, 12:09
            tak, tak, jeżeli zamawiać tam to tylko za pobraniem - nigdy nie płaćcie z góry, bo ja zwykle zamawiam za 150, a płacę przy odbiorze 100 - 110, zawsze duzo brakuje, po co zamrazać swoja forsę?
      • Gość: Basia Re: Konkurencja? IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.11, 08:42
        To nie konkurencja to fakty. Ja korzystałam z tego sklepu ponad trzy lata. Jednakże wycieli mi kilka razy numer i zrezygnowałam z niego. Korzystam teraz z innej firmy wcale nie droższej, mało tego dostarczają towar gratis od 50zł. Jak są gratisy to dają gratisy. Natomiast w Krakvecie sprzedają gratisy a nie dołączają ich do produktu. Nie jestem gołosłowna. Dla psów zamiast zamówionej karmy w worku dostałam równowartość gratisów ( na każdym opakowaniu była adnotacja gratisy nie do sprzedaży) za które policzono mi jak za karmę 15 kg (w woreczkach chyba po 100 g, proszę sobie wyobrazić ile tego mi zapakowano). Wielokrotnie brakowało towaru, zwłaszcza gdy płaciłam przelewem, towar był uszkodzony, kości wędzone były połamane itp. A już czary goryczy dopełnił fakt, że towaru nie dostarczano mi ponad dwa tygodnie i mimo moich wielokrotnych monitów brak było odzewu ze strony Krakvetu. Wówczas powiedziałam pas. Nie powiem pierwsze 1,5 roku było naprawdę wszystko ok. później już niestety nie było tak dobrze.
        • Gość: Dorota Re: Konkurencja? IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.12, 15:22
          Z ciekawości po rozmowie z Panią z infolinii sklepu Krakvet postanowiłam sprawdzić co "donoszą" fora na temat rzetelności firmy. Przed kliknięciem "zamów" zadzwoniłam żeby zapytać o dostępność produktu. Pani odpowiedziała, że w chwili obecnej jest dostępny. Ok. Kiedy będzie wysłany zapytałam. To zależy od formy płatności. Jak kartą - to szybciej, jak przelewem - to proces będzie trwał dłużej, bo księgowanie itd... Ok. To ja zapłacę kartą, kiedy paczka będzie wysłana? Proszę napisać, że sprawa jest pilna to weźmiemy to pod uwagę - mówi Pani z infolinii. Ja na to, że dziwi mnie to wszystko, bo zwykle jest tak, że zamówienie zapłacone przez PayPal lub kartą jest realizowane tego samego dnia (jeśli klient zrobi to do godzin południowych) lub dnia następnego. Stwierdziłam, że nie rozumiem o co chodzi, dlaczego Pani nie jest w stanie określić w przybliżeniu dnia wysyłki skoro produkt jest dostępny od ręki, ale skoro taka jest polityka firmy to trudno. Pani niczego mi obiecać nie mogła. Ogólnie cieszyłam się, że zadzwoniłam. Może dlatego nie ma przy produktach informacji o dostępności lub wysyłce w ileś tam godzin. Piszę o moim doświadczeniu, krótkim ale dziwnym z firmą Krakvet czysto informacyjnie. Rzeczywiście cena przyciąga. Różnica w cenie mojego produktu w tym i innych sklepach to najmniej 12 zł. Czemu przepłacać? No w tym wypadku dla świętego spokoju. Pozdrawiam.
      • Gość: Magda Majcher Re: Konkurencja? IP: *.196.28.211.netmaks.pl 21.02.11, 17:15
        Korzystałam kilkakrotnie, bo ceny na niektóre artykuły są rzeczywiście korzystne. Nauczyłam się już, że należy kupować tylko z zapłatą przy odbiorze, bo jak się zapłaci przelewem, to czeka się czasami i 2 tygodnie aby się dowiedzieć, że akurat nie mają tego na magazynie i następne 2 tygodnie na dostawę. Jeśli komuś się spieszy - nie polecam!!
        Natomiast po ostatnim incydencie zrezygnowałam z zakupów w tym sklepie. Zakupiłam 10 kg karmy dla kota i dostarczono mi zniszczony worek (wymięty, ponadto miał kilka dziur, przez które karma mogła wywietrzeć), któremu data ważności kończyła się za 2 miesiące. Przez taki czas najgrubszy kot nie jest w stanie zjeść 10 kg karmy!
        Zrozumiałabym pomyłkę i wybaczyła, gdyby KrakVet zachował się profesjonalnie. Niestety w odpowiedzi na moje zażalenie potraktowano mnie masowym mailem, że przepraszają za nieterminowe dostarczenie karmy. Tylko że tym razem karma była dostarczona terminowo, a problem był z jakością opakowania i datą ważności. Utwierdza mnie to w przekonaniu, że nikt maili z zażaleniami od klientów nie czyta, a odpowiedzi wysyła automat :/
        Napisałam kolejnego maila z prośbą o wyjaśnienie i możliwość reklamacji, bądź ewentualnie jakieś zadośćuczynienie w przyszłości. W odpowiedzi napisali: proszę się z nami skontaktować mailowo lub telefonicznie!
        Niestety sklep ten notorycznie ma wpadki i już się zabezpieczył, że jak oni coś zepsują, to klient pokrywa przesyłkę z własnej kieszeni. Niestety płacić 2 razy za kuriera to wydać koszt połowy tej karmy, więc dałam sobie spokój - nie wiadomo, co drugim razem by przysłali.
        Radzę również uważać na wszelkie promocje!!! Ostatnio były to saszetki RC Light dla kota po 0,99 zł i okazało się, że za miesiąc kończy im się ważność. Nie było o tym ani słowa przy składaniu zamówienia, a niektórzy ludzie kupowali je w ilości kilkadziesiąt - sto.
        • Gość: B. Zgadzam sie z Pania Magda odnosnie emaili od Krakv IP: *.ssp.fi 01.07.13, 20:11
          Dzis wlasnie dostalam pierwszy email... i ostatni- zapytalam o prosta sprawe rejestracji, bo mialam maly problem(nigdy wczesniej nie kupowalam w tym sklepie) i jeszcze jedno pytanie zadalam. Odpowiedz przyszla tylko na drugie pytanie i z dziwnym dopiskiem 'Za niedogodnosci przepraszamy'. Hm...Nie mieli tu za co przepraszac.No normalnie jakby pracownik sklepu nie przeczytal dokladnie o co pytam albo jakis automat odpowiadal. Ich problem-jeszcze sie nie stalam ich klientem i juz sie nie stane.
      • Gość: dosc dziadow Re: Konkurencja? IP: *.xdsl.centertel.pl 24.02.11, 11:53
        Bardzo ci dobrze .Chytry dwa razy traci. i sie nad soba wiecej nie uzalaj.
      • Gość: zadowolony ktoś kasuje Krakvet IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.11, 15:09
        Po wpisaniu Krakvet w google , piwerwszy link zatytuowany Krakwet zaprowadził mnie do zooplus , drugi tutaj.
        Chyba ktoś postanowił skasować ulubiony sklep z artykułami dla moich zwierząt
      • Gość: Edyta Re: Konkurencja? IP: 78.133.244.* 27.12.11, 08:43
        Ja dostałam 30 opakowań przeterminowanej karmy dla kota
      • olenka303 Re: Konkurencja? 06.03.12, 15:31
        Jak dla mnie to nie musi być konkurencja. Sama korzystam od wielu lat z usług Krakvetu. W pojedynczych zamówieniach miałam z nimi podobne przejścia. Moja koleżanka również otrzymała źle zapakowaną wędkę dla kotów którą wcisnęli do małego pudełeczka myśląc że plastik się nie wygnie na stałe w eskę, dodatkowo mysz z wędki była luzem. Gadka jest na prawdę zawsze ta sama - że w następnym zamówieniu będzie rabat albo jakiś gratis. Ja osobiście miałam z nimi na pieńku jakieś 5-6 razy, od tamtej pory kupuję u nich wyłącznie worki dla psa, a dla kotów, królika, ryb wszelkie karmy i akcesoria w innych sklepach. Obsługa faktycznie ma klientów w poważaniu, myślę że dlatego, że jest to bardzo duży moloch i jeden klient w te czy we w te jest dla nich bez różnicy.
        • przekorna_7 Re: Konkurencja? 06.03.12, 19:56
          olenka, można wiedzieć z jakich sklepów internetowych korzystasz?
          Z góry dziękuję za odpowiedź

Przekorna
      • Gość: SCORTES Re: Konkurencja? IP: *.kielce.vectranet.pl 10.07.12, 18:54
        kurier powinien ci napluć w twój wiejski ryj. pozdrawiam wszystkich buraków
      • Gość: Thor Re: Konkurencja? IP: *.net.cybernetwmw.com 05.12.13, 15:29
        2 razy próbowałem kupić u nich karmę dla moich psów i 2 razy próbowano przesunąć wysyłkę w nieskończoność "bo dostawca zawalił - może weźmie pan coś innego" - trzeciego razu nie będzie
      • ivi66 Re: Konkurencja? 13.01.15, 12:13
        niestety mnie tez przytrafila sie taka sama historia. Towar nie byl zamkniety przez producenta tylko worek roztwarty z karma 10kg rozerwal mi sie przy rozpakowaniu. Krakvet sprzedaje przepakowane towary. I sam je zakleja papierowa tasma. NIE KUPUJCIE!!!
        • Gość: Szyga Re: Konkurencja? IP: *.play-internet.pl 20.11.16, 17:47
          obetnij pazurki , rozrywasz nimi worki
    • zu_mi Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! 27.12.09, 23:00
      kupuję u nich od 2 lat , raz w m-cu worek 14 kg za 250 zł dla psa. Może mam
      szczęście a może to coś innego ;-)))) ale nigdy nie miałam kłopotu. Nigdy nie
      otrzymałam zniszczonej lub zwietrzałej karmy . Za to zawsze transport za free i
      zawsze szybko wysłane.
      • Gość: oszukany przez kra Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: 212.191.4.* 26.01.17, 15:48
        Zakupiłem karmę na przez sklep internetowy dnia 17.01. Na stronie karma była dostępna. Terminem dostawy miał być 23.01. Niestety paczki nie otrzymałem do dzisiaj 26.01. Konsulat przez stronę zbywa mnie każdego dnia tym ze jutro wyślą. Nie odpowiada na pytania... ba unika odpowiedzi na pytania. Wkleja gotowe formułki odpowiedzi. Na dalsze pytania milczy. I tak codziennie. Dodzwonić się na infolinie graniczy z cudem. Czas oczekiwania na połączenie z konsultantem to 40-50 min. Nastepnie po tym czasnie nie jestesmy łaczeniu z konsultantem. Jest dopiero sygnał wybierania numeru a wiec konsultat moze nie oderbrac naszego telefonu. Po kolejnych 10 minutach odebrała Pani która nie potrafiła mi pomóc. Więcej milczała niż rozmawiała. Informowała ze jutro jutro wyślemy. Na pocieszenie zaoferowano mi 5% rabatu. Śmiech na sali. Karma juz jest pakowana i wyślemy. Żadnego "przepraszam nasza wina". Udawanie ze wszystko jest ok. Dodatkowo chciała mi wmówić ze kupiłem produkt którego był niedostępny na stronie. Zwrot pieniędzy jest możliwy ale musimy na to również poczekać 2-4 dni ROBOCZE. W moim wypadku wypada weekend. A wiec przez ponad 2 tygodnie nie mam karmy ani pieniedzy. Zadnych informacji telefonicznych i mailowych odnośnie opóźnienia. Trakuja klienta jak pogardą . To jest zabawa w sklep a nie prawdziwy sklep internetowy. Słowa takie jak pomoc, profesjonalizm, terminować tej firmie są OBCE. Ludzie nie kupujcie tutaj nic. Nikomu nie polecę. Ba każdemu odradzę ten sklep. To najgorszy sklep internetowy w Polsce. W 100% negatywny komentarz. Ludzie uważajcie na ten sklep! MASAKRA!
    • Gość: aaaaaaaa Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 07.01.10, 13:44
      z krakvetem rożnie bywa ja zamawiam u nich od ponad 4 lat i jedno co mogę
      stwierdzić to ze klientów z karkowa traktują lepiej i nie wiem dlaczego tak jest
      ale juz to sprawdziłam mieszkajac w roznych miejscach
      • rambo_ruda Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! 19.01.10, 20:08
        co innego zamówić jeden worek karmy a co innego 50 różnych rzeczy. połowy nie ma
        na stanie, więc zwykle mimo ustaleń z zamawiającym wrzucane jest co bądź. czasem
        oddają kasę, czasem każą dopisać do następnego zamówienia, czasem mydlą oczy
        rabatem. na początku krakvetem byłam zachwycona, z czasem po prostu czekałam na
        telefon z informacją czego nie ma, a potem już tylko się denerwowałam że
        wszystko jest pomieszane. szkoda czasu, pieniędzy i nerwów, bo tak naprawdę ani
        krak-vet najtańszy, ani najlepszy, ani z największą ofertą, bo połowa
        oferowanych artykułów istnieje tylko na ich stronie. dotychczas zadowolonym
        klientom życzę dalszej bezproblemowej współpracy, ale bądźcie gotowi, bo nie
        znacie dnia ani godziny ;)
      • Gość: lus Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 23:14
        zobaczymy jak się przy okazji wybiore do nich
    • Gość: carolinascotties Re:wielkie pomowienie!!! IP: *.sta.asta-net.com.pl 06.05.10, 12:36
      Ja, moim bliscy i znajomi kupuja od lat w Krakvecie - oprocz dobrych cen,
      natychmiastowej wysylki i towaru w dobrej jakosci - mozemy podarowac kwote
      rabatu potrzebujacym schroniskom - co miesiac na forum odbywa sie glosowanie -
      zachecam do oddawania glosow -

www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=11086
    • Gość: AnkaRa Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.146.0.206.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.06.10, 20:53
      Niestety, z przykroscia musze potwierdzic to co zostalo napisane przez Autorke
      tematu. W Krakvecie kupuje karme, a raczej kupowalam, od dluzszego czasu i w
      dosc duzych ilosciach bo mam kilka psow. Pierwsze 2 worki przyszly uszkodzone.
      Po zwroceniu uwagi pracownikom bylo juz OK. Niestety, ostatnie 3 zamowienia to
      totalna porazka. Zamowilam karme, wyslalam przelew. Nie przyszla na czas
      poniewaz nie bylo jej w magazynie musialam wiec kupic gdzie indziej. Wobec tego
      w Krakvecie anulowalam zamowienie i zamowilam cos innego proszac aby zostala
      rozliczona z poprzedniej wplaty. Towar oczywiscie dotarl ale kurier zazadal
      zaplaty za towar. Odmowilam wiec jego przyjecia, stracilam kupe czasu aby sie
      dodzwonic do firmy. Gdy sie w koncu udalo zwrocono mi pieniadze. Po kilku dniach
      przyszedl mail z zapytaniem dlaczego nie odebralam poprzedniego zamowienia?! No,
      skandal i jeden wielki balagan.
      W ostatnim zamowieniu poprosilam o fakture, ktora chcialam rozliczyc w jednej z
      psich fundacji. Nie ma ani faktury, ani mozliwosci kontaktu. Od kilku dni
      telefon stacjonarny i komorkowy zajety non stop, na maile nie odpowiadaja. Jak
      dla mnie za wiele. Pojawily sie juz firmy z podobnymi, konkurencyjnymi cenami
      wiec Krakvet juz nie jest taki konkurencyjny cenowo. Cenowo bo, jesli chodzi o
      obsluge, to juz dawno przestal byc konkurencyjny.
      To byla moja ostatnia z nimi transakcja, brrrr.
      • jan-w Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! 24.06.10, 23:20
        Po co wysyłałaś wcześniej przelew, skoro można zapłacić kurierowi po dostarczeniu towaru i nic to nie kosztuje? Nikt tak by nie zrobił. Wygląda to pomówienie konkurencyjnej firmy. Zamawiam tam od lat z wielkim zadowoleniem. Najniższe ceny, duży wybór, darmowa dostawa i wniesienie. Towar zawsze bez zastrzeżeń.
        • Gość: habra Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 13:36
          Dołączam się do niezadowolonych, a właściewie ostrzegam!!!!
          Korzystałam z tego sklepu od kilku lat i do tej pory generalnuie
          wszystko było ok. Ale ostatnie zamówienie złożone 10 czerwca nie
          dotarło do dzisiaj. Dwa razy sklep poinformował mnie ze przesyłka
          została nadana, podali nr listu przewozowego, po czym w firmie
          kurierskiej otrzymywałam informację, ze to nieprawda - przesyłki nie
          nadano. Sklep tłumaczył się, ze za pierwszym przesylka zginęla w
          firmie przewozowej, a za drugim razem informacja brzmiała, za
          chcieli ją nadać ale ta straszna firma klurierska przysłała za mały
          samochód. Kpina - oczywiście kłamią. Najgorsze jest to, ze jak
          zwykle zapłaciłam kartą i teraz zastanawiam się czy te pieniądze są
          do odzyskania.
          • Gość: Katarzyna Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.a2c-net112.astra2connect.com 02.07.10, 16:16
            U mnie dokładnie ta sama sytuacja. Już miesiąc temu przełam pieniądze a paczki do dzisiaj nie ma: ( Czemu nie kupiłam za pobraniem? Też teraz tego żałuję, ale często pracuję do późnych godzin i chciałam żeby dziecko odebrało.
            Jak niektórzy z kupujących jestem klientką Krakvet już od dłuższego czasu (ponad dwa lata) i do tej pory wszystko było ok. Ale to co teraz ze mną zrobili, nie mieści mi się w głowie. Telefony nie odpowiadają, na maile brak odpowiedzi, kilka razy twierdzili, że już wysłali a paczki nie ma do dziś. Jako ciekawostkę mogę jeszcze dodać, że sprzedają też na allegro. Proszę zobaczyć ile negatywnych komentarzy ostatnio otrzymali. Nigdy więcej nic u nich nie kupię.
            • benita5 czytam z niedowierzaniem 06.07.10, 14:33
              Od dlugiego czasu kupuje w krakvecie, bo maja karmy weterynaryjne to raz, a dwa
              ze parokrotnie korzystalam z porady/konsultacji /potwierdzenia diagnozy wiec
              czulam sie zobligowana do zakupow u nich, no i kolejny atut to dobre ceny.
              Gwoli scislosci ostatnie zamowienie robilam w maju, takze nie spotkaly mnie
              zadne przeszkody. Problemy z kurierami ma lub miala wiekszosc hurtowni
              zoologicznych- bynajmniej te w ktorych sie zaopatruje/znam to spotkalo.
              Parokrotnie przez to reklamowalam w dragonzoo, szybkiejkarmie itd bo posrednik
              skonocil... Krakvet, jak dotychczas mnie nie zawiodl.
        • Gość: K_asia Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: 78.9.38.* 07.12.10, 09:17
          Ja zawsze płacę przelewem. Tak jest mi wygodniej, nie muszę trzymać pieniędzy w domu.
        • Gość: dama Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.silesia-region.pl 14.07.11, 10:39
          za zmawiam przelewem, jak wiem , ze nie bedzie nikogo w domu ,zeby moc zaplacic tak to paczka jest zostawiana u jednego z siąsiadów proste;]
        • Gość: Izz Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.13, 21:55
          Tak czytam i czytam posty i myślę że Pan to chyba na prowizji jest.
    • Gość: womancat Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 09.08.10, 01:42
      Po raz pierwszy zamówiłam w KV - karma weterynaryjna. Zależało mi na czasie, skusiła mnie stosunkowo niska cena. Czekałam tydzień. Po tym czasie zadzwoniłam - raczej usiłowałam sie dodzwonić - każda próba kończyła sie wysłuchaniem kilku melodyjek i tak kilka razy w ciągu dnia. Bez odpowiedzi kontakt na gg.W końcu udało sie dodzwonić. Mojej karmy nie ma i nie będzie i tutaj jakieś zawiłe tłumaczenia Pani konsultantki oraz próba zaoferowania czegoś innego za dopłatą. Zrezygnowałam. Teraz czekam na przelew moich pieniędzy - mam nadzieję, że w przeciwieństwie do karmy dotrą. Innym się udaje i są zadowoleni - ja niestety nie. W KV już nie zamówię.
      • maria10344 Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! 14.08.10, 15:46
        Nie rozumiem,dlaczego przelewacie wcześniej pieniądze a dopiero później czekacie
        na towar?.W żadnym sklepie tak nie kupuję,W Krakvecie kupuję od 5 lat i tylko
        raz nie mieli oferowanej kości.
        Podejrzewam konkurencję
        • Gość: zniesmaczony Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 13.09.10, 22:59
          konkurencja nie działałaby tak, gdyby nie miała podstaw. krakvet ma fatalne opinie, a ja jestem kolejnym z klientow ktory wiecej tam nie kupi. lista ich grzechow jest dluga, bardzo dluga, poczynajac od tego, ze oferuja na stronie produkty, ktorych nie maja na magazynie, konsultanci klamia informujac o wysylce, ktora wyslana nie jest, zmieniaja tez ustalony adres dostawy. ta firma jest bardzo nieprofesjonalna i chociaz posiadaja niskie ceny, chyba najnizsze jezeli chodzi o karmy dla psow i szeroka oferte akcesoriow, to wole kupowac te rzeczy na allegro
          • wesi Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! 29.09.10, 15:41
            Rowniez nie bede juz korzystac. Przez tydzien po zamowieniu nic sie nie dzialo, potem konsultantka klamala, ze paczka wyslana, a kolejna osoba mowila, ze nic podobnego, dalej sobie zamowienie w sstemie wisi. Balagan i olewanie klienta.
            • Gość: COCER SPANIEL Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 06.10.10, 11:54
              Sklep KRAKVET polecił mi znajomy z pracy jako jeden z tańszych i lepszych. Można u nich odebrać samemu zamówiony towar jeśli powtażają się problemy z towarem a wtedy będzie jasne czy ściemniają czy nie. JA zmawiam u nich od pół roku i zawsze mam wszystko na czas a jeżeli czegoś nie mają to zawsze zadzwonią i pytają czy poczekam, czy zamienie na inną karmę, czy rezygnuje. Nie mam z tym kłopotu ba wolę poczekać niż jak niektórzy piszą dostać przeterminowaną karmę. Ja się dziwię ludziom że zamawiają kilka razy, kiedy są nie zadowoleni. Jeżeli mnie ktoś zawodzi raz no może dwa razy, to kończe z nim współpracę i tyle. nie oni jedni na rynku.... dlatego uważam, że kilku niezadowolonych zawsze się znajdzie. Ja polecam tą firmę i co pewne nie jestem jego pracownicą jak zaraz ktoś tu odpowie. POZDRAWIAM WSZYSTKICH WŁAŚCICIELI PSIAKÓW
    • Gość: klient Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.182.35.37.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.10.10, 11:37
      Podobnie ja zamówiłem dwie karmy z czym jedna była rozerwana. Ta rozerwana ważyła około 4 kg mniej niż orginalna. Na kwitach firmy kurierskiej waga się zgadzała.
      • Gość: kka Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 17:42
        wkurzający jest brak towarów oferowanych na stronie, niemal za kazdym razem bylam informowana ze jakiegos produktu nie ma w magazynie. powinni to absolutnie zmienic. oprócz tego paczki zawsze dochodza do mnie do 3 dni, a i pies wydaje sie byc zadowolony;)
        • Gość: elka Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 19:46
          ja u nich zamówiłam po raz pierwszy i ostatni, wyłacznie dlatego ,że akurat brakło karmy w dotychczasowej hurtowni
          niestety zrobiłam błąd -wysłałam przelew, ale moje dotychczasowe doświadczenia z karmami warszawskimi były świetne - zamówienie na drugi koniec Polski w 48h

a w tej firemce - po 2 tygodniach, ani zamówienia, ani kasy, brak towaru na stronie
          no.. takiej zlewki klienta jeszcze nie widziałam

NIE POLECAM
          ZDECYDOWANIE
    • Gość: Lena Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 31.10.10, 15:22
      Zamawiałam u nich przez 3 lata i nigdy nie było problemów, aż do ostatniego zamówienia. W skrócie:
      - ponad 2 tygodnie czekalam na zamowienie,
      - kontakt mail/telefon - porażka! odpowiedz na maila dopiero jak sie czlowiek niegrzeczny i sfrustrowany zrobi; dodzwonienie sie do nich graniczy z cudem, a i tak zadnych konkretnych informacji nie mozna uzyskac, tylko czlowiek jest zbywany jakimis sciemami,
      - zero informacji o opóźnieniu w realizacji,
      - zero informacji na stronie sklepu, że towar który zamawiam, jest niedostępny.
      Normalnie zrezygnowalabym z zamówienia, ale wyjatkowo tym razem zapłacilam przelewem. Tłumaczyli się reorganizacją i w ramach rekompensaty zaproponowali bonus przy następnym zamówieniu. Dzisiaj złożyłam u nich zamówienie - przekonam się czy bonus i chwilowe problemy z reorganizacja były sciema na potrzeby uspokojenia klienta czy prawda... Generalnie dałam im jeszcze jedną szansę.
      • Gość: goldenka Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.static.petrus.pl 03.11.10, 19:28
        Czekam na zamowienie...drugi tydzien!szlag mnie trafia, skonczył sie zwir i powoli widac dno w wiadrze z psim zarciem.To moje ostatnie zakupy w Krakvecie, zreszta juz dawno powinnam sie wyniesc gdzie indziej-raz mialam sytuacje jak ktos powyzej-namieszali z paczka, nie było jej tydzien, wine zwalili na kuriera, kurier twierdzil, ze to wina Krakvetu, w koncu sie rypło-nie nadali paczki, choc twierdzili, ze jest inaczej!!!Obiecali w ramach rekompensaty probki przy kolejnym zamowieniu, nic nie dostałam!
        Teraz znow, wystawiony towar ktorego nie ma.
        Krakvet to sklep do de...:-P
    • Gość: frania Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 03.11.10, 20:18
      hmm..dziwne
      robię zakupy w tym sklepie od ponad 2 lat i nigdy nic takiego mi sięnie zdarzyło, a korzystam często kupując dosłownie wszystko co jest dostępne na rynku dla mojego mruczka od zabawek po karmę,cale wyposażenie. Zamowienia byly realizowane gdzies po ok.2-3 dniach, jeśli jakiejs pozycji z mojego zamóienia nie mieli na sklepie to pracownik zawsze dzwonił,także była od razu mozliwosc zamowienia czegos innego. Towary zapakowane byly zawsze w kartony,zaklejone ich folią,nigdy nie naruszone,raz może zdarzylo się,zepodczas transportu worek z zapachem do kuwety sie troche zgniótłi rozsypał, ale to kwestia incydentalna byla,nawet nie chcialo mi sie zglaszac tego do reklamacji.Zawsze bylam zadowolona z uslug tego sklepu,wiec to co tu czytam to SZOK.
    • Gość: junnior2009 Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.torun.mm.pl 11.11.10, 19:35
      Witam moze to za pozno na odp i nie wiem czy ktos to przeczyta ale 2 dni temu dostala paczke z zamowiona obroza dla psa swiecaca ale obroza nie swieci oczywiscie pisalam do nich zaraz po dotarciu paczki ale do dzisiaj odp nie ma mimo ze kilka razy juz pisalam , uwazalam ten sklep za dobry ale juz zmieniam zdanie
    • Gość: abc A ja kupuję u lekarza weterynarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 16:05
      Witam Forumowiczów.
      Ja także mam chorego psa na cukrzyce od ponad roku ale zawsze i to zawsze kupuję tylko i wyłącznie w lecznicy.Worki są zwsze zamknięte a na karmę czasem tylko czekam maksymalnie 1 dzień jestem z tego zadowolony, dodatkowo lekarz udzieli bezpłatnych konsultacji i zbada mojego piesa. Polecam taką formę zakupu karm leczniczych.
      • benita5 Re: A ja kupuję u lekarza weterynarii 14.11.10, 18:14
        W sobote przyszlo kolejne zamowienie z krakvetu, zrealizowane w ciagu 2 dni. Zaopatruje sie w karmy dla nerkowcow i kotow wrazliwych, witaminy i co tylko. Bez komplikacji i dlatego polecam.
        • maria10344 Re: A ja kupuję u lekarza weterynarii 14.11.10, 18:45
          Ja kupuję w Krakvecie już 5 lat i nigdy się nie "nadziałam"Jednakże zakupy robię tylko jako "płatność przy odbiorze"/wszystkie zakupy w internecie/.Tylko raz nie dostałam obroży,ale przeprosili.Z wielu sklepów internetowych zrezygnowałam ze względu na arogancję i nieterminowość,ale Krakvet do nich nie należy.
    • Gość: Klient Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: 81.219.205.* 14.11.10, 12:53
      Mi przydarzyła się podobna sytuacja.
      Zamówiłam saszetki z karmą dla kotów. Jedna była rozcięta i wydzielała z siebie makabryczny zapach.
      To nie wszystko. Przelewem zapłaciłam za całe zakupy 500 zł i już myślałam, że straciłam te pieniądze bo zamówienie nie przychodziło. Czekałam 2 tygodnie. Nikt nawet nie skontaktował się ze mną, że przesyłka będzie opóźniona. Na szczęście się doczekałam i paczka w końcu doszła.

Mimo dobrych cen nigdy więcej nie skorzystam z usług krakvet.pl. Jeśli ktokolwiek kto czyta tę opinię zastanawia się nad zakupami z tej strony - serdecznie NIE POLECAM.
    • Gość: roman Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.92.70-86.rev.gaoland.net 14.11.10, 20:39
      Ja również potwierdzam te spostrzeżenia ! Jeszcze nigdy nie udało mi się otrzymać towaru na czas. Średnio był to okres 1-2 tygodni. Jeśli komuś się wydaje że jestem z konkurencyjnej firmy, to proszę spróbować zamówienia w tym sklepie, ale nie radzę. Może pierwsze 2 będą zrealizowane na czas, a potem udręka. Posiadam zapisane e-maile jakie wysyłałem do sklepu, na które nie otrzymywałem odpowiedzi, poza tym głupawym tłumaczeniem że nie doszło nic wcześniej do nich. Do wszystkich co dzień dochodzi, tylko nie do nich ... dziwne. Po kilka na dzień wysyłam wiadomości do różnych miejsc, wszyscy odpowiadają, mam zapisane w wysłanych doręczenia, ale do nich nie dochodzi. Po 500 zł. zamówienia co miesiąc robiłem, a oni Mnie lekceważą. Dlatego postanowiłem przestrzec innych. Są jakieś granice.
      Pozdrawiam
      Szukam innego sklepu ....
    • Gość: paT Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 10:52
      Kupuje w KRAKVET od czterech lat. Odpowiada mi dostarczanie do domu zamowien kurierem, zwlaszcza duzego worka z karma. Place przy odbiorze.
      Znajomi psiarze, ktorym rekomendowalam KRAKVET tez sa zadowoleni. Nigdy nie mialam z nimi problemow wiec nie wiem jak zalatwiaja reklamacje.
    • Gość: lenka Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.10, 11:29
      No to dołożę swoje - od jakiegoś czasu nie kupuję w krakvecie, bo wkurzyli mnie ostatecznie. Jeżeli chodzi o płatności, to tylko raz zrobiłam przedpłatę - nauczyłam się szybko, że w krakvecie braki w magazynie są, straciłam ok. 2 zł na towarze 'w zamian', więcej błędu przedplaty nie popełniłam. Co do karmy, to psa mam niewielkiego, więc niewielkie worki karmy - nigdy uszkodzone nie dotarły, ale co do pakowania, czy też raczej wrzucania do pudła jak leci i niech sie kotłuje po drodze, uwagi już mam.Niestety coraz później nadawane przesyłki i do tego niekompletne, choć za całosć policzone (po reklamacji dosyłali na swój koszt) wyprowadziły mnie z równowagi - kupuję u konkurencji, która jak na razie, choc ceny wyższe trochę ma, to nie zawodzi. Co do krakvetu - to rozumiem, gdyby pomyłki w zamówieniu zdarzały sie przy niewiadomo jakie ilości zamawianych przeze mnie rzeczy, ale kiedy zamawiam 5 i płace za 5, to oczekuję, że te 5 jest w przesyłce. krakvet zachowuje się, jakby wszystko było ok.Niby zmieniali kuriera i system kontroli zamówień i wszystko miało byc ok, tylko, że niestety nie jest, więc korzystam z wolngo rynku i kupuję gdzie indziej. Zresztą jak poczyta sie komentarze do niektórych produktów, to poziom 'zadowolenia' z realziacji zamówien przez krakvet wychodzi - bo poza opinią do produktu niektórzy piszą również opinię nt. realizacji zamówień.
      • Gość: onon Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.10, 22:13
        zamówiłem 1 raz karmę specjalistyczną dla kota, w ciągu 3 dni odebrałem przesyłkę, wszystko zgodnie z zamówieniem, jestem bardzo zadowolony!!!!!!!!!!!!
    • Gość: xk Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.multimo.pl 29.11.10, 18:16
      witam "krakvetowiczów"

Swoją "przygodę" z krakvetem zacząłem kilka lat temu. Do tej pory wydałem u nich nieco ponad 2tys. zł, kilkanaście zamówień. Zwykłem zamawiać karmę średnio co kwartał. 1/4 moich zamówień kończyła się podobnymi historiami jak Wasze. Raz przysłali mi puszki z karmą dla kota, puszki były pogięte a jedna przez to rozhermetyzowana, w środku, na pasztecie dla kota była już pleśń. Oczywiście wtedy jeszcze istniało forum kv więc całą sytuację opisałem ku przestrodze innych, nawet fotki wklejałem. I tak jak każdemu z Was, natychmiast pan Marek mnie przepraszał i zapewniał, że "jutro będziemy sie z panem kontaktować w celu załatwienia sprawy". Oczywiście zawsze to JA musiałem się upominać o kontakt i dzwonić samemu. Późniejsze incydenty związane były już z niewłaściwą karmą czyli dostawałem nie to co zamawiałem. Ostatnio zamawiałem karmę w saszetkach to przysłano mi inną. Niestety czas gonił i musiałem zamówić gdzie indziej, paczka jeszcze nie dotarła więc kazałem domownikom jej nie odbierać. Pech chciał, że ktoś odebrał. Pal licho, odesłałem na własny koszt. Sklep obiecał mi 10% rabat na następny zakup. Ok, wykorzystałem go niedawno ale kv zgrywało cwaniaka bo mimo iż mam stały rabat 3% to chciano mi dodać tylko 7%. Dopiero jak się upomniałem to policzono 10+3%. W zeszłym tygodniu zamówiłem karmę, zapłaciłem nawet przez płatności24.pl aby natychmiast mieli powiadomienie o płatnościach (tak w ogóle bardzo trudno w kv sprawdza się czy przelewy im dotarły, zwykle potrzebują na to aż 2 dni robocze) sic! Karma przyszła ale w weekend okazało się po rozpakowaniu, że ciut za duża dla kota... No tak, po dokładnych oględzinach okazało się, że to karma dla... psa. Email do kv, dzisiaj rano telefon po 9tej, nikt nic nie wie o emailu mimo iż dostalem potwierdzenie odbioru już w niedzielę. Reklamacja przyjęta i obietnica, że dzisiaj karmę właściwą wyślą i dojdzie jutro i przy okazji kurier zabierze tą niewłaściwą. Wracam z pracy o 17tej, email żaden nie przyszedł, dzwonię i proszę o nr listu przewozowego paczki którą mieli wysłać i co słyszę? "No tak ale ja tu widzę "przekazano do realizacji" i tyle, paczka nie została wysłana." Moje wk.....e sięgnęło zenitu. No nic, dałem termin do środy a jak nie, rezygnuję z umowy kupna i będę domagał się zwrotu kasy. Póki co, jutro zapewne będę musiał udać się do veta po jakieś małe opakowanie karmy póki nie przyjdzie ta właściwa (o ile przyjdzie).
      Najbardziej wkurzające jest to, że w sklepie pracują tak niekompetentne osoby. Nikt nie sprawdza emaili więc nikt nie wie, że przyszła jakaś reklamacja. Nikt zatem nie oddzwania do klientów. Dziś rozmawiasz z jedną osobą, dzwonisz jutro, rozmawiasz z inną która nic nie wie i znów musisz jej tłumaczyć o co chodzi. Obiecują, że coś zrobią a później okazuje się to ściemą. Ale rabat to ci dadzą bo tak przecież łatwiej zatrzymać klienta, nie ucieknie do konkurencji. Stały rabat na zakupy tylko 3%. Przy zamówieniu można go przekazać na schronisko tylko, że... po co piszą, że minimum 5% ze sprzedaży w ogóle, przeznaczają na schroniska? I dlaczego nie mogę dostać prawdziwego paragonu fiskalnego tylko jakiś link do strony, nawet nie https a http gdzie jest jakaś wygenerowana przez program tabelka z niby paragonem? Taki dokument nie spełnia zapisów ustawy o paragonach fiskalnych i drukarkach/kasach fiskalnych, nie jest więc tak naprawdę dokumentem zakupu. Sklep oczywiście nie potrafi podać żadnej podstawy prawnej świadczącej o legalności tego "paragonu".
      Jeszcze co do samych przesyłek. O ile GLS który obsługiwał kv był poniżej jakiejkolwiek krytyki (w końcu najgorszy polski spedytor) to DPD w porównaniu do niego to niebo a ziemia i to była dobra decyzja kv o zmianie spedytora. ALE to, że paczki "lubią latać" to każdy z nas wie. Pal licho jak się taką paczkę dobrze zabezpieczy w środku jednak kv często nie wie co to pudełko i że warto byłoby z niego skorzystać, często też zapomina o wypełniaczach. O naklejkach typu "uwaga szkło" można tylko pomarzyć. Pewnie kurierzy i tak wiedzą, że chrupki to chrupki, nic im się nie stanie jak się trochę pogniotą w transporcie.
      Forum kv obecnie przestałem już czytać. Dział z zapytaniami o zamówienia zniknął w zeszłym roku. Nie dziwię się. Też pewnie ze wstydu zlikwidowałbym ten dział gdybym był właścicielem kv.
      Być może ludzie którzy pracują w lecznicy kv są w porządku, nie wiem, nie miałem z nimi styczności jednak ci w sklepie pozostawiają wiele do życzenia no chyba, że im nie płacą albo płacą za mało a jaka płaca taka praca...
    • Gość: K_asia Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: 78.9.38.* 07.12.10, 09:15
      Przez 2 lata kupowałam w Krakvet, zdarzały się worki rozrywane i sklejane, jakoś to przełykałam. Myślę, że tak robi sporo kupujących, choć teraz wiem, że to głupie. Ostatnio przekroczyli wszelkie granice - worek karmy dostarczali mi 3 tygodnie, zwodząc mnie telefonami, że juz za chwile będzie. Teraz już tydzień zalegają mi ze zwrotem pieniędzy 240 zł. Myślę o doniesieniu na policję.
      ZDECYDOWANIE nie polecam.
      Ps. Można sprawdzić, że tam kupowałam - pod karmami dla psów widnieją moje wpisy.
      • Gość: Jota Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.ukw.edu.pl / 10.1.1.* 10.12.10, 12:47
        Ja również nie polecam, karma Bento Kronone zamówiona przeze mnie dotarła w brudnym, pogniecionym worku, na granicy przydatności do spożycia. Kilka poprzednich zamówień, musiałam konsultować z pracownikiem, bo brakowało zawsze któregoś z produktów. Zrezygnowałam z usług sklepu - polecam za to e-karma - szybko, solidnie - super.
        • Gość: olii Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: 46.113.57.* 21.12.10, 12:50
          ja rowniez nie polecam! karma brit ktora u nich zamowilam przyszla bardzo szybko i dostalam nawet gratisty, co bardzo przycmilo moja ostroznosc...jak sie okazalo nie sprawdzilam od razu i zaluje bo dopiero po otwarciu zorientowalam sie ze karma byla przeterminowana!!!! ponad 2 miesiace!!! dziwnie smierdziala wiec nawet nie patrzac na ta date zorientowalam sie ze cos jest nie tak:( JEDNYM SLOWEM TRAGEDIA!!!!
          • Gość: agagag Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: 212.160.172.* 06.01.11, 15:29
            Kupuję w tej firmie od dwóch lat karmy dla psów, szczotki i zabawki dla psów, miski, smycze, szelki, obroże, kosmetyki, ringówki wystawowe, preparaty na kleszcze i inne. Z reguły zamawiam po kilka produktów na raz (np. karmy, miski, obroże, fronline i zabawki w jednym zamówieniu) albo karmy + szampon, odżywka, puder, smakołyki itd.itp. Nieważne, chodzi o to że zamawiam produkty z różnych grup i nigdy nie miałam z firmą żadnych problemów. Czasem zamawiam tylko karmę. Zamówienia realizowane są bardzo szybko i sprawnie, paczki dobrze zabezpieczone, karmy świeże. Dodam że nie mieszkam w Krakowie tylko w Poznaniu (to apropo tego że niby Krakowiaków traktują lepiej). Nie wiem więc co macie do tej firmy??? Składam zamówienia mniej więcej co półtora miesiąca.
    • Gość: rozmówca Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 17:30
      Bzdura totalna!
      Profesjonalny sklep, profesjonalna obsługa. Reagują od razu na każdy problem, mowa o poradach czy też ewentualnych opóźnieniach firmy kurierskiej.
      Współpracujemy już kilka lat regularnie.
      • Gość: xyz Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 17.01.11, 13:33
        Jestem ich klientką niemal od samego początku istnienia sklepu. Na samym początku było super.
        Kupowałam u nich wszystko. Jednak z czasem było coraz gorzej: ciągły brak zamówionych towarów, zwroty pieniędzy, tygodniowe oczekiwania, pomylone zamówienie. Dlatego nie uwierzę nikomu! kto pisze, że jest inaczej. Od prawie roku staram się kupować gdzie indziej. Jednak czasami do nich wracam - bo wybór teoretycznie jest duży- co niemal zawsze kończy się porażką.
    • Gość: styx1 Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.11, 10:00
      od dwóch lat regulranie kupuję i nigdy nie miałem z nimi problemu, raz nie dołączyli wagi i po zgłoszeniu szybko ją dostałem na ich koszt, polecam sklep......

zawsze gdzieś komuś może sie zdarzyć że będzie musiał reklamować, ja od dwóch lat jeszcze nie miałem potrzeby sie z nimi stresować, własnie robie kolejne zamówienie
    • Gość: tomek Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 14.01.11, 15:12
      Od 4 lat kupuję karmę od nich Eukanuba Dermatosis. Jedyny, ale długotrwały (3 kojne zamówienia, pomiędzy 08-10.2010), problem jaki miał krakvet był związany z dostarczeniem karmy na czas.
      • Gość: gonia Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 00:36
        ja tam nie uważam, że tu konkurencja próbuje swoich sił. Skorzystałam jeden raz z oferty tego sklepu, spodobała mi się bardzo tam jedna kuweta, żeby ominąć koszty przesyłki pozbierałam zamówienia od znajomych. Na zamówienie czekałam około trzech tygodni, ciągle zwodzona, że paczka czeka na wysłanie, że już wysłana, że za dwa dni na pewno dojdzie. Dodzwonić się nie mogłam, ale oni po mailach oddzwaniali do mnie.
        Na koniec okazało się, że kuwety jednak nie mają i w sumie zmarnowałam tylko czas. reszta zamówienia dotarła w lepszym lub gorszym stanie. Więcej z oferty sklepu nie skorzystałam, ale po ochłonięciu myślę, ze jeszcze skorzystam, może tym razem wybierać dla pewności przesyłkę z pobraniem. Ceny są bardzo konkurencyjne, problem tego sklepu polega na tym, że nie informują w ofercie o niedostępności jakiegoś produktu i grają na zwłokę, zamiast od razu informować klienta o brakach.
        Koleżanka korzystała z usług, zamawiała karmę dla psa i nie miała zastrzeżeń, tanio szybko, sprawnie. Jak jeszcze raz widać, wszystko zależy od dostępności produktu, gdyby byli szczerzy na pewno by na tym skorzystali.
    • Gość: Gośc portalu Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.01.11, 11:38
      korzystam z usług KW co najmniej od 2 lat i jestem zadowolony. w między czasie zmieniali 2 razy firmę kurierską ( wtedy zdarzały się opóżnienia ). Dziwię się, że Jeżeli ktoś ma zastrzeżenia do usług tej firmy nadal z niej korzysta?
      • jan-w Re: krakvet-ostrzeżenie dla konkurencji ;-) 18.01.11, 20:11
        Gość portalu: Gośc portalu napisał(a):

> korzystam z usług KW co najmniej od 2 lat i jestem zadowolony. w między czasie
        > zmieniali 2 razy firmę kurierską ( wtedy zdarzały się opóżnienia ). Dziwię się,
        > że Jeżeli ktoś ma zastrzeżenia do usług tej firmy nadal z niej korzysta?

Też mnie zawsze bawiły posty w stylu: regularnie kupuję w Krakvet i zawsze towar jest zepsuty albo nie dociera. Konkurencja jest tak olbrzymia, że po pierwszym zakupie, niezadowolony zmieniłby dostawcę.
        Dlatego nie mam wątpliwości że posty tego typu to działania nieuczciwego konkurenta.
        • Gość: lenka a myśl sobie co chcesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.11, 11:37
          mnie politowanie ogarnia wobec tego, że tak zaciekla bronisz krakvetu i paranoicznie upatrujesz działań konkurencji;
          na podstawie twoich wpisów bardziej podejrzliwy mógłby stwierdzić, że dla krakvetu pracujesz, mnie to nie rusza - zakładam, ze mając kilkaset czy nawet w tysiącach klientów mają i takich, którym wszystko na cacy realizują i w 24-48h, jak dla mnie cudów nie należy się spodziewać po żadnym tanim sklepie, bo, nawet bazując na skali, gdzieś koszty upychać muszą, nie pracują charytatywnie, z czegoś życ muszą, stąd niekompetetny personel, opieszali dostawcy czy niepełnowartościowy towar wciskany klientom, o kosztach zmian asortymentu na stronie sklepu nie wspomnę. Ja ze swojej strony minimalizowałam straty nie płacąc wcześniej (choć dla mie jest to jedną z bardziej istotnych zalet zakupów internetowych,bo nie muszę mieć kasy w domu, a przesyłkę kurier może zostawić u sąsiada - tego chyba też nie potrafisz zrozumieć), nie zamawiając na styk czy rzeczy pierwszej potrzeby, w końcu te 12-15 zł różnicy na karmie mozna przeznaczyć na coś innego, z czego psiak będzie miał radochę lub pożytek.Koszt alternatywny w postaci mojego czasu przeznaczonego na użeranie się z krakvetem przeważył jednak nad korzyścią z ceny i chwilowo nie mam zamiaru do krakvetu wracać, mimo ich obietnic poprawy.
    • Gość: Maro Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 08:45
      ja zamawiam od 2 lat i jest ok ,wiec nie wiem czy ....pecha cZy coś innego
    • Gość: agata Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.play-internet.pl 25.01.11, 13:39
      Jestem bardzo niezadowolona z usług jakie oferuje Krakvet ciągle są problemy z towarem, nagminnie towar jest gubiony lub mylony jesli chodzi o moja osobe to obiecywane są góry lodowe a potem okazuje sie że towar nie został wysłany bo jakaś uprzejma pani zapomniała to zrobić, osobiście mam dosyć problemów tej firmy są niesolidni w tym co robią, co chwile dzwonią do mnie nad wyraz uprzejme panie ktore oznajmiają mi że tego co wybrałam jak zwykle nie ma, towar przychodzi nie pełny, czesto zniszczony, mylony i dwa tygodnie po czasie nawet jak towar ma nadany wysoki priorytet bo sprawa za długo trwa ekipa z krakvetu nic sobie z tego nie robi dzwonie do nich gdzie moja paczka i kolejna z pań w kolejnym dniu mowi że już leci z papierami bujda i dno ten sklep!!!
    • Gość: gość Re: krakvet-ostrzeżenie dla kupujących!!!!!!!!!!! IP: *.net.autocom.pl 26.01.11, 18:18
      Niestety już trzecie zamówienie (jedno po drugim) jest felerne. Wszystko się zgadza z wcześniej opisywanych przypadków: rozdarte worki na karmę (teraz skrzętnie owijane folią, ale przy odrobinie cierpliwości po jej zdjęciu karma się wysypała z dwóch dziur - brakowało 2,5 kg karmy z 12 kg za które zapłaciłam), pomyłki i braki w zamówieniu - ja rezygnuję z usług tej hurtowni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka