Dodaj do ulubionych

sklep internetowy smart shopper

05.12.11, 10:25
www.smart.shoper.pl czy korzystał ktoś z usług tego sklepu. interesuje mnie zakup telefonu, ale nie potrafię znaleźć informacji i opinii o tym sklepie.
Obserwuj wątek
    • Gość: zdravko Re: sklep internetowy smart shopper IP: *.204.96.115.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.12.11, 15:58
      jeśli chodzi o ten sklep internetowy to dziwna prawa. Asortyment tam proponowany jest po mocno atrakcyjnych cenach. Podany na stronie KRS: 0000258062 należy do innej firmy „ZHANG-LOU" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ ; REGON: 191467690 w rejestrze: "Ostatnia cyfra podanego numeru nie spełnia wymagań cyfry kontrolnej
      numeru identyfikacyjnego REGON."; NIP: 587-158-42-25 w rejestrze: "Numer identyfikacyjny 5871584225 nie występuje w rejestrze REGON." Na stronie sklep ma zamieszczony baner "rzetelna firma" tyle, że nigdzie nie ma zamieszczonego certyfikatu. Wysłałem do nich prośbę o podanie owego certyfikatu, choć w świetle powyższych faktów wątpię bym otrzymał odpowiedź. Jeśli dostanę pozostawię info. Strona internetowa co jakiś czas jest blokowana przez administratora. Jest podany tel kontaktowy, mogę Pani zaproponować kontakt bezpośrednio u źródła.
      • Gość: Tomek Re: sklep internetowy smart shopper IP: *.strong-pc.com 15.12.11, 10:00
        Witam:
        Zakupiłem tam telefon, płacąc przelewem, nie mogę skontaktować się z tym sklepem. Jeżeli możesz to proszę podaj mi nr. o którym mówiłeś
        • Gość: piotrek Re: sklep internetowy smart shopper IP: *.noname.net.icm.edu.pl 15.12.11, 13:54
          Tomku, mam bardzo podobną sytuację. Tymczasem dwa dni temu sklep został "czasowo wyłączony przez administratora". Skontaktowałem się z administracją shoper.pl. Oto odpowiedź:

"sklep został wyłączony z powodu podejrzenia o dokonywanie oszustw przez prowadzącego.
          Nie zostanie on najprawdopodobniej uruchomiony nigdy.
          Jeden z klientów zgłosił sprawę na Policję.
          Jeśli został Pan oszukany, sugeruję zrobić to samo na najbliżej komendzie."

Numer telefonu do "smart", podany w mailu z potwierdzeniem zamówienia: 516690708. Nie miałem jednak czasu tam zadzwonić.

Jutro zamierzam wydrukować całą korespondencję, lewą fakturę, dane sprzedawcy (a właściwie numer konta, który chyba jako jedyny okazał się prawdziwy) i, podobnie jak "jeden z klientów", udać się z tym na policję.

Zostawiam kontakt do siebie: ppiotrekt@gmail.com

Z kim jeszcze ludzie ze smart.shoper.pl urwali kontakt?

Pozdrawiam!
          • Gość: Magda Re: sklep internetowy smart shopper IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.11, 23:52
            Również przelałam pieniądze na telefon w tym sklepie, miałam już tuz po przelewie dziwne przeczucia, gdyż nie mogłam się zalogować do sklepu i ciągle moja rejestracja była niepotwierdzona. Wysłałam wiadomość z zapytaniem o termin dostawy. Otrzymałam informację, ze będzie 7 dniowe opóźnienie bo zabrakło telefonów, gdy po 7 dniach chciałam się skontaktować ze sklepem - już nie było z kim. Sklep został czasowo wyłączony przez administratora, gdy próbowałam zadzwonić, usłyszałam komunikat, ze nie mogę zostawić wiadomości bo skrzynka jest pełna. Zamierzam również zgłosić sprawę na policję.
            • Gość: Tomasz Re: sklep internetowy smart shopper IP: *.kielce.vectranet.pl 16.12.11, 14:09
              Ta historia prawie taka jak moja. Pieniądze za telefon przelałem za pośrednictwem przelewy24. Jakikolwiek kontakt ze sprzedawcą utrudniony. Mięły ok 2 tygodnie od daty złożenia zamówienia i żadnej konkretnej informacji...
        • Gość: bogdan Re: sklep internetowy smart shopper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.11, 23:04
          Witaj !
          Niestety spotkało mnie to samo!
          Zapłaciłem przelewem 2 grudnia. Do tej pory nie mogę skontaktować się ze sklepem. Poczekam jeszcze kilka dni i podaję sprawę na Policję. Ale wątpię czy to coś da.
          Pozdrawiam Bogdan
    • Gość: Lech c2-03 Re: sklep internetowy smart shopper IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.12.11, 19:23
      Z przykroscia zapisuje sie do klubu osob oszukanych przez w/w sklep,Zakup internetowy robilem pierwszy (i ostatni) raz.Swoja droga podziwiam latwosc dokonywania oszustw niby przez legana rejestracje sklepu,ktorej nikt przed udostepnieniem dla ogolu nie sprawdza,a sa to w tym przypadku falszywe dane NIP,Regon,KRS.Byc moze administratorzy stron ktore udostepniaja oszustom nie maja obowiazku sprawdzenia przynajmniej minimalnej wiarygodnosci a tym samym nam kupujacym robia wode z mozgu,bo wierzymy ze ktos za wystawienie takiego sklepu na swoim portalu bierze odpowiedzialnosc.Jutro ide zglosic ns policje i bede czekal na rozwoj sprawy,z nadzieja ze oszust poniesie kare a ja odzyskam przelane pieniadze. Pozdrawiam oszukanych i administratora. Lech c2-03
      • Gość: Krzysiu1 Re: sklep internetowy smart shopper IP: *.play-internet.pl 19.12.11, 11:21
        Ja dzisiaj idę na Policję w tej sprawie, nie ma co zwlekać, na zamówiony towar i tak nie ma co liczyć.
        • Gość: Bogdan Re: sklep internetowy smart shopper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 23:16
          Czy ma ktoś jakieś wieści o shoperze ? Jak wspomniałem wyżej zgłosiłem sprawę na plicję, i na razie żadnych wieści. Jelżeli ktoś z tego forum zechce się podzielić swoją wiedzą na ten temat to podaję swego maila bog.rup@o2.pl. Pozdrawiam Bogdan.
          • Gość: Magda Re: sklep internetowy smart shopper IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.12, 17:19
            Również zgłosiłam sprawę tego nieuczciwego sklepu internetowego na Policji. Czekam na jakiekolwiek informacje, na razie cisza.
            • Gość: bogdan Re: sklep internetowy smart shopper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.12, 19:04
              Nie wiem czy zauważyliście. Administrator sklepu odsyła do kontaktu podanego w mailach, a konto pocztowe shopera zlikwidowano i wiadomości wracają z powrotem do nadawcy. To na pewno nie wróży nic dobrego.
            • Gość: Rena Re: sklep internetowy smart shopper IP: *.suwalki.vectranet.pl 05.06.12, 11:44
              Właśnie otrzymałam z prokuratury pismo O ZAWIESZENIU DOCHODZENIA z powodu niemożliwości ujęcia - może ktoś mi poradzi co dalej robić. Szkoda pieniędzy :-((
              • Gość: bogdan Re: sklep internetowy smart shopper IP: 213.199.195.* 05.06.12, 14:19
                Podobne pismo o tej samej treści otrzymałem około miesiąc temu z informacją że oszust przebywa za granicą. Niestety sądzę że dopóki nie wróci to forsę mamy z głowy. Chyba że ktoś ma inny pomysł.
                • Gość: piotrek Re: sklep internetowy smart shopper IP: *.uw.edu.pl 05.06.12, 14:23
                  też parę dni temu dostałem taki list. imbecyl pewnie się bawi za nasze na teneryfie.
                  z tego miejsca ciebie, oszuście, pozdrawiam - twoją rodzinę takoż. udanego euro za nasze €!
                  • Gość: Rafał Re: sklep internetowy smart shopper IP: *.syrion.pl 26.08.12, 23:05
                    Witam!
                    Ja jestem tą pierwszą osobą, która zgosiła się z tą sprawą do Policji i Prokuratury. Przeglądałem dziś historię stron i mi się przypomniało i natrafiłem na ten wątek. Telefon zamówiłem jakoś 4 grudnia. I podobnie jak Wy przelałem pieniążki z góry. Na początku kontakt był - zanim zrobiłem przelew. Po tygodniu zaczęło mi śmierdzieć. Sprawdziłem NIP, REGON itd. Okazało się, że wszystkie dane były fałszywe. Zgłosiłem sprawę na Policji, w Prokuratorze jak również w systemie Rzetelna Firma, gdyż bezprawnie używał ich logo. Złożyłem obszerne wyjaśnienia, wydrukowałem całą korenspondecję, wyciągi z konta itd. Po około półtora miesiąca od zgłoszenia sprawy otrzymałem list z Prokuratury o zakończeniu postępowania z powodu trudności zlokalizowania aktualnego miejsca pobytu tego Pana. Nietety gdzieś w papierach mam list i wiem jakie ten Pan ma dane personalne, ale brak jego adresu... Nie łudźmy się na zwrot pieniędzy. Sprawa zamknięta. Nie taki imbecyl. Skoro udało mu się zarobić taką fajną kasę na ludzkiej naiwności i głupocie - nauczyłem się jednego - nigdy nie płacę z góry, zawze za pobraniem i oględzinach towaru. No ale niestety niska cena skusi prawie każdego i przesłania wszystko. Łączę się z Wami w bólu... Konto uszczuplone zostało prawie o 2 tysiące...

Pozdrawiam!
    • Gość: Augustus Re: sklep internetowy smart shopper IP: 180.248.215.* 31.05.12, 15:41
      Film Chodorkowski (2011) jest super! Polecam!
    • weez88168 Re: sklep internetowy smart shopper 06.06.12, 07:15
      Calling all men! Are you looking for sexy Valentine Lingerie that will make your evening that bit extra special but do not know what you should be looking for or where you should be looking for it? The Best-Sexy-Lingerie store are packed full of all the standard lingerie that is available all year round and stock sexy and erotic babydoll lingerie
      that will really make your partner look and feel incredibly sexy and turn you on at the same time.

Sexy TEddY Collections can make the lady in your life feel special and beautiful. When you choose the right piece and in the proper fit and size, she will feel like a million bucks in the bedroom. Not only do you get the benefit of her looking hot for you in some Sexy clUBwEaR ,but you also have the added benefit of her feeling great, having more confidence and wanting to show off for you in the bedroom. Once you've made your decision on a pair of sexy panties, next decide what you could do to add fuel to the fire. Sexy panties with matching bra sets are a lethal combination and can undoubtedly work wonders in your bedroom. If you wear them under sheer nightgowns, mesh gowns, or sexy swimwear, the fun is bound to be doubled.
      Women sexy panties are available in a wide range of styles, such as woMEN G-strinG,boyshorts, hipster panties, and more. Opt for panties with ruffles, lace works, and frills as they can easily draw your partner's attention.

Christmas is the season of joy and celebration and you want to celebrate it looking your best in the perfect Christmas Costume. This year the winter season has bought various new fashion trends which will give your personality the oomph factor which you have always craved for.

Underwear can be a great gift to give to your beloved. If you are close enough to him, Men underwear as a gift is your good choice,you can also get him some special designed types of underwear just to have some change in your relationship. This change will keep your relationship intimate and more interesting.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka