Dodaj do ulubionych

Polonez Parcel Service !!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 16:31
Mam pytanie do wsystkich którzy mieli kontakt z ta firma
www.polonezparcelservice.com/index_pl.htm, jak docierały przesylki (czy
nie zostały okradzione czy w ogole dochodziły itp )
Interesuje mnie dokladniej Wysylka droga morska (opcja SEA: Poland
Super Express, czy zeczywiscie dochodzi w około 1 miesiac?)

Interesuje mnie rowniez czy jesli ubezpiecze przesylke przykladowo na 150$ to
na paczce tez musi widniec taka wartosc

pzdr.kargul
Obserwuj wątek
    • pucek-1944 Re: Polonez Parcel Service !!!! 12.12.14, 19:53
      wszystkim którzy mają zamiar wysłać paczkę z USA za pośrednictwem firmy Polonez Parcel Service stanowczo odradzam, po wysłaniu paczek paczki po mimo opłaconego kosztu transportu do nadawcy sa zatrzymywane i od odbiorców jest wymuszana dodatkowa opłata na terenie Polski ,,, o zgrozo... to tylko możliwe w tym kraju , dodatkowo Polonez Parcel jest w układzie z agencja celna Colex która utrzymuje i która typuje paczki dla urzedu celnego nawet takie paczki rodzinne sa zatrzymywane bo aby utrzymac agencje jej lokale i ludzi, zatrzymują z każdego trandportu kilkanaście-kilkadziesiąt paczek i łupia ludzi za obsługe celna 220 PLN o zgrozo... a to wszystko się odbywa pod skrzydlami i za zgodą przewoźnika, jednoczesnie pracownicy agecji sami grzebia w paczkach a nie celnicy i sami typują paczki komu dowalić cło ... co wy na to.... Mało tego wszyscy udają że nic dsię nie dzieje a potem dzielą się zyskami ,, fajnie... prawda
      • dociako7 Re: Polonez Parcel Service !!!! 31.07.15, 10:31
        tez nie polecam tej firmy...od 2 tygodni jak dzwonie tlumacza sie ze paczki sa w niemczech na kontroli celnej...klamia i oszukuja z dostawami.
        • Gość: tju Re: Polonez Parcel Service !!!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.20, 09:40
          Witam
          Aktualnie przepisy przy imporcie towaru są takie, że przy paczkach otrzymanych bezpłatnie (niehandlowe)
          o wartości do 22 EUR nie płaci się cła ani podatku VAT. Osoba fizyczna od osoby fizycznej (jeśli otrzymuje towar niehandlowy, tzn. nie bedzie go dalej sprzedawać) - próg 45 Eur. Paczki o wartości do 150 EUR są zwolnione tylko z cła, VAT trzeba już płacić. Do tych kwot podanych wyżej progów nie są wliczane koszty transportu, jeśli można je wyodrębnić.
          Dlatego niektóre paczki są zatrzymywane przez urzędy/agencje celne do odpraw. A przesyłki zatrzymywane przez urząd celny do kontroli mogą miesiącami czekać na zwolnienie przez urząd, po dostarczeniu różnych dokumentów np. dowodzących wartości przywożonego towaru.
    • bd2007 Re: Polonez Parcel Service !!!! 04.01.15, 00:35
      Ja czytam te komentarze, bo właśnie czekam na dostarczenie paczki z USA wysłanej przez wspomnianą firmę. Mam nadzieję, że nie potwierdzą się informacje przekazane przez pucka-1944. Jeżeli jednak będzie inaczej to postaram się zrobić raban na wszystkich możliwych forach internetowych w Polsce i w USA, żeby ludzie przestali korzystać z usług nieuczciwego przewoźnika!!!
      • Gość: dziordan Re: Polonez Parcel Service !!!! IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.15, 20:34
        I jak z tym polonezem, sprawdzili się? Zamierzam kupić buty w stanach i chciałbym to zrobić za względnie niską cenę.
        • Gość: Zbytek Re: Polonez Parcel Service !!!! IP: *.dclient.hispeed.ch 03.10.16, 13:22
          Generalnie moją paczkę o wartości 50$ zatrzymała agencja Colex, żądają prawie 200zł za "obsługę" albo jedź sobie samemu do warszawy - i tak wtedy musisz im zapłacić 80zł za obsługę paczki.
          Zamawianie ekspresa lotniczego przez polonezparcel nie ma najmniejszego sensu.
          • mkrak12 Polonez Parcel Service Nie - Doma Export Tak! 08.11.16, 10:51
            Kiedyś korzystałem z firmy Polonez Parcel Service/ Paczki były notorycznie otwierane i znikały z nich rzeczy których nie było na deklaracji / paczki były blokowane w Agencji w Częstochowie oczywiście było narzucane cło oraz opłata dla Agencji/ kiedy paczki w końcu dochodziły do adresata okazało się że rzeczy z paczki były brudne i poniszczone jakby ktoś po nich chodził / raz adresat pojechał do agencji po odbiór paczki i okazało się, że paczki do przeszukania rozsypywane są na podłogę/ a starsi emeryci którzy te paczki przeszukują wręcz deptają po ich zawartości/ agencja ta "współpracuje" z urzędem celnym. firma polonez notorycznie usuwa negatywne opinie z internetu a zwłaszcza zw swojej strony facebook/ po wszystkich problemach jakie miałem w Polonezie zrezygnowałem z ich usług i zacząłem korzystać z usług firmy Doma Export / jestem bardzo zadowolony paczki morskie w ciągu 4 tygodni są u adresata. Urząd Celny nie wertuje paczek - przesyłki przychodzą nie tknięte . Żadnych opłat celnych. Kżdemu z czystym sumieniem mogę ich polecić.
            • Gość: Rafal Re: Polonez Parcel Service Nie - Doma Export T IP: 217.153.157.* 03.01.20, 11:58
              Odgrzewam stary wątek, bo właśnie sprowadzam z USA paczkę i tknęło mnie coś, jak zobaczyłem "i zacząłem korzystać z usług firmy Doma Export".

Przecież Doma Export ma dokładnie ten sam adres 1700 W Blancke St, Linden, który Polonez Parcel podaje jako adres dla zakupów (1700 W Blancke St, Linden na ich stronie Zakupy w USA). Na google street view widać tam szyld Doma export, więc zamawia się do nich sprowadzając paczkę z Polonezem.

To są osobne firmy? Myślałbym, że jedna pod dwoma nazwami. Ale w sumie nie wiem. Ktoś coś wie na ten temat?
    • Gość: 007 Re: Polonez Parcel Service !!!! IP: *.play-internet.pl 23.01.20, 09:03
      uważaj na tych złodziei a szczególnie na gościa ( Michał Malejko )
      Gościu świetny w gadce ale cwaniak. Jak zaginęły nasze przesyłki to próbował wmówić że nasza wina, potem kontakt się urwał.
      Jak ukradli złodzieje zawartość to do przesyłki mojej włożyli czyjeś przesyłki nawet z danymi klienta i wmówili że to jest moja paczka
      Na chwilę obecną złożony pozew przeciw tej firmie.
    • Gość: Marcin Schu Re: Polonez Parcel Service !!!! IP: *.ists.pl 04.02.23, 01:13
      Firma oszustów , zawyżają wagę przesyłek aby pobrać większą opłatę od klienta , prawie każdą paczkę wstrzymują doliczając 25 procent więcej kosztów do ceny wysyłki . A żeby tego było mało to towar ważący faktycznie 300 gramów nagle w tej pseudo firmie doznaje cudownego rozmnożenia i nie wiedzieć czemu nagle zwiększa swoją wagę do rozmiarów 7,5 kg co z kolei zwiększa koszty wysyłki o 100 procent. Na maile sprzeciwu nie odpowiadają udając za niebyłe , nie polecam tej firmy .Ciekawi mnie czy pan Jan Chrzan - właściciel jest świadomy jakości świadczonych usług a raczej jej braku .

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka