urytka 30.09.09, 17:35 www.haiku.art.pl/jesien/?pg=5 wystarczy dodać coś swojego i wyjdzie huiku. np. Z ręką w nocniku a słońce nad wierchami jak sygnatura # Tam wiatr jesienny przy wódce ludzie pieprzą dresiarz i drwal Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bazz Re: układamy huiku ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 17:39 byłem ciekawy jak jest po fińsku chustka spytałem - huivi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha:) Re: układamy huiku ! IP: *.cable.smsnet.pl 30.09.09, 17:40 Nie mam roszczeń z tytułu użycia określenia, tylko kto do cholery uaktywnił Rymopisa? Czyżby to alter ego urytki?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccxx Re: układamy huiku ! IP: *.webazilla.com 30.09.09, 17:55 nie, clooney_g to robi, swoja droga ostatnio wysyp dziwnych ludzi typu airtair na fh jest, za chinskiego boga nie kapuje o czym pisza ale co tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccxx Re: układamy huiku ! IP: *.webazilla.com 30.09.09, 18:02 wiecie ze google juz zindeksowalo w hasle huiku ten watek na pierwszym miejscu? ;PPP sprawdzcie sami ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
urytka Re: układamy huiku ! 30.09.09, 18:13 chciałeś huiku masz, superhiperextra kosmicznie szybko! Gość portalu: haha:) napisał(a): > Ja też chcę huiku! Odpowiedz Link Zgłoś
urytka Re: układamy huiku ! 30.09.09, 18:33 szczelina w płocie sprytny cwany pies uciekł beszta mnie stróż h... Odpowiedz Link Zgłoś
klapounio Re: układamy huiku ! 30.09.09, 19:56 Kurv wziąłem i idę Śliska kur.va, korv wypadł. To tylko korva :) Odpowiedz Link Zgłoś
urytka Re: układamy huiku ! 30.09.09, 22:53 klapounio napisał: > Kurv wziąłem i idę > Śliska kur.va, korv wypadł. > To tylko korva > :) po czymś takim to tylko sepuku :) moja poezja chwili na dziś, to jeszcze: Zwrócił uwagę na moją nieuwagę wku...ł mnie ten h... Odpowiedz Link Zgłoś
klapounio Re: układamy huiku ! 30.09.09, 23:17 Masz rację. Zrób se puku. Obscena nie są istotą mowy wiązanej. Odpowiedz Link Zgłoś
urytka oryginalne haiku 30.09.09, 23:17 tłumaczone przez Miłosza, niewiele różni się od huiku: Issa Dzieci, Nie róbcie nic złego pchle, Też ma dzieci. Basho Pchły, wszy, Mój koń szczający Obok mojej poduszki Dobranoc, wszy i pchły na noc i ...ten koń szczający! sama rozkosz! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
airtair Re: układamy huiku ! 07.02.10, 10:59 Tenks. Raz na 20 lat cierpię na totalne sfiksowanie umysłu za które odpowiedzialne są niby szczonki typu Wojewódzki, Mann i reszta. To nie ja jestem dziwna, tylko oni. Czy naprawdę nie widać tej granicy anglojęzycznej, której Polakom nie uda się "przeskoczyć"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3,14-Roman Re: układamy huiku ! IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 01.10.09, 01:02 Jem pyszny obiad To zupa z dupy trupa Naprawdę dobra Podpieczony trup pachnie przecudownie i robi głośne: "Chrup" Aż zapach trupa W powietrzu się unosi Wzmaga apetyt Cała rodzina ochoczo pałaszuje oszołomiona Obywatele Padnijcie na kolana Przez zupą z trupa Co pokolenia zachwyca smakiem trupa i aromatem Hej, wznieśmy toast na cześć wspaniałej zupy tej z trupa dupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3,14-Roman Re: układamy huiku ! IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 01.10.09, 01:04 W razie pytań: nie jestem nekrofagiem Zupa z dupy trupa- to po prostu rosół z kurczaka Odpowiedz Link Zgłoś
klapounio Re: układamy huiku ! 01.10.09, 07:38 O Piromanie Nekrofagiem nikt Cię nie zwie Rosół dobry jesienią Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: układamy huiku ! 01.10.09, 08:37 dobra kucharka wykłada swój biust na stół można zjeść obiad Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: układamy huiku ! 01.10.09, 08:39 dobra ogrodniczka ogórek sam jej rośnie w pracowitej dłoni Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: układamy huiku ! 01.10.09, 09:19 świetny Pi.Roman humoru fajerwerki odlot dają wielki Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: układamy huiku ! 01.10.09, 13:08 wszystkie te myśli są tak bardzo głębokie że sięgają dna Odpowiedz Link Zgłoś
urytka Re: układamy huiku ! 01.10.09, 13:38 żaba przy śmietniku kombinowała huiku uprzedził ją feel www.youtube.com/watch?v=WTt9_alBApM Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: układamy huiku ! 04.10.09, 23:16 irsila napisała: > dobra ogrodniczka > ogórek sam jej rośnie > w pracowitej dłoni Miszczu! Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Re: układamy huiku ! 06.02.10, 23:39 Ja przepraszam, ale pytanie praktyczne, bo siędzę i się głowię, jak tę dupę z kurczaka wykroić. Bo tak nawet jakbym chciała pochwlić się gościom czymś nowym (ciągle pomysłów szukam). W sensie, że lubię gotowć i wszyscy się po mnie jakichś hopsztosów spodziewają. To jak takiemu potencjalnemu "gościu" wytłumaczyć, że gar rosołu na trzech cm sześciennych kurczęcego zadka, wersja optymistyczna, to rarytas. W sensie jak to sprzedać, żeby kupili i jeszcze niepełnowartościowe danie chwalili? PS. Dodam jeszcze, że nie używam glutaminianu sodu i innych polepszaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-roman Re: układamy huiku ! 06.02.10, 23:51 Ta "dupa" to umowne określenie. Rosół był na udkach i skrzydełkach. Ja myślę, że powinnaś kupić jakąś zupkę z Winiar albo inszego Knorra. Reklamy pokazują, że każdy po ich zjedzeniu zaczyna szaleć z radości i wykrzykiwać: "łał! Jakie to pyszne!" Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Re: układamy huiku ! 07.02.10, 00:23 hahahahahahahahhah to jest pomysł! Tego jeszcze nie serwowałam! Tylko jeszcze marketing musze dopracować "Ostatnia zupa Vindsorów" coś w ten deseń pojadę? Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-roman Re: układamy huiku ! 07.02.10, 00:26 Zupa Lukrecji Borgii? Może jakieś ładne nazwisko dałoby się do tego przyczepić? Na przykład- Zupa a la Pascal (jeżeli weźmiesz Knorra) -- Zapraszam na moje forum forum.gazeta.pl/forum/f,95723,Cmentarz_przydrozny.html Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Re: układamy huiku ! 07.02.10, 00:32 Mam! La soupe contemporaine, a la Kashya! Zaraz skoczę do nocnego po Knorra i jutro będzie dom otwarty. I tak nie miałam lepszych planów, a tak przynajmniej znajomi się ucieszą;) MamaBuly.pl Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-roman Re: układamy huiku ! 07.02.10, 00:40 Prześlicznie, a co planujesz podać na deser? Mogłabyś podać coś o ciekawej nazwie. Na przykład dodaj trochę orzechów do jabłecznika- i masz "szarlotkę a la cesarz Franz Joseph". Weź jakieś owoce i pokryj je karmelem- i masz przysmak Marii Antoniny. Wybierz kogoś z ładnym nazwiskiem, na przykład niech to będzie Axel Oxenstierna. W końcu on też coś musiał jeść, a źródła nie mówią o tym, że nie lubił słodyczy. -- Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Re: układamy huiku ! 07.02.10, 00:52 Na deserek faktycznie myslałam o jabłkach bo mam zapas w piwnicy, ostatnio piekę te podeschnięte jabłka z dodatkiem cynamonu i cukru pudru z odrobina miodu i syropu różanego. Nawet mój szlachetny nos nie wyczuwa tych bajeranckich aromatów, po naszemu nazwałam to wykwintne danie "jabłka po wieśniacku", ale w języku Napolena brzmi to "le pomme rustique" i tego się będę trzymać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirownica Re: układamy huiku ! IP: *.tktelekom.pl 01.10.09, 15:02 czy urytka to zdrobnienie od uryny? Odpowiedz Link Zgłoś
urytka Re: układamy huiku ! 01.10.09, 15:16 Gość portalu: kirownica napisał(a): > czy urytka to zdrobnienie od uryny? Nie!!! od ryćkać! jestem uryćkana od wieczora do rana z przerwą na kankana Odpowiedz Link Zgłoś
urytka Re: układamy huiku ! 02.10.09, 16:10 zła kucharka kładzie dupę na stole gó... do jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
drumtarara autentyczne haiku 04.10.09, 23:11 Różę kwitnącą Koło drogi Zjadł mój koń. Basho Odpowiedz Link Zgłoś
urytka Re: autentyczne haiku 05.10.09, 11:42 Basho Ta jesień - Stare są Nawet ptaki i chmury. Basho Sklep rybny - Zimne wargi Solonego leszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3,14-Roman Re: układamy huiku ! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.10.09, 23:38 Trumna drewniana ona czeka już na mnie z niecierpliwością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3,14-Roman Re: układamy huiku ! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.10.09, 23:40 I pewnego dnia Zamknę oczy na zawsze Wszystko się skończy Odpowiedz Link Zgłoś
klapounio Re: układamy huiku ! 05.10.09, 23:53 Gdy tak się stanie Forum Humorum sczeźnie Nie będzie już nic Odpowiedz Link Zgłoś
urytka Re: układamy huiku ! 06.10.09, 00:24 Zwiędła piść i liść jeszcze zjem winogron kiść i czas do grobu iść Gość portalu: 3,14-Roman napisał(a): > Trumna drewniana > ona czeka już na mnie > z niecierpliwością Odpowiedz Link Zgłoś
drumtarara Re: układamy huiku ! 06.10.09, 09:29 piźdź, piździulec co świt życiowy mordulec nie wolno mu ulec Odpowiedz Link Zgłoś
urytka Re: układamy huiku ! 06.10.09, 23:36 spać już idę niewiele rozumiem po turecku tu mówią Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: układamy huiku ! 09.10.09, 10:27 żab ka je bie dro nkę delikatesy ze słonkiem za ku py co dzien ne Odpowiedz Link Zgłoś
urytka Re: układamy huiku ! 10.10.09, 20:19 3,14.zda Francuza od wczoraj mnie tu wkurza mgr.od.7.boleści. Odpowiedz Link Zgłoś
urytka Re: układamy huiku ! 10.10.09, 20:35 zamknęłam dupę gó... mam do powiedzenia szkoda też gęby Odpowiedz Link Zgłoś
menopa Re: układamy haiku ! 12.10.09, 10:56 mój stary małżon niech dziś będzie pochwalon był niedocenion Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urytka Re: układamy haiku ! IP: *.chello.pl 16.10.09, 10:58 leżę w łóżku niemocą przysypana macie bałwana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikumiku Re: układamy huiku ! IP: *.euronet.net.pl 16.10.09, 14:02 Gawron na śmietniku Uniwersum kulinariów Menel wk*wiony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikumiku Re: układamy huiku ! IP: *.euronet.net.pl 16.10.09, 17:45 najpierw huiku o pieskach i kotkach, potem interesy! Odpowiedz Link Zgłoś
urytka Re: układamy huiku ! 16.10.09, 17:48 15 godzin nad morze jechała sunia w autokarze chodziła też na plażę :) Odpowiedz Link Zgłoś
urytka Re: układamy huiku ! 16.10.09, 17:51 Jest w bloku karmelek z I piętra spada na spacerek kot włóczykij Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: układamy huiku ! 16.10.09, 23:35 Dwa różowe słonie Zżarły mi peonie Jutro je udupię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urytka Re: układamy huiku ! forum codzienne IP: *.chello.pl 17.10.09, 10:21 synek mamusi na zmianę z carem wszechrusi i dzidą w plecy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: układamy huiku ! IP: *.psilon.pl 17.10.09, 11:46 > Dwa różowe słonie > Zżarły mi peonie > Jutro je udupię Dzidę sobie kupię I walnę je w głowę To już chyba koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urytka Re: układamy huiku ! IP: *.chello.pl 17.10.09, 12:16 ciężki, mokry śnieg wszystko zmroził mi het ja mam to w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urytka Re: układamy huiku ! poprawka IP: *.chello.pl 17.10.09, 12:33 > ciężki, mokry śnieg > wszystko zmroził mi het jego nie udupię! Odpowiedz Link Zgłoś
urytka Re: układamy huiku ! poprawka 28.10.09, 11:57 Narzeka kociara na pańcię, że psiara! kocia i psia wiara Odpowiedz Link Zgłoś
urytka Re: układamy huiku ! 28.10.09, 12:17 My penetration dla love generation zżera corporation www.youtube.com/watch?v=v0NSeysrDYw Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: układamy huiku ! 03.11.09, 00:11 Franciszek Kiliszek krótki list do mnie pisze wielki mi Pan Ban p.s.do innych też? Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: układamy huiku ! 18.11.09, 00:22 Szaro, smutno, deszcz przez ciało przeszedł dreszcz miło, ciepło mi Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: układamy huiku ! 01.12.09, 10:10 Nie trapi mnie już żadna zawodowa troska, Starość jest boska! Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: układamy huiku ! 01.12.09, 10:12 Siwe bardzo mam włoski Na starość trapią mnie inne troski Świat wcale nie jest boski. Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: układamy haiku ! 02.01.10, 10:20 Poezja chwili Smutki utopione, święta skończone Melduje irsili Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: układamy haiku ! 31.01.10, 16:40 Z Dusią żeśmy szły uścisnęłam dęby trzy głęboki śnieg skrzył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gilberto da silva Re: układamy huiku ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 17:55 I dupa w krzakach Może piękny mieć zapach Gdy krzak to jaśmin. Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: układamy huiku ! 31.01.10, 18:42 Młody, dowcipny już dorobił się trumny Welcome to cemetery! Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: układamy haiku ! 31.01.10, 19:05 Chcesz humoru szczyptę leć zapisz się na kryptę będziesz feel w hell forum.gazeta.pl/forum/f,95723,Cmentarz_przydrozny.html www.youtube.com/watch?v=GmsiKo5deSU Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: układamy haiku ! 05.02.10, 11:59 Nie straszne mrozy biały śnieg, białe brzozy jak bajka lub film * Śnieg skrzy się i chrzęści i to właśnie jest szczęście ze słonkiem dziś Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: układamy haiku ! 07.02.10, 01:01 no i gdyby cię ktoś lubił, to by ci powinszował może... Odpowiedz Link Zgłoś
urytka Re: układamy haiku ! 07.02.10, 02:22 Przyszli, naśmiecili wióry bambusa zostawili na mnie zwalą Odpowiedz Link Zgłoś
urytka Re: układamy haiku !Czesław Miłosz Późna starość 07.02.10, 03:06 Czesław Miłosz Późna starość Skończone budzenie się rano ze stojącą pytą która prowadzi i wskazuje drogę. (...) Odpowiedz Link Zgłoś
airtair Re: układamy huiku ! 07.02.10, 11:02 Zegar bił mocno A to mnie w uszach dzwoniło jak na dwunastą w południe Kryształowego, lawendowego Anioła Pańskiego. Uwielbiam "polskie" haiku, bywają takie bezpretensjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
rozpustnick Re: układamy huiku ! 07.02.10, 11:11 Haiku, to poezja chwili, wedle sylab 5/7/5 w sumie 17 sylab w trzech wersach. To co rzeczesz, to "bredziku", po bardzo zrytym bereciku. Szanuj słowa i tematu się trzymaj. nie przemęczaj tak komórek, bo wyłażą ci ze skórek pozdro. zdrówka życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
airtair Re: układamy huiku ! 07.02.10, 13:28 Dziękuję, idę dziś na siedemnstą. Ze swojego haiku akurat mam pociechę, bo rzeczywiście dzwoni mi w uszach- strasznie zawiodłam się na stacji RMF, kiedyś redaktorzy szli za swoim trendem. Muszę się chyba wybrać do lekarza, ale póki co nie będę tego rozgłaszać, za młoda jestem ( słowem- niedoświadczona) żeby szargano mi imię na forum. Niech będzie, nie umiem pisać haiku. Odpowiedz Link Zgłoś
rozpustnick Re: układamy huiku ! 16.03.10, 09:57 Zatapiam nudę niejednym piwa pudem zmienia się w ułudę Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: układamy huiku ! 16.03.10, 11:53 airtair zejdź na terre przecież jesteś całkiem fair po co zniżasz się do zer Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: układamy huiku ! 17.03.10, 19:00 szczury w śmietniku segregują bez liku tematów do huiku Odpowiedz Link Zgłoś
urytka Re: układamy huiku ! 17.03.10, 21:30 ręke w rurę, spotkanie ze szczurem, który szedł w górę Raz dwa szczury, przyszły do góry bały sie ich kocury Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: układamy huiku ! 03.04.10, 01:51 Kozie bobki posty gówniane wymiata precz kał&mocz * Psy szczekają, karawana jedzie dalej baranie bobki w trawie. Prawdziwe, autentyczne haiku, od serca, pełne poezji, to tu: zaszafie.pl/haiku Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: układamy huiku ! 03.04.10, 08:09 "srali muchy, będzie wiosna bedzie trawa lepiej rosła" Odpowiedz Link Zgłoś
dozorcynia Re: układamy huiku ! 05.04.10, 12:37 To je pani ludowe porzekadło, chtóre tu insym sie skradło. Srali muchy, bydzie wiosna, bydzie lepi trawa rosła. Odpowiedz Link Zgłoś
dozorcynia Re: układamy huiku ! 05.04.10, 12:38 Inse tys so: Piejo kury piejo, majo koguta, to je nasa biłgorajska nuta. Odpowiedz Link Zgłoś
dozorcynia Re: układamy huiku ! 05.04.10, 12:44 Pie-joku-rypie-jo, Ni-ma-joko-gu-ta. Oj, ład-natojestład-na, bił-go-raj-skonu-ta. Jedne piejo co majo, inse co ni majo:) www.youtube.com/watch?v=t7_4gcjwbhk Odpowiedz Link Zgłoś
urytka Re: układamy huiku ! 25.09.10, 07:36 Czarny kracze kruk i krąży nad moim polem z bejsbolem # Odpowiedz Link Zgłoś