devil_ka 29.03.04, 16:11 Macie moze propozycje jakis zartow lub klamstewek na prima aprilis?? Mi niestety nic nie przychodzi do glowy ;( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fassolka Re: Propozycje na prima aprilis 29.03.04, 16:30 Moze zamiast propozycji opowiem czego mi sie udało dokonać w minione pierwsze dni kwietnia... Raz pomalowałam męzowi paznokcie u nóg (regularny pedicure, troche tylko niedokładny bo sie rzucał chłopak przez sen, a ja musiałam na pościel uważać) Zauważył dopiero zakładając skarpetki, a że sie zawsze ubiera przed samym wyjsciem dopiero - nie było już czasu na zmywanie, i tylko cały dzień przezywał męki bo mu wyobraźnia co rusz podsuwała scenariusze możliwych zdarzeń, które go zmuszą do zdjęcia butów i skarpet. Wieczorem jęczał przy zmywaniu, ze mu sie w głowie kręci od tego smrodu i ogólnie było bardzo milutko.. Mam tez na koncie idiotyczny numer prima aprilisowy, ale o tym kiedy indziej... pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ultra75 Re: Propozycje na prima aprilis IP: 207.159.92.* 30.03.04, 19:57 Fassolka - zrobilam kiedys ten sam numer, chociaz nie z okazji 1. kwietnia, tylko tak mnie jakos natchnelo jak zobaczylam nogi wystajace spod koldry (u mnie to jest normalne, ze sie pare razy budze w ciagu nocy - mam tak od zawsze :-)). Lakier mial kolor "srebrny metalik" he,he - bo akurat takim dysponowalam w wersji szybko schnacej, a tez mialam obawy o stan poscieli. Warto bylo poswiecic te pare chwil w nocy :-), zeby zobaczyc rano totalnie zszokowany i zdezorientowany wyraz twarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lahliq Paznokcie IP: 81.210.121.* 31.03.04, 14:58 Zrobiłam to samo... Z paznokciami u rąk i nóg. ;) Kolega rano gdy się obudził popędził do łazienki trzeć pumeksem. ;) Byliśmy u znajomego, który nie używał zmywacza do paznokci. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: Propozycje na prima aprilis IP: *.ska01.telsat.wroc.pl 29.03.04, 17:56 Hehe:) Ja kiedyś w nocy przestawiłam wszystkie zegarki w domu na godzine do przodu i ojciec pojechał do pracy całą godzinę wcześniej:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
nat.ka Re: Propozycje na prima aprilis 29.03.04, 19:18 doooobre!!:)))) fasolka powiedz, co zmajstrowałaś :)))) Ja kiedyś zadzwoniłam z budki spod bloku (z psem wyszłam) i wkręciłam mojego ojca, że wygrał 50.000 i że ma się zgłosić gdzieśtam...podałam w miarę prawdopodobny adres:))) zmieniłam odpowiednio głos i szurałam kartką papieru, że niby zakłócenia. wracam, a mój tata zaaferowany, podniecony...adres spisany na kartce...dał sie nabrać jak dziecko:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fassolka Re: Propozycje na prima aprilis 29.03.04, 21:19 nat.ka napisała: > fasolka powiedz, co zmajstrowałaś :)))) Bardzo proszę, w podobny do Ciebie sposób z zimną krwią wpuściłam w kanał najbliższego człowieka :-) Osiem lat temu rodziłam pierwszą córkę, termin był na 7 kwietnia, więc ja, dowcipna żona, napuściłam moją mamę, żeby zadzwoniła do mojego męza do pracy (wtedy jeszcze komórki nie były AZ tak rozpowszechnione...) z wiadomością, że zaczęłam rodzić i jestem w szpitalu. Byłam pewna, że mąż przyjedzie z pracy do domu, choćby zeby zrzucic garnitur, i wtedy się wszystko wyjaśni. A tu mój ukochany rzucił wszystko w robocie i popędził z teczką i w krawacie do szpitala, a tam... nic, żony nie ma. Więc popędził da sąsiedniego szpitala i .. dalej nic. Coraz bardziej przerazony objechał 5 placówek słuzby zdrowia, aż w końcu zadzwonił do domu... Jak wrócił, to myslałam, że mnie zabije (wzrokiem oczywista) Nie odzywał sie do wieczora, w końcu mi wybaczył.. (dziecko urodziło się 28 kwietnia, bo termin był źle obliczony :-) Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: Propozycje na prima aprilis 29.03.04, 21:49 fassolka - jesteś wielka :D :D :D będę mogła kiedyś ukraść Ci ten pomysł?? Prosze, proszę, proszę :) TYlko bym go dopracowła - kazałabym, żeby ten ktoś, kto mi będzie pomagał, powiedział temu komuś, kto będzie wkręcany, żeby wpadł do domu, bo zapomniałąm szlafroka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: Propozycje na prima aprilis IP: *.chello.pl 29.03.04, 21:58 Ja i mama przeciwko tacie. Mama kąpała się w nadmanganianie potasu (nie pytajcie dlaczego - moja mama wierzy w uzdrowicielską moc wszystkiego). Wpadłam na pomysł, że trochę więcej tego nadmanganianu i będzie krwistoczerwona woda w wannie. Mama się położyła w tym i jak usłyszałam silnik samochodu przed blokiem, wybiegłam z krzykiem. Ojciec wbiegł do mieszkania, do łazienki... Mama wytrzymała tylko kilka sekund, tata też się nie zdążył zdenerwować, bo mieszkamy na parterze, ale... następnego dnia miał pierwsze siwe włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Propozycje na prima aprilis IP: *.acn.waw.pl 29.03.04, 22:07 Bedac na poczatku ciazy baaardzo daleko od Rodzicow zasugerowalam, ze sie lekarka dwoch tetn dosluchala... Bylo, oj, bylo zamieszania... Odpowiedz Link Zgłoś
fassolka Re: Propozycje na prima aprilis 29.03.04, 22:46 Noo ładnie, siwe włosy... To mi przypomina udawanie przez rodzica, że sie nie rusza, daje niezły efekt, zwłaszcza jak dziecko ma kilka latek zaledwie...Wybacz gabi :))) Temat kawałów robionych ludziom mnie jakos poruszył i odgrzebałam w pamięci jeszcze jedno, choć nie związane bezpośrednio z kwietniowym szaleństwem. Przypadkiem weszłam w posiadanie starej peruki, trochę podobnej do moich naturalnych włosów. Podpuściłam dzieci, żeby zrobić kawał tatusiowi. W naszym pokoju na sofie ułozyłysmy konstrukcję z pozwijanych ręczników kąpielowych, która po nakryciu kołdrą od biedy udawała ciało śpiącego człowieka. Podołożeniu do ciała 'głowy' z peruki z poduszeczką w środku, dzieci (7 i 5), roześmiane jeszcze przed chwilką, przycichły dziwnie i schowały sie za mnie, patrząc na sofę niepewnie... Czułam że MUSI sie udać! W pośpiechu (bo tata miał za moment wrócić) umyłysmy się i połozyłysmy we trzy w pokoju dziecinnym. Czekamy, czekamy, czekamy... zasnęłysmy, tata sie spóźnił :-( Obudził mnie szczęk zamka, jest północ, wraca pan domu. Otrzeźwiałam momentalnie i nie wiem co robić, czekam. Słyszę, że wszedł, mówi coś, idzie do kuchni, robi sobie kolację, wraca znów do pokoju, znów coś mówi (do zmęczonej zony leżącej na sofie zapewne), włącza TV, zagaduje od czasu do czasu... zwykły wieczór. Zgłupiałam kompletnie, jak tu wydobyć esencję dowcipu?? W pewnym momencie słyszę, że mąz wstaje i rusza do pokoju dzieci, trzeba sprawdzic, czy sie nie odkryły. Zagląda i widzi ... trzy głowy w łózku (zamiast dwóch.)Zamiera na moment, ja się zrywam, on odkakuje, poznaje mnie i przerazonym szeptem pyta: rany boskie, KTO spi u nas w pokoju???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: Propozycje na prima aprilis IP: *.chello.pl 30.03.04, 13:36 Był to spontaniczny głupi czarny żart i, mimo, że minęło kilka(naście) lat jest mi wstyd do tej pory. Bo to był mój pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Propozycje na prima aprilis 29.03.04, 22:47 Kiedyś zakleiłam drzwi wejściowe sąsiada papierem pakowym porządnie wymalowanym w mur z cegieł :) Wrzask jego żony słychać było aż na parterze :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasicaaa Re: Propozycje na prima aprilis 30.03.04, 19:48 Mnie się udało mojego męża "załatwić" w sposób o wiele mniej skomplikowany i drastyczny. Codziennie rano robiłam mu pyszniutką kanapkę do pracy. Z wędlinką, ogóreczkiem, pomidorkiem itp. Raz 1 kwietnia włożyłam mu między suche kromeczki liść kapusty (nawet bez masełka) Do dzisiaj w prima aprilis przed wyjściem do pracy zawsze najpierw nieufnie ogląda kanapkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Propozycje na prima aprilis IP: 199.201.164.* 30.03.04, 19:23 A co powiecie na oklejenie muszli klozetowej przezroczysta folia. Jest troche sprzatania pozniej, ale reakcja tak kobiet jak i mezczyz jest wspaniala. Przez nastepne kilka dni sprawdzaja czy jest folia czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
noie Re: Propozycje na prima aprilis 30.03.04, 22:25 Bylo to zeszlego roku. Moi rodzice mieszkaja na przeciwko mnie i czesto wpadam bez przyczyny na chwilke pogadac. Wiec z samego rana z pieskiem po spacerze poszlam ich " odwiedzic" Szmatka gadka i tak niby przypadkiem wymknelo mi sie ze moj kuzyn z Berlina bedzie po raz drugi ojcem, a poniewaz jest w trakcie rozowdu mialam nic nie mowic...wiec zaczelam sie jakac ze nikt nie mial o tym wiedziec...wiec i nic wiecej nie powiem. Po czym wyszlam. POniewaz moja matka jest w czestym kontakicie ze swoja siostra ( matka kuzyna) dlugo nie wytrzymala i dzwoni po informacje ...Ta oczywiscie nic nie wiedziac, wqrzyla sie okropnie ze akurat teraz znowu jakies drugie dziecko i nie wiadomo z kim (jeszcze zona czy jakas inna) i dlugo nie czekajac poleciala do syna ( znaczy mojego kuzyna ) by wypytac co i jak i dlaczego nie wie....Ten byl tez niemile zdziwiony....hihih W kazdym razie po 6 godzinach telefonowania i latania tam i spowrotem przyznalam sie ze to byl zart 1-kwietniowy....hihihih Ubaw mialam niesamowity jak potem zdawali mi relacje po kolei...hihihih Pozdrawiam noie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sianka Re: Propozycje na prima aprilis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 08:29 Trochę mnie to kosztowało komputerkowej robótki. Mam dla braciszka wezwanie do woja. Koperta z fioletową pieczątką, orzełek, a jakże. Wezwanie - jak oryginałek, dane osobowe, daty, miejsca ręcznie. Nawet resztki po niby przyklejonym potwierdzeniu odbioru listu poleconego są na kopercie. Ja ten list "odbiorę", bo on będzie w "pracy". No najpierw będzie mnie chciał zabić _ po co i jakim prawem odebrałam list do niego. Powiem, że sądziłam iż to informacja o odroczeniu bo jaca dodatkowe polegają na tym, że miesiąc temu "załatwił" sobie wyłganie się od woja na jakiś czas. Możecie pomyśleć o jakichś takich listach -wezwaniach, nakazach - do ludzi, ale mało czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
mon.dan Re: Propozycje na prima aprilis 31.03.04, 16:35 brawo!! kupuje pomysl z pomalowanie paznokci mezowi. a mam taki cienofioletowy lakier... pięęęęęękny. w pracy poprzyklejam kilku osobom sluchawki telefonow, tasma dwustronnie klejaca juz jest! tylko musze przyjsc wszesniej do pracy. a moze jeszcze myszki do podkladek? o wezme ta tasme do domu i posklejam cos mezowi. heheh Odpowiedz Link Zgłoś
amadea_22 Re: Propozycje na prima aprilis 31.03.04, 16:39 I ja mam na swoim koncie kilka takich niegroźnych żarcików. wyslalam kiedys koledze (ktory malo sie zna na internecie i sms-ach z internetu) sms-a wlasnie z sieci z gotowym tekstem o takowej treści " Uprzejmie informujemy , że Twój telefon znalazł się na europejskiej liście telefonów skradzionych , prosimy o jego natychmiastowy zwrot w najbliższym salonie " Plus GSM. wysłałam i zapomniałam. dwie godziny później odbieram w pracy telefon. kolega o którym mowa. jak usłyszałam że poszedł z komórką do Plusa i powiedział ,że ten telefon jest skradziony to mało nie spadłam z fotela. podobno goście z Plusa to pękali ze smiechu. inna sytuacja z tym samym Panem. napisałam piękny list na komputerku że ów kolega został wybrany do Europejskiego Banku Spermy na ich dostawcę, wiadomo czego.( kolega często korzysta z usług agencji towrzyskich, więc wplątałam w list że niby dane kolegi zostały udostepnione w agencji, choć pewnie takich się tam nie zostawia :-) list powstał piękny i bardzo starannie dopracowany. jesli kolega wyraziłby zgodę, co czwartek miał się spodziewać posłańca, który odbierałby towar. była też piękna promocja. za drugi litr - elektryczna dojarka gratis !!!! wysłałam go poleconym. parę dni później, kolega przyszedł się pochwalić, ale nie od razy chciał wszystko powiedzieć. czuł się wyróżniony że Europejski bank itd. ale nie chciał brać udziału w tym zadaniu. tłumaczył mi tak:" wiesz, sa takie rodziny , które nie mają dzieci i właśnie chcą żeby niektóre osoby im w tym pomogły, ale ja raczej nie chcę" w liście nie było słowa o żadnych rodzinach i pomocy dla nich. tak sobie to poskładał. miałam z niego niezły ubaw, do dzisiaj nie wie że to żart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: Propozycje na prima aprilis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 20:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wormuth Re: Propozycje na prima aprilis IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 31.03.04, 21:07 prosty, banalny, 100% skuteczności i nikt się nie obrazi: powiedz jakiejś kobiecie - "rozmazałaś się" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Propozycje na prima aprilis IP: *.upc-g.chello.nl 31.03.04, 21:20 Moja kolezanka poinformowala swoich rodzicow w prima aprilis ze spodziewa sie dziecka :) tylko ze to nie byl zart :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redd Re: Propozycje na prima aprilis IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.03.04, 23:01 Zdarzyło się naprawdę. Koleżance w pracy zaczął się kopcić monitor, więc pobiegła czym prędzej do kolegi informatyka z informacją, że "monitor mi się pali!!! Ale traf chciał, że to był 1 kwietnia i została wyśmiana... Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Propozycje na prima aprilis 01.04.04, 07:28 Zajęło mi to w nocy godzinę. Ech. Zegarki poprzestawiałem o pół godziny(dałbym do przodu o godzine, ale jakby rodzice wstali tak jak normalnie o 6.30 to by zauważuli, że cos słonca nie ma)w całym domu. Trzeba było się zakradać, ale warto było - śmiechu miałem po pachy. Odpowiedz Link Zgłoś
lookdawn JA SIE NA WAS OBRAŻĘ !!!!!! 01.04.04, 10:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=11721512 Byłem pierwszy, a ile wpisów jest tu a ile tam?? Odpowiedz Link Zgłoś
denay Urodzeni 1 kwietnia.. 01.04.04, 11:02 Historia dotyczy mojego Tescia. Tesc ma 3 starsze siostry. Urodzil sie 1 kwietnia. Ojciec Tescia pracowal kilkadziesiat kilometrow od domu i wracal do domu na sobote i niedziele. Kiedy przyszla wiadomosc, ze urodzil mu sie syn (pierwszy) nie uwierzyl w to myslac, ze kawal mu robia. I nie przyjechal zobaczyc dzieciaka od razu tylko kilka dni pozniej. Nie wiem dlaczego (przesad??) ale Tesciu ma w dowodzie 14kwietnia jako date urodzenia. Ja urodzilam sie 2 kwietnia (wczesnie rano), ale Babcia opowiadala mi, ze modlila sie, zebym tylko "nie wyskoczyla" pierwszego, bo klamczucha ze mnie wyrosnie. Inna historia: ktorejs Wielkanocy zdarzylo sie tak, ze w Lany Poniedzialek byl tez Prima Aprilis. Moj Ojciec i Wuj postanowili polaczyc tradycje i zrobic kawal sasiadowi mieszkajacemu pietro nizej. Wzieli pusta butelke po piwie, nalali do niej wody, zakapslowali i przywiazali butelke do sznurka. Przygotowali tez spore wiaderko z woda. Poszli z tym na balkon. Spuscili butelke i zaczeli delikatnie "pukac" w szybe z haslem "sasiedzie mamy dla Ciebie piwko". Na sasiada - milosnika piwa - nie trzeba bylo dlugo czekac. Wyszedl na balkon i z okrzykiem "wielkie dzieki" zlapal za butelke. W tym momencie lunela na niego z gory zawartosc wiaderka. Jak mnie wyslano za chwil kilka na dol z prawdziwym piwem to nie chcieli mi drzwi otworzyc ;-))) Historia na stale jest w kronikach rodzinnych tak naszych jak i sasiadow (sa naszymi najlepszymi przyjaciolmi) ;-))) I tym optymistycznym akcentem ide piec szarlotke ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
fassolka Re: JA SIE NA WAS OBRAŻĘ !!!!!! 01.04.04, 11:27 Lookdawn - nie byłes pierwszy! U Ciebie jest data startu 31.03 a devil_ka zrobiła to 29.03. I nie obrażaj sie, bo Cie lubimy przecież :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lookdawn ooooołłł 01.04.04, 12:56 to sorki :) ale kilka takich przypadków było:D Ja zadzwoniłem dziś do dziadka z zapytaniem czy to serwis samochodowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edziaczek Re: Propozycje na prima aprilis 01.04.04, 10:46 A ja jeszcze będąc dzieckiem (w podstawówce), wiedząc, że rodzice przed wyjściem do pracy piją kawę, posoliłam w czajniku wodę. Ojciec od matki dostał opierdy, że pomylił cukier z solą i nakaz zrobienia jeszcze jednej kawy. Dopiero po spróbowaniu tej drugiej domyślili sie o co chodzi;)!!! Odpowiedz Link Zgłoś