pstosia Re: Najbardziej absurdalne... 25.04.04, 13:59 kobieta na statku przynosi pecha...... < Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no nie wiem Re: Najbardziej absurdalne... IP: *.chello.pl 01.05.04, 16:13 to akurat może mieć uzasadnienie - kiedyś statkiem płynęło się dłużej i jedna niewiasta przy tylu wyposzczonych facetach mogła powodować łagodnie mówiąc spory ;) Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: Najbardziej absurdalne... 25.04.04, 16:05 nie wiem czy absurdalny, ale na pewno nie działa, jest przesąd o czarnym kocie przecinającym drogę. Dzisiaj w drodze z Elbląga do Wrocławia przebiegły nam dwa i to na raz!!! Dojechaliśmy bez kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukiz Re: Najbardziej absurdalne... IP: *.if.pwr.wroc.pl 09.06.04, 15:34 To nie jest żaden dowód na to że czarne koty nie przynoszą pech jeśli przebiegną droge. Mi na przykład w życiu wiele razy czarny kot przebiegł drogę bez przynoszenia pecha, a wcale nie twierdze że nie przynosi pecha jeśli oczywiście przebiegnie droge. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Najbardziej absurdalne... 09.06.04, 22:02 Bo on musi z prawej na lewa przebiec :) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Najbardziej absurdalne... 25.04.04, 16:12 Było ich wiele, ale za najbardziej absurdalny uważam to, czego jako dziecko dowiedziałam się od mojej ówczesnej koleżanki. Dziewczyna była dorodna, duża, ładnie rozwinięta, zdrowie aż tryskało jej czerwonymi polikami. Z dumą twierdziła, że to dlatego, że jej mama, kiedy była z nią w ciąży... codziennie nacierała sobie "pipkę" rzepą!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
buka222 Re: Najbardziej absurdalne... 25.04.04, 17:12 Współczuję rzeczonej mamie oraz jej partnerowi seksualnemu. Odpowiedz Link Zgłoś
fassolka Re: Najbardziej absurdalne... 25.04.04, 18:32 Specjalistką od przesądów jest moja tesciowa, ale to jedna z niewielu na szczęście rzeczy, które można jej zarzucic. Nie zapomne jak mnie niemal nie wyrzuciła za drzwi kiedy jej córka (a moja szwagirka rzecz jasna) była w 8 miesiącu z pierwszym dzieckiem, a mnie sie udało okazyjnie dostac fantastyczny wózek. Ja tu z siebie dumna, a ona że nie wolno wózka do domu wprowadzic zanim sie dziecko nie urodzi!!! Na szczęscie nie mieszkamy razem, ale jej inwencja w sprawach przesądów nadal mnie zadziwia... Jak mi sie przypomni jakis jeszcze spektakularny w jej wykonaniu, to napiszę. Pozdrawiam! ---------------------------------------------------- Nie wystarczy mówic do rzeczy, trzeba mówić do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
monikinha Re: Najbardziej absurdalne... 26.04.04, 08:27 Taaak...Faktycznie powalające... Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: Najbardziej absurdalne... 26.04.04, 09:10 kobieta z okresem n ie moze peic ciasta bo wyjdzie zakalec Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Najbardziej absurdalne... 26.04.04, 10:27 gibki napisał: > kobieta z okresem n ie moze peic ciasta bo wyjdzie zakalec A to akurat niekoniecznie przesąd. Zależy jakie ciasto :) Nie żartuję, chodzi o bakterie :) Tak samo nie wyjdzie jej kiszenie ogórków. Podobno, bo nie kisiłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
agnesp76 Re: Najbardziej absurdalne... 30.04.04, 12:46 the_dzidka napisała: > bakterie :) Tak samo nie wyjdzie jej kiszenie ogórków. Podobno, bo nie > kisiłam :) > ja kisiłam są w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Najbardziej absurdalne... 09.06.04, 21:46 > ja kisiłam > są w porządku Bo to zależy od kobiety. Serio mówię. Srodowisko bakteryjne niketórych nie pozwala na ukiszenie ogorków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Najbardziej absurdalne... IP: *.chello.pl 26.04.04, 15:52 dla kobiet wciazy - nie nos lancuszka bo dziecko urodzi sie z owinieta pepowina - nie patrz przez wizjer bo dziecko urodzi sie slepe - nie farbuj wlosow bo dziecko bedzie mialo zielone wody - nie patrz na brzydkie dzieci bo i twoje takie bedzie itp itd jestem akurat wciazy stad te przesady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nancy Re: Najbardziej absurdalne... IP: 193.111.166.* 26.04.04, 16:04 Kiedy moja córcia urodziła się z czerwonym znamieniem na buzi (naczyniakiem) ciągle spotykałam się z tekstem "Bo pewnie ognia się przestraszyłaś, jak byłaś w ciąży...." Przesąd pilnie przestrzegany przez moją Mamę - nie należy dawać w prezencie czegoś ostrego (nóż, scyzoryk, nawet....kaktus), więc trzeba za taki prezent pobrać od obdarowanego jakąś symboliczną kwotę - np.5 gr i wtedy już jest OK, bo to sprzedaż a nie podarunek :))) Ponadto nie wolno kłaść butów na stole, a stłuczone lustro = 7 lat nieszczęść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Najbardziej absurdalne... IP: *.we.client2.attbi.com 26.04.04, 22:10 sasiadka prawie zmusila mnie do obdzwonienia do wszystkich znajomych dzien przed slubem bo mowila, ze jesli po slubie to znaczy ze nie bedziemy razem dlugo.Slub odbyl sie w innym miescie - bylismy tylko obydwoje. Narzeczony sie wystraszyl a ja dzwonilam do znajomych mimo, ze wlasnie wrocilam od dentysty i mi szczeka gdzies-tam na kolanach wisiala. Nie wiem, czy wszyscy zrozumieli , w jakiej sprawie dzwonilam :-( Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: Najbardziej absurdalne... 27.04.04, 11:52 nie stawiaj torebki na podłodze, bo pieniądze będą od ciebie uciekać Odpowiedz Link Zgłoś
fassolka Re: Najbardziej absurdalne... 29.04.04, 22:52 No to już wszystko jasne, a wszyscy mówią że ja to taka niegospodarna jestem i w ogóle, a tu torebka na podłodze! Odpowiedz Link Zgłoś
1bo Re: Najbardziej absurdalne... 29.04.04, 23:14 Kobieta w ciazy jak zobaczy mysz i zlapie sie np za policzek to dzieciak urodzi sie ze znamieniem na policzku (znamie potocznie zwane mycha) U nas 13 piatek a w Hiszpanii 13 wtorek i Polak w Hiszpanii na co ma uwazac,he? Jeszcze od kogos slyszalam,ze nie powinno sie miec slubu w miesiacach,ktore w nazwie nie maja "r" bo rozwod pewny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika_p Re: Najbardziej absurdalne... IP: *.class144.petrotel.pl 09.06.04, 22:27 1bo napisała: > Kobieta w ciazy jak zobaczy mysz i zlapie sie np za policzek to dzieciak > urodzi sie ze znamieniem na policzku (znamie potocznie zwane mycha) A jak się człowiek ciężarnej sprzeciwia, to w domu zalęgną się myszy ;-) Bardzo dobry przesąd, świetny szantaż na małzonka, który próbuje coś wyperswadować małżonce w stanie błogosławionym ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Najbardziej absurdalne... 30.04.04, 09:58 Miałam w podstawówce koleżankę, która goliła się między brwiami, bo jakaś ciotka jej powiedziała, że jak się ma zrośnięte brwi, to się zostaje starą panną, a tego się owa laska (zresztą potwornie głupia) obawiała chyba najbardziej w świecie. No i goliła te brwi regularnie.... nie muszę dodawać jak to wyglądało. Do tego na kazdej imprezie klasowej była histeria i płacz jesli tak wypadło, że owa panna musiała usiąść 'na rogu'. Bo znów to samo! Staropanienstwo za tym rogiem czycha.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *Margolcia* Re: Najbardziej absurdalne... IP: 62.233.232.* 30.04.04, 12:55 moja tesciowa twierdzi ze dziewczynkom trzeba od urodzenia strzyc na krótko włosy.....bo będą wtedy bardzo gęste jak ja musiałam chronic córke przed zakusami tesciowej kurcze jakby włosy były trawnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia38 Re: Najbardziej absurdalne... 09.06.04, 14:22 A to jest akurat prawda, włosy bardzo się wzmacniają :) Odpowiedz Link Zgłoś
blasphemy Re: Najbardziej absurdalne... 09.06.04, 15:38 karolcia38 napisała: > A to jest akurat prawda, włosy bardzo się wzmacniają :) Wlosy to nie angielski trawnik, tylko martwa tkanka. Obcinanie tejze nie wplywa na aktywnosc cebulek. Kolejny przesad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazepina Re: Najbardziej absurdalne... IP: *.one.pl 09.06.04, 21:25 A dziewczyny jakie macie doswiadczenia z goleniem nog maszynka? Bo moje wlosy na nogach to akurat duuuzo mocniejsze sa. Odpowiedz Link Zgłoś
lamancza Z góry proszę o wybaczenie: 30.04.04, 12:50 usłyszane od pracownika byłego PGR, kilka lat temu: - Ja się moją starą nie teges od tyłu bo sie potem dzieciak będzie grzmotów bał... Odpadłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna_geras Re: Najbardziej absurdalne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 18:17 Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Najbardziej absurdalne... 09.06.04, 17:22 Ostatnio matka mojego faceta (w skrócie: teściowa) zabroniła nam się przeprowadzać w piatek. Bo to oczywiście przynosi pecha. On jej uległ i zaczęliśmy przeprowadzkę w sobotę. W poniedziałek zadzwoniła do mnie i prosiła, abyśmy nie spędzali pierwszej nocy w nowym mieszkaniu - z powodów jak wyżej. Na końcu języka miałam, aby zapytać w jaki dzień wolno sie przeprowadzać. Również z jej repertuaru: - nie wolno w pierwszy miesiąc po pogrzebie usuwać kwiatów z grobu (niestety, nie wiem dlaczego) - jak się idzie do kogos z pierwszą wizytą nalezy przynieść łyżeczkę w prezencie (????) - nie wolno partnerowi/partnerce kupować butów (tu akurat wiem - bo w nich odejdzie) - czarny kot jest u niej na porządku dziennym - takie tam jeszcze inne. - ślub w maju = niechybny rozwód Odpowiedz Link Zgłoś
szarobury kominiarze 09.06.04, 17:25 O przynoszeniu szczęścia przez kominiarzy. Mnie zawsze przynosili pecha. Mam kolegę, który w to nie wierzył, ale od jakiegoś czasu też z trudem powstrzymuje się od biegania za nimi z czymś ciężkim w ręce. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks_Agon Re: Najbardziej absurdalne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 21:06 Ja w małżeństwie występowałem jako strona akatolicka. Niezależnie od tego, odbył się chrzest dziecka. Przed chrztem teściowa włożyła mu 100 dolarów do bucika. To dopiero przesąd. Tylko wg mnie wcale nie do śmiechu. Raczej byłem zbulwersowany. Odpowiedz Link Zgłoś
odrakontra Re: Najbardziej absurdalne... 09.06.04, 21:21 z cyklu "malzensko - staropanienskich" z czasow gdy sie w kuchni uzywalo czesciej drewnianej palki do ucierania. dziewczynce, panience, ogolnie - niezameznej niewiescie nie mozna oblizywac wyzej wymienionej palki bo bedzie miala lysego meza... tak mi zartem zawsze mama w dziecinstwie doradzala. oblizywalam ;))))) pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
palcelizac Re: Najbardziej absurdalne... 09.06.04, 22:42 Moj znajomy, hindus, kiedy przy nim kiedys zaczelam obcinac paznokcie przypadkiem, zaczal sie na mnie drzec cytuje:"nigdy nie wolno obcinac paznokci WIECZOREM". myslalam, ze zwarjuje;) oczywiscie nie przejelam sie zbytnio, i kontynuowalam dalej a on biedny sie na to patrzyl jakbym kotka jakiegos ze skory obdzierala I znajdzcie teraz cos glopszego, ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Free Najbardziej absurdalne... ? IP: *.tele2.pl 10.06.04, 00:21 wszystkie ? nienawidze ich. i na wszystkich imprezach rodzinnych na rogu siadam, plecak klade gdzie popadnie, wracam do domu ciagle bo zawsze czegos zapomne, a jak widze czarnego kota to przyspieszam kroku ale zeby go pomacać :) Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Najbardziej absurdalne... ? 10.06.04, 10:40 Z nowości to wszelkiego rodzaju łańcuszki szczęścia, podszyte emocjonalnym szantażem. Jak wyślesz do 15 znajomych tu jutro o 13.25 przydarzy Ci się coś niesamowitego, jak nie wyślesz, to przez piętnaście lat będziesz nieszczęśliwy i wyskoczy Ci wielki pryszcz na nosie. Uch. I odczepcie się od czarnych kotów. Czarne koty są kochane jak wszystkie inne koty, a niektóre nawet trochę bardziej. Ten przesąd to przynosi pecha wyłącznie tymże kotom... Odpowiedz Link Zgłoś