nekokoneko 08.11.06, 13:29 na CiP zadałam to pytanie ale chciałam się także was poradzić- czy mogę iść do sauny?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niunka24 Re: sauna? 08.11.06, 13:32 zdecydowanie nie. tez o o pytałam lekarki. nie wolno nagrzewać się w czasie ciąży. nawet gorące kąpiele nie są polecane. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Re: w ciąży nie, i w trakcie @ też nie 08.11.06, 14:10 tak samo z bardzo gorącą kąpielą ale już ciepła kąpiel z bombelkami... dlaczego nie Odpowiedz Link Zgłoś
nekokoneko Re: w ciąży nie, i w trakcie @ też nie 08.11.06, 14:14 to mnie zmartwiłyście Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 a ja wiem, ze 08.11.06, 16:47 nie ma przeciwskazan przy ciazy bez kompilikacji, ale mozna isc nie dluzej niz na 10 min max 90 stopni ale nie nalezy nagle oziebiac potem organizmu... przynajmniej taka krazy opinia na zachodzie i kobiety w ciazy chodza do sauny i nic sie nie dzieje, rodza zdrowe dzieci...w terminie Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: a ja wiem, ze 08.11.06, 16:56 No nie wiem. Ja pytałam lekarki, która i tak jest dość wyrozumiała i na wiele pozwala i jeśli chodzi o saunę, powiedziała,że absolutnie nie. Tak samo mówiła położna, specjalnie ją zapytałam. Szczerze mówiąc, pierwszy raz słyszę, że wolno Wszędzie ostrzegają przed przegrzaniem organizmu i nagłymi zmianamni temperatur w ciąży. Ja bym nie zaryzykowała! za pare miesięcy sobie odbijesz Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 Re: a ja wiem, ze 09.11.06, 08:28 widocznie inaczej jest za granica ja nie meiszkam w polsce i tu kobiety biegaja do sauny i nic sie nie dzieje no ale ja osobiscie dziekuje za takie wrazenia tylko napisalam jak tu jest, Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 wchodziłam na chwilę 09.11.06, 10:07 jak byłam 6 lat temu w ciąży. W zasadzie po to tylko, by się ogrzac, bo na basenie jednak zimno. Sama wiedziałam kiedy wyjśc. Lekarka musi tak powiedziec, nie zna człowieka i do czego jest zdolny (niektórzy tam siedzą aż padną a ona ma już "dupochron" w końcu ostrzegała. Teraz nawet na basen nie chodziłam, ale wiedomo, z innych przyczyn. Przy takiej ilości, nie ma co ryzykowac Acha, do sauny nigdy nie wchodziłam sucha, najpierw pływałam. Dłużej się zimno trzyma. Jak się ogrzałam, to Exit Odpowiedz Link Zgłoś
pinacolada77 Re: sauna? 09.11.06, 13:13 Nie wolno, ja też nad tym ubolewam bo uwielbiam sie wygrzewać. Uwielbiam sie moczyc w gorącej wodzie( Nic wytrzymam koniec już blizej niż dalej. Odpowiedz Link Zgłoś