Gość: callmenigel IP: *.filus.edu.pl 27.10.04, 16:08 Ja juz jestem chyba za daleko. Ostanio zauwazylem, ze w realu chcialem w pewnej sytuacji uzyc funkcji load & save! ... a jak wygląda Twoje uzależnienie od sieci i kompa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan_zajebista_psychika Re: Wasz siecioholizm 27.10.04, 16:19 Raczej niezle... Faktem jest, ze za duzo czasu spedzam np. na przegladaniu forum, ale nie wytrzymalbym bez przeczytania ksiazki czy wyjscia ze znajomymi do. Real wciaz nad wirtualna rzeczywistoscia przoduje;) Odpowiedz Link Zgłoś
gixera Re: Wasz siecioholizm 27.10.04, 16:42 A ja mam swoj swiat, a wlasciwie dwa:-) Odpowiedz Link Zgłoś
narcyz28 gix 27.10.04, 16:49 a co to za swiaty? jak tak patrze to ty chyba 24 na dobe w necie Odpowiedz Link Zgłoś
gixera Re: gix 27.10.04, 16:57 Hehehe, nie 24, ja szybka dziewczyna jestem, wpadam na 5 min, wpisuje sie i wypadam:-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: callmenigel Re: gix IP: *.filus.edu.pl 28.10.04, 16:18 Taaaa... ale wpadasz co 10' Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: gix 04.11.04, 19:37 :DDD ja juz jestem 100-procentowym kandydatem do odwyku:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: callmenigel Re: Wasz siecioholizm IP: *.filus.edu.pl 27.10.04, 16:52 ale ja nie jestem pewien czy chce sobie radzic z moim nalogiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prasatko Re: Wasz siecioholizm IP: 80.55.181.* 27.10.04, 18:56 A ja korzystam z netu nie dlatego, że muszę, ale dlatego że lubię. A lubię tak bardzo, że siedzę przy kompie codziennie 20 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia30 Re: Wasz siecioholizm 27.10.04, 19:30 Dziś, nad notatkami z wykładów, pomyślałam: SZKODA, ZE TU NIE MA CTRL+F! Nie mogłam jednego zdania znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Wasz siecioholizm 28.10.04, 11:03 O rety, ja mam to samo! Szukałam czegoś w książce... Ale najlepsze jest to, że czytając artykuły w gazetach PAPIEROWYCH odruchowo szukam pod tekstem... komentarzy czytelników... Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Wasz siecioholizm 04.11.04, 19:39 powinni tego zabronić:D ja tez się na tym łapię:D i wkurza mnie jak musze zmieniać strony w gazecie papierowej - normalnie to biore i klikam na myszce, żeby wróciło do wcześniejszych stron:D nawet nie chce mi się na przeglądarce klikać "wstecz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: callmenigel Re: Wasz siecioholizm IP: *.filus.edu.pl 28.10.04, 16:17 Prasatko, oszukujesz sie tylko jeszcze o tym nie wiesz. Narkoman wstrzykujacy sobvie here nie udaje ze robi cos pozytecznego, a internalogowiec - owszem. Poczytaj "Cyberheroine" Odpowiedz Link Zgłoś
myslenie-szkodzi Re: Wasz siecioholizm 27.10.04, 22:38 "Ostanio zauwazylem, ze w realu chcialem w > pewnej sytuacji uzyc funkcji load & save!" gdy przeglądam jakiś tekst, który mam przepisać, palce automatycznie układają mi się do ctrl+c i ctrl+v :) ctrl+f też mi się zdarza :p ostatnim rekordem jest "kliknięcie" w róg kartki podręcznika, by przewrócić stronę oraz upewnienie się przed pisaniem ręcznym, że caps lock jest wyłączony... w ogóle ja uzależniona jestem eh :) Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Wasz siecioholizm 28.10.04, 00:57 Ja tam mu sie oddaje kiedy tylko moge... rozpustnica ze mnie, nie? Az mi sie rece trzesa, jak sobie pomysle, ze jutro bede mogla tu spedzic caly dzien. Nareszcie!!!!!!! Mia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prasatko Re: Wasz siecioholizm IP: 80.55.181.* 28.10.04, 01:07 mijaczek napisała: > Az mi sie rece trzesa, jak sobie pomysle, ze jutro bede mogla tu spedzic caly > dzien. Nareszcie!!!!!!! Szczęściara! Ja jutro niestety nie mogę cały dzień. Muszę na dwie godziny wyjść z domu :-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: callmenigel Re: Wasz siecioholizm IP: *.filus.edu.pl 28.10.04, 16:21 Wlasnie kupilem swojemu nowy, ladny monitorek. To niespodzianka. na pewno sie ucieszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Wasz siecioholizm IP: *.idea.pl 28.10.04, 02:06 Często brakuje mi funkcji "szukaj" w mieszkaniu albo w czasie zakupów w hipermarkecie. Przy problemach finansowych chciałoby się, aby wystarczyło kupno nowego, większego portfela. Życie byłoby dla mnie także o wiele prostsze, gdybym mógł skopiować sobie samochód od kolegi. Ja dałbym mu skopiować wieżę i rower górski. A patrząc na zlew pełen brudnych garów wolałbym reinstalować system niż 2 godziny naprawiać ten bajzel. Wolałbym napisać algorytm porządkujący książki na półkach, niż 3 godziny je ręcznie ustawiać. Tak samo ubrania. I niechby jeszcze wysyłał maila, że kończą się czyste skarpetki i trzeba zrobić pranie. Wiele tego jeszcze mam - jestem informatykiem - projektantem i spędzam przy komputerach ponad 8 godzin codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
crazy.berserker Re: Wasz siecioholizm 28.10.04, 09:47 Jeżeli za uzależnienie można uznać notoryczne zaglądanie na fora, czaty, strony z grami online w godzinach pracy no to chyba jestem uzależniona(po wyjściu z roboty staram się nie włączać komputera) Odpowiedz Link Zgłoś
mojapoczta7 Re: Wasz siecioholizm 28.10.04, 14:22 Ja czasem np. zle cos napisze w zeszycie, albo musze cos przepisac i wtedy chce kopiowac i wklejac ;p Gdyby ktos mi zadal pytanie co to jest "mysz" albo "myszka" napewno nie przyszloby mi na mysl zwierze (przynajmniej nie na pierwszym mijescu) :) A po za tym przez internet zaniedbuje obowiązki, chodze nieprzygotowana do szkoly, no coz...staram sie jakos z tym walaczyc. A tak przy okazji- Ile byscie mogli wytrzymac bez neta? Odpowiedz Link Zgłoś
zsa-zsa Re: Wasz siecioholizm 28.10.04, 18:06 z pc-holizmu: wielokrotnie przy różnego typu pomyłkach (wcale nie komputerowych) zdarzalo mi się, że chciałam kliknąć "cofnij". Tylko że żadnego "cofnij" nie było... :-) z siecioholizmu: jestem całkowicie uzależniona od poczty. mimo, że istnieja różnego typu komunikatory internetowe (z których te z korzystam), to skrzynke sprawdzam co kilka minut ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka_211 Re: Wasz siecioholizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 18:31 Od sieci jestem uzależniona strasznie. Non stop w pracy jak nei siedze na Forum, to sprawdzam pocztę przez www bo nie chce mi się czekać aż będę w domu i dopiero sprawdzę. Najbardziej jednak uzależniona jestem od Gadu Gadu i wręcz życia sobie nie wyobrażam bez GG. Na uczelni zdarza mi się robiąc notatki nie pisać polskich liter. Poza tym często brakuje mi przycisku "Backspace" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Wasz siecioholizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 00:37 Piszac do pozna pracke poszlam se zrobic herbatke. Zbita szklanka i blyskawiczna decyzja "ctrl+z" ? hanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgNiEszKA Re: Wasz siecioholizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 19:35 Ja tak jak to juz ktos pisal, chce kopiowac i wklejac, jak cos pisze w realu. A czy moglabym wytrzymac bez neta? Jak mialam kompa w serwisie to wytrzymalam 2 tygodnie. Gdy przed zasnieciem zamykalam oczy widzialam np. okno gadu gadu i inne tego typu rzeczy. I wlasnie wtedy, gdy komp byl w serwisie, idąc ulicą wyobrazilam sobie,że cos robie przy kompie i wymyslilam sama, jak sie wkleja kod html (wtedy bylam początkująca, a juz uzalezniona ;>). Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Wasz siecioholizm 04.11.04, 19:48 mi na nudnych wykładach przydałby się laptopik z netem - nie dość, że bym wsio czytał na forum, to jeszcze mógłbym szybciej notować niż z realu (no, poza jakimiś zakręconymi równaniami:D). no i nie trzeba skreślać - strasznie mi tego brakuje:( Odpowiedz Link Zgłoś