Dodaj do ulubionych

Wasz siecioholizm

IP: *.filus.edu.pl 27.10.04, 16:08
Ja juz jestem chyba za daleko. Ostanio zauwazylem, ze w realu chcialem w
pewnej sytuacji uzyc funkcji load & save!
... a jak wygląda Twoje uzależnienie od sieci i kompa?
Obserwuj wątek
    • pan_zajebista_psychika Re: Wasz siecioholizm 27.10.04, 16:19
      Raczej niezle... Faktem jest, ze za duzo czasu spedzam np. na przegladaniu
      forum, ale nie wytrzymalbym bez przeczytania ksiazki czy wyjscia ze znajomymi
      do. Real wciaz nad wirtualna rzeczywistoscia przoduje;)
    • gixera Re: Wasz siecioholizm 27.10.04, 16:42
      A ja mam swoj swiat, a wlasciwie dwa:-)
      • narcyz28 gix 27.10.04, 16:49
        a co to za swiaty?
        jak tak patrze to ty chyba 24 na dobe w necie
        • gixera Re: gix 27.10.04, 16:57
          Hehehe, nie 24, ja szybka dziewczyna jestem, wpadam na 5 min, wpisuje sie i
          wypadam:-))
          Pozdrawiam
          • Gość: callmenigel Re: gix IP: *.filus.edu.pl 28.10.04, 16:18
            Taaaa... ale wpadasz co 10'
            • 2paco Re: gix 04.11.04, 19:37
              :DDD ja juz jestem 100-procentowym kandydatem do odwyku:D
    • Gość: callmenigel Re: Wasz siecioholizm IP: *.filus.edu.pl 27.10.04, 16:52
      ale ja nie jestem pewien czy chce sobie radzic z moim nalogiem
    • Gość: Prasatko Re: Wasz siecioholizm IP: 80.55.181.* 27.10.04, 18:56
      A ja korzystam z netu nie dlatego, że muszę, ale dlatego że lubię. A lubię tak
      bardzo, że siedzę przy kompie codziennie 20 godzin.
      • kinia30 Re: Wasz siecioholizm 27.10.04, 19:30
        Dziś, nad notatkami z wykładów, pomyślałam: SZKODA, ZE TU NIE MA CTRL+F! Nie
        mogłam jednego zdania znaleźć.

• the_dzidka Re: Wasz siecioholizm 28.10.04, 11:03
          O rety, ja mam to samo! Szukałam czegoś w książce...
          Ale najlepsze jest to, że czytając artykuły w gazetach PAPIEROWYCH odruchowo
          szukam pod tekstem... komentarzy czytelników...
          • Gość: cmn Re: Wasz siecioholizm IP: *.filus.edu.pl 28.10.04, 16:19
            Tez to mam
            • 2paco Re: Wasz siecioholizm 04.11.04, 19:39
              powinni tego zabronić:D ja tez się na tym łapię:D i wkurza mnie jak musze
              zmieniać strony w gazecie papierowej - normalnie to biore i klikam na myszce,
              żeby wróciło do wcześniejszych stron:D nawet nie chce mi się na przeglądarce
              klikać "wstecz".
      • Gość: callmenigel Re: Wasz siecioholizm IP: *.filus.edu.pl 28.10.04, 16:17
        Prasatko, oszukujesz sie tylko jeszcze o tym nie wiesz. Narkoman wstrzykujacy
        sobvie here nie udaje ze robi cos pozytecznego, a internalogowiec - owszem.
        Poczytaj "Cyberheroine"
    • myslenie-szkodzi Re: Wasz siecioholizm 27.10.04, 22:38
      "Ostanio zauwazylem, ze w realu chcialem w
      > pewnej sytuacji uzyc funkcji load & save!"

gdy przeglądam jakiś tekst, który mam przepisać, palce automatycznie układają
      mi się do ctrl+c i ctrl+v :)
      ctrl+f też mi się zdarza :p

ostatnim rekordem jest "kliknięcie" w róg kartki podręcznika, by przewrócić
      stronę oraz upewnienie się przed pisaniem ręcznym, że caps lock jest
      wyłączony...

w ogóle ja uzależniona jestem eh :)
      • mijaczek Re: Wasz siecioholizm 28.10.04, 00:57
        Ja tam mu sie oddaje kiedy tylko moge... rozpustnica ze mnie, nie?
        Az mi sie rece trzesa, jak sobie pomysle, ze jutro bede mogla tu spedzic caly
        dzien. Nareszcie!!!!!!!
        Mia
        • Gość: Prasatko Re: Wasz siecioholizm IP: 80.55.181.* 28.10.04, 01:07
          mijaczek napisała:

> Az mi sie rece trzesa, jak sobie pomysle, ze jutro bede mogla tu spedzic caly
          > dzien. Nareszcie!!!!!!!

Szczęściara! Ja jutro niestety nie mogę cały dzień. Muszę na dwie godziny wyjść
          z domu :-(((((
        • Gość: callmenigel Re: Wasz siecioholizm IP: *.filus.edu.pl 28.10.04, 16:21
          Wlasnie kupilem swojemu nowy, ladny monitorek. To niespodzianka. na pewno sie
          ucieszy
    • Gość: mb Re: Wasz siecioholizm IP: *.idea.pl 28.10.04, 02:06
      Często brakuje mi funkcji "szukaj" w mieszkaniu albo w czasie zakupów w hipermarkecie.
      Przy problemach finansowych chciałoby się, aby wystarczyło kupno nowego, większego portfela.
      Życie byłoby dla mnie także o wiele prostsze, gdybym mógł skopiować sobie samochód od kolegi. Ja dałbym mu skopiować wieżę i rower górski.
      A patrząc na zlew pełen brudnych garów wolałbym reinstalować system niż 2 godziny naprawiać ten bajzel.
      Wolałbym napisać algorytm porządkujący książki na półkach, niż 3 godziny je ręcznie ustawiać. Tak samo ubrania. I niechby jeszcze wysyłał maila, że kończą się czyste skarpetki i trzeba zrobić pranie.
      Wiele tego jeszcze mam - jestem informatykiem - projektantem i spędzam przy komputerach ponad 8 godzin codziennie.
    • crazy.berserker Re: Wasz siecioholizm 28.10.04, 09:47
      Jeżeli za uzależnienie można uznać notoryczne zaglądanie na fora, czaty, strony
      z grami online w godzinach pracy no to chyba jestem uzależniona(po wyjściu z
      roboty staram się nie włączać komputera)
    • mojapoczta7 Re: Wasz siecioholizm 28.10.04, 14:22
      Ja czasem np. zle cos napisze w zeszycie, albo musze cos przepisac i wtedy chce
      kopiowac i wklejac ;p Gdyby ktos mi zadal pytanie co to jest "mysz"
      albo "myszka" napewno nie przyszloby mi na mysl zwierze (przynajmniej nie na
      pierwszym mijescu) :) A po za tym przez internet zaniedbuje obowiązki, chodze
      nieprzygotowana do szkoly, no coz...staram sie jakos z tym walaczyc. A tak przy
      okazji-
      Ile byscie mogli wytrzymac bez neta?
      • ameagaru ile bym wytzrymal? 28.10.04, 17:42
        wole sie nie testowac ;)
    • zsa-zsa Re: Wasz siecioholizm 28.10.04, 18:06
      z pc-holizmu: wielokrotnie przy różnego typu pomyłkach (wcale nie
      komputerowych) zdarzalo mi się, że chciałam kliknąć "cofnij". Tylko że
      żadnego "cofnij" nie było... :-)

z siecioholizmu: jestem całkowicie uzależniona od poczty. mimo, że istnieja
      różnego typu komunikatory internetowe (z których te z korzystam), to skrzynke
      sprawdzam co kilka minut ;-)
      • Gość: myszka_211 Re: Wasz siecioholizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 18:31
        Od sieci jestem uzależniona strasznie. Non stop w pracy jak nei siedze na
        Forum, to sprawdzam pocztę przez www bo nie chce mi się czekać aż będę w domu i
        dopiero sprawdzę.
        Najbardziej jednak uzależniona jestem od Gadu Gadu i wręcz życia sobie nie
        wyobrażam bez GG.
        Na uczelni zdarza mi się robiąc notatki nie pisać polskich liter. Poza tym
        często brakuje mi przycisku "Backspace"
    • Gość: hanka Re: Wasz siecioholizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 00:37
      Piszac do pozna pracke poszlam se zrobic herbatke.
      Zbita szklanka i blyskawiczna decyzja "ctrl+z" ?
      hanka
    • Gość: AgNiEszKA Re: Wasz siecioholizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 19:35
      Ja tak jak to juz ktos pisal, chce kopiowac i wklejac, jak cos pisze w realu. A
      czy moglabym wytrzymac bez neta? Jak mialam kompa w serwisie to wytrzymalam 2
      tygodnie. Gdy przed zasnieciem zamykalam oczy widzialam np. okno gadu gadu i
      inne tego typu rzeczy. I wlasnie wtedy, gdy komp byl w serwisie, idąc ulicą
      wyobrazilam sobie,że cos robie przy kompie i wymyslilam sama, jak sie wkleja kod
      html (wtedy bylam początkująca, a juz uzalezniona ;>).
      • 2paco Re: Wasz siecioholizm 04.11.04, 19:48
        mi na nudnych wykładach przydałby się laptopik z netem - nie dość, że bym wsio
        czytał na forum, to jeszcze mógłbym szybciej notować niż z realu (no, poza
        jakimiś zakręconymi równaniami:D). no i nie trzeba skreślać - strasznie mi tego
        brakuje:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka