palcelizac 14.12.04, 23:56 nlp.fi.muni.cz/~xsvobod4/amanita/samorost/intro.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niunia_foczka Re: to jest piekne 15.12.04, 01:52 tak, znam to jest świetne, relaksujące :) Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: to jest piekne 15.12.04, 08:19 też znam, jest piekne, tylko dlaczego tak zle się kończy ? Odpowiedz Link Zgłoś
login_niedostepny Re: to jest piekne 15.12.04, 12:11 no co ty, dobrze sie konczy przeciez.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiedzący Re: to jest piekne IP: *.icpnet.pl 15.12.04, 13:51 a oso chozi?? Odpowiedz Link Zgłoś
login_niedostepny Re: to jest piekne 15.12.04, 13:56 Gość portalu: niewiedzący napisał(a): > a oso chozi?? nlp.fi.muni.cz/~xsvobod4/amanita/samorost/intro.html zobacz to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiedzący Re: to jest piekne IP: *.icpnet.pl 16.12.04, 12:08 rzecz w tym że widziałem i dlatego nie łapie o co w tym chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
mmmonika to jest rodzaj gry 18.12.04, 00:02 Trzeba się domyslić co po kolei przycisnąć, żeby ludzik przebył drogę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szelestgazety Re: to jest piekne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 14:18 co w tym jest piekne?? Odpowiedz Link Zgłoś
katrinko Re: to jest piekne 17.12.04, 00:22 Jak to zrobić, żeby obejrzeć całość?? Chociaż nawet oglądane jako poszczególne sceny jest cudne :) Odpowiedz Link Zgłoś
adam1 Re: to jest piekne 19.12.04, 01:30 Przeszedłem całość. Jest niezłe, uda mu się uratować swoją planetę - pomóżcie mu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
katrinko Re: to jest piekne 19.12.04, 10:06 No i co w tej maszynowni, bo tam utknęłam na dobre ? Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: to jest piekne 19.12.04, 12:26 hehe, sam nie pamiętam nawet jak w maszynowni sobie radę dałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
login_niedostepny Re: to jest piekne 19.12.04, 13:34 w maszynowni musialm pomoc sobie forum o samoroscie bo tez sie meczylam z tym troche;D Trzeba jakos to pokretlo ustawic, juz nie pamietam konfiguracji, i wtedy po prawej stronie otworzy sie właz:-) gra jest cudna:-) nie wiem czemu nie otwiera mi sie ostatnio link do niej Odpowiedz Link Zgłoś
xelka Re: to jest piekne 19.12.04, 21:04 O ludzie! O jakie maszynowni mówicie?? Ja na razie dałam krasnalowi zjechać na nartach, i co dalej nie wiem, ale podejrzewałam, że cos dalej jest, bo wy tu o jakiejś maszynowni gadacie, piszecie znaczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
katrinko Re: to jest piekne 20.12.04, 15:35 To jest jakieś forum o samoroście? Czy można prosić namiary? Odpowiedz Link Zgłoś
onika27 Re: to jest piekne 05.05.05, 22:20 Znalazłam was w wyszukiwarce ale nic nie piszecie jak przejść ta maszynownie chyba jednej z was sie udało sprubóje na priva Odpowiedz Link Zgłoś
mmmonika Re: to jest piekne 20.12.04, 18:15 Na tej stronie jest więcej takich gier www.amanitadesign.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiassss Re: to jest piekne 20.12.04, 19:17 Takie małe a jakie wciągające. Nie odeszłam od kompa dopóki nie ukończyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalique Re: to jest piekne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 12:46 rozkoszny ten ludek tylko dla dorosłych www.lalique.blox.pl for adult only Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieporadna... Pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 22:21 Kto mi powie, co trzeba wcisnąć, aby wyjść z pierwszej części, gdzie akcja odbywa się na jakimś polu z Chińczykami, a jeden gościu jara blanta? Help! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiassss Re: Pomocy! 23.12.04, 13:10 Daj mu palic dopoki nie wyrzuci z ręki rurki (czy czegoś tam). Potem tym czymś przekręcisz zamek, uwalniając wyciąg. I ludzikiem na górę. Odpowiedz Link Zgłoś
katrinko Re: Pomocy! 23.12.04, 20:24 A na nartach musi zjechać w lewo, więc trzeba przesunąć Chińczyka (niech będzie ..), który mu stoi na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gapcia Re: to jest piekne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 14:06 Dałam mu wypalić nargilę, uruchomiłam wyciąg - a gdzie ludzik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100 Re: to jest piekne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 14:08 Musisz wcześniej powiesić zwisającą linę kolejki . Odpowiedz Link Zgłoś
websterrr Re: to jest piekne 05.01.05, 14:08 HURAAAAAAA!!!!!!!!! "Planeta" uratowana!!!!!!!!!!!!!! Przeszedlem wszystko. Ale to wciaga!!!!!!!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
websterrr Re: to jest piekne 05.01.05, 14:11 Gość portalu: Gapcia napisał(a): > Dałam mu wypalić nargilę, uruchomiłam wyciąg - a gdzie ludzik? Na wyciagu jedna z lin "zwisa". Trzeba ja zarzucic, klikajac na nia. Potem uruchomiasz wyciag, ktory wciagnia ludzika na nartach. Nastepnie przestawiasz jednego ze "zbieraczy", tego ktory stoi na drodze ludzka i klikasz na ludzika. On zjezdza i wskakuje na nastepna plansze :-). Odpowiedz Link Zgłoś
websterrr Re: to jest piekne 05.01.05, 14:14 ... > uruchomiasz wyciag, ktory wciagnia ludzika na nartach. Nastepnie przestawiasz ^^^^^^^^^^^^ ... URUCHAMIASZ!!!!!! Glupi ja :-)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gapcia Re: to jest piekne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 14:20 Dzięki najpiękniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalique Re: To przecież o mnie. :PPP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 19:43 a co trzeba zrobic na drugiej planszy? przestraszylam koze i wpadla do rowu. Cuszzz począć?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gapcia Re: To przecież o mnie. :PPP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 09:28 Zostawić kozę w spokoju i zająć się lewą stroną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loelus Re: To przecież o mnie. :PPP IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 09.01.05, 00:53 No i co z tą wędką, z tymi cholernymi jaszczurkami??? Nicht funkztioniert at all!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
websterrr Re: To przecież o mnie. :PPP 09.01.05, 01:23 Doch! Es funktioniert! Olej jaszczurki. Klikasz na splawik, wychodzi gosciu z chatki i wyciaga rybe. Wraca do srodka, a Ty czekasz az ugotuje rybke (dymek nad chatka), zje i wywali ość. Wtedy pojawia sie straszne ptaszysko ;-), siada kolo ości, klikasz na nia, ptaszysko chwyta ość i nadlatuje z nia nad ludzika, ludzik chwyta sie ości i razem z ptakiem wlatuje na nastepna plansze. Tylko dwa kliki. A teraz bede upierdliwy :-). Cala frajda polega na znajdowaniu metody na przejscie kolejnych plansz samemu. Cieszysz sie wtedy jak dziecko i smiejesz z wlasnej glupoty (po przejsciu) bo to przeciez taaaaakie proste i oczywiste. Sluze pomoca na przyszlosc ale polecam pobawic sie w to samemu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: to jest piekne IP: *.am.wroc.pl 09.01.05, 09:47 od godziny zapalam i gaszeswiatlo w maszynowni... Pomozcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: to jest piekne IP: *.am.wroc.pl 09.01.05, 09:50 poszloooooooooooooooooooooooooo Odpowiedz Link Zgłoś
pani_zorana_psycha Re: to jest piekne 09.01.05, 20:54 wow............ale jazda :))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znowu nie kumam Re: to jest piekneHELP!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 09.01.05, 22:00 doszedłem do planszy po rybaku i rybim szkielecie - tzn ptak przeniósł ludzika na plansze gdzie są skały jak sie na coś kliknie to wyrastają kwiaty potem z dziupli wylatują pszczoły a po nich wyłazi ludzik który wkręca żarówke zapala światło i można uruchomić wyciąg... I CO DALEJ już moge klikać tylko na tego głównego ludka - bohatera historii a chcę przejść dalej!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: to jest piekneHELP!!!!!!!!!!!!!! IP: *.am.wroc.pl 09.01.05, 22:20 kliknij w stateczek ktory przyjecghal Odpowiedz Link Zgłoś
websterrr Re: to jest piekneHELP!!!!!!!!!!!!!! 09.01.05, 22:55 Gość portalu: znowu nie kumam napisał(a): > doszedłem do planszy po rybaku i rybim szkielecie - tzn ptak przeniósł ludzika > na plansze gdzie są skały jak sie na coś kliknie to wyrastają kwiaty potem z > dziupli wylatują pszczoły a po nich wyłazi ludzik który wkręca żarówke zapala > światło i można uruchomić wyciąg... I CO DALEJ już moge klikać tylko na tego > głównego ludka - bohatera historii a chcę przejść dalej!!!!!!!!!!!!!!!!! Wciagasz kapsule, kiedy wjedzie na poziom ludzika, klikasz pipek przy drzwiach, drzwi otwieraja sie, klikasz na wejscie, ludzik pakuje sie do srodka i zjezdza na nastepna plansze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiedzący UDAŁO sie!!!!!! uratowałem planete!!!!!! IP: *.icpnet.pl 10.01.05, 00:02 bt Odpowiedz Link Zgłoś
websterrr Re: UDAŁO sie!!!!!! uratowałem planete!!!!!! 10.01.05, 00:45 Gość portalu: niewiedzący napisał(a): > bt No gratuluje :-D!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: UDAŁO sie!!!!!! uratowałem planete!!!!!! 10.01.05, 13:39 Ukradles mi sygnaturke :D Odpowiedz Link Zgłoś
websterrr Re: UDAŁO sie!!!!!! uratowałem planete!!!!!! 10.01.05, 13:50 xxx131 napisał: > Ukradles mi sygnaturke :D > Bo ja kradziej jestem :-D! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: UDAŁO sie!!!!!! uratowałem planete!!!!!! 10.01.05, 14:14 Zostalo wybaczone... Odpowiedz Link Zgłoś
websterrr Re: UDAŁO sie!!!!!! uratowałem planete!!!!!! 10.01.05, 14:19 xxx131 napisał: > Zostalo wybaczone... > :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
onika27 Re: to jest piekne 05.05.05, 22:21 Szukam Teresy coby pomogła mi przejść przez tą gre Męczy mnie ona jak nie wiem co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100 Re: to jest piekne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 22:48 Jam nie Teresa , ale cierpię razem z Tobą , no to Ci pomogę . Jeśli chcesz , ofkors :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100 Re: to jest piekne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 22:53 Przejrzałam cały wątek . Tu chyba już wszystko opisano więc może spróbuj sama , a w razie co , pytaj . Odpowiedz Link Zgłoś
onika27 Re: to jest piekne 06.05.05, 10:23 kurcze właśnie ze nie opisane co robic w tej maszynowni.Krasnoludek sobie siedzi na śrubce mozna naciskac na jakimś takim sterowniku przyciski i co ? i nic sie nie dzieje juz nie moge.A ja tak bardzo chcę uratować planete krasnoludka:( pomóż Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: to jest piekne 06.05.05, 11:02 Sprobuj sie troche pobawic przyciskiem podnoszacym temperature w maszynowni. No i przyciskiem pomiedzy nim a tym ze znakiem minus...Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: to jest piekne IP: *.eranet.pl 06.05.05, 11:11 jestem na planszy z mrowkojadem, wlaczylam wszystkie bezpieczniki i nic. co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100 Re: to jest piekne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 11:16 A może za dużo ich włączyłaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iti Re: to jest piekne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:00 Hej, ja jestem slepa czy co, bo jestem tam gdzie sa te pszczoly i jak juz mam te zarowke to nie moge jej zapalic, nie widze zadnego rpzycisku itp. gdzie to sie schowalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100 Re: to jest piekne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 20:51 Znalazłaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g.perez Re: to jest piekne IP: *.it-net.pl 06.05.05, 12:24 a znacie moze adres tez gierki co chodzi sie takim nie wiem czy to pingwin czy cos on ma uratowac swoje miasto bo nie ma pradu chyba z gory dzieki pzpr oj sorry pzdr g_p tu byl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100 Re: to jest piekne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:26 www.abc.net.au/gameon/chasm/default.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100 Re: to jest piekne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:29 Na Forum Łamigłówki - Gierka z dziobakiem - mniej więcej w połowie strony . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: to jest piekne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:55 Przeszłam samorosta - śliczny on jest. Pod amanitadesign.com jest drugi flash o trzech dziewczynach - utknęłam na trzeciej scenie - morskiej. Pomóżcie dobrzy ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100 Re: to jest piekne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 20:48 "Napompuj" rybkę , którą zjada ośmiornica . Odpowiedz Link Zgłoś
onika27 Re: to jest piekne 06.05.05, 22:54 Dziękuję ale nie wiedziałam że to juz sam koniec;( szkoda szukam cos innego Odpowiedz Link Zgłoś