Dodaj do ulubionych

dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp.

• Gość: ktośskądś Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:21
      miałam kota ELVISA ('elvis czupurek to koci pazurek') bo lubił rozrabiac przy
      muzyce króla:) jest jeszcze BUDYń bo to imię oddaje jego życiową energię ('jak
      wygląda budek po wypiciu pięciu wódek'). mam tez baaardzo grubego kota, o
      imieniu GRUBY no i nie żyjąca już LALKA, co imię z racji urody dostała... był
      też BRUS (mistrz wykonywania nerwowych ruchów) na cześć bruce'a lee. a co do
      psów to np. owczarek podhalański ambitnie nazwany przez mojego tatę BACą, a
      powszechnie nazywany WACKIEM, tudzież SZMACIANKą (z racji kudłactwa)... do tego
      wilczur JOGI (konotacje są dość oczywiste)...
      • 1czarodziejka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 17.07.05, 18:17
        moje kocie panienki nazywaja się Melisa i Naklosterfrau (wpływ telewizyjnej reklamy środka melisana klosterfrau) a wołam na nie Melka i Fraucia :-)
    • Gość: ToJa Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 22:40
      Mój kumpel miał psa którego nazwał Zdapi. Niby nic ale ubaw był kiedy wołał
      pieska: Zdapi Zdapi Zdapi Zdapi Zda....
    • czekoladowa_krowa Kokuś i Heruś 03.08.05, 23:21
      Moje dwa owczarki niemieckie nazywają sie Koka i Hera :-)
    • Gość: Justyna Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 23:32
      W książce Katarzyny Grocholi ,, Nigdy w życiu" koty wabią się: Zaraz, Ojej i
      Ratunek.
    • zirby Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 10.08.05, 10:42
      Znajomy nazwał kota "Celulitis", przez co o mały włos nie rozwiodła się z nim
      jego żona ;) A on naprawde nie chciał robić żadnych aluzji, nie wiedział nawet
      co to słowo znaczy, po prostu mu się spodobało... :)
    • Gość: Karioka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 10.08.05, 11:10
      Pies mojego znajomego ma na imię ZGAGA :)
    • olencja365 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 10.08.05, 11:47
      moj piesek-Pompon
      • swoboda_t Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 10.08.05, 14:28
        Koleżanka diluje na Allegro, wiec swojego psa nazwała Bonus. I jeszcze z
        otoczenia dwa, może nie niezwykłe, ale wg. mnie bardzo wdzięczne imiona dla
        suczek-Panama i Fira.
        • snake77 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 11.08.05, 02:00
          Moj sasiad swojego psa nazwlal.... Pies.
          Fajnie to wyglada jak krzyczy: Pieees! Pies! :D
          • Gość: Brrrrrr Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 195.85.196.* 11.08.05, 11:24
            Grga (po serbsku Grześ) dla kotki
    • Gość: scislo7 żółw - Kołek... IP: *.212-5-201.telecom.sk 15.08.05, 13:47
      ..bo nie chcial jeśc jak był mały..
      żółw - Tadeusz
      kot - Karol(ina), zależnie kto woła
    • Gość: scislo7 Łajdak IP: *.212-5-201.telecom.sk 15.08.05, 13:49
      i sprawdzcie, kto zareaguje po zawołaniu psa ;) (przyp.dowcipu)
      • Gość: kreseczka Re: Łajdak IP: *.chello.pl 25.09.06, 22:16
        Tez mielismy Łajdaka, ogladali sie wszyscy faceci w zasiegu glosu... :o)
        Teraz nastal Chester the Molester!
    • Gość: Kaja Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.kasztanowe.net / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 21:04
      moj kiciuch nazywa sie PIKSEL bo spi na monitorze:) babci piesek- FIODOR, kot
      wujka KICZMAN
      • kol.3 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 15.08.05, 23:55
        Rotweiler -Horror.
      • yggdrasill Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 19.09.05, 22:05
        Nasz kot Nazywa się Filon II (które to imię nie ma bynajmniej nic wspólnego
        z 'Astreą', za to bardzo wiele z nieśmiertelnym 'Filonkiem Bezogonkiem', po
        którym zawołanie wziął również Filon I ), jednak istotę rzeczy lepiej oddają
        następujące określenia, często zresztą używane:
        bołda/bołdzioch/bołdens (to ostatnie wzięło się z kosmosu, nikt nie ma pojęcia,
        co to za zbitka);
        paszkwil;
        grubas/baryła/kupa futra;
        rozkoszniak/słodziak/łuci-puci (nie pytajcie, proszę ;))
    • Gość: szadoka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 212.160.172.* 30.08.05, 11:21

Katar (kocur)
      Grypa(kotka)
      Dzuma(kotka)
      Martini (suczka)
      Burbon (kocur)
      • fanszettka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 30.08.05, 15:18
        moja koleżanka miała suczkę, która wabiła się Psota ale wszyscy wołali na nią
        Cnota :)
        a ja mam śliczną koteczke syjamską mieszaną z orientalem, która rodowodowo
        nazywa się Drug ale nikomu się podobało, poza tym mój tato ma tzw.
        ahystokhatyczne h i unikamy imion z tą literką. Teraz nazywa się Luna. Z
        rodowodu wynika również, że jest de domo von Ruprecht, czyli ma lepsze
        pochodzenie niż cała moja rodzinka w kupę wzięta hehehe
        A wołamy na nią Sikut, Szczoch (bo kiedyś lubiła obsikać to i owo, szczególnie
        moją pościel), Futrzak, bardziej pieszczotliwie Luneczka, Lunka,
        Kluseczka,Kotulek, Pysiorek a jak chce się bawić i łazi ze sznureczkiem w
        pysku i jęczy to Męczybuła-Miauczyńska, Wrzaskulec, bądź Sęp-Sępolińska (jak
        sępi przy stole).

pozdrawiam wszystkich miłośników zwierząt
        miau
        • Gość: Bruno Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.starnettelecom.pl 30.08.05, 17:12
          Nasza kotka bardzo lubi włazić do otwartych walizek, pleceków, szaf itp. Moja
          Mama zawsze reaguje na to tak samo, wołając z przejęciem w głosie: "gdzieś ty
          wlazła ?" Ponieważ w czasie ostatnich igrzysk olimpijskich grała w polskiej
          drużynie koszykówki zawodniczka o nazwisku Sylwia Wlaźlak, nazwisko to
          przylgnęło do kota.
    • kiciunia_kicia Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 31.08.05, 22:44
      Misza,Grisza i Anton....
      • Gość: X Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 22:54
        Mój wujek nazwał psa Sukinkot.. :) a znajomy nazwał sukę Skarpeta
    • ebusia_fam_fatal żółw - Klemens okazał się .. Klementyną :) n/t 31.08.05, 22:57

• Gość: wip@aster.pl Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.aster.pl 18.09.05, 20:16
      Mam Go od dwóch dni. Przez ten czas tyle "narozrabiał", że nazwałam
      Go
      G A L G A N
      i od tej pory z duumą nosi to imię ( w azylu nie miał żadnego)

• Gość: taki jeden z irlan Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 86.42.11.* 18.09.05, 20:36
      a moj sie nazywa Kapsel-ladnie prawda???
      • Gość: osatnia Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.j.pppool.de 19.09.05, 10:52
        rodzina owczarkow podhalanskich:
        moj nazywal sie Zawiej
        jego siostry - Zamiec i Zadymka
        ich matka - Zima
    • miriam11 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 19.09.05, 12:44
      Mój poprzedni spaniel wabił się ZEBULON. Na pytania, dlaczego właśnie tak,
      zawsze odpowiadałam: no przecież widać mu po mordzie, że to Zebulon! (Bo było
      widać).
    • karla9 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 19.09.05, 16:48
      a mój wujek ma psa, małego i śmiesznego, który ma na imię Haczyk
      A kiedys mój dziadek miał kota, który czasem udawał psa, ale nie miał
      konkretnego imienia. Mówiliśmy na niego Kot, albo Drań
    • lady.k Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 22.09.05, 12:30
      chomik Henryk, pies malutki wściekły pudel-Parys
    • Gość: majka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 212.182.117.* 22.09.05, 12:40
      Jak byłam mała to dostałam kanarka od mamy---piękny był, tak żółciutki...w
      związku z ta barwą nawałam go ŻULIK:)
      Ja naprawde nie wiedziałam wtedy co to
      słowo oznacza:)
      • gocha500 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 23.09.05, 10:07
        moj koszatniczek nazywa sie Tofik-to tak jakos propos skeczu kabarteu ani mru
        mru.
    • bzyk1977 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 23.09.05, 10:44
      Kumpel mial psa co nazywal sie DOS :-) A teraz ma nowego to nazwal go Norton ;) Ciekawe kiedy bedzie mial windowsa :)
      • xxx131 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 23.09.05, 13:48

> Ciekawe kiedy bedzie mial windowsa :)
        Lepiej juz nazwac go Error.
    • Gość: vinga Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 23.09.05, 12:52
      moje kotki nazywały sie:
      Gdzigdzi, Cićka - jej dzieci to: Ysiu, Siwek, Muciu, następnie Dypka, obecnie
      Straszny Yś (wołany równiez Ysiu)i kotka Nusia
      moje piski Puniu, Naza, Mea, Miniu, Filon (znajda okazało się ze wczesniej
      nazywał się Dafi)i jeszcze jedna przybłęda - Tofi
      • okrutny_mariuszek Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 23.09.05, 14:28
        mam 2 psy - Kubę i Zemstę
        czasami moja babcia je woła i robi to w rewelacyjny sposób:
        - Kuba, zeeeemsta!
        • dwakretki Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 23.09.05, 15:05
          znajoma miała makabrycznego pudla imieniem Łabilla, inni znajomi mają
          malutkiego jorczka o imieniu Azor
    • lilarose Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 23.09.05, 15:09
      Mój facet mial kiedys kotke o imieniu Klotylda, a moja koleżanka nazwała swego
      kota Vladimir
      • odwazna Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 24.09.05, 18:44
        moja przygarnieta kotka ma na imie Babuszka, z powodu wybitych przednich zębów :)
        • alicia83 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 24.09.05, 23:03
          kiedys na czesc japonsich bajek nazwalam koty Tiko i Tikle,dzis mam kota,ktory
          nazywa sie Pan Kot:-)
    • souls_hunter Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 16.10.05, 21:16
      Babka amerykanka dala na imie swojemu sznaucerowi FRIDAY (piatek)
    • nadka1 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 16.10.05, 21:38
      Mój były kot-Fifka,koleżanki foksterierka-Pepsi
      • zella_ziege Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 17.10.05, 00:03
        Uroczy szczeniaczek -jamniczek sąsiadów, drobniutki, przymilny i słodziutki -
        Ramzes. Tja..
    • xtrin Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 17.10.05, 06:20
      Jak kotek się u mnie pojawił (wyczekany i upragniony) to byłam w trakcie
      czytania serii o Harrym Potterze, stąd kot dostał imię jednego z bohaterów -
      Severus. Książkowy Severus jest brunetem o wrednym charakterze, a moj Severus
      jest czarnym kociskiem o ... wrednym charakterze :). Czasami się zastanawiam czy
      to nie fatum imienia, ale uwielbiam go bezgranicznie, a na imie reaguje prawie
      tak dobrze jak na dźwięk otwierania lodówki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka