Gość: ktośskądś Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:21 miałam kota ELVISA ('elvis czupurek to koci pazurek') bo lubił rozrabiac przy muzyce króla:) jest jeszcze BUDYń bo to imię oddaje jego życiową energię ('jak wygląda budek po wypiciu pięciu wódek'). mam tez baaardzo grubego kota, o imieniu GRUBY no i nie żyjąca już LALKA, co imię z racji urody dostała... był też BRUS (mistrz wykonywania nerwowych ruchów) na cześć bruce'a lee. a co do psów to np. owczarek podhalański ambitnie nazwany przez mojego tatę BACą, a powszechnie nazywany WACKIEM, tudzież SZMACIANKą (z racji kudłactwa)... do tego wilczur JOGI (konotacje są dość oczywiste)... Odpowiedz Link Zgłoś
1czarodziejka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 17.07.05, 18:17 moje kocie panienki nazywaja się Melisa i Naklosterfrau (wpływ telewizyjnej reklamy środka melisana klosterfrau) a wołam na nie Melka i Fraucia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToJa Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 22:40 Mój kumpel miał psa którego nazwał Zdapi. Niby nic ale ubaw był kiedy wołał pieska: Zdapi Zdapi Zdapi Zdapi Zda.... Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladowa_krowa Kokuś i Heruś 03.08.05, 23:21 Moje dwa owczarki niemieckie nazywają sie Koka i Hera :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 23:32 W książce Katarzyny Grocholi ,, Nigdy w życiu" koty wabią się: Zaraz, Ojej i Ratunek. Odpowiedz Link Zgłoś
zirby Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 10.08.05, 10:42 Znajomy nazwał kota "Celulitis", przez co o mały włos nie rozwiodła się z nim jego żona ;) A on naprawde nie chciał robić żadnych aluzji, nie wiedział nawet co to słowo znaczy, po prostu mu się spodobało... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karioka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 10.08.05, 11:10 Pies mojego znajomego ma na imię ZGAGA :) Odpowiedz Link Zgłoś
olencja365 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 10.08.05, 11:47 moj piesek-Pompon Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 10.08.05, 14:28 Koleżanka diluje na Allegro, wiec swojego psa nazwała Bonus. I jeszcze z otoczenia dwa, może nie niezwykłe, ale wg. mnie bardzo wdzięczne imiona dla suczek-Panama i Fira. Odpowiedz Link Zgłoś
snake77 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 11.08.05, 02:00 Moj sasiad swojego psa nazwlal.... Pies. Fajnie to wyglada jak krzyczy: Pieees! Pies! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brrrrrr Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 195.85.196.* 11.08.05, 11:24 Grga (po serbsku Grześ) dla kotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scislo7 żółw - Kołek... IP: *.212-5-201.telecom.sk 15.08.05, 13:47 ..bo nie chcial jeśc jak był mały.. żółw - Tadeusz kot - Karol(ina), zależnie kto woła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scislo7 Łajdak IP: *.212-5-201.telecom.sk 15.08.05, 13:49 i sprawdzcie, kto zareaguje po zawołaniu psa ;) (przyp.dowcipu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreseczka Re: Łajdak IP: *.chello.pl 25.09.06, 22:16 Tez mielismy Łajdaka, ogladali sie wszyscy faceci w zasiegu glosu... :o) Teraz nastal Chester the Molester! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.kasztanowe.net / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 21:04 moj kiciuch nazywa sie PIKSEL bo spi na monitorze:) babci piesek- FIODOR, kot wujka KICZMAN Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 15.08.05, 23:55 Rotweiler -Horror. Odpowiedz Link Zgłoś
yggdrasill Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 19.09.05, 22:05 Nasz kot Nazywa się Filon II (które to imię nie ma bynajmniej nic wspólnego z 'Astreą', za to bardzo wiele z nieśmiertelnym 'Filonkiem Bezogonkiem', po którym zawołanie wziął również Filon I ), jednak istotę rzeczy lepiej oddają następujące określenia, często zresztą używane: bołda/bołdzioch/bołdens (to ostatnie wzięło się z kosmosu, nikt nie ma pojęcia, co to za zbitka); paszkwil; grubas/baryła/kupa futra; rozkoszniak/słodziak/łuci-puci (nie pytajcie, proszę ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szadoka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 212.160.172.* 30.08.05, 11:21 Katar (kocur) Grypa(kotka) Dzuma(kotka) Martini (suczka) Burbon (kocur) Odpowiedz Link Zgłoś
fanszettka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 30.08.05, 15:18 moja koleżanka miała suczkę, która wabiła się Psota ale wszyscy wołali na nią Cnota :) a ja mam śliczną koteczke syjamską mieszaną z orientalem, która rodowodowo nazywa się Drug ale nikomu się podobało, poza tym mój tato ma tzw. ahystokhatyczne h i unikamy imion z tą literką. Teraz nazywa się Luna. Z rodowodu wynika również, że jest de domo von Ruprecht, czyli ma lepsze pochodzenie niż cała moja rodzinka w kupę wzięta hehehe A wołamy na nią Sikut, Szczoch (bo kiedyś lubiła obsikać to i owo, szczególnie moją pościel), Futrzak, bardziej pieszczotliwie Luneczka, Lunka, Kluseczka,Kotulek, Pysiorek a jak chce się bawić i łazi ze sznureczkiem w pysku i jęczy to Męczybuła-Miauczyńska, Wrzaskulec, bądź Sęp-Sępolińska (jak sępi przy stole). pozdrawiam wszystkich miłośników zwierząt miau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.starnettelecom.pl 30.08.05, 17:12 Nasza kotka bardzo lubi włazić do otwartych walizek, pleceków, szaf itp. Moja Mama zawsze reaguje na to tak samo, wołając z przejęciem w głosie: "gdzieś ty wlazła ?" Ponieważ w czasie ostatnich igrzysk olimpijskich grała w polskiej drużynie koszykówki zawodniczka o nazwisku Sylwia Wlaźlak, nazwisko to przylgnęło do kota. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciunia_kicia Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 31.08.05, 22:44 Misza,Grisza i Anton.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 22:54 Mój wujek nazwał psa Sukinkot.. :) a znajomy nazwał sukę Skarpeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wip@aster.pl Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.aster.pl 18.09.05, 20:16 Mam Go od dwóch dni. Przez ten czas tyle "narozrabiał", że nazwałam Go G A L G A N i od tej pory z duumą nosi to imię ( w azylu nie miał żadnego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden z irlan Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 86.42.11.* 18.09.05, 20:36 a moj sie nazywa Kapsel-ladnie prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osatnia Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.j.pppool.de 19.09.05, 10:52 rodzina owczarkow podhalanskich: moj nazywal sie Zawiej jego siostry - Zamiec i Zadymka ich matka - Zima Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 19.09.05, 12:44 Mój poprzedni spaniel wabił się ZEBULON. Na pytania, dlaczego właśnie tak, zawsze odpowiadałam: no przecież widać mu po mordzie, że to Zebulon! (Bo było widać). Odpowiedz Link Zgłoś
karla9 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 19.09.05, 16:48 a mój wujek ma psa, małego i śmiesznego, który ma na imię Haczyk A kiedys mój dziadek miał kota, który czasem udawał psa, ale nie miał konkretnego imienia. Mówiliśmy na niego Kot, albo Drań Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 22.09.05, 12:30 chomik Henryk, pies malutki wściekły pudel-Parys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 212.182.117.* 22.09.05, 12:40 Jak byłam mała to dostałam kanarka od mamy---piękny był, tak żółciutki...w związku z ta barwą nawałam go ŻULIK:) Ja naprawde nie wiedziałam wtedy co to słowo oznacza:) Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 23.09.05, 10:07 moj koszatniczek nazywa sie Tofik-to tak jakos propos skeczu kabarteu ani mru mru. Odpowiedz Link Zgłoś
bzyk1977 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 23.09.05, 10:44 Kumpel mial psa co nazywal sie DOS :-) A teraz ma nowego to nazwal go Norton ;) Ciekawe kiedy bedzie mial windowsa :) Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 23.09.05, 13:48 > Ciekawe kiedy bedzie mial windowsa :) Lepiej juz nazwac go Error. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinga Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 23.09.05, 12:52 moje kotki nazywały sie: Gdzigdzi, Cićka - jej dzieci to: Ysiu, Siwek, Muciu, następnie Dypka, obecnie Straszny Yś (wołany równiez Ysiu)i kotka Nusia moje piski Puniu, Naza, Mea, Miniu, Filon (znajda okazało się ze wczesniej nazywał się Dafi)i jeszcze jedna przybłęda - Tofi Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 23.09.05, 14:28 mam 2 psy - Kubę i Zemstę czasami moja babcia je woła i robi to w rewelacyjny sposób: - Kuba, zeeeemsta! Odpowiedz Link Zgłoś
dwakretki Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 23.09.05, 15:05 znajoma miała makabrycznego pudla imieniem Łabilla, inni znajomi mają malutkiego jorczka o imieniu Azor Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 23.09.05, 15:09 Mój facet mial kiedys kotke o imieniu Klotylda, a moja koleżanka nazwała swego kota Vladimir Odpowiedz Link Zgłoś
odwazna Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 24.09.05, 18:44 moja przygarnieta kotka ma na imie Babuszka, z powodu wybitych przednich zębów :) Odpowiedz Link Zgłoś
alicia83 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 24.09.05, 23:03 kiedys na czesc japonsich bajek nazwalam koty Tiko i Tikle,dzis mam kota,ktory nazywa sie Pan Kot:-) Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 16.10.05, 21:16 Babka amerykanka dala na imie swojemu sznaucerowi FRIDAY (piatek) Odpowiedz Link Zgłoś
nadka1 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 16.10.05, 21:38 Mój były kot-Fifka,koleżanki foksterierka-Pepsi Odpowiedz Link Zgłoś
zella_ziege Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 17.10.05, 00:03 Uroczy szczeniaczek -jamniczek sąsiadów, drobniutki, przymilny i słodziutki - Ramzes. Tja.. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 17.10.05, 06:20 Jak kotek się u mnie pojawił (wyczekany i upragniony) to byłam w trakcie czytania serii o Harrym Potterze, stąd kot dostał imię jednego z bohaterów - Severus. Książkowy Severus jest brunetem o wrednym charakterze, a moj Severus jest czarnym kociskiem o ... wrednym charakterze :). Czasami się zastanawiam czy to nie fatum imienia, ale uwielbiam go bezgranicznie, a na imie reaguje prawie tak dobrze jak na dźwięk otwierania lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś