Dodaj do ulubionych

Śmieszne nazwy polskich miast i wsi

• Gość: Tysialek Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.68.220.110.brutele.be 19.07.05, 23:01
      Męcikał
      Byłam tam na rajdzie rowerowym, jest tam rzeczka, nawet dość przyjemnie,
      okolice Borów Tucholskich.
      Nie wymiawiam tej okropnej nazwy tylko zawsze mówię o "tej miejscowości na m"
    • Gość: gość Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:01
      niedaleko gdańska jest Morzeszczyn - wiem że Bałtyk nie jest czysty, ale żeby
      zaraz szczyny... Ciekawe jak to się odmienia - mieszkam w Morzeszczynie, czy
      mieszkam w Morzu szczyn ;)
    • Gość: ewa Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: 80.51.205.* 19.07.05, 23:02
      Borki Wyrki, Borki Kosy, Wielgolas Brzeziński - okolice Białej Podlaskiej,
      Wlewo - blisko Trzebiatowa w dawnym szczecińskim, Małachowo Złych Miejsc -
      pojęcia nie mam gdzie to jest, kolega męża z akademika tam mieszkał.
    • rumcajs_z_jicina Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi 19.07.05, 23:04
      nie wiem, czy już było - w świętokrzyskiem jest Świślina oraz Rzewuszyce (wtajemniczeni wiedzą w czym rzecz - Chrząszczy Rzewuszyce powiat Łękołody)
    • Gość: Fonseca jr Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.jerozolimskie.pl 19.07.05, 23:05
      Suwałki, Polichna, Włochy ;)
      • dr_evil Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi 19.07.05, 23:18
        na trasie z kołobrzegu do szczecina można natrafi na kierunkowskaz kierujący w
        lewo z napisem "Wlewo 5". A dzielnica malborka (pewni jakaś stara wiocha
        wchłonięta do miasta) to Kałdowo ;-)
        • lafcia Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi 20.07.05, 11:31
          Kwik,Stare Budy,Zakręt(tabliczka z tym znakiem akurat znajduje sie na
          zakręcie:D)Nowa wieś
    • Gość: masters Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:19
      Kurna naśmieszniejszą nazwą to jest LUBIN kurde w morde. to taka śmieszna nazwa
      a w dodatku największ więś w Polsce nie obrażjąc innych wsi. i same wieśniaki
      tam mieszkają. no to wszystko.no. raczej. bo zapomniałem dodać że najlep[szym
      miastem w Polsce jest osławione DG !!!!!
    • Gość: godv Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:23
      Stara Jamka woj. opolskie
    • Gość: Grzes Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.thebestmedia.net 19.07.05, 23:27
      Warszawa też jest śmieszna - nazywa się tak samo jak samochód
      • Gość: kocur Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: 212.127.90.* 19.07.05, 23:44
        Do kompletu: Wrząca, Grzmiąca i Szumiąca
        • Gość: ats Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.3.14.vie.surfer.at 19.07.05, 23:54
          lisie pole,tur,bolkow i szczecin
    • tadele Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi 20.07.05, 00:06
      Niedźwiedź Myje Zajączki to nie opowieść na dobranoc, ale miejscowości leżące w
      jednej gminie Ostrzeszów
    • Gość: gość Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: 81.15.161.* 20.07.05, 06:22
      Nowe Rumunki
      • Gość: Gość Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 10:39
        Nowe Rumunki są na trasie na Skrzynki (okolice Płocka). W Weekend pojechałam do
        Moskwy (okolice Łodzi) niestety o Podole i Ukrainę już nie zahaczyłam , ale
        może na nastepnej wycieczce. Na marginesie; mój dziadek urodził się w Piątku a
        babcia w Sobocie (okolice Kutna, mnie przyszło mieszkać w MIEŚCIE Łodzi.
      • Gość: Gość Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 10:44
        Nowe Rumunki są na trasie na Skrzynki (okolice Płocka). W weekend pojechałam do
        Moskwy (okolice Łodzi) niestety o Podole i Ukrainę już nie zahaczyłam , ale
        może na nastepnej wycieczce. Na marginesie; mój dziadek urodził się w Piątku a
        babcia w Sobocie (okolice Kutna( ,mnie przyszło mieszkać w MIEŚCIE Łodzi.
    • Gość: rav Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: 195.136.114.* 20.07.05, 07:07
      a co powiecie na : Gumowo niedaleko Płońska
    • Gość: eLeon Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: 217.153.29.* 20.07.05, 07:21
      TUPADŁY (toruńskie)

PADÓŁ koło BURDELA (sądeckie)
    • Gość: Tarkwiniusz Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.tuszynski.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 07:33
      A Ratowo Piotrowo, Górki Grubaki
    • Gość: Iza Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 07:34
      Kółko Żabieckie koło Szczucina, Pacanów, Piekiełko. No i oczywiście Drwinia,
      Łapanów, Cichawka, Łapczyca, Chełm, Królówka, Muchówka, Kobyle, Szczurowa i
      Świniary to w okolicach Bochni oraz Gnojnik koło Brzeska.
      • Gość: bagnet Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.centertel.pl 20.07.05, 08:03
        CIUĆKI na trasie Warszawa - Gosytnin
        • Gość: Iza c.d Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 08:12
          Grabie, Wrzępia, Rude Rysie, Niedary, Kamyk, Chrostowa, Kobyla Góra, Wieniec,
          Łysokanie koło Bochni oraz Kamy i Zagroda koło Ket.
    • Gość: fiszkal Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 20.07.05, 08:20

A co powiecie na Tumidaj i Stolec?. Obie te miejscowości leżą nieopodal
      Sieradza.
      • Gość: slawek m Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 08:57
      • Gość: slawek m Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 08:58
        Rękoraj - okolice Piotrkowa Tryb., Wódka, Moskwa - pod Łodzią.
    • Gość: ELVIZ Warząchewka i Żelazkowo IP: *.zabornet.finn.pl / *.mipro.pl 20.07.05, 09:01
      • in_di_ra Re: Warząchewka i Żelazkowo 20.07.05, 09:08
        Stare Babki, Szaleniec, Oborniki, Wiczefnia Koscielna, Uniszki Gum., Uniszki
        Ceg., (nie mam pojecia co to za skroty), ktos mi mowił, ze gdzies sa Majtki,
        Wąchock :D
    • Gość: PM NOWE SWORNEGACIE, RUCHOCICE I BIAŁY KAŁ IP: *.dgi.com.pl / *.crowley.pl 20.07.05, 09:17
      Biały Kał - the best
      • Gość: polonista BIAŁY KAŁ vs. AMERYKA IP: *.chello.pl 20.07.05, 09:57
        To najprawdopodobniej stara wieś - kał znaczył kiedyś błoto (i dlatego mamy m.
        in. Kalisz). Biały Kał to Białe Błoto było po prostu. No, ale dziś brzmi to
        rzeczywiście nieźle!

Pod Olsztynem mają Amerykę. Gdzieś jeszcze napotkałem miejscowość o uroczej
        nazwie Bucia...
    • bma.bmk Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi 20.07.05, 09:24
      Mnie się bardzo podobają: ZGON, ZDRADA i TUPADŁY
    • Gość: dorota Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:35
      A ja dodam ulice,w Zlotorii kolo Torunia jest ulica ..........:Obi
      Wankenobiego :)
    • Gość: krzyniek Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: 80.197.39.* 20.07.05, 09:50
      NOWE RUMUNKI kolo Plocka
    • Gość: Roman Co powiecie na to ??? IP: *.local.pl / 213.199.218.* 20.07.05, 09:55
      BYDGOSZCZ - hahahaha
    • Gość: staf Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:25
      Mordy i Groszki
    • pedadog Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi 20.07.05, 10:26
      Rozbijając namiot w czasie kolejowych wędrówek przy wyborze miejsca czasem
      sugeruję się nazwą. W ten sposób zpałem w Wałkach, Tłokach, Dziwnie, Bliźnie itp
    • Gość: Y_Sam Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:33
      Pod Czestochową są Koziegłowy a zaraz obok Koziegłówki
      A z moich bliższych i dalszych okolic: Moczydło, Żurada, Stara Siągarnia,
      Zagacie, Zerwana, Szczypy, Stara Maszyna, Rabusiowice, Okradziejówka, Rzym (ten
      koło Jaworzna :-)), Żabie Miasto.
    • Gość: BRAT Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.chello.pl 20.07.05, 10:33
      CYCÓW - miejscowość pomiędzy Chełmem a Lublinem
      • Gość: purpurra Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.aster.pl 20.07.05, 10:34
        Gęsie Góry, Winda okolice Kętrzyna
        • Gość: anik Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.07.05, 10:36
          Borki Kosiorki , Wygwizdów (oba w obecnym woj.lubelskim)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka