Gość: Tysialek Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.68.220.110.brutele.be 19.07.05, 23:01 Męcikał Byłam tam na rajdzie rowerowym, jest tam rzeczka, nawet dość przyjemnie, okolice Borów Tucholskich. Nie wymiawiam tej okropnej nazwy tylko zawsze mówię o "tej miejscowości na m" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:01 niedaleko gdańska jest Morzeszczyn - wiem że Bałtyk nie jest czysty, ale żeby zaraz szczyny... Ciekawe jak to się odmienia - mieszkam w Morzeszczynie, czy mieszkam w Morzu szczyn ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: 80.51.205.* 19.07.05, 23:02 Borki Wyrki, Borki Kosy, Wielgolas Brzeziński - okolice Białej Podlaskiej, Wlewo - blisko Trzebiatowa w dawnym szczecińskim, Małachowo Złych Miejsc - pojęcia nie mam gdzie to jest, kolega męża z akademika tam mieszkał. Odpowiedz Link Zgłoś
rumcajs_z_jicina Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi 19.07.05, 23:04 nie wiem, czy już było - w świętokrzyskiem jest Świślina oraz Rzewuszyce (wtajemniczeni wiedzą w czym rzecz - Chrząszczy Rzewuszyce powiat Łękołody) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fonseca jr Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.jerozolimskie.pl 19.07.05, 23:05 Suwałki, Polichna, Włochy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_evil Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi 19.07.05, 23:18 na trasie z kołobrzegu do szczecina można natrafi na kierunkowskaz kierujący w lewo z napisem "Wlewo 5". A dzielnica malborka (pewni jakaś stara wiocha wchłonięta do miasta) to Kałdowo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lafcia Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi 20.07.05, 11:31 Kwik,Stare Budy,Zakręt(tabliczka z tym znakiem akurat znajduje sie na zakręcie:D)Nowa wieś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masters Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:19 Kurna naśmieszniejszą nazwą to jest LUBIN kurde w morde. to taka śmieszna nazwa a w dodatku największ więś w Polsce nie obrażjąc innych wsi. i same wieśniaki tam mieszkają. no to wszystko.no. raczej. bo zapomniałem dodać że najlep[szym miastem w Polsce jest osławione DG !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godv Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:23 Stara Jamka woj. opolskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.thebestmedia.net 19.07.05, 23:27 Warszawa też jest śmieszna - nazywa się tak samo jak samochód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: 212.127.90.* 19.07.05, 23:44 Do kompletu: Wrząca, Grzmiąca i Szumiąca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ats Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.3.14.vie.surfer.at 19.07.05, 23:54 lisie pole,tur,bolkow i szczecin Odpowiedz Link Zgłoś
tadele Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi 20.07.05, 00:06 Niedźwiedź Myje Zajączki to nie opowieść na dobranoc, ale miejscowości leżące w jednej gminie Ostrzeszów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: 81.15.161.* 20.07.05, 06:22 Nowe Rumunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 10:39 Nowe Rumunki są na trasie na Skrzynki (okolice Płocka). W Weekend pojechałam do Moskwy (okolice Łodzi) niestety o Podole i Ukrainę już nie zahaczyłam , ale może na nastepnej wycieczce. Na marginesie; mój dziadek urodził się w Piątku a babcia w Sobocie (okolice Kutna, mnie przyszło mieszkać w MIEŚCIE Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 10:44 Nowe Rumunki są na trasie na Skrzynki (okolice Płocka). W weekend pojechałam do Moskwy (okolice Łodzi) niestety o Podole i Ukrainę już nie zahaczyłam , ale może na nastepnej wycieczce. Na marginesie; mój dziadek urodził się w Piątku a babcia w Sobocie (okolice Kutna( ,mnie przyszło mieszkać w MIEŚCIE Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: 195.136.114.* 20.07.05, 07:07 a co powiecie na : Gumowo niedaleko Płońska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eLeon Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: 217.153.29.* 20.07.05, 07:21 TUPADŁY (toruńskie) PADÓŁ koło BURDELA (sądeckie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarkwiniusz Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.tuszynski.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 07:33 A Ratowo Piotrowo, Górki Grubaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 07:34 Kółko Żabieckie koło Szczucina, Pacanów, Piekiełko. No i oczywiście Drwinia, Łapanów, Cichawka, Łapczyca, Chełm, Królówka, Muchówka, Kobyle, Szczurowa i Świniary to w okolicach Bochni oraz Gnojnik koło Brzeska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagnet Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.centertel.pl 20.07.05, 08:03 CIUĆKI na trasie Warszawa - Gosytnin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza c.d Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 08:12 Grabie, Wrzępia, Rude Rysie, Niedary, Kamyk, Chrostowa, Kobyla Góra, Wieniec, Łysokanie koło Bochni oraz Kamy i Zagroda koło Ket. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiszkal Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 20.07.05, 08:20 A co powiecie na Tumidaj i Stolec?. Obie te miejscowości leżą nieopodal Sieradza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek m Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 08:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek m Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 08:58 Rękoraj - okolice Piotrkowa Tryb., Wódka, Moskwa - pod Łodzią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELVIZ Warząchewka i Żelazkowo IP: *.zabornet.finn.pl / *.mipro.pl 20.07.05, 09:01 Odpowiedz Link Zgłoś
in_di_ra Re: Warząchewka i Żelazkowo 20.07.05, 09:08 Stare Babki, Szaleniec, Oborniki, Wiczefnia Koscielna, Uniszki Gum., Uniszki Ceg., (nie mam pojecia co to za skroty), ktos mi mowił, ze gdzies sa Majtki, Wąchock :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PM NOWE SWORNEGACIE, RUCHOCICE I BIAŁY KAŁ IP: *.dgi.com.pl / *.crowley.pl 20.07.05, 09:17 Biały Kał - the best Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonista BIAŁY KAŁ vs. AMERYKA IP: *.chello.pl 20.07.05, 09:57 To najprawdopodobniej stara wieś - kał znaczył kiedyś błoto (i dlatego mamy m. in. Kalisz). Biały Kał to Białe Błoto było po prostu. No, ale dziś brzmi to rzeczywiście nieźle! Pod Olsztynem mają Amerykę. Gdzieś jeszcze napotkałem miejscowość o uroczej nazwie Bucia... Odpowiedz Link Zgłoś
bma.bmk Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi 20.07.05, 09:24 Mnie się bardzo podobają: ZGON, ZDRADA i TUPADŁY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:35 A ja dodam ulice,w Zlotorii kolo Torunia jest ulica ..........:Obi Wankenobiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyniek Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: 80.197.39.* 20.07.05, 09:50 NOWE RUMUNKI kolo Plocka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Co powiecie na to ??? IP: *.local.pl / 213.199.218.* 20.07.05, 09:55 BYDGOSZCZ - hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staf Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:25 Mordy i Groszki Odpowiedz Link Zgłoś
pedadog Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi 20.07.05, 10:26 Rozbijając namiot w czasie kolejowych wędrówek przy wyborze miejsca czasem sugeruję się nazwą. W ten sposób zpałem w Wałkach, Tłokach, Dziwnie, Bliźnie itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:33 Pod Czestochową są Koziegłowy a zaraz obok Koziegłówki A z moich bliższych i dalszych okolic: Moczydło, Żurada, Stara Siągarnia, Zagacie, Zerwana, Szczypy, Stara Maszyna, Rabusiowice, Okradziejówka, Rzym (ten koło Jaworzna :-)), Żabie Miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRAT Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.chello.pl 20.07.05, 10:33 CYCÓW - miejscowość pomiędzy Chełmem a Lublinem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purpurra Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.aster.pl 20.07.05, 10:34 Gęsie Góry, Winda okolice Kętrzyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik Re: Śmieszne nazwy polskich miast i wsi IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.07.05, 10:36 Borki Kosiorki , Wygwizdów (oba w obecnym woj.lubelskim) Odpowiedz Link Zgłoś