Dodaj do ulubionych

Wpadki polskich seriali

IP: 217.153.194.* 10.01.06, 17:57
Pierwsza miłość- luksusowe wnętrza mieszkań. u wszystkich lekka przesada
chyba
makijaż kingi-zawsze perfekcyjny
ojciec kingi-marek-gada przez zaciśnięte zęby,a to jego "myszko" do jego
rudej zony doprowadza wprost do szału
dziadek tosiek=wkurza na maksa
w ogóle sztuczny serial
MjM-Bosze, niech ktoś wreszcie przekona Simonę żeby schowała ten swój zwiędły
dekolt i obwisłe balony ze spuszczonym powietrzem
po powrocie Goski do domu matka wypytywala ją kiedy sie spotka ze Stefanem.
Goska powiedziala będąc w kuchni ze mąż nie wie, ze przyjechala.A w następnej
scenie już w pokoju matka zadaje pytanie -Czy Steffen wie ze przyjechalas..

Na Wspolnej Oscar odbiera telefon od Malczewskiego (srodek dnia!!!!) i
pyta: " Co ty-spac nie mozesz?"
Jak coś jeszcze zauważe to wrzuce ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: apsik987 Re: Wpadki polskich seriali IP: 217.153.194.* 10.01.06, 18:00
      najgorszy z..jeb do rysiu z klanu i sztefen z wuppertalu co w grabinie kariere
      robi bo dojcze go wykopali. plebania to tez shit dla starych babek po 70-tce ,
      ja kukam tylko kryminalnych bo zakoscielny tam gra ,wchodzi na ekran i juz
      siedze :D
      • xxx131 Re: Wpadki polskich seriali 10.01.06, 20:41

Nie ladnie sobie odpisywac!
      • Gość: staruszka Re: Wpadki polskich seriali IP: *.man.bydgoszcz.pl 10.01.06, 22:46
        jestem tego samego zdania, kryminalni to jest to, a reszta to po prostu mogłaby już się skończyc/, delikatnie mówiąc, o........szkoda,że tylko dycha mi brakuje do 70-tki, pozdrawiam
        • Gość: Jasne Re: Wpadki polskich seriali IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.06, 00:00
          > jestem tego samego zdania, kryminalni to jest to, a reszta to po prostu
          mogłaby
          > już się skończyc

Kryminalni też są żenujący. W pierwszym odcinku jak młodszy z dwóch głównych
          bohaterów po maksie przekręcił nazwe pistoletu i pomylił kaliber to myślałem że
          spadne z krzesła zamiast powiedzieć Colt wz1911 (tysiącdziewięćsetjedenaście)
          kaliber 9 mm powiedział coś w stylu: "Pistolet Colt jeden, dziewięć, jeden,
          jeden (tu mało sobie języka nie połamał) kaliber <b>19</b> milimetrów."
          Nie warto już nawet wspominać, że model 1911 ma kaliber 0.45 cala czyli
          11,43mmm i jak ktoś się zna, to wystarczy powiedzieć po prostu "czterdziestka
          piątka" i od razu wiadomo o co chodzi - to tak apropos wpadek. A i tak w ogóle
          ten cały serial jest naciągany bardziej niż guma od majtek. W tym samym odcinku
          w którym była akcja z pistoletem ginie więcej ludzi niż statystycznie w ciągu
          roku w Polsce.
          • Gość: mamoniowa Re: Wpadki polskich seriali IP: 62.69.202.* 11.01.06, 01:00
            Widzialam kawalek "Kryminalnych" , łomatkojedyna, toz to taki sam knot
            jak 'Fala zbrodni".A skad oni wytrzasneli aktorow, ktorych na sile kreuja na
            gwiazdy ? Jakis podstarzaly dżolero, panienka z dziwnym wyrazem twarzy i mlody
            bog z kwadratowa glowa, ktory ponoc jest polskim amantem ( ratunkuuuuu !!!)
            10 minut wystarczylo, aby sie przekonac, ze TVN powinno sie przebraznowic.
            • sandystone Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 21:49

Gość portalu: mamoniowa napisał(a):

> Widzialam kawalek "Kryminalnych" , łomatkojedyna, toz to taki sam knot
              > jak 'Fala zbrodni".A skad oni wytrzasneli aktorow, ktorych na sile kreuja na
              > gwiazdy ? Jakis podstarzaly dżolero, panienka z dziwnym wyrazem twarzy i
              mlody
              > bog z kwadratowa glowa, ktory ponoc jest polskim amantem ( ratunkuuuuu !!!)
              > 10 minut wystarczylo, aby sie przekonac, ze TVN powinno sie przebraznowic.

Nic dodać, nic ująć:)) Szczególnie trafna jest charakterystyka amanta. Aż się
              ciśnie na usta ratunkuuuuuuu!:)
              • absurdello A ja w ogóle mam dość wszelkiej zbrodni w TV 12.01.06, 13:48
                ciągle jakieś

- 997 (ze szczegółowym pokazywaniem jak kogoś wykończyć pod pozorem pokazywania
                jak kogoś wykańczano). Kogo obchodzi pokazywanie pełnego odtworzenia zbrodni ?
                Czy to lekcja pokazowa dla następców jak robić albo czego unikać by nie wpaść ?
                Po co ujawniać metodologię pracy Policji, żeby im było trudniej ?

- filmy brutalne pokazujące bzdety jak to człowiek trafiony z pełnego obrotu
                nogą w twarz, robi trzy salta w powietrzum, wali ryjem w ziemię a potem wstaje
                i nawet śladu nie ma na makijażu.

- horrory - filmy chyba dla psychopatów, którym za mało adrenaliny po
                obejrzeniu dziennika tv. Do tego w większości są tak durne, że aż głowa boli.

- debilizmy z gatunku "Urzekła mnie twoja historia" z kolejnym więźniem

i cała reszta pokazująca jak: dręczyć fizycznie i psychicznie, bić, zarzynać,
                podrzynać gardło, wysadzać, niszczyć, mordować na wymyślne sposoby, napastować,
                zastraszać, okradać, robić przekręty, itd.

Wszystko to przerywane licznymi reklamami dóbr doczesnych niedostępnych dla 90%
                populacji bez zastosowania przemocy, przekrętów, oszustw, kradzieży.

CIEKAWE, <KURTYZANA> JAKIE SOBIE SPOŁECZEŃSTWO TĄ DROGĄ WYCHOWAMY ?
          • maciejpoczta Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 11:14
            Pamiętam jak w Sensacjach XX wieku (skądinąd podoba mi się konwencja tego programu, choć wiedza Wołoszańśkiego już niekoniecznie) wzmiankowany osobnik zapodał, że ktoś tam został zastrzelony ze strzelby kal. 12mm (chodziło o pumpaction cal. 12).
          • Gość: LeNiuh Re: Wpadki polskich seriali IP: 193.108.78.* 12.01.06, 16:01
            wpadka za wpadka
            a największa to jak niesamowity Zawada ściga samochodem samochód pary która
            napadła na bank przez las NA SYGNALE!!!!!
          • wielki_czarownik Colt peacemaker w Kryminalnych 12.01.06, 20:19
            Była scenka jak jakiś dyplomata mówił, że zastrzelił kogoś z peacemakera. Oryginalny peacemaker to broń jeszcze z XIX wieku! :D Kowboje takich używali :)
        • Gość: miki Re: Wpadki polskich seriali IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 11.01.06, 17:49
          tyle, że zagadka dla IQ od 10 do 80:)))
      • looney1 Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 11:12
        Wpadki jak wpadki - zdażają się każdemu, ale to co boli w polskich serialach to
        poziom infantyzlimu - większości nie da się oglądać.

--
        konstruktywnie o zdjęciach
        obiektywni.pl
        • Gość: kate Re: Wpadki polskich seriali IP: 69.156.159.* 14.02.06, 22:30
          loony to zasiadz i ogladnij kilka odcinkow pod rzad Mody na sukces.Postaraj sie
          wytrzymac.Zobaczysz ze zmienisz zdanie co do infantylnosci polskich seriali.Ja
          od czasu do czasu siade i ogladne ten serial nie ze mam tyle wolnego czasu, ale
          po prostu chce zobaczyc jak panowie scenarzysci i pan rezyser od 7 bolesci maja
          zamiar wyjsc z danej sytuacji.Uwierz mi czasami to nawet jak wymyslisz najmniej
          prawdopodobny scenariusz to i tak okazuje sie niczym w porownaniu z tym co
          panowie, badz panie sobie wymyslili w tym serialu.
          pozdro
      • Gość: iwona Re: Wpadki polskich seriali IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.01.06, 11:30
        nie zgodze sie do końca że Plebania jest do niczego choc starą babą nie jestem,
        proponuje Ci usiąsc przed telewizorem i oglądnac jeden lub dwa odcinki od
        poczatku do konca, a wtedy byc może zauważysz ze serial ten zajmuje sie czasem
        bardzo trudnymi tematami, (czy pochowac ojca, czy brac rente poniewaz nie ma ta
        rodzina pieniedzy, temat zdrady małżeńskiej, kłopoty rodzinne, no i Tracz
        czarny charakter nie do podrobienia sa jego numery)naprawde jest tego pełno
        bieda, (matka która nie może wykupic leków dla dziecka bo nie ma pieniedzy)ja
        lubie ten serial spróbuj moze Tobie tez sie spodoba pozdrawiam
        • iluminacja256 Re: Wpadki polskich seriali 13.01.06, 11:41
          Ja pierdzielę...skoro społeczeństwo polskie serio ma problem , czy czy pochowac
          ojca, czy brac rente poniewaz nie ma ta
          >
          > rodzina pieniedzy

to już sieęgnliśmy naprawdę dna...

Nie wiem, jakby mnie musiało odczlowieczyc, żebym nie pochowała własnego ojca
          ...dla mnie to jest coś takiego, jakbym z glodu własne dziecko ugototowała i
          zjadła...
        • maghia Re: Wpadki polskich seriali 13.01.06, 15:13
          O matko jedyna, żeby obejżeć jeden lub dwa odcinki Plebanii, tzrebe mieć chyba
          nerrrwy ze stali. To, że jakiś fil porusza "ważne tematy" nic nie znaczy jeśli
          robi to w taki infantylny sposób. Wszystko po to żeby ludzie którzy nie mają co
          robić z czasem mogli "uronić łezkę"
        • Gość: jacho34 Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 16:54
          Fakt, seriali nie lubię, polskich zwłaszcza, ale Plebanię czasem zarzucę, po
          niej inaczej patrzę na innych. Inaczej, czyli ciut życzliwiej, i w ogóle.
        • the_dzidka Re: Wpadki polskich seriali 21.01.06, 21:49
          > byc może zauważysz ze serial ten zajmuje sie czasem
          > bardzo trudnymi tematami, (czy pochowac ojca, czy brac rente poniewaz nie ma
          > ta rodzina pieniedzy,

?!?!?!
          Jezusie Maryjo...
      • Gość: Jacek Re: Wpadki polskich seriali IP: *.chello.pl 13.01.06, 18:36
        dla mnie każdy serial i film w którym zobaczę Zakościelnego jest spalony. Kiedyś
        jechałem pociągiem, na korytarzu bo miejscówek brakło, i ten koleżka też na
        korytarzu jechał, ale tak się wiercił i chodził tam i z powrotem wzdłuż całego
        wagonu, parędziesiąt razy chyba, że teraz to mi się tylko z owsikiem kojarzy :)I
        do tego jeszcze jakieś swoje role trenował i spiewał :(
        • e_katt To była 15.01.06, 02:43
          celowa ekspozycja w ramach zawodu.
          Aktor!
          Wiadomo...
          ;))
        • Gość: kate Re: Wpadki polskich seriali IP: 69.156.159.* 14.02.06, 22:34
          Trzeba bylo podejsc i dowartosciowac czleka i poprosic o autograf.
      • Gość: speedy Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 16:49
        Z Zakościelnego to się pół komendy śmieje do rozpuku, dobrze że tak naprawdę nie
        ma takich "kryminalnych", bo sam bym się bał wyjść z domu po zmroku, hahaha....
        Zwykły małolat by go wyrolował z palcem w ...nosie, i jeszcze jego kolesie
        mieliby ubaw, że gliniarza przekręcił.
    • Gość: leming Re: Wpadki polskich seriali IP: *.aster.pl 10.01.06, 18:16
      Polskie seriale to jedna wielka wpadka. Szkoda slow.
    • Gość: Xjanq Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 20:34
      Ja lubie też Ryśka Lubicza; "Dzieci, umyjcie rączki!" :D
      Potem jeszcze dialog:
      -Grażynko, to jest łajdak!
      -Drań, Rysiu, drań, nie łajdak!
      No i jeszcze Maciuś i Bożenka do tego :D
      • Gość: bab Re: Wpadki polskich seriali IP: *.crowley.pl 10.01.06, 21:06
        rysiu z klanu - Super gość

nadaje się na rolę w jakimś sensacyjnym filmie
        lub w king - kongu
        • tiax Re: Wpadki polskich seriali 10.01.06, 23:12
          Rysiu z klanu miał już podobną rolę w swej karierze!!!!

Zagrał SB-eka (!!!!!!!!!!!!) w "Cwale" Zanussiego.
          • Gość: wowo Re: Wpadki polskich seriali IP: 212.87.16.* 11.01.06, 08:41
            No i w Ekstradycji chodzil z grozna mina grajac ochroniarza jakiegos ruskiego
            mafiosa. Grozny Rysku... Prawie popuscilem. :)
          • Gość: Przemo Re: Wpadki polskich seriali IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.01.06, 14:52
            Rysiu zagrał juz w serialu sensacyjnym - grał niewielką rolę w pierwszej
            serii "Ekstradycji" (obok Jerzego Treli).

Jak widać - Rysiu z KLANU jest niesamowicie wszechstronny.
            • intelligo Re: Wpadki polskich seriali 12.01.06, 00:29
              Grał tez w "Panu Tadeuszu" jednego z tych szlachetków... wymachiwał jakąś
              zabytkową bronią palną.. mial wąsy i kontusz ;P
              Naprawdę zdolny facet ;)
              • Gość: rzarufka Re: Wpadki polskich seriali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 13:42
                Grał swego czasu w "Karierze Artura Ui" - podobało mi się. Rola Ryśka jednak
                skompromitowała go jako aktora - u mnie nawet się mówi, że coś jest beznadziejne
                jak Rysiek z Klanu.
                Dobrych seriali nie ma i nie będzie. Najdurniejsza jest "Niania", rekord też
                bije "Na Wspólnej" - natrętnie reklamowany w TV i prasie. Już chyba przerzucę
                się na szmirę brazylijską - przynajmniej nie będę zaskoczona, że to g...o !
        • setorika Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 11:24
          To strasznie niesympatyczny facet. Był gościem Niny Terentiwe na Bezludnej
          Wyspie, razem z Marcinem Bosakiem i cały czas dogryzał Bosakowi, normalnie
          zazdrość o urodę i popularność młokosa aż mu uszami wyłaziła. Bo przecież Bosak
          to szczyl, a on w Teatrze Starym w Krakowie gra....
          • blankap1 Re: Wpadki polskich seriali 12.01.06, 09:08
            Co się czepiacie Rysia, on jest z Waksmunda, taka wiocha pod Nowym Targiem
            • Gość: hubert Re: Wpadki polskich seriali IP: *.combidata.com.pl 13.01.06, 08:52
              Kiedyś się tam zgubiłem.
              A tak na poważnie, to rozglądam się za wielkoformatowym plakatem Ryśka.
          • Gość: misiu rysiu Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 20:40
            Chyba zartujesz...Tez ogladalem ten program i bylo bardzi milo i
            kulturalnie,nikt nikomu nie dogryzal
          • e_katt Bo Rychu to facet 15.01.06, 02:45
            z ikrą jest. I wygryźć młodzieniaszka z zawodu chce, ot co!
            Wszystkie Ryśki to są fajne chłopy.
            Wiadomo!
            ;))
      • rudi_ruda Re: Wpadki polskich seriali 13.01.06, 11:26
        Gość portalu: Xjanq napisał(a):

> Ja lubie też Ryśka Lubicza; "Dzieci, umyjcie rączki!" :D
        > Potem jeszcze dialog:
        > -Grażynko, to jest łajdak!
        > -Drań, Rysiu, drań, nie łajdak!
        > No i jeszcze Maciuś i Bożenka do tego :D

No właśnie. Hi, hi...aż dziw bierze, że mają dwójkę dzieci...
        Rysiu, co to jest?
        Mój siusiak Grażynko
        Rysiu, a fe...
        Zresztą jak patrzę na tego Rysia to robię się aseksualna
        • Gość: psst Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 12:40
          ta dwojka dzieci jest adoptowana - tak poza tematem

--------------------------

scenki spod pierzynki, Rysia i Grazynki :0
      • donpedro72 Re: Wpadki polskich seriali 15.01.06, 16:58
        Ja to tylko czekam, kiedy Maciuś przyjdzie do domu naspawany jak ruski czołg,
        albo kiedy będzie napastował sexualnie kumpelę w szkolnej ubikacji. Rysio to
        chyba będzie miał wylew albo coś, hahahaha.....
    • Gość: gosc Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:50
      I jeszcze ten tekst "jedziemy do Ryśków" ;D
      • Gość: anula Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:50
        ...słyszysz i masz ochote dołaczyc do wycieczki;-)
        • e_katt Jedziemy na wycieczkę, 15.01.06, 02:47
          bierzemy Ryca w teczkę,
          a Rychu fiku-miku,
          narobił w teczkę ...
          ;))
    • Gość: mamoniowa Re: Wpadki polskich seriali IP: 62.69.202.* 10.01.06, 22:31
      Dla mnie nieporozumieniem jest postac Agi w "Klanie" najbrzydsza aktorka, a ma
      najwieksze branie. Umieram ze smiechu jak sie wdzieczy do facetow.

Najwieksza wpadka kazdego serialu sa mieszkania. Ktos by mogl pomyslec, ze tak
      zyja przecietne rodziny, w wyposazonych w najnowsze sprzety wnetrzach.
      PORAZKA !!!

Niedawno widzialam fragment serialu na TVN, nawet nie wiem jaki to tytul,
      trafilam przypadkiem. Anna Korcz ubrana jak na bankiet, stojaca w kuchni ze
      szkla i stali, namawia syna, by jechal z nia na wakacje w Alpy. Synek woli do
      Stanow. Po prostu rewelacja. To sa dopiero dylematy !!!
      • ankh_28 Re: Wpadki polskich seriali 10.01.06, 22:34
        Rysio z klanu na JAMESA BONDA!!!!
        • Gość: k Re: Wpadki polskich seriali IP: 80.51.224.* 12.01.06, 17:49
          Nie oglądam tego, a ciągle slyszę Rysio z klanu to Rysiu tamto.
          Ktoś mi powie nazwisko, może znam gościa?
          • golszta Re: Wpadki polskich seriali 15.01.06, 02:11
            Nie jestem pewien, ale aktor nazywa się bodajże Piotr Cyrwus.
      • Gość: leming Re: Wpadki polskich seriali IP: *.aster.pl 10.01.06, 23:56
        > Najwieksza wpadka kazdego serialu sa mieszkania. Ktos by mogl pomyslec, ze tak
        > zyja przecietne rodziny, w wyposazonych w najnowsze sprzety wnetrzach.
        > PORAZKA !!!
        >
        > Niedawno widzialam fragment serialu na TVN, nawet nie wiem jaki to tytul,
        > trafilam przypadkiem. Anna Korcz ubrana jak na bankiet, stojaca w kuchni ze
        > szkla i stali, namawia syna, by jechal z nia na wakacje w Alpy. Synek woli do
        > Stanow. Po prostu rewelacja. To sa dopiero dylematy !!!

Argument chybiony. Kto chcialby ogladac przecietnosc, ktorej na co dzien ma po
        dziurki w nosie?
        • Gość: mamoniowa Re: Wpadki polskich seriali IP: 62.69.202.* 11.01.06, 01:01
          A co? lepeij tesknic do wyimaginowanego luksusu ?
          • Gość: "LUKSUS" Re: Wpadki polskich seriali IP: 217.168.132.* 11.01.06, 09:29
            a według was jak mieszkają w Polsce właściciele firm budowlanych albo lekarze,
            którzy od lat prowadzą prywatną klinikę?????? gdzie ten luksus?????
        • intelligo Re: Wpadki polskich seriali 12.01.06, 00:39
          W innym poście wspominam "Alternatywy 4". Ale też były inne filmy,
          niekoniecznie seriale. I dziś chętniej obejrze tamte mądre filmy, pokazujące
          siermiężną rzeczywistość niż robiony pod gust szerokiej widowni serialowy
          tasiemiec. Takie np. "Monidło" pamięta się nawet dzis, choć tam z sufitu zwisa
          lep na owady (ze złapanymi muchami zresztą - a zaznaczam, że nie jestem
          miłośniczką turpizmu, horrorów itp. żeby było jasne...)
      • Gość: miki Re: Wpadki polskich seriali IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 11.01.06, 17:53
        no właśnie wnętrza ... proponuję konkursik na najohudniejsze wnętrze serialu
        polskiego - mój tym to pożal się Boże willa mamusi Marysi z "Samo życie" - na
        womity Panie dzieju się zbiera:))))
        • intelligo Re: Wpadki polskich seriali 12.01.06, 00:35
          A propos wnętrz. Przypomnijcie sobie "Alternatywy 4". I wszystko na ten temat.
      • Gość: bambi7 Re: Wpadki polskich seriali IP: *.csk.pl 16.01.06, 16:56
        nie ma czegoś takiego jak ładna/brzydka dziewczyna - wszystko zalezy od
        kosmetyków i umiejętności... mówię to jako facet (żeby nie było nieporozumień)

o ile pamiętam to aktorka ta miała jakąs "sesję" zdjęciową w którymś z
        czasopism - wynik bardzo pozytywny
    • Gość: 5 Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 23:01
      Polskie seriale sa tak zalosne, ze szkoda o nich gadac.
      • Gość: Pan Jan Re: Wpadki polskich seriali IP: *.5.15.vie.surfer.at 10.01.06, 23:12
        dokladnie tak:ci co ogladaja polskie seriale sa z lekka niedorozwinieci.Amen
        • Gość: Ryś Re: Wpadki polskich seriali IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.06, 23:58
          Aleś mądry jak sto kilo gwoździ.
          • Gość: Edward Re: Wpadki polskich seriali IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 11.01.06, 17:05
            Ryś, masz rację!
            Tojest odpowiedż dla mądrych-inaczej.Popieram Cię! Edek
        • Gość: Isaura Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 00:38
          Oglądajcie brazylijskie albo USA "Moda na sukces"
          • Gość: Mały Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:24
            Pan Rysio ma zupełną rację, te seriale są dla półgłówków z podstawowym
            wykształceniem (albo i bez) oraz dla babć na emeryturze.
            • Gość: taoinka Re: Wpadki polskich seriali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 23:12
              a co ma począć wykształcona babuszka? oglądać jednym okiem?:D
              • Gość: kw Re: Wpadki polskich seriali IP: *.pl / 83.238.208.* 12.01.06, 16:33
                Kupić sobie radio
        • Gość: aga Re: Wpadki polskich seriali IP: *.srv.volvo.com 13.01.06, 16:22
          jak w życiu
          jedne są super, inne do bani.
    • Gość: ania Re: Wpadki polskich seriali IP: *.dsl.siol.net 11.01.06, 00:32
      W MjM u Mostowiakow za oknem zawsze slonce i niebo lazurowe jak na Bali :D
      • Gość: Klara Re: Wpadki polskich seriali IP: *.dip.t-dialin.net 11.01.06, 01:11
        A tam gadacie. Zlotopolscy sa najlepsi!
        • dorotahannaw Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 09:55
          Zgadzam się. Szkoda tylko, że najlepszy - moim zdaniem - serial jest nadawany w
          porze nie najwyższej oglądalności.
    • Gość: andy Re: Wpadki polskich seriali IP: *.paisley.ac.uk 11.01.06, 01:50
      ale chyba mi nie powiecie, ze w polskiej policji mlodzi adepci sztuki woza sie
      nowiusienkimi toyotami, a wentrza przebijaja te z najdrozszych prywatnych
      szkol. A polska sluzba zdrowia, o qrcze jak ja bym chcial, zeby za darmo
      leczyli w takim luxie jak w Podkowie Lesnej:)
      Jedyny serial, ktory choc troche oddawal rzeczywistosc to byl 'Glina', gdzie
      Gonera wozil sie sypiacym poldkiem, a mlody Sztur ledwo miescil sie w swoim
      kaszlaku. No i Gajewski wygladal o niebo bardziej przekonujaco od tego goscia z
      kryminalnych (nawet nie wiem jak sie nazywa aktorzyna).
      Zreszta, jesli ktos ma zrobic jakis dobry Polski film lub serial to grono
      rezyserow jest niestety bardzo mocno zawezone.
      • Gość: soccer-fan Re: Wpadki polskich seriali IP: *.trustnet.pl 11.01.06, 04:29
        najgorsza ale to najgorsza kicha to na dobre i na zle
        po prostu pękają oczy
        aż chce sie wyjsć z kina(oooops sprzed telewizora) i wychodze
      • Gość: ktos Gajewski to J. Radziwillowicz-swietny aktor polski IP: *.attu.pl 11.01.06, 10:13
        • intelligo Re: Gajewski to J. Radziwillowicz-swietny aktor p 12.01.06, 00:48
          1000% racji!
          U mnie to nawet dalej idzie. Radziwilłowicz "skredytował" Kevina Spacey'a -
          polubiłam go, bo mi tamtego przypominał.
      • Gość: LEE Re: Wpadki polskich seriali IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 11.01.06, 10:34
        Zgadzam się z Toba w pełni. "Glina" był w miarę naturalnie zagrany i sensownie
        a nie efekciarsko sklecony w przeciwieństwie do Kryminalnych czy Oficera
        • Gość: LEE Re: Wpadki polskich seriali IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 11.01.06, 10:46
          zauważyliście, że w MjM niemal wszystkie wnętrza maja ściany pomalowane na
          kolor zielony tylko w róznych odcieniach. Zielone ściany sa w : kuchni i
          przedpokoju studentów, pokoju Piotra i Kingi, w kuchni zduńskich, w mieszkaniu
          Marty, w domu Mostowiaków, w przychodni Kotowicza, u Janeczki, u Stefana, w
          pubie, w straym miszkaniu Marty, w starym mieszkaniu Pawła i Teresy, w pracowni
          Edka, w mieszkaniu Olki, w mieszkaniu Rafała, w mieszkaniu Izy, i pewnie gdzies
          jeszcze ale wypadło mi z głowy. W dodatku to sa same obrzydliwe odcienie
          zieleni. Zabrakło wyobraźni dekoratorom czy co?
          • carton Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 11:03
            Gość portalu: LEE napisał(a):

> [...]Zabrakło wyobraźni dekoratorom czy co?

Budżet mieli bardzo ograniczony, więc w ramach oszczędności kupili najtańszą
            farbę i wszystko nią pomazali. Jak im zaczęło jej brakować, to rozcieńczali -
            stąd różne odcienie. ;)
            • Gość: rafvonthorn Re: Wpadki polskich seriali IP: *.petrus.com.pl 11.01.06, 11:46
              To jest ten sam pokój, tylko meble i filtr przyciemniający na kamerze
              zmieniają :d.
          • Gość: Aniuta Re: Wpadki polskich seriali IP: *.fota.pl / 194.9.79.* 11.01.06, 11:48
            Kolorowe ściany są dlatego, że biel nie nadaje sie do kamery: za
            bardzo "świeci" i odbija światło. Mówili o tym w któryms odcinku Za kulisamu
            MjM.
            • henryczek-czewa Re: Wpadki polskich seriali 14.01.06, 03:05
              Gość portalu: Aniuta napisał(a):

> Kolorowe ściany są dlatego, że biel nie nadaje sie do kamery: za
              > bardzo "świeci" i odbija światło. Mówili o tym w któryms odcinku Za kulisamu
              > MjM.

taa, to dlaczego w klanie jest wszędzie ta beznadziejna biel?
              wogóle jeśli juz o wnętrzach mowa to segment pana doktora lubicza jak na jego zarobki jest wyjątkowo nieadekwatny-bez stylu i wyrazu
              • donpedro72 Re: Wpadki polskich seriali 15.01.06, 17:11
                ...bo bez stylu jest też dr Lubicz. Nie pije, nie pali, nie ogląda się za
                dupami, i w ogóle jak nie z tej Ziemi. O wiele ciekawiej było by, jeśli
                prowadziłby "intensywniejszy" tryb życia, no ale Kościół zaraz by zganił serial
                z ambony, jako propagowanie niechcrześcijańskiego trybu życia.
                • Gość: żona doktora Re: Wpadki polskich seriali IP: *.internet.radom.pl 15.01.06, 18:21
                  To jest TAKI styl , mój też nie pije, nie pali, nie ogląda sie za dupami.
                  Po prostu zajmnuje się moją.
                  I ten styl lubię. A że bez serialowej kamery, no cóż.
                  Pozdrowienia przesyła zadowolona z życia żona :)

seriale są do d.py, ale co powiecie o teleturniejach telewizyjnych ?
          • Gość: Kim Re: Wpadki polskich seriali IP: 160.109.101.* 11.01.06, 23:49
            Dawno juz to ogladalam, ale zdawalo mi sie, ze to byl taki ciemny granat.
          • e_katt Bo zielony 15.01.06, 02:53
            Gość portalu: LEE napisał(a):

> Zabrakło wyobraźni dekoratorom czy co?

to kolor nadziei jest.
            Że zmieni się coś na lepsze..
            Np. w scenariuszach polskich seriali.
        • Gość: kw Re: Wpadki polskich seriali IP: *.pl / 83.238.208.* 12.01.06, 16:36
          Popieram. Szkoda tylko, że puszczają go o tak póżnej godzinie
        • donpedro72 Re: Wpadki polskich seriali 15.01.06, 17:08
          No i "Pitbull" był extra, zwłaszcza rola Grabowskiego, choć nie tylko. To było to!
      • Gość: ej Re: Wpadki polskich seriali IP: *.agora.pl 11.01.06, 18:14
        ten aktorzyna, co to gra w oficerze gajewskiego to jeden z najlepszych polskich
        aktorów teatralnych -tłuku. to radziwiłowicz, który grał wcześniej tylko w
        teatrze starym w krakowie, a warszawkę i jej filmy miał gdzieś. do czasu. ale,
        jak mówi przysłowie, dobrej baletnicy nie przeszkadza nawet rąbek
        spódnicy.czyli radziwiłowicz może zagrać nawet krzesło i wypadnie dobrze.
        • intelligo Re: Wpadki polskich seriali 12.01.06, 01:01
          Gwoli ścisłości przysłowie brzmi: "złej baletnicy przeszkadza rąbek u
          spódnicy" - odwracanie przysłowia nie ma sensu, bo chodzi w nim o ośmieszenie
          osoby, która się głupio usprawiedliwia, choć i tak wiadomo, że zawiniła własną
          niekompetencją.
          Ale co do Radziwiłłowicza - to popieram. Jest świetny. Ale najlepszy był
          w "Człowieku z marmuru".
      • Gość: niki Re: Wpadki polskich seriali IP: 80.51.222.* 17.01.06, 14:41
        to "Człowiek z Żelaza" czyli Jerzy Radziwiłowicz
      • Gość: psst Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 12:44
        mi to sie bardziej "oficer" podobal - Szyc jest the best
    • Gość: kddbm Re: Wpadki polskich seriali IP: *.plspca.dsl-w.verizon.net 11.01.06, 07:08
      mnie za to wkurza M jak pierdo..lona milosc...........
      kiedykolwiek zadzwonie do POlski do rodzicow znajomych czy kumpli wszyscy nie
      maja czasu pogadac bop sie spiesza na M jak Milosc .......co to jest .......
      • Gość: marek z Re: Wpadki polskich seriali IP: 80.48.4.* 11.01.06, 08:01
        jak patrze na pierwsza milosc ,to zawsze mam szmate pod reka.musze scierac ta
        dobroc , co sie wylewa z telewizora.
        • Gość: kwasizur Re: Wpadki polskich seriali IP: *.crowley.pl 11.01.06, 12:03
          Gość portalu: marek z napisał(a):

> jak patrze na pierwsza milosc ,to zawsze mam szmate pod reka.musze scierac ta
          > dobroc , co sie wylewa z telewizora.

rewelka!!!!!!
        • ona510 Re: Wpadki polskich seriali 12.01.06, 11:55
          Zgzadzam sie z Tobą.Najgorsza i obrzydliwie słodka jest Maryśka Vel Majka
          (buuuu ochyda)i jej piekna ciotka Myszka.A najgorsze w tym serialu jest to,ze
          kazda scena z udziałem aktorów przerywana jest ponoramą Wrocławia.Nie mówiąc o
          reklamach....
          • absurdello Pokazują ... 12.01.06, 14:00
            "ciotkę" z "myszki" ? Świnie, zboczki jedne, deprawatorzy i inni !
        • e_katt Re: Wpadki polskich seriali 15.01.06, 02:56
          Gość portalu: marek z napisał(a):

> jak patrze na pierwsza milosc ,to zawsze mam szmate pod reka.musze scierac ta
          > dobroc , co sie wylewa z telewizora.

Marku,
          wysusz, sproszkuj i w kapsułkach sprzedawaj.
          Ludzie powariują ze szczęścia.
      • Gość: marek z Re: Wpadki polskich seriali IP: 80.48.4.* 11.01.06, 08:02
        j
      • Gość: awigaj Re: Wpadki polskich seriali IP: *.mt.pl / 80.51.255.* 11.01.06, 08:22
        To nie dzwoń w poniedziałki i wtorki między 20 a 21.
      • magda1306 Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 18:10
        Ej, rewelka - tez to mam!!!
        Dzwonie do PL, a siostra do mnie - przerwalas mamie ogladanie filmu MjM...
        buuahahahahha
    • ssacrac Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 08:10
      Jedyne seriale które mi się podobały to: Posterunek 13 i Kiepscy, reszta to
      dno, a najgorzej ze jestem skazany na ich ogladanie, bo żona ogląda wszystko co
      leci pokolei.
      • Gość: ~tins Re: Wpadki polskich seriali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 08:22
        Zawsze możesz iśc do kuchni zmyć naczynia, zamiast płaszczyć tył przed tv
        • ssacrac Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 08:24
          Niestety kuchnie mam połączoną z pokojem gdzie jest telwizor :(
          • Gość: Mały [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:28
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: ssacrac [...] IP: 212.244.141.* 11.01.06, 09:32
      • carton Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 08:40
        "Posterunek 13" (czy odwrotnie?) to dno z cyklu: głupia mina - śmiech, debilne
        zachowanie - śmiech. I tak w kółko...
        • Gość: ssacrac Re: Wpadki polskich seriali IP: 212.244.141.* 11.01.06, 09:29
          Poleć lepszy serial z chęcią oglądne
          • northstar Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 09:38
            Aby ogladac 13 posterunek trzeba byc albo desperatem, albo miec wyjatkowo
            zwyrodniale poczucie humoru. Serial dla wyjatkowo niewybrednych widzow.
            • ssacrac [...] 11.01.06, 20:13
          • carton Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 10:03
            Żadnego ci nie polecę, bo zasadniczo nie oglądam takowych (sporadycznie u
            kogoś, jeśli akurat ten ktoś sam ogląda).
        • wilddziki Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 12:07
          carton napisał:

> "Posterunek 13" (czy odwrotnie?) to dno z cyklu: głupia mina - śmiech, debilne
          > zachowanie - śmiech. I tak w kółko...
          qrcze coś jak ten kabaret animrumru czy mumio czy jakoś tak...
          • carton Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 12:11
            Porównanie trafione jak między oczy.

wilddziki napisał:

> carton napisał:
            >
            > > "Posterunek 13" (czy odwrotnie?) to dno z cyklu: głupia mina - śmiech, de
            > bilne
            > > zachowanie - śmiech. I tak w kółko...
            > qrcze coś jak ten kabaret animrumru czy mumio czy jakoś tak...
        • mister1 Re: Wpadki polskich seriali 12.01.06, 08:05
          "posterunek"zupelna kompromitacja - zwlaszcza debilowaty Pazura
      • bloczek4 Żenada jedna gorsza od drugiej. Szczyt obciachu 11.01.06, 23:41
      • Gość: aaa Re: Wpadki polskich seriali IP: *.pl / 83.238.208.* 12.01.06, 16:39
        Telewizor przez okno albo zmień zone
    • au.lait Umówmy się: 11.01.06, 10:44
      znakomita większość polskich seriali to wieeelkie nieporozumienie.
      Dlatego nie widze powodu, aby jeszcze rozkładać je na czynniki pierwsze i
      wskazywać niedoróbki.
      Drodzy Państwo, miłosierni bądźmy - nie kopmy leżącego!

--
      Agencja Towarzyska
      Wpadnij na c\_/ i
      nie tylko...
    • Gość: maga Re: Wpadki polskich seriali IP: *.aster.pl 11.01.06, 10:46
      a ja znam dobry polski serial. Wprawdzie się już skończył, ale jak leciał to
      czekalam z niecierpliwością. To OFICER oczywiście, chyba najlepszy polski
      serial jaki się udało wyprodukować. Świetna fabuła i ekstra aktorzy, jak na
      polski przemysł kinematograficzny po prostu rewelacja
      • maciejpoczta Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 11:07
        Glina jak Glina. Dla mnie i tak bardziej oddawał rzeczywistość serial Policjanci ze świetną rolą Tadeusza Huka.
        • Gość: LEE Re: Wpadki polskich seriali IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 11.01.06, 11:13
          J atez mieszkam na wsi, ale nigdy tu nie odnotowałam takiego prymitywu i
          głupoty, akie serwuja Złotopolscy i Plebania. Trzeba ratować honor polskiej
          wsi, bo jak to za granica ogladają, to wsyd na cały świat.
          • Gość: rafvonthorn Kiedyś to były seriale... IP: *.petrus.com.pl 11.01.06, 11:48
            Alternatywy, Zmiennicy, toż to było genialne... A teraz "Niania"...
            • no.morro Re: Kiedyś to były seriale... 11.01.06, 12:30
              W "M jak Miłość" pan który gra niepełnosprawnego z bezwładnymi kończynami
              dolnymi (nie znam imienia), prowadząc samochód jest w stanie rozmawiac przez
              telefon komórkowy trzymany w ręku. Ciekawe czym obsługuje gaz, sprzęgło i
              hamulec?:)

Ten sam pan przy scenie odjazdu. Ktoś pomaga schować mu wózek na którym jeździ
              do bagażnika.
              Scena przyjazdu - wózek stoi przy drzwiczkach do samochodu! Czy ten wózek to
              drugi wózek, który tam stoi cały czas na parkingu i czeka na niego? Bo na
              parkingu po niego nikogo nie ma!:)
              • intelligo Re: Kiedyś to były seriale... 12.01.06, 01:06
                No proszę. Może i niepełnosprawny, ale jaki zdolny!
                A w nas walnął VW-em idiota z 4 sprawnymi kończynami, bo gadał przez komórkę i
                nie zauwazył korka. Rozjechał nam cały tyłek. Samochód do kasacji. No, ale to
                jest życie, a nie serial.
                • e_katt A przecież 15.01.06, 02:59
                  życie, życie jest nowelą, raz przyjazną, a raz wrogą...
                  ;))
            • Gość: flaming Re: Kiedyś to były seriale... IP: *.provider.pl 14.01.06, 18:10
              nianie zgapili od USA, jakoś biednie to wypada
          • Gość: xylene Re: Wpadki polskich seriali IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 11.01.06, 15:55
            Taaak tylko, że Złotopolscy to jedna wielka nabita i raczej tak powinno się ten
            seriaL traktować, a nie na poważnie. Pozdr. Rysio z Klanu to Bezel!!
      • Gość: achu Re: Wpadki polskich seriali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:18
        Właśnie, czyzby nikt nie zauważył OFICERA? Swietny serial.
        Pozdrawiam,
        Achu
        • Gość: miś Re: Wpadki polskich seriali IP: 213.77.62.* 11.01.06, 12:28
          Ku mojemu przerażeniu także nikt nie odnotowal serialu PITBULL. Szkoda, że mial
          tylko pięć odcinków. Jednakże dzwiękowca powiesilbym na suchej galęzi. Nic tak
          nie poprawia humoru widzowi jak wsluchiwanie sięw kwestie...
          • donpedro72 Pitbull 15.01.06, 17:19
            Fakt, Pitbull był najlepszym serialem jaki pokazuje pracę glin.Pozdro.
        • horpyna4 Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 12:45
          Hej, chyba trochę odeszliście od tematu. Chodzi o wpadki, a nie o denny serial.
          Ja seriali prawie nie oglądam, ale czasem coś mi się mignie. I zdarzało mi się
          widzieć ewidentne wpadki.
          Był sobie kiedyś serial "Biała wizytówka". Scena, w której ksiądz udziela
          komunii i wygłasza formułkę w wersji powstałej na Soborze Watykańskim II. A
          rzecz dzieje się tuż po I-szej wojnie światowej. Zresztą w tym serialu ktoś mówi
          o I-szej wojnie światowej tuż po niej. Skąd wiedział, że będzie II-ga? W tamtych
          czasach chyba używano określenia "Wielka Wojna".
          No i słynna scena, kiedy para bohaterów uprawia seks na stole założonym
          makowcami. Przecież wygląd wypieków zmienia się nieco w zależności od epoki i
          od regionu. A tu użyto "państwowych" wypieków z firmy "Camargo", a przynajmniej
          dokładnie tak wyglądały. Może chodziło o to, że rekwizyty powinny być od
          producentów uspołecznionych? Kręcono to przecież u schyłku komuny.
        • Gość: Rakoczy oficer to koszmar IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.01.06, 15:32
          Ja tam na oficerze umierałem ze śmiechu - toz to czysty S-F. Scenariusz to
          napisał jakiś fantasta. Kto ministrowi da kody przelewów dla systemu bankowego?
          Od kiedy to policja ma tyle kasy żeby kupić mieszkanie w luksusowym miejscu i
          tak prowadzić operację jak to było w filmie. Jakim cudem policjant mógłby się
          wyuczyć w ciągu kilku tygodni na tyle by udawać wykładowcę w "renomowanej"
          elitarnej uczelnu. W tym serialu to jest bzdura na bzdurze. Najlepsze co się
          dało w nim zobaczyć to cycki Gruszki bo scenę sprawdzania Szyca przez żonę
          Granda to czysta komedia.
          I nawet aktorstwo Szyca czy Chyry i bardzo dobrego w tym serialu Globisza, nic
          mu nie pomoże
          Małaszyński to też mógłby coś grać, bo na rdzie to gościu robił ze 4 miny i 3
          grymasy.
          A i jeszcze jeden plus: pojawienie sie Różyczki. Tu jest niezła bo w wiedźmach
          to by przepadła
          • badjuk Bzdura! 14.01.06, 00:08
            "oficer" mimo że troszkę naciągany to naprawdę niezły film. Świetne zdjęcia, no
            i aktorstwo. No bo na przykład "Kryuminalni" to po prostu kabaret. może
            konkurować z serią filmów o Jasiu Fasoli :)
            • hanna26 Re: Bzdura! 14.01.06, 02:54
              Teraz dzieci z Klanu są grzeczne? A pamiętacie, jakie były, kiedy jeszcze były
              niemowlakami? Za każdym razem, jak ktoś sie zjawił, to Jasio "właśnie zasnął"
              albo "zasypia" ewentualnie cicho leży w łóżeczku. I pomyśleć, że ja nigdy nie
              natrafiłam na takie dziwne egzemplarze. Moje w każdym razie są zupełnie inne.
              • kaprysia Re: Bzdura! 14.01.06, 11:48
                Hehe, to prawda, dzieci w serialach to aniolki, ten Maly Pawelek Lubiczów w
                ogóle się nie odywa, w kółko siedzi an kanapie z samochodzikiem, dzieci
                Boreckich zmywają i sprzątają, a dzieci Ryśków zawsze sie słuchają jak im
                rodzice mówią "dzieci idxcie do siebie" - ida do siebie i tam cichutko jak
                myszki siedzą. I zawsze myja rece przed jedzeniem:D
      • Gość: Stella Re: Wpadki polskich seriali IP: *.isi.net.pl / *.crowley.pl 11.01.06, 21:00
        Zgadzam się z przedmówcą w stu procentach! Aż przykro się robiło, gdy kończył
        się kolejny odcinek a na kolejny trzeba było czekac caly długi tydzień! Bardzo
        nieoczekiwane zwroty akcji, wspaniała fabuła, dobra gra - po prostu
        majstersztyk! "oficer" to jak dotąd najlepszy serial jaki kiedykolwiek
        oglądałam. Amerykaństkie "24 godziny" nie dorastają do pięt!!!!!!!!!!! Jednym
        zdaniem "Polak potrafi" - jak chce oczywiście! Aż dziw bierze, że TVP była
        zleceniodawcą...
      • intelligo Re: Wpadki polskich seriali 12.01.06, 01:15
        A mi się wydaje, że to też nie takie znów cudo. Sporo kalek chyba. Wprawdzie
        nie oglądałam całości, ale czy tam przypadkiem nie było takiej scenki, że ktoś
        coś podrzuca Marii Seweryn do samochodu? Pomysł zerżnięty z 'Public Enemy',
        tylko trochę przerobiony.
        Ten film nie trzymał w napięciu na tyle, żeby nie było czasu na przewidywanie
        jak się akcja rozwinie - i niejednokrotnie można było odgadnąć kilka scen do
        przodu
        • intelligo Re: Wpadki polskich seriali 12.01.06, 01:24
          A może mylę tytuły. W każdym razie serial z Radziwiłłowiczem to był.
        • Gość: xxl Re: Wpadki polskich seriali IP: *.Zabrze.Net.pl 13.01.06, 17:41
          nagminnie powtarzane błędy scenografów:
          - 99% grających aktorów chodzi we własnych mieszkaniach w butach i to czasem
          wysokich kozakach na szpilce (Samo Życie - Marysia)
          - nalewanie do połowy kubka albo filiżanki - kawy lub herbaty
          - 90 % mieszkań "odpicowanych", a ich mieszkańcy pracują na zwykłych
          stanowiskach - wyjatkami jest tu Plebania i Złotopolscy
    • Gość: djolanta Re: Wpadki polskich seriali IP: *.promax.media.pl 11.01.06, 12:31
      Zapomniałaś jeszcze dodać, a może nie zwróciłaś uwagi ,że w Pierwszej Miłości
      nikt nie używa w domu tzw. papci / w innych serialach zresztą też/.
      śmiesznie wygląda np. Teresa w kozakach gotująca obiad.....
      • Gość: Maniak Re: Wpadki polskich seriali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 15:53
        Glina ze względu an realnośc był super. Oficer troszeczkę przesadzony zwłaszcza
        strzelanina w banku i wogóle. Natomiast Pitbull i Policjanci the best prawdziwe
        realia polskiej policji czyli granie w gry an kompach rozwalone polonezy.
        Normalne zachowanie a nie jak w Kryminalnych nówki toyoty dobre ciuchy super
        fryzurka tej blondyny ( która jako kobieta jest całkiem niczego sobie. Na temat
        innych się nie wypowiadam bop nie oglądałem. A właśnie bo wszyscy tak narzekają
        ale znają takie szczegóły że trudno nie odnieść wrażenia że są wiernymi fanami
        tych seriali. Zresztą trudno nimi nie być jeśli lecą codziennie w godzinach
        największej oglądalności.
    • pandora_ Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 12:56
      MjM wczoraj: Madzia podejmowała ojca Kamila w butach brazowych na obcasie, a
      niedługo potem przywitała Kamila juz w innych czółenkach. Chyba że ciągle te
      buty zmienia :) Tylko tamte bardziej pasowały do brazowego topu. Ja już teraz
      ogladam MjM tylko pod katem wpadek, pomyłek, a nie fabuły.
    • Gość: ka Re: Wpadki polskich seriali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 14:15
      A ja się zastanawiam, jak ktoś KTO PRZECIEŻ NIE OGLĄDA SERIALI, ALBO MU TYLKO
      MIGNIE, ALBO U KOGOŚ JEŚLI KTOS WŁASNIE OGLĄDA, ALBO ŻONA , ALBO CIOCIA,
      SĄSIADKA.... jak taki ktoś czuje się upoważniony do az tak obfitego i to
      publicznego ich komentowania.
      Jeśli dla Was ogladanie seriali to wstyd to nie oglądajcie albo się nie
      przyznawajcie, że oglądacie, a nie wypisujcie opinie na forum, bo przecież
      opinię to trzeba sobie wybrobić na podstawie czegoś...:-) No chyba, co byłoby
      bardzo smutne, forumowicze piszą nie wiedząc o czym piszą... a to byłby wstyd,
      no nie?...
      Więc - że odniosę się do wątku - największą wpadką naszych seriali jest to, ze
      ich ogladalność jest ogromna, ale większość widzów się wypiera... feonomen jak
      dla mnie... oj ludzie, ludzie...
      • ona510 Re: Wpadki polskich seriali 12.01.06, 12:07
        A moze to tacy "oj ludzie" jak ja ktorzy oglądali pierwszych iles tam
        odcinków,do momentu kiedy z serialu zrobiła się mamałyga????
    • Gość: Nie miłośnik Re: Wpadki polskich seriali IP: *.pke.pl 11.01.06, 14:18
      W jednym odcinku seriali obojętnie jakim zauważyłem różne pory roku . Jesień i
      zima
    • Gość: brrr Re: Wpadki polskich seriali IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 15:15
      Jak już oglądać seriale to lepiej brazylijskie. Przynajmniej tam się raczej nie
      bywa i nie gryzą w oczy te kłamstwa z polskich seriali. Naszych chyba nie
      pokazują za granicą bo jak taki Anglik czy Niemiec czy włoch popatrzyliby na
      ten polski dobrobyt to by się tu wszyscy przeprowadzili. Te luksusowe
      mieszkanka, te mebelki super, te wypasione samochodziki a jak jesteśmy, my
      Polacy poubierani. Kilka lat temu pan doktor Lubicz był trochę niezadowolony bo
      żona kupiła kanapę za 10 tysięcy złotych polskich... obrzydliwość
      • Gość: ika Re: Wpadki polskich seriali IP: *.kolonianet.pl 11.01.06, 16:18
        A ja jestem z tych kilku procent co nie oglądają żadnego serialu, z wyjątkiem
        BBC Prime. Żeby wiedzieć dlaczego, staram się jeden, dwa odcinki z każdego
        obejrzeć i niestety jest coraz gorzej.Standart wyznacza MjM, 12 mln przed
        telewizorami, więc o czym tu w ogóle dyskutować i jakich argumnetów używać,
        skoro cała dorosła Polska kocha to badziewie.Ale włączyli nam Kulturę i 12 mln
        może się, jak dla mnie, wypałować.
        • kropka06 Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 16:41
          Ika, zostajesz moim idolem, polskie seriale be, oglądasz tylko BBC,
          Kulturę,typowa polska inteligencja w pierwszym pokoloneniu co to "bułkę przez
          bibułkę" i och i ach, ale jednak zdradził Cię "standart"
          zamiast "standard"...Mniej BBC polecam...
          • Gość: aga Re: Wpadki polskich seriali IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.01.06, 20:41
            > Ika, zostajesz moim idolem, polskie seriale be, oglądasz tylko BBC,
            > Kulturę,typowa polska inteligencja w pierwszym pokoloneniu co to "bułkę przez
            > bibułkę" i och i ach, ale jednak zdradził Cię "standart"
            > zamiast "standard"...Mniej BBC polecam...

hehe - co prawda, to prawda:D
        • pandora_ Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 20:54
          Gość portalu: ika napisał(a):

> A ja jestem z tych kilku procent co nie oglądają żadnego serialu, z wyjątkiem
          > BBC Prime. Żeby wiedzieć dlaczego, staram się jeden, dwa odcinki z każdego

Ojej. No tak, Eastenders i Doctors to jest przecież szczyt serialowej mądrości i
          top-notch mądre seriale :) Na BBC Prime nie leca dobre seriale. Tam się da
          ogladac tylko The Weakest Link, Ready Steady Cook i progrmay popularnonaukowe.

Wracając do seriali: ja własnie MjM na początku ogladałam z zainteresowaniem,
          ale od czasu, kiedy Madzia poroniła, serial stał się kolejnym produktem pt.
          "dydaktyczny smrodek". Co nie zienia faktu, że dwa wieczory w tygodniu uzywam go
          jako wymowki, żeby TŻ położył Pitu spać, bo ja mam "swój film". I ogladam :)
          A prababcia Pitu ogląda namiętnie chyba na RTL "Modę na sukces" ileśset odcinków
          do przodu i zawsze mi opowiada. I wiecie co? Ona to tak opowiada, w takim
          fajowym skrócie i tak zajmująco, że aż chce się ogladać ten koszmarek. Potem
          sobie człowiek uświadamia jednak, że to chodzi o ten daremny tasiemiec.
          • Gość: tbo5r Re: Wpadki polskich seriali IP: *.server.ntli.net 13.01.06, 22:43
            no nie weakest link to jeszcze, przynajmniej zawodnicy sa wyluzowani a nie tacy
            spieci jak w polskiej wersji i Anna Robinson tez ma jakas osobowosc a nie taka
            pipulka bez wyrazu jak ta polska pani - whatever she's called. ale ready steady
            cook?? tozes sie kolego chyba juz na anglika przerobil doszczetnie
        • gemini_23 Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 22:14
          Kulturę...której oglądać sie nie da BRRRRRRRRRRRRRR
    • Gość: dewa Re: Wpadki polskich seriali IP: *.pronet.lublin.pl 11.01.06, 16:43
      a mnie okrutnie wkurzają reklamy wciśnięte w filmy, a szczególnie w seriale na
      TVN.I nie chodzi mi o przerwy na reklamę a o ich wepchnięcie w treść filmu. I
      tak, w Kryminalnych nasi dzielni policjanci jeżdżą samochodami firmy T.Sceny
      przedstawiające jazdę zawsze rozpoczynają się od zaprezentowania samochodu, z
      błyszczącym znakiem T. Pasażerowie tychże samochodów najczęściej słuchają radia
      R-cośtam.Dialogi są przerywane w momencie nadawania sygnału stacji, kamera
      najeżdża na wyświetlacz, a tam logo stacji, miasto i częstotliwość
      fal......Wydaje mi się , że wszytkie filmy produkcji TvN powinny być wyświetlane
      wyłącznie w czasie przeznaczonym na reklamę.
      • Gość: Matt Re: Wpadki polskich seriali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 16:49
        takie czasy, kiedy product placement
        (pl.wikipedia.org/wiki/Product_placement) wchodzi coraz czesciej w sfere
        kina, czy seriali....i to nie tylko u nas, bo przeciez kino tzw amerykanskie az
        roi sie od PP. Tyle, ze jest to mniej nachalne niz u nas..
        • Gość: Matt Re: Wpadki polskich seriali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 16:50
          pl.wikipedia.org/wiki/Product_placement teraz link powinien byc poprawny,
          w poprzednim nawias zepsul wszystko..GUPI nawias
      • Gość: marcel Re: Klan jest do bani............ IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 11.01.06, 17:01
        Mnie wkurza Aga z klanu.Jest wyjątkowo nieatrakcyjna.WYJĄTKOWO ,a gra
        gwiazdę.Do tego nie ma krzty osobowości.A ,o tej Oli Lubicz nawet nie chcę
        wspominać.
        Dość z tymi Matysiakami. Naprawdę dość!
        • Gość: marcel Re: Klan jest do bani............ IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 11.01.06, 17:11
          Szanowni, dobrzy ludzie czytam ,że jeszcze "Złotopolskich" ogladacie.
          Nie lepiej się zdrzemnąć?
          • mister1 Zlotopolscy OK 12.01.06, 08:07
            swietny serial - szkoda ze Machalicy zabraklo...
    • Gość: betinka najbardziej perwersyjny tekst IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 11.01.06, 17:19
      Klan: "Wladziu czy mógłbyś mi podać ser z laski swojej?"
      • oliwka117 Re: najbardziej perwersyjny tekst 12.01.06, 07:53
        a to dobre!!! nasze seriale sa po prostu smętne. w jednej rodzinie same
        nieszczęścia a to syn się zagubił, a to kuzyn ma hiv a to dziadek choruje a to
        dzieci niegrzeczne! ludzie, to ja już wolę portugalsko-brazylijskie telenowele,
        tam się przynajmniej ludzie cieszą i tańczą!
      • rudi_ruda Re: najbardziej perwersyjny tekst 13.01.06, 11:51
        Gość portalu: betinka napisał(a):

> Klan: "Wladziu czy mógłbyś mi podać ser z laski swojej?"

Chichru chichru, chłechłe rechłe...to się uśmiałam..oj bo chyba zacznę
        oglądać ;-)
      • Gość: ewa Re: najbardziej perwersyjny tekst IP: *.is.net.pl 14.01.06, 22:46
        :)))))
      • Gość: Jaro Re: najbardziej perwersyjny tekst IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 25.01.06, 19:21
        śmietanę, nie ser.
    • Gość: Wrecekrzepki Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 17:59
      Byl jakos kilka miesiecy temu odcinek Klanu (nie sledze, ale slepy tez nie
      jestem), ze babacia Błozesztymoj zabrala ze swoim amantem dziadka Pankracego na
      spacer do Powsina. Po spacerku staneli sobie na przystanku autobusowym na dole -
      w strone Wilanowa. Jak to zwykle na randkach bywa, zaczela sie namietna rozmowa
      miedzy Błozesztymoj a amantem. Korzystajac z okazji zdemencjonowany Pankracy
      zrobil gwaltowne hop do autobusu - w tym momencie autobus zamknal drzwi i chodu
      w sina dal. Babcia i amant natychmiast sie zorientowali i wsiedli w bolida,
      goniac Pankracego.

Problem jest taki, ze w tym miejscu autobus nie jedzie dalej, tylko musi
      wykrecic - bo tam jest mala zatoczka, w przeciwnym wypadku musialby wjechac w
      jakas polna drozke wzdloz Lasu Kabackiego. Zatem amant zdazylby nawet na
      czworaka wejsc na srodek jezdni, zaczac krzyczec, tupac, machac, itd. w celu
      zatrzymania autobusu.
      • Gość: lu Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 00:43
        Wrecekrzepki gratuluje świetnego "pióra" i trafnych spostrzeżeń. Rozbawiłeś mnie tym streszczeniem "Klanu"(szczególnie babcia Błożesztymoj):))))Rewelacja
        • alaskahuska Re: Wpadki polskich seriali 13.01.06, 14:33
          Dobre! Szczególnie "dziadek Pankracy" (starsi formumowicze będą pamietać "tego"
          Pankarcego) :)
          Swoją drogą chciałabym taką babcię-ciocię mieć u siebie w domu.Do kuchni nie
          musiałabym wchodzić. Ech!... rozmarzyłam się! Ta kobita jak czegoś nie upiecze
          i nie zaparzy herbaty, to deprecha gotowa. ...." A ja właśnie upiekła placka
          izaparzyła herbaty, łożesztymój i kto to poje?... "
    • agtom11 Re:KTO TAKĄ SZMIRE OGLĄDA - PROSTACY!!!!!!!!! 11.01.06, 18:38
      Takie blazeństwo i wysokich lotów szmire jaka jest wam serwowana w tych
      idiotycznych serialach które opanowały wszystkie telewizje które przez taki
      układ programowy stoczyły sie na dno.
      Aby zadowolić reklamodawcow -ciagle tworza jakieś pomyje serialowe tylko po to
      aby przyciągnąć prostakow do ekranu którzy sie podniecają gdy tylko seial jest
      poświęcony ploteczką i prostackim intrygom.
      • Gość: Wrecekrzepki Re:KTO TAKĄ SZMIRE OGLĄDA - PROSTACY!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 23:04
        Uooo, dzieki za otwarcie oczu.
      • intelligo Re:KTO TAKĄ SZMIRE OGLĄDA - PROSTACY!!!!!!!!! 12.01.06, 00:42
        "ploteczkom" , wyrafinowany uczestniku forum ;P
    • Gość: milkie Re: Wpadki polskich seriali IP: 62.233.163.* 11.01.06, 19:34
      hmmm, tak sobie mysle, ze pomijajac te najbardziej jaskrawe cuda z
      serialu "pjersza milosc", doskonale fryzury,idealne makijaze, nawet prosto z
      lozka, pokoje w krzykliwych kolorach, chromowana lodowke w mieszkaniu kierowcy
      tira i inne kwiatki, to najbardziej draznia mnie dwie rzeczy

pjersze primo; bohomazy w mieszkaniu chlopaka kingi, ktory podobno jest
      wieeeelkim artysta, porozstawiane na sztalugach po calej sypialni. oprocz ich
      zalosnej oblesnosci, to fakt ukladania plocien, ktore jak mniemam schna z
      olejnej farby, w styku z kanapa, krzeslami, zaslonami itepe powinien sprawic,
      ze w tym mieszkaniu wszystko byloby w farbianych mazach. chcialam z tego
      miejsca jeszcze raz podkreslic jak mnie smiesza te cale "malarstwa"

drugie primo; dlaczego ta tleniona marysia-salowa sprzata szpital w fartuchu
      supermini bez niczego pod spodem?! toz pod ten filuterny fartuszek nawet majtki-
      niestringi by sie nie zmiescily!

i na koncu przyznaje ze czasem zdarza mi sie ogladac seriale podczas posilkow
      albo jak jestem zmeczona i nie mam sily nawet pograc w literki na necie, nie
      mowiac o czytaniu prousta :).

• Gość: Arak Re: Wpadki polskich seriali IP: *.tychy.msk.pl 13.01.06, 16:02
        Mnie mimo ogólnego poziomu "Pierwszej Miłości" i tak nie chciało się wierzyć,
        gdy zobaczyłem, że scenarzyści wykorzystali najgłupszy i najbardziej zgrany z
        telenowelowych pomysłów: Jeden z bohaterów (tu akurat Kuba) doznaje amnezji, a
        zły człowiek (tutaj jego matka) udając dobrego mąci mu w głowie, zmienia
        światopogląd, kłamie na temat ukochanej itd. Takiej żenady nie robią już chyba
        nawet scenarzyści w Wenezueli i Brazylii...
      • pojola Re: Wpadki polskich seriali 18.01.06, 23:12
        hyba posta
      • pojola Re: Wpadki polskich seriali 19.01.06, 00:32
        hyba posta
    • Gość: anula Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:53
      hej ludzie kochani piszecie o tym jak to polskie seriale to kicha, beznadzieja
      itd. a z drugiej strony wskazujecie na takie wpadki, ze 10 rzy jeden odcinek
      trzeba ogladać,zeby zwrócić uwage;-);-)
    • Gość: Leniwiec Re: Wpadki polskich seriali IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.01.06, 19:55
      Pomijając mega- bezsens pewnych serialowych wątków, skupmy się jednak na
      wpadkach,z tego co zauważyłem to:
      - W żadnej chacie nie ma sufitu a przynajmniej nikt ich nie pokazuje
      - Okna zawsze mają pozaciągane rolety lub żaluzje.
      - W serialu o szpitaliku, każdego się przyjmuje bez względu na to czy jest
      ubezpieczony, nikt nie kradnie papiru z kibla,pacjenci mają zawsze czyste buty
      chociaż na dworze jest syf,salowa zawsze sprząta chociaż jest czysto,lekarze
      dzwonią do siebie z komór chociaż są na tym samym korytarzu,no i te
      jednoosobowe piękne salki dla chorych......parodia poprostu.
      -W Klanie gdy ktoś wychodzi na korytarz uczelni z biura Krystyny można zauważyć,
      iz jest to korytarz klatki schodowej gdzie koczują Graża i Ricardo....
      ITD:
      • Gość: Justyna Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 21:53
        Ja lubię ,,Nianię". Rewelka.
        • Gość: Justyna Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 21:53
          Jeszcze zapomniałam - o babci Józi co sądzicie?
        • mister1 Niania 12.01.06, 08:08
          wyjatkowy smiec - kalka z serialu USA
          • Gość: iuiuiu Re: Niania IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 13.01.06, 15:56
            bo to ma byc kalka.... serial na licencji, to tak jak robinson, big brother,
            taniec z gwazdami, magda m, najsłabsze ogniwo itd.

brak wiedzy nie upoważnia cie do tak radykalnych ocen
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka