Dodaj do ulubionych

Pieniążki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 13:35
Czy was też denerwuje kiedy ktoś o waszych ciężko zarobionych pieniądzach mówi "pieniążki"? Ostatnio usłyszałam to w banku, gdzie głupie dziewuszysko cały czas używało tego określenia....A była mowa o pieniądzach firmy, w której jestem księgową...Bank x obsługuje naszą firmę i chodziło o pieniądze na wypłaty. Duże pieniądze. Firma zatrudnia 780 osób...Macie pojęcie jakie to pieniążki...
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Pieniążki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 13:39
      A najbardziej urocze, jak robi to ktoś z polityków...Najlepiej z min. finansów...
    • yabol428 Re: Pieniążki 05.03.06, 14:41
      Miałem kiedyś wykłady z ekonomii, wykładowca (w stopniu dr hab.) mówił nawet nie "pieniążki" tylko "piniążki" :)
      • Gość: tera Re: Pieniążki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 22:42
        "Piniążki" na wykładach ekonomii...To dużo tłumaczy.
        Swoja drogą ciekawe, czy taka jełopa jedna z drugą kupuje za swoje pieniążki wędlinkę, wołowinkę, masełko i rzodkieweczki?
      • bzorek Re: Pieniążki 05.03.06, 22:47
        He, he. Ja pamiętam jak gość na wykładach bodajże z ekonomii mówił " ci REKINI
        finansowi"
        • Gość: uczeń Piniążka Re: Pieniążki IP: *.aster.pl 05.03.06, 23:42
          a u nas na praktykach majster Piniążek daje nam pieniazki na wyplate

• Gość: zxz Re: Pieniążki IP: *.e-wro.net.pl 05.03.06, 23:48
            Ja uznaję mówienie pieniążki tylko do małych dzieci. Jak ktoś przy mnie
            powie "pieniążki" to krzywię się dosłownie jakby puścił bąka, razi mnie to
            niepomiernie.
    • Gość: nanka Re: Pieniążki IP: *.chello.pl 06.03.06, 00:21
      a mnie to nie drazni. nie wiem czemu ;o), ale to 'zlewam'.
      • Gość: LL Re: Pieniążki IP: *.ri.ri.cox.net 07.03.06, 03:58
        Podoba mi się określenie "klepaczki" , tak miło powiedziane - chodzi o monety,
        żeby było jasne.
        • Gość: choinka Re: Pieniążki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 09:34
          Ja jakiś czas temu słyszałam, jak w TV regionalnej pani z jakiejś federacji
          konsumentów czy czegoś podobnego uparcie mówiła "piniondze", jej wypowiedź
          trwała parę minut i "piniondze" przewinęły się z 10 razy. Pani była podpisana z
          imienia, nazwiska i stanowiska (niestety zapomniałam) i narobiła sobie niezłej
          siary, a ja płakałam ze śmiechu.
          • Gość: aqua Re: Pieniążki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 11:39
            Znałam kogoś, kto mówił "pieniądzami". To był dyrektor banku, w którym kiedyś pracowałam. Serio!
    • janko_z Re: Pieniążki 08.03.06, 11:43
      Pracowałem kiedyś w firmie od techniki biurowej - faksy, kopiarki, elektonika
      ogólnie - i nasz ulubiony dostawca - potężna firma - zawsze o spłacaniu faktur
      mówił "pieniążek" - "kiedy przelejecie nam pieniążek?" - weżcie pieniążek i
      przyjeżdżajcie, mamy te modele... Pieniążkiem nazywał też euro - cena zależy
      od kursu pieniążka... Było to sympatyczne, choć dotyczyło kwot tak od kilku
      tysięcy do kilkuset..
    • Gość: lilithh Re: Pieniążki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 12:05
      Pieniążki to jeszcze nic. Mogę ścierpieć.
      Ale telepie mnie jak ktoś mówi "kaska". Chociaż ogólnie jestem dość
      tolerancyjna, telepie mnie i nic na to nie poradzę...

(hi, hi - przyjmuję do wiadomości ze kogoś moze razić określenie "telepie" -
      mnie nie razi :-)))
    • malybasior Re: Pieniążki 08.03.06, 12:26
      a ja sama mówię pieniążki, bo to co mam w portfelu to inaczej nie da się
      określić, lubię też drobniaczki :), ale nie cierpię jak ktoś mówi na złotówki
      "zety" czy "zeta" np że coś kosztowało 2 zeta, brrr ochyda podwórkowa.
    • Gość: luca3105 Re: Pieniążki IP: 62.40.80.* 08.03.06, 12:41
      Fuj! Nienawidzę, jak ktoś zdrabnia bez potrzeby. Głupie dziewuszysko z banku
      pewnie ma też paznokietki, rączki, stópki, używa kremików i balsamików.
      Bleeeeeeeeeee...
      • 1hexa1 Re: Pieniążki 08.03.06, 12:56
        ale ludzie lubicie"trzepac kasiorre!!!nabijac miech!itp?mi sie tez takie
        okreslenia nie podobaja ale mamy wolnosc slowa i niech kazdy mowi jak
        chce "zdrobnionka"świadcza o "inteligencji inaczej"pozdrowionka
        • Gość: x Re: Pieniążki IP: 87.207.158.* 08.03.06, 21:00
          rzygam, jak slysze "pieniazki"!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka