Gość: bawara1985 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 19:52 zaproponujcie ktore kisazki wedlug was sa smieszne, dowcipne i warto przeczytac :) Ja na poczaterk proponuje Chmielewska - Lesio Chmielewska - Wszystko czerwone Siesicka - Parada fiołków Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olushia Re: SMieszne ksiazki IP: *.stk.vectranet.pl 14.09.06, 21:10 jeszcze Chmielewska- Dzikie białko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: SMieszne ksiazki IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.09.06, 22:08 Chmielewska- Całe zdanie nieboszczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: SMieszne ksiazki IP: *.zakoniczyn.net 15.09.06, 13:23 Lesio super( to tu byl ten rozowy slon?). ogolnie chyba Studnia przodkow(ale dawno czytane, wiec nie jestem pewna tytulu).humor Chmielewskiej bardzo mi sie podoba :-) moja "smiesza" ksiazka to "na cztery pary oczu" A.Vostra. to ksiazka z dziecinstwa ale nawet teraz "stara baba" bedac smieje sie niemal przez caly czas. pamietam, ze bardzo sie smialam czytajac "chatke puchatka". wlasciwie dosc czesto zdarzalo sie, ze sie smialam podczas lektury co wywolywalo dziwne spojrzenia w srodkach komunikacji. :-) piszcie dalej, byc moze siegne po ktoras z ksiazek Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: SMieszne ksiazki 15.09.06, 13:26 Douglas Adams "Autostopem przez Galaktykę" i cała reszta serii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: SMieszne ksiazki IP: *.zakoniczyn.net 15.09.06, 13:32 ostatnio lecialo na HBO! takiego"porabanego" filmu dawno nie ogladalam!! i ten recznik... hihihi swietny pomysl! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: SMieszne ksiazki 15.09.06, 14:33 Terry Pratchett - cała seria "Swiat Dysku", przy czym nowsze zdecydowanie lepsze niż najstarsze, co się rzadko zdarza przy tak długich seriach. Moja ukochana - Carpe Jugulum - gdzie zbuntowane nastolatki-wampiry ubierają się na biało i nie chcą malować oczu czarnym tuszem, bo to wstyd i obciach przed koleżankami ;) Dla młodszych - również Pratchett - Johnny i Bomba, Johny i Zmarli, Tylko ty możesz uratować ludzkość :) No i jeszcze Pratchetta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: SMieszne ksiazki IP: *.chello.pl 15.09.06, 20:28 Wszystko czerwone chmielewskiej to mistrzostwo świata polecam wszystkim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TTR Re: SMieszne ksiazki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 20:43 Był juz podobny temat forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=11860338&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ion_displacement Re: SMieszne ksiazki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 20:47 "Trzech Panów w łódce (nie licząc psa)" Jerome K. Jerome "Bill, bohater galaktyki" Harrisona "Katarem i magią" Craig Shaw Gardner Odpowiedz Link Zgłoś
taka_jedna_ona Re: SMieszne ksiazki 15.09.06, 20:53 Ja jestem za Janet Evanovich: "po pierwsze dla pieniędzy" "po drugie dla forsy" I cała reszta serii ze Staphanie w roli głównej:) Płakałam ze śmiechu przy tych książkach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: SMieszne ksiazki IP: *.energo.krakow.pl 16.05.14, 13:58 Raczej cienko jest z tymi śmiesznymi książkami. Jakis czas temu czytałem Najgłupszego anioła Moora i szału nie było. Bardziej mi juz podszedł Rekosz i jego Kod Jana Matejki. A ostatnio pośmiałem sie przy Potwornym Kempingu Bertolda Czubka (???). Odpowiedz Link Zgłoś