street_pop 08.02.07, 14:32 Czy macie jakieś uwagi z dzienniczków swoich pociech, które spowodowały, że zrywaliście boki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
street_pop Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił 08.02.07, 14:34 W dzienniczku mojej siostrzenicy pojawiła się uwaga: "Zuzia uczy się matematyki na lekcji" Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił 08.02.07, 20:20 "nie rozbiera się w szatni" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank6 Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 21:57 na lekcji religii:,'"Uczeń przepisuje z tablicy z wyprzedzeniem i potem się nudzi na lekcji" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smuf Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 15:30 "Radek biega na lekcji" - uwaga wpisana na lekcji WFu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasgld Z innej beczki powiedzonka nauczycieli do uczniów 09.02.07, 09:24 "cofnijcie ławki do przodu" albo jak moja nauczycielka Hemii na kogos się zdenerwowała to przeklinała ruszając tylko ustami i nie wydając żadnego dźwięku ale każdy wiedział o co chodzi i jakie przeklenstwa wypowiada na k..i h.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Z innej beczki powiedzonka nauczycieli do ucz IP: 217.11.135.* 09.02.07, 09:38 tragedia, gdzie ty do szkoły chodzisz? jak można napisać "Hemii", wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Z innej beczki powiedzonka nauczycieli do ucz 10.02.07, 01:31 zobacz jak napisal h... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 19:14 Tak , moj syn dostal uwage o tresci:Wojtek molestowal kolezanke dlugopisem na lekcji Odpowiedz Link Zgłoś
mandryk Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił 08.02.07, 14:35 wpis - „Na pytanie kto najdzielniej walczył pod Racławicami wygłupia się, że Kosyń Jerzy” (sam synowi „sprzedałem” ten prastary dowcip - ale nauczyciel jest młody) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilnick Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 15:03 To od mojej mamy, która była nauczycielką. Jej koleżanka wpisała następującą uwagę uczniom, którzy nie zdjęli i nie zostawili kurtek w szatni: "uczniowie siedzą na lekcji w ubraniach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stromszy Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:52 Pewnego razu rozrabialem z kumplami na lekcji ( w gimnazjum), bylo nas 4. Ja dostalem uwage, że sciagam buty koledze , drugi kolega dostal tez ze sciaga buty koledze, trzeci kolega ze daje sobie sciagac buty na lekcji :P a 4, ze nic nie robil gdy sciaglismy buty jego koledze z ławki. :P :D:D. Wiem ze to dotyczylo pociech. ale jeszcze nie mam to napisalem swoja uwage :P Odpowiedz Link Zgłoś
kaa-ann-roo Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił 08.02.07, 22:58 "Marek je na lekcji i nie zwraca"- dalej miało być "uwagi na nauczyciela", ale pani urwała w niefortunnym miejscu, by zająć się dalej klasą...;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: 195.205.44.* 09.02.07, 09:20 Artur wącha na lekcji klej i namawia do tego Grzesia. Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił 08.02.07, 23:13 świetne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił 08.02.07, 15:06 Mój braciszek (ze 25 lat temu... ech jak ten czas leci) przyniósł taką uwagę: "Zbyszek brał udział w bójce, gryzie dzieci". Odpowiedz Link Zgłoś
mona817 Uwaga będzie drastycznie. 08.02.07, 15:20 "Na zajęciach pływania uderzył koleżankę deską w twarz" "W czasie przerwy podstawił nogę koledze z klasy pierwszej. Ten upadł, potukł sobie ręce, nogi, brzuch i twarz." "Na tarasie uderzył kolegę kijem w plecy" - To wszystko mój brat "bandyta". Zaczyna być śmieszne kiedy się wie, że: "deską w twarz" koleżanka puknęła się sama podskakując w wodzie (taką styropianową do pływania), a "kij" to brzozowa witka. I jeszcze moja ulubiowa uwaga z mojego osobistego dzieniczka: "... obgryza paznokcie u nóg na zaęciach chóru." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whoevah Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powaliły IP: *.net.autocom.pl 08.02.07, 15:48 Osobiście widziałem: "Paweł świeci na lekcjii" ("Paweł! Świecisz!", "Nie świece!", "Świecisz! Dawaj dzienniczek!" /ludzie bawili się lusterkami na lekcji, a nauczycielce ów Paweł niechcący przejechał snopem światła po oczach/;) "Olkuska je papier na lekcji" (nauczycielka podpisała się pod wcześniejszą uwagą, po czym uczeń ją zjadł i został tylko podpis, do którego ona dopisała ww. uwagę, ośmieszając się przed sporą częścią klasy i rodzicami ucznia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: Uwaga będzie drastycznie. IP: *.ztpnet.pl 08.02.07, 15:58 > - To wszystko mój brat "bandyta". Zaczyna być śmieszne kiedy się wie, No duren i tyle. > że: "deską w twarz" koleżanka puknęła się sama podskakując w wodzie (taką Wiadomo, ze jako siostra bronisz brata i wierzysz w jego sciemy. > styropianową do pływania), a "kij" to brzozowa witka. Nie chcialabys zebym Ci przejechal taka witka po plecach czy nogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pelagia Uwagi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 16:26 "Je na lekcji kanapkę z żółtym serem i pomidorem" (widocznie skład kanapki był tu b.istotny! No i klasyka gatunku : "Klasa chdzi po klasie i nie zwraca uwagi na moje uwagi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: Uwagi... IP: *.swn.vectranet.pl 08.02.07, 16:53 Wojtek bije kolegę po dzwonku. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Uwagi... 12.02.07, 00:56 no ja mialem "je na lekcji parowki wolowo-wieprzowe"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramtadramta Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.it-net.pl 08.02.07, 16:32 Zauważcie, że nauczyciel, wpisując uwagę, nie bardzo zastanawia się nad konstrukcją zdania. Bo na wpisanie uwagi wyrywa czas potrzebny do prowadzenia lekcji.Smutne jesy jednak, kiedy rodzic zrywa boki z wpisu nauczyciela, a nie rozmawia ze swoim potomkiem o jej powodzie. Sama czasem takie głupawe uwagi wpisuję, ale niezależnie od zabawnej dla czytających treści wyciagam konsekwencje wobec winowajcow. Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił 08.02.07, 16:44 Powialo przestrooo-oga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pelagia Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 16:47 > Zauważcie, że nauczyciel, wpisując uwagę, nie bardzo zastanawia się nad > konstrukcją zdania. Bo na wpisanie uwagi wyrywa czas potrzebny do prowadzenia > lekcji. Jasne - wszystko to prawda - ja też belferka i się tym zgadzam! >Smutne jesy jednak, kiedy rodzic zrywa boki z wpisu nauczyciela Bez przesady! Tu jest forum-humorum, a poza tym nie ma co traktować siebie tak śmiertelnie poważnie (nawet jak jest się belfrem;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna "Wojtek analizuje zawartosc chusteczki do nosa" IP: *.yamana.com 08.02.07, 22:46 Odpowiedz Link Zgłoś
street_pop Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił 08.02.07, 17:49 ...a ja jestem ex-belfrem i myslę (z perspektywy belfra - własnie!), że z tymi problemami, o których piszą do rodziców cżęsto moje koleżanki, powinny sobie radzić same na lekcjach. Ja nie pisałam uwag typu: "syn nie słucha poleceń nauczyciela" (nie mam tu na myśli jakichś poważniejszych problemów wychowawczych, w których uczestniczą rodzice) bo wychodzę z założenia, ze to moja brocha poradzić sobie z takim delikwentem na lekcji i nie chciałabym by rodzice np. pisali mi: "córka nie chce zmywać naczyń choć dzisiaj przepada jej kolejka" - bo to jest dokładnie na tej zasadzie. (to taka dygresja na marginesie całego tematu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podwojne_zycie Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.02.07, 18:02 To takie proste,a jednak nigdy nie myslalam w ten sposob.Zeby t ylko wszyscy nauczyciele tak mysleli,dzisiejsza mlodziez bylaby w lepszym stanie. Rodzice bardzo czesto skarza sie na swoje dzieci do nauczycieli!!!!! Nauczyciele i Rodzice - MASZERUJCIE SPOWROTEM DO SZKOLY! pozdrowienia;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ziuz Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił 08.02.07, 20:23 no wlasnie... zaparaszam Z POWROTEM do szkoly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: 80.48.157.* 12.02.07, 10:44 no własnie, maszeruj SPOWROTEM :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 21:16 Mój przyszły mąż dostał taka uwagę: Zagląda dziewczynkom pod spódniczki...:) był w drugiej klasie podstawówki... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanfar Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.chello.pl 09.02.07, 12:50 nelly rokita?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sethe Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:44 nie masz racji! mówiąc w ten sposób nauczyciele sami sobie nogę podkładają. Jeśli rodzice w domu nie zwrócą dziecku uwagi, nie skarcą go za złe zachowanie wobec n-la, nie wpoją mu szacunku do innych, to na nic nasze "pedagogiczne metody". Na nic nasze "działania wychowawcze" jeśli w domu rodzice będą wykpiwać uwagi wpisane czasem pod wpływem wzburzenia, i stąd ta nieskładna polszczyzna. Nie zgadzam się z tym co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaga(matka) Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: 195.117.10.* 09.02.07, 09:07 Proszę Pana, dziś prawie juz nie ma takich nauczycieli, ktorzy uwazaja , ze to ich "brocha" poradzić sobie z uczniem (jesli zachowuje sie nieodpowiednio na lekcji) i zaciekawic przedmiotem. Większośc z nauczycieli to leniuszki, a kazdy myslacy uczeń, ktory nie daj Boże zadaje pytania to "gowniarz".Po prostu. Nauczyciele nie umieją uczyć.Mieli zajęcia pedagogiczne na studiach???? Chyba o nich zapomnieli. WYjątkami sa nauczyciele cokolwiek rozumiejący ucznia, ich trudny wiek, ciężka pracę.Uff Odpowiedz Link Zgłoś
anna.adamczuk Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił 09.02.07, 17:26 zgadzam się całkowicie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam :)) sam dostałem kiedyś taką uwagę, IP: *.novartis.com 09.02.07, 11:08 chyba w 4 klasie podstawówki. Brzmiała ona tak "Adam prześladuje kolegę" - brzmi to dość nieciekawie. Chodziło o to, że mieliśmy w klasie tzw. kapusia. Żeby go wkurzyć chodziliśmy za nim wszędzię, gdy stał, my też staliśmy i była cisza, gdy szedł, my szliśmy za nim i w rytm jego kroków powtarzaliśmy "łubu-dubu, łubu-dubu". Kolega jak to miał w zwyczaju, doniósł gdzie trzaba i dostałem uwagę, ja i jeszcze z pięc osób. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.adamczuk Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił 09.02.07, 17:20 bronisz się bo jesteś nauczycielem i należysz to tej grupki belfrów z sieczką w głowie... mój profesor od banowości (mądry koleś - szacunek) zawsze mawiał..."jeśli nauczyciel nie umie sobie poradzić z uczniami i musi wpisywać uwagi do dziennika to nie wiem co w ogóle robi w szkole..." i zgadzam się z nim! zapanuj nad klasą to nie będziesz pośmiewiskiem! odrywasz się od prowadzenia lekcji kiedy wpisujesz uwagę? chyba nie wpisujesz jej kiedy jest porządek w klasie więc i tak masz rozgardiasz...szkoda mi ciebie...zły kierunek wybrałeś na studiach... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fina Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: 193.151.48.* 08.02.07, 16:48 "uczennica pije na lekcji" - to o mnie w drugiej klasie podstawówki, było po dzwonku, a wcześniejszą lekcją był wf więc mi się pić chciało:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 16:56 adam zjadł koleżance kredki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 16:58 albo.. Adam obgryzł koleżance sznurki z plecaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xarte Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:06 uczen udaje psa, nie slucha polecen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: 158.75.47.* 09.02.07, 11:06 na zajeciach techniki mierzyl sufmiarka wielkosc dziurek w nosie kolegow :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.chello.pl 09.02.07, 16:33 Czy ortografia jest oryginalna????? Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił 12.02.07, 03:59 Gość portalu: kali napisał(a): > Czy ortografia jest oryginalna????? Zwazywszy dosc specyficzny stosunek do ortografii na wiekszosci forow, poprzedni wpis powinien chyba byl brzmiec: "na zajeńćah tehniki mieżyl sufmjarkom wjelkosici dźόrek w nośe koleguf"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:12 "Klasa cieszy się z ocen ze sprawdzianu" było to wpisane do dziennika wszyscy dostali jedynki, a nauczycielka z wielką powagą po kolei wyczytywała osobników i mówiła co dostali Odpowiedz Link Zgłoś
skyprick baton 08.02.07, 17:15 to nie z pociechy tylko kolegi z liceum. o ile pamiętam uwaga była zapisana tak: "kładł baton na Tomka" hue hue Odpowiedz Link Zgłoś
skyprick jeszcze jedno w tym klimacie 08.02.07, 17:18 "nie chciał przestać pukać" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: jeszcze jedno w tym klimacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 18:02 thehe: marta z kolegami topi kreta w ubikacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajman Probki z dziennika klasowego 1981-1985 Wroclaw, IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 08.02.07, 17:22 Nie sa to perly tworczosci pedagogicznej z mojego dzienniczka osobistego, natomiast pochodza z dziennika klasowego jednej z klas o profilu ogolnym, w jednym z najwiekszych wroclawskich liceow:) "blaznuje i tanczy przy odpowiedzi, robiac z niej popis cyrkowy ku uciesze klasy" "Wezwany do odpowiedzi zabral swoje rzeczy, wyszedl z klasy i juz nie powrocil" "Na pytanie co robi pod lawka, uczen X odpowiada, ze sie onanizuje" - oryginalna odpowiedz brzmiala "wale konia" "Chrzęści na lekcji" - skrzypialo stare krzeslo na ktorym siedzial;) No i klasyk lepszy niz wszelkie "humory zeszytow" - pani od geografii (na dwa chyba lata przed zasluzona emerytura) "Cala klasa chodzi po klasie i nie zwraca uwagi na moje uwagi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Probki z dziennika klasowego 1981-1985 Wrocla IP: *.acn.waw.pl 08.02.07, 17:44 > No i klasyk lepszy niz wszelkie "humory zeszytow" - pani od geografii (na dwa > chyba lata przed zasluzona emerytura) "Cala klasa chodzi po klasie i nie zwraca > uwagi na moje uwagi" Nienawidze jak ludzie wpisuja znane stare dowcipy zarzekajac sie, ze ich to naprawde spotkalo. Po co to wpisales?? Tak drastycznie chcesz sie udzelic na forum Humorum a nie masz prawdziwych historyjek do opisania, ze az musisz tak sie zalosnic? Ktos nawet to samo juz wpisal pare postow wyzej, ciapciaku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajman Re: Probki z dziennika klasowego 1981-1985 Wrocla IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 08.02.07, 17:57 Rok 1982, IX Liceum Ogolnoksztalcace, Klasa IIa, nauczycielka geografii o ksywie "babcia". Nawiasem mowiac do tej klasy chodzil Marek Krajewski ;) Tworca postaci Eberharda Mocka. A ty misiu, jesli musisz koniecznie wyzywac kogos od "ciapciakow" to jestes niestety troche zalosny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajman Re: Probki z dziennika klasowego 1981-1985 Wrocla IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 08.02.07, 17:59 Zapomnialem poprosic, zebys sprawdzil w slowniku poprawnej polszczyzny co dokladnie oznacza przyslowek "drastycznie", bo uzywasz go misiu niezgodnie z przeznaczeniem. No, ale widocznie ty nie chodziles do "dziewiatki" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Probki z dziennika klasowego 1981-1985 Wrocla 08.02.07, 23:22 tez sobie pomyslalam ze to "klasa chodzi po klasie..." to jakiś dowcip jest i bez sensu jest powtarzanie go i "przywłaszczanie" sobie,ale gdzies kiedyś ktoś musiał cos takiego powiedzieć skoro stało się takie popularne. może akurat we wrocławskiej dziewiątce ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tvrg bujda - IP: *.hsd1.mn.comcast.net 09.02.07, 07:28 - niby komu taki wpis do dzienniczka wpisano ? z konstrukcji widac ze nie da rady by taka uwage wpisac uczniowi (pojedynczemu) do dzieniczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rst ale kolega mówił o dzienniku klasowym IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.02.07, 09:14 No wiesz - taki duży co to go nauczyciele pod pachą noszą Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: ale kolega mówił o dzienniku klasowym 09.02.07, 10:43 Ale w dzienniku uwagi też się wpisuje konkretnym osobom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smuf Re: ale kolega mówił o dzienniku klasowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 15:48 Niekoniecznie. Wiem, że niektórzy nauczyciele w niektórych szkołach wpisują całej klasie. Nie rozumiem was ludzie, po co tak walczycie ze sobą, o to czy to prawda czy nie, czy tak było, czy wypada się śmiać z takich uwag, itd. Tak, wypada. I po prostu piszcie tu śmieszne uwagi a nie offtopujecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dix Wcale nie IP: 195.217.52.* 09.02.07, 16:52 Nauczyciele moga (przynajmniej za normalnych czasow w edukacji) wpisac do dziennika uwage odnosnie calej klasy - zeby sprawa zajal sie wychowawca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malysz Re: ale kolega mówił o dzienniku klasowym IP: *.acn.waw.pl 19.03.07, 12:09 chyba że nauczyciel wprowadza odpowiedzialność zbiorową ja oberwałem uwagą "chłopcy w szatni przed zajęciami wf strzelają petardami" (nie wiem czy pisownia oryginalna, dawno to już było), a rozeszło się o kopnięty kawałek plastiku, który walnął w drzwi od szatni Odpowiedz Link Zgłoś
urzednik.ilawa Re: Probki z dziennika klasowego 1981-1985 Wrocla 09.02.07, 14:10 odnośnie "przywłaszczania sobie" starych dowcipów to sam mam uwagę uczniowie X,Y i Z nie zwracają uwagi na moje uwagi - a swoją drogą to Ci którzy twierdzą, że jest to powtarzanie docipu jako własnej historii - pomyłście sobie - jak sami byście napisali taką uwage w chwili wzburzenia, bo dla mnie jest oczywiste, że uwag takich jak ta jest z pewnością więcej. PS. Kolega dostał uwagę "Uczeń X przeklina na lekcji WF bardzo solidnie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Probki z dziennika klasowego 1981-1985 Wrocla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 13:55 > Nienawidze jak ludzie wpisuja znane stare dowcipy zarzekajac sie, ze ich to > naprawde spotkalo. Nie czytaj więc. Po co to wpisales?? Tak drastycznie chcesz sie udzelic na > forum Humorum a nie masz prawdziwych historyjek do opisania, ze az musisz tak > sie zalosnic? Ktos nawet to samo juz wpisal pare postow wyzej, ciapciaku! Miało być śmieszno (patrz tytuł forum) a zrobiło się (delikatnie mówiąc) nieuprzejmie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqwa Re: Probki z dziennika klasowego 1981-1985 Wrocla IP: *.chello.pl 09.03.07, 15:13 nie pojmuję dlaczego czepiacie się czy coś kogoś spotkało czy też nie albo czy jest coś wpisane poprawną polszczyzną.Debatujecie na ten temat tak siarczyście że zapomnieliście chyba jaki jest temat tego forum.Zaczął się zabawnie a pan/pani me i kilka innych osób wyżej spaprało sprawę..trochę lóóóózu ludziska:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:42 ja dostalem taka na wuefie: uczeń wszedł na drabinki co grozilo wypadkowi. przysiegam, ze wypadek byl bezpieczny i nic mu nie grozilo. a do pani belfer-napinaczki: nauczyciela chyba stac by sklecic jedno zdanie z sensem nawet podczas lekcji.. ale tak chociaz jest smiesznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: 83.168.96.* 08.02.07, 17:50 dlatego ja zawsze wpisuję uwagi po dzwonku, kiedy mam chwilę i mogę się skupić. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił 08.02.07, 17:51 5. klasa, uwagi mojego kolegi i moje. "Paweł wali głową o szafę" "Paweł wydaje nieartykułowane dźwięki" "Ewa naśladuje Pawła" W naszej klasie swego czasu wprowadzono zeszyt uwag zamiast uwag do dzienniczków. I za pozwoleniem naszej wychowawczyni zrobiliśmy tam stronę dla niej... "Chodzi po sali podczas lekcji" Ogólnie ten typ; wszystko, czego uczniom nie wolno, a nauczycielom owszem, skrzętnie tam było wpisywane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny_marek Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.icpnet.pl 08.02.07, 17:54 Jak byłem w pierwszej klasie podstawówki, kilkanaście lat temu, robiłem pewnego dnia z kolegami brzydkie rzeczy. Ktoś na nas naskarżył i pani kazała nam wpisać sobie uwagę następującej treści: Przed gabinetem lekarskim pokazywałem znaki oznaczające spier...... :) Moi rodzice uznali że nie podpiszą takiej uwagi i kazali mi zmodyfikować jej treść na "obsceniczne gesty". Niestety pani uznała treść uwagi za jak najbardziej odpowiednią i się obraziła :) Pozdrowienia dla Pani Janiny P. ze szkoły podstawowej nr 1 w Pile. Odpowiedz Link Zgłoś
street_pop Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił 08.02.07, 18:05 uwaga do rodziców, którą dostał od nauczycielki kolega: "Pani syn jest za mądry." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.vs.shawcable.net 08.02.07, 18:07 Jako ze moja nauczycielka bardzo mnie nie lubila mialam dzienniczki nawet 2 zapisane uwagami z tego co pamietam: -Justyna ma pomalowane paznokcie ( I kl. podstawowki paznokcie pomalowane mazakami:) - Justyna biega po korytarzu ( tych okolo 10 w moim dzienniczku na przerwie chodzilo sie u nas w parach dookola slupa) oprocz uwag bylo lanie kijem po kazdej przerwie po rekach - Justyna nie ma olowka czasami dla odmiany bylo ze nie ma linijki wiecej nie pamietam ale bylo tego sporo no i wizyty moich rodzicow w szkole ze ulubionym textem mojej wychowawczyni bylo : "Wole 3 chlopakow niz jedna Justyne. Na szczescie moj syn jest spokojniejszy ode mnie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laser Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.p.lodz.pl 08.02.07, 18:11 Po kilku tygodniach nauki w pierwszej klasie syn mojego kolegi przyniósł uwagę: "Czy Państwo wiedzą, że Państwa syn nie umie czytać?". Kolega odpisał: Tak, wiem, dlatego posłałem go do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maser To kolega nie ma się czym chwalić. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 13:57 Gość portalu: laser napisał(a): > Po kilku tygodniach nauki w pierwszej klasie syn mojego kolegi przyniósł > uwagę: "Czy Państwo wiedzą, że Państwa syn nie umie czytać?". Kolega odpisał: > Tak, wiem, dlatego posłałem go do szkoły. To kolega nie ma się czym chwalić. Żeby wyrośnięty dzieciar szedł do szkoły i nie potrafił czytać? Pewnie rodziciele tylko sadzali go przed TV odkąd tylko zaczął siadać, żeby im nie przeszkadzał. Zgroza, zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
urzednik.ilawa Re: To kolega nie ma się czym chwalić. 09.02.07, 14:19 Gość portalu: maser napisał(a): > To kolega nie ma się czym chwalić. > Żeby wyrośnięty dzieciar szedł do szkoły i nie potrafił czytać? > Pewnie rodziciele tylko sadzali go przed TV odkąd tylko zaczął siadać, żeby im > nie przeszkadzał. > Zgroza, zgroza. i Tu Cię musze zmartwić ale w chwili obecnej kilkanaście % naszego dorosłego społeczeństwa nie umie pisac lub czytać (pamiętajcie, ze jedno nie wyklucza drugiego) - więc uwaga w dzienniczku 1 klasisty JESZCZE jest śmieszna - przestanie być jak będzie wpisana temu delikwentowi za kilka lat ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CC Śpiewa na lekcji muzyki IP: *.chello.pl 08.02.07, 18:15 "Śpiewa na lekcji muzyki". Odpowiedz Link Zgłoś
fuj69 Re: Śpiewa na lekcji muzyki 08.02.07, 18:29 Uwaga: Uczeń X na pytanie nauczyciela, jak bohaterowie powieści Porwanie w Tiutiurlistanie poradzili sobie ze złym Cyganem, odpowiedzał "Napierdziali na niego i zdechł." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dybal Re: Śpiewa na lekcji muzyki IP: *.pr.radom.net 08.02.07, 18:30 Chlopcy na lekcji religii graja w pilke swieca i niszcze pomoce katechetyczne Uczen nieodpowiednio zachowuje sie do nauczyciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: Śpiewa na lekcji muzyki IP: 82.152.98.* 08.02.07, 20:58 Moj dobry sąsiad, Kacper, jeszczek za gzuba (po poznansku jak był bardzo maloletni) na lekcji religii uslyszał od siostry ze piątek to taki dzien, ze Pan Jezus umarł, ze przybili go do krzyża, ze sie nie je mięsa. I Kacper na to: Czy mam przynieść gwoździe? Ojciec wzywany był do szkoły...Ale ojciec sam nie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Śpiewa na lekcji muzyki IP: *.trustnet.pl 08.02.07, 21:00 I sławetne "biega na lekcji W-Fu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkep Re: Śpiewa na lekcji muzyki IP: *.rzgw.gov.pl 09.02.07, 10:03 no i bardzo dobrze jej powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tenare Re: Śpiewa na lekcji muzyki IP: *.icpnet.pl 09.02.07, 15:27 Na lekcji religi w gimnazjum, do którego uczęszczała moja bratanica katechetka oznajmiła klasie, że "duchów nie ma, że to są ludzkie wymysły". Wtedy klasa ryknęła śmiechem :" A co z Duchem Świętym ?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.range81-157.btcentralplus.com 08.02.07, 18:37 Uwaga z 6 klasy szkoly podstawowej Macin na lekcji geografi puka przez szybke do ptaszkow i udaje malpe. Marcin i Darek na lekcji geografi bawia sie "z" ptaszkami, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 18:38 Uwaga w dzienniku: "Klasa chodzi po klasie i nie zwraca uwagi na moje uwagi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Do trzech razy sztuka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 18:50 Moze juz nikt więcej tego nie napisze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 Re: Do trzech razy sztuka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 18:52 klasa chodzi po klasie i nie zwraca uwagi na moje uwagi p.s. ludzie nie czytaja postow dluzszych niz 2 linijki to pisza ciagle to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 18:55 Kolega, pare lat temu dostal uwage nastepujacej tresci: "Niszczy rosliny w klasie, je liscie". :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.lublin.mm.pl 08.02.07, 19:10 Uwaga w dzienniczku mojej siostry wzywajaca do stawienia sie na rozmowe: " Nasikala na cala klase" Anka byla wtedy w pierwszej klasie. Podobno chcialo jej sie przez cala lekcje i zapytala, czy moze wyjsc. Pani na to, ze zaraz przerwa. Poszla wiec i nalala na linoleum pod regalem. Zle zrobila, ale coz...to tylko dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pojer&Sandri Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.07, 02:45 mnie w I klasie pani zakazala wyjsc do toalety (bo zaraz dzwonek), choc potwornie bylo mi niedobrze i ledwo stalam na nogach. Do dzwonka doczekalam, ale paw poszedl zaraz po wyjsciu z klasy, na calej dlugosci schodow. Traume mam do dzis i czesto o tym mysle jako o swoim najwiekszym wstydzie , mimo iz minelo ponad 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
urzednik.ilawa Re: mój kumpel w technikum wyrzucił doniczke prze 09.02.07, 14:35 lukasgld napisał: > mój kumpel w technikum wyrzucił doniczke przez okno. ??? ale... chwalisz się czy żalisz ja w tym nic zabawnego nie widzę mój kumpel rzucił kredą w nauczyciela i też nie widzę w tym nic chwalebnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tenare Re: mój kumpel w technikum wyrzucił doniczke prze IP: *.icpnet.pl 09.02.07, 15:40 Mój kolega z podstawówki dostał uwagę:" Marek zawiesił koleżance tornister na latarni". A było to tak: Marek wyrzucił koleżance tornister przez okno, a tornister niefortunnie zawiesił się na takiej lampie przytwierdzonej do muru na zewnątrz budynku, bo zrzucał z drugiego piętra. Odpowiedz Link Zgłoś
akami Re: mój kumpel w technikum wyrzucił doniczke prze 10.02.07, 19:52 To żadna sztuka wyrzucić. Sztuką jest tak przytrzasnąć pasek oknem, żeby delikwent mógł się tylko popatrzeć na swoją teczkę, bo jak otworzy okno to teczka spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qnk Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:03 "Uczniowie pili alkohol na studniówce". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkep Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.rzgw.gov.pl 09.02.07, 10:19 i co w tym jest powalającego na mojej studniówce (1985) alkoholu nie było, a przyłapany na nielegalnym piciu np. w toalecie można było mieć kłopoty na maturze. Odpowiedz Link Zgłoś
akami Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił 10.02.07, 19:54 Głupota pić na studniówce. My na studniówce byliśmy bardzo grzeczni, ale o 10 poszliśmy do kumpeli na chatę i waliliśmy do rana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raq Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:07 Uwaga pani z j. francuskiego: "uczeń taki a taki JE na lekcji" dopisek matematyka: "a gdzie ma być ?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:19 Rogowski dusi Sledzia(nazwisko) sznurowka. kwoli scislosci byl to sznurek od kaptura z bluzy, sznurowadla by mi sie nie chcialo wyjmowac:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 22:52 Dlatego ja wpisuję "dożywia się " a nie 'je". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czech Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.vsb.cz 08.02.07, 19:18 nlog.org/comment.php?id=372014 tu są oryginalne skany uwag z początku lat 90. :-) zapraszam swoją drogą na czeskiego bloga, cz.nlog.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 22:54 czech :) fajny link do tego czeskiego bloga :) Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił 08.02.07, 19:23 Uwagi zapisane w dzienniku klasowym u mojego kolegi: Klasa chodzi po klasie i nie zwraca uwagi na moje uwagi. Mucha siedzi na parapecie i nie chce wejść do klasy. Mucha to oczywiście nazwisko niesfornego ucznia, który usiadł na parapecie a nogu wystawił przez okno. Nauczycielka była z tych, co można z nią wszystko zrobić i nikt jej nie słucha. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił 08.02.07, 19:24 Dałem ciała z ta pierwszą uwagą jak widzę :) ale druga chyba oryginalna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na-ucz-y - ciel-ka Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 11:00 Zawód- jak wyżej :) Uwielbiam - czytać uwagi wpisywane przez kolegów ( po fachu) uczniom jestem - pełna podziwu dla koleżanki ( po fachu), która upier się, twierdząc, że uczniom ( np. przewodniczącemu klasy, za wzorową i właściwą postawę) nalezy się - ( cyt.) ' uwaga pozytywna" Pozdrawiam wszystkich kolekcjonerów nauczycielskich " postów". na- uczy- ciel - ka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na-uczy-ciel- ka Re: uwagi z dzienniczka ucznia, które Was powalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 11:00 miało być * upiera się :))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś