aagnes Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 08:47 Pamietam jedna historyjke jak to zona poszla do sklepu zostawiajac meza w domu - wraca - a tam mąż w słoiku po dzemie - taki sam tylko malutki, i tak sobie mieszkaja, byc moze do dzis :-) czy ktos to ma jeszcze w domu?? ja musze z matka powazna rozmowe przeprowadzic, zeby mi wyznala dlaczego to kupowala/pozyczala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacora Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 09:21 "dziesięcioletni dwutonowy chińćzyk zjada codziennie sto kilogramów ryżu" może nie dokładnie tak, ale jakoś w ten deseń. skandale to była prawdziwe kozacka gazetka, jak ktoś ma stare numery, niech zrobi przysługę światu i zeskanuje, wrzuci na yousendit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikanm Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 10:02 czytałam czytałam - mój ojciec kupowal (byłam wtedy w podstawówce) I tak pamiętne artykuły: o arce noego co odnalazła się w kosmosie, o chmurze z wulkanu która przybrała kształt twarzy szatana/demona i o rodzinie w ktorej wszyscy mieli takie same rysy twarzy :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Castorp Re: Skandale-kto czytał????? IP: 192.193.245.* 10.05.07, 14:44 Pamiętam o chmurze wulkanu z twarzą szatana i wielkim tytule "Tak wygląda Szatan". I o dowodzie na reinkarnację - kuli z muszkietu w ciele noworodka; oraz o lalce co uratowała człowiekowi życie i zadzwoniła na pogotowie; Swego czasu kilka numerów zbierałem i chciałem te fakty w dorosłości sprawdzić... może gdzieś zalegają w kartonie na strychu... sprzedam na allegro :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggie Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.malopolska.mw.gov.pl 10.05.07, 10:10 jejku! od razu mi się humor poprawił!!! Ja pamiętam ostrzeżenie, że księżyc ma spaść na Ziemię, i rewelacja - JFK żyje i ukrywa sie w Polsce! I jeszcze "znaleziono mumię syreny", maść na porost zębów i artykuł o dwójce dzieci, malutkich, nie pamiętam ale ok. 2-4 lata, którym się urodziło dziecko. I nie spałam po nocach przez te końce świata i komety. Jak zrobią reedeycję to zbiją majątek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirgone Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 10:20 Ja za to pamiętam z podstawówki, jak moje koleżanki wyczytały o końcu świata, który miał być za jakieś kilka miesięcy czy tygodni. Pół szkoły dostało zbiorowej histerii :) Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 10:28 Gazeta była makabryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rcy Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.amsnet.pl 10.05.07, 10:47 Pamiętam jak to moja mama kupila zeby mi pokazać w ramach ciekawostki - a tam był artykuł o chrząszczach-mutantach które po katastrofie statku z paliwem nukleranym w Patagonii zmierzają w stronę USA. Mają p[o kilka metrów wielkości i już dotąd spustoszyły cały Meksyk :) Do tego artykuł 'małe jest piękne' o człowieku któremu rosło wszystko oprócz twarzy (głowa była normalnych rozmiarów a twarz malutka :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pot Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.hicon.pl 10.05.07, 11:10 Ja pamiętam tylko kilka numerów, chyba z dziecięcych wizyt u prababci. M.in. artykuł o kobiecie z Filipin, u której pojawiło się nagle uczulenie na nikotynę, z którego całą skórę miała w pęcherzach (ale takich wielkich, bąblastych). Oczywiście do tego zdjęcie. Dla młodszych warto wspomnieć, że gazeta wychodziła w ówczesnej szacie graficznej, czyli czarno-biała z elementami koloru (czerwone tytuły itd.), zdjęcia oczywiście również b/w, takie ziarniste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faktomanka;) Skandale to taki dzisiejszy Fakt IP: *.hascom.com.pl 10.05.07, 12:28 Ale Fakt się nie umywa... Chciaż chciałabym popracować w redacji tego pisna i pozmyślać historie typu - Małaszyński zdradza żonę z niedźwiedziem - okraszone zdjęciami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Skandale to taki dzisiejszy Fakt IP: 217.153.94.* 10.05.07, 13:37 pamietam artykul o elkisirze mlodosci "czytaj SPERMA SLONIA" To byla masakra! Była fotka słonia i jakas kobieta kolo niego, prawie gola. Pamietam "wypowiedz tej kobiety" ze niewolno bylo slonia za bardzo podniecic bo wytrysk mogl zabic - hi hi! s7.bitefight.pl/c.php?uid=98349 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xseba Re: Skandale-kto czytał????? IP: 212.160.172.* 10.05.07, 13:17 Oczywiście czytałm i pamiętam większość artykułów o których piszecie...Ktoś wspominał już o tej gazecie ze stanó Weekly World News, proszę oto wersja www....są nawet filmiki :) www.weeklyworldnews.com Odpowiedz Link Zgłoś
agusmok12 Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 14:30 a ja pamiętam historię o kobiecie, która zabiła męża i marynowała go tak długo, aż tak się zmniejszył, że jego zwłoki trzymała w słoiku na ogórki - spac nie mogłam potem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vojti Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.microplan.pl 10.05.07, 15:27 Czytało się :) Przypomnę może tytuł artykułu: "Epidemia kichania zabiła już 7 osób!" - i dalej był opis jak to bodajże we Wrocławiu ludzie kichają i umierają w strasznych męczarniach :) i reklama (nie wiem, czy pamiętacie, ale były tam też reklamy:)): "Japoński aparat do znikania uczyni cię niewidzalnym" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 16:10 No, moi drodzy, zapraszam do BN-u: alpha.bn.org.pl/search*pol/tskandale/tskandale/1%2C5%2C6%2CB/frameset&FF=tskandale&1%2C%2C2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meffy Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.chello.pl 10.05.07, 16:17 ja pamięam również serii o tych gwałcicielkach, parę artykułów o tym jak najpierw był meżczyżna narobił sobie 2 dzieci odbył wojsko i nagle stwierdził mając 40 lat że jest kobietą.... ogólnie rzecz biorąc taki sobie brukowiec z mniejszymi lub większymi kłamstwami Odpowiedz Link Zgłoś
livja Żywe włosy 10.05.07, 16:08 Ja pamiętam artykuł o dziewczynie, która ma żywe włosy, tzn. ukrwione itd. Nie można ich obcinać bo wtedy strasznie krwawią a ona czuje potworny ból jakby jej np. palce obcinali. I o zamrożonej spermie Hitlera też pamiętam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jim Re: Żywe włosy IP: *.4.udn.pl 10.05.07, 17:14 Pamietam artykuł-reportaż o gwałcicielkach które jeżdziły po Polsce i gwałciły mężczyzn. Nawet zdjęcia z "akcji" były. Chciałem wtedy by przyjechały do mojego miasta ;) W pamięci zostały mi zdjęcia żyjącego w wiosce w Chile starego Hitlera oraz zdjęcia półczłowieka-półpsa (na zdjęciu byl pies z ludzką głową). Kolega ze szkolnej ławki w dniu ogłoszonym przez Skandale,za koniec Świata wyczekiwał końca Świata (nawet pracy domowej nie odrobił , bo i po co) Odpowiedz Link Zgłoś
mieloneczka odcięta głowa przeżyła 30 dni 10.05.07, 17:20 oraz o metalowych muchach-gigantach z kosmosu pożerających ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: odcięta głowa przeżyła 30 dni 10.05.07, 18:10 Ja pamiętam historię nieszczęśliwego multimilionera, który nawet nos i powieki miał porośnięte futrem. Po jakimś czasie napisali o mutancie i pojawiło się obok zdjęcie multimilionera. Oj przepraszali potem za pomyłkę, ze niby multimilioner i mutant mają tę samą chorobę i dlatego zamieścili zdjęcie multimilionera, bo mutanta nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyrankiewicz Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.c245.petrotel.pl 10.05.07, 18:09 Było też o John F. Kennedy. Mieszka w Polsce i pracuje na kutrach pływajacych po Zalewie Szczecińskim :)) Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 20:04 przeczytałam wszystkie te rewelacje i w szoku jestem ze cos takiego mogło kiedyś istnieć;) żałuję że niewiele pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llukiz Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 20:31 sympatyczna czcionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.winn.adsl.virgin.net 13.05.07, 18:16 a ruscy inzynierowie poszukujacy ropy naftowej dowiercili sie do piekla, z odwiertu zamiast ropy wylecialy kosmaty, latajace, czarne stwory ze skrzydlami, co prawda bez widel, ale smierdzialo siarka jak w piekle; "Skandale" nawet zdjecia tych latajacych nad szybem naftowym diablow wydrukowaly; koniec swiata tez tam byl oglaszany pare raz i u mnie w szkole tez bywali tacy co to lekcji nie odrobili lub sie nie nauczyli, bo nastepnego dnia mialbyc koniec swiata, to i po co; byl tez i taki co to tak sie napil ze az nieprzytowmny byl, w tamych czasach to byl skandal nie to co teraz, zeby 15latek byl tak kompletnie pijany, jak sie tlumaczyl to z tego ze bal sie ze nie zdarzy do osiemnastych urrodzin poznac smaku alkoholu, bo potem juz nei bedzie mogl sie napic; oj fajowa to gazeta byla; jeszcze chyba mam pare egzemplarzy; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juju Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.07, 20:48 Heh dzieki Kuba ;-). A nie wiem , czy pamietacie jak to dokładnie bylo z tymi gwałcicielkami z Mazur. Na pewno byście nie chcieli by do Was przyjechały. One w ogóle sie nie myły i nie zmnieniały ubrań. Były zatem okrutnie śmierdzące i stasznie brzydkie. Była to zdaje się matka z cóką/córkami i to dość wiekowe nikt nie chciał ich tknąć, a dla zgwałconych mężczyzn było to niezwykle taumatyczne przeżycie. Zastanówcie sie co mówicie :-))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braat1 Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.chello.pl 10.05.07, 21:20 Ja pamietam o kobiecie, ktora urodzila czworaczki i jako ze miala problemy z karmieniem, natura jej pomogla i wyrosla jej nastepna para piersi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fresh Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 21:31 mnie poraził artykuł o człekoniu (koniu z twarza człowieka) oraz o strasznej modzie wsrod amerykanskich nastolatkow a mianowicie cpanie prochow (prochow swoich przodkow (sic!). poza tym dalem sie nabrac na jedna z reklam w skandalach i zamowilem noz rambo, byl niestety tepy z dwoch stron...ale to pewnie specjalnie i rambo zadawal w ten sposob dodadtkowy bol swoim ofiarom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: Skandale-kto czytał????? IP: 86.29.148.* 10.05.07, 22:05 A pamietacie krolisy? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
amazon500 Re: Skandale-kto czytał????? 11.05.07, 23:53 Gość portalu: fresh napisał(a): > mnie poraził artykuł o człekoniu (koniu z twarza człowieka) Też to pamiętam :) No i poraża mnie człowiek z twarzą konia - wiadomo kto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
greczen Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 22:58 Gdzieś tam obiły mi sie Skandale o oczy. Pamiętam wspomniane już cuda- Kennedy na Pomorzu i Elvis na jakiejś wiosce. Szkoda , ze nie mam tego w domu.DżonEf Kenedi w sztormiaku to jest to co najbardziej chciałabym zobaczyć. Teraz żeby nie powtórzyć tego błędu i zachować dla potomności NAPRAWDĘ ważne informacje wycinam jak gdzieś dorwę niusy z Faktu ( cytuję tytuły): złodziej euro gotował zupę z psa, bociany naprawdę jedzą żaby( na dowód zdj. z Cotbus-dla niedowiarków), samobójstwo kurczaka ( również foto plus wiek wnuka właściciela kurczaka " który zabrał zwłoki z miejsca kaźni")itp.ale to już zupełnie inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gicz Cielęca kobieta bez twarzy IP: *.city-connect.pl 10.05.07, 23:09 Hej, juju :( Tak, też się panicznie bałem - jako dzieciak - że i mi kosmici zerwą twarz, czytałem to u cioci na wygwizdowie, zero latarni, zero jakiejś cywilizacji :) Do dziś pamiętam, że ta ofiara kosmitów była z Belo Horizonte :) Był też straszny artykuł o rejsie "Mary Celeste" Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: kobieta bez twarzy 17.05.07, 22:24 Akurat historia "Mary Celeste" jest prawdziwa. Do tej pory nie wiadomo co sie stało z tymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gicz Cielęca a to pamiętacie? IP: *.city-connect.pl 10.05.07, 23:18 A pamięta ktoś artykuł o kobiecie, która po śmierci męża zrobiła z jego skóry gobelin i trzymała na ścianie w mieszkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: a to pamiętacie? 03.06.07, 18:48 Tak! I było takie zdjęcie rozpłaszczonego kolesia w garniaku :) Odpowiedz Link Zgłoś
czaszka00 Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 23:23 ja pamietam artykuł "Freddie Mercury nadal nagrywa piosenki po swojej śmierci" pisali ze reszta queenu przychodzi do studia a tu maja nagrany cały album i wystarczy tylko muzykę podłożyć pamietam jeszcze artykuł "miłość do grobowej deski" pewnemu gostkowi umarła żona, bardzo ją kochał i nie chciał sie z nią rozstać wiec zrobił dla niej szklaną trumnę i używał jej jako stołu hehe Odpowiedz Link Zgłoś
umpli23 Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 23:30 Pamiętam!!! Uwielbiałam ta gazetę!Moja babcia ma do tej pory stronę o tym, że naukowcy dokopali się do piekła!Jak się z nią kłócimy(ona z tych mocherowych) to wyjmuje i pokazuje ten artykuł!Pamiętam oprócz wspominanych wyżej artykuł o tym, że jest wyspa na oceanie gdzie dalek żyją dinozaury - planowałam ją odnaleźć:) przestałam wierzyć gdy pokazali psa z ludzkimi dłońmi, ale pies opierał się o płot i tymi dłońmi trzymał się niego a nie spacerował sobie na ludzkich rękach więc przestałam wierzyć bo to było łatwo spreparować. Pamiętam też syrenę i kobietę której twarz mieściła się pod spodkiem, bo nie "rozeszła się"; to były czasy... nigdy nie rozumiałam czemu zaprzestali to wydawać... Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 23:38 ja pamietam te 'zywe wlosy' - makabra Odpowiedz Link Zgłoś
anuria Re: Skandale-kto czytał????? 11.05.07, 00:09 A ja pamietam takie artykuly: 1. Adam i Ewa - Adam byl neandertalczykiem a Ewa kosmitka :) 2. Pani z twarza o wielkosci malego talerzyka, oczywiscie ze zdjeciem 3. Dzieci, a moze to byla dziewczynka, juz nie pamietam, ktore dostaly sie w nasze czasy z roku 1800 z hakiem, pamietam, ze byla wzmianka, ze rozwijaja sie normalnie i nie maja problemow z aklimatyzacja :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j^2 Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.ruc.lama.net.pl 11.05.07, 01:01 Uwielbiałem tą gazetę. Pamiętam artykuły: - koń z ludzkimi dłońmi (i zdjęcie konia za płotem, na którym oparte są dłonie) - kobieta urodziła gałkę oczną (i zdjęcie gałki w słoiku) - pies pożarł wołowinę po 275 dolarów kilo - człowiek-wilkołak (zdjęcie gościa porośniętego futrem) - zmarły dziadek pojawia się w lustrze i żartuje z bliskimi - kobieta, która nie spała od 20 lat - Kennedy oparty o łopatę - robaki wyżerające mózg - cykl artykułów o sekcie "Piewców życia", która krąży gdzieś po polskich lasach, a jej głównym założeniem jest wolna miłość między jej członkami No i wspaniałe reklamy dziwacznych produktów - prasowa wersja telezakupów :) Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: Skandale-kto czytał????? 11.05.07, 09:54 Ja się niestety nie załapałem na tą gaqzetę. za to czytywałem podczas pobytu w anglii wspomniane weekly world news... Wrażenie zrobiłą na mnie historia trójrękiej kobiety, która po mistrzowsku wykonywałą zawód kelnerki. NIestety w wyniku przykrego wypadku z udziałem piły łańcuchowej dodatkowa ręka (wyrastająca z klatki piersiowej) została odcięta. Ale chirurdzy dokonali cudu i kobieta nadal obsłguje pół restauracji za jednym przejściem!!! Odpowiedz Link Zgłoś