Dodaj do ulubionych

Skandale-kto czytał?????

• aagnes Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 08:47
      Pamietam jedna historyjke jak to zona poszla do sklepu zostawiajac meza w domu -
      wraca - a tam mąż w słoiku po dzemie - taki sam tylko malutki, i tak sobie
      mieszkaja, byc moze do dzis :-)
      czy ktos to ma jeszcze w domu?? ja musze z matka powazna rozmowe przeprowadzic,
      zeby mi wyznala dlaczego to kupowala/pozyczala...
    • Gość: jacora Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 09:21
      "dziesięcioletni dwutonowy chińćzyk zjada codziennie sto kilogramów ryżu"
      może nie dokładnie tak, ale jakoś w ten deseń. skandale to była prawdziwe
      kozacka gazetka, jak ktoś ma stare numery, niech zrobi przysługę światu i
      zeskanuje, wrzuci na yousendit.
    • Gość: mikanm Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 10:02
      czytałam czytałam - mój ojciec kupowal (byłam wtedy w podstawówce) I tak
      pamiętne artykuły: o arce noego co odnalazła się w kosmosie, o chmurze z
      wulkanu która przybrała kształt twarzy szatana/demona i o rodzinie w ktorej
      wszyscy mieli takie same rysy twarzy :DDD
      • Gość: Castorp Re: Skandale-kto czytał????? IP: 192.193.245.* 10.05.07, 14:44
        Pamiętam o chmurze wulkanu z twarzą szatana i wielkim tytule "Tak wygląda
        Szatan". I o dowodzie na reinkarnację - kuli z muszkietu w ciele noworodka;
        oraz o lalce co uratowała człowiekowi życie i zadzwoniła na pogotowie;
        Swego czasu kilka numerów zbierałem i chciałem te fakty w dorosłości
        sprawdzić... może gdzieś zalegają w kartonie na strychu... sprzedam na
        allegro :-)
    • Gość: maggie Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.malopolska.mw.gov.pl 10.05.07, 10:10
      jejku! od razu mi się humor poprawił!!!
      Ja pamiętam ostrzeżenie, że księżyc ma spaść na Ziemię, i rewelacja - JFK żyje
      i ukrywa sie w Polsce! I jeszcze "znaleziono mumię syreny", maść na porost
      zębów i artykuł o dwójce dzieci, malutkich, nie pamiętam ale ok. 2-4 lata,
      którym się urodziło dziecko.
      I nie spałam po nocach przez te końce świata i komety.
      Jak zrobią reedeycję to zbiją majątek!!!
    • Gość: dirgone Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 10:20
      Ja za to pamiętam z podstawówki, jak moje koleżanki wyczytały o końcu świata,
      który miał być za jakieś kilka miesięcy czy tygodni. Pół szkoły dostało
      zbiorowej histerii :)
    • switonemsi Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 10:28
      Gazeta była makabryczna.
    • Gość: rcy Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.amsnet.pl 10.05.07, 10:47
      Pamiętam jak to moja mama kupila zeby mi pokazać w ramach ciekawostki - a tam
      był artykuł o chrząszczach-mutantach które po katastrofie statku z paliwem
      nukleranym w Patagonii zmierzają w stronę USA. Mają p[o kilka metrów wielkości i
      już dotąd spustoszyły cały Meksyk :)

Do tego artykuł 'małe jest piękne' o człowieku któremu rosło wszystko oprócz
      twarzy (głowa była normalnych rozmiarów a twarz malutka :) )
      • Gość: pot Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.hicon.pl 10.05.07, 11:10
        Ja pamiętam tylko kilka numerów, chyba z dziecięcych wizyt u prababci. M.in.
        artykuł o kobiecie z Filipin, u której pojawiło się nagle uczulenie na
        nikotynę, z którego całą skórę miała w pęcherzach (ale takich wielkich,
        bąblastych). Oczywiście do tego zdjęcie.

Dla młodszych warto wspomnieć, że gazeta wychodziła w ówczesnej szacie
        graficznej, czyli czarno-biała z elementami koloru (czerwone tytuły itd.),
        zdjęcia oczywiście również b/w, takie ziarniste.
    • Gość: faktomanka;) Skandale to taki dzisiejszy Fakt IP: *.hascom.com.pl 10.05.07, 12:28
      Ale Fakt się nie umywa... Chciaż chciałabym popracować w redacji tego pisna i
      pozmyślać historie typu - Małaszyński zdradza żonę z niedźwiedziem - okraszone
      zdjęciami ;)
      • Gość: q Re: Skandale to taki dzisiejszy Fakt IP: 217.153.94.* 10.05.07, 13:37
        pamietam artykul o elkisirze mlodosci "czytaj SPERMA SLONIA" To byla masakra!
        Była fotka słonia i jakas kobieta kolo niego, prawie gola. Pamietam "wypowiedz
        tej kobiety" ze niewolno bylo slonia za bardzo podniecic bo wytrysk mogl zabic -
        hi hi!

s7.bitefight.pl/c.php?uid=98349
    • Gość: xseba Re: Skandale-kto czytał????? IP: 212.160.172.* 10.05.07, 13:17
      Oczywiście czytałm i pamiętam większość artykułów o których piszecie...Ktoś
      wspominał już o tej gazecie ze stanó Weekly World News, proszę oto wersja
      www....są nawet filmiki :)

www.weeklyworldnews.com
    • agusmok12 Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 14:30
      a ja pamiętam historię o kobiecie, która zabiła męża i marynowała go tak długo,
      aż tak się zmniejszył, że jego zwłoki trzymała w słoiku na ogórki - spac nie
      mogłam potem:)
    • Gość: Vojti Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.microplan.pl 10.05.07, 15:27
      Czytało się :) Przypomnę może tytuł artykułu:
      "Epidemia kichania zabiła już 7 osób!" - i dalej był opis jak to bodajże we
      Wrocławiu ludzie kichają i umierają w strasznych męczarniach :)

i reklama (nie wiem, czy pamiętacie, ale były tam też reklamy:)):
      "Japoński aparat do znikania uczyni cię niewidzalnym"
      • Gość: pl Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 16:10
        No, moi drodzy, zapraszam do BN-u:
        alpha.bn.org.pl/search*pol/tskandale/tskandale/1%2C5%2C6%2CB/frameset&FF=tskandale&1%2C%2C2
        • Gość: meffy Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.chello.pl 10.05.07, 16:17
          ja pamięam również serii o tych gwałcicielkach, parę artykułów o tym jak
          najpierw był meżczyżna narobił sobie 2 dzieci odbył wojsko i nagle stwierdził
          mając 40 lat że jest kobietą.... ogólnie rzecz biorąc taki sobie brukowiec z
          mniejszymi lub większymi kłamstwami
    • livja Żywe włosy 10.05.07, 16:08
      Ja pamiętam artykuł o dziewczynie, która ma żywe włosy, tzn. ukrwione itd. Nie
      można ich obcinać bo wtedy strasznie krwawią a ona czuje potworny ból jakby jej
      np. palce obcinali.
      I o zamrożonej spermie Hitlera też pamiętam :)
      • Gość: jim Re: Żywe włosy IP: *.4.udn.pl 10.05.07, 17:14
        Pamietam artykuł-reportaż o gwałcicielkach które jeżdziły po Polsce i gwałciły
        mężczyzn. Nawet zdjęcia z "akcji" były. Chciałem wtedy by przyjechały do mojego
        miasta ;)
        W pamięci zostały mi zdjęcia żyjącego w wiosce w Chile starego Hitlera oraz
        zdjęcia półczłowieka-półpsa (na zdjęciu byl pies z ludzką głową).
        Kolega ze szkolnej ławki w dniu ogłoszonym przez Skandale,za koniec Świata
        wyczekiwał końca Świata (nawet pracy domowej nie odrobił , bo i po co)
    • mieloneczka odcięta głowa przeżyła 30 dni 10.05.07, 17:20
      oraz o metalowych muchach-gigantach z kosmosu pożerających ludzi
      • asidoo Re: odcięta głowa przeżyła 30 dni 10.05.07, 18:10
        Ja pamiętam historię nieszczęśliwego multimilionera, który nawet nos i powieki
        miał porośnięte futrem. Po jakimś czasie napisali o mutancie i pojawiło się obok
        zdjęcie multimilionera. Oj przepraszali potem za pomyłkę, ze niby multimilioner
        i mutant mają tę samą chorobę i dlatego zamieścili zdjęcie multimilionera, bo
        mutanta nie mieli.
    • Gość: cyrankiewicz Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.c245.petrotel.pl 10.05.07, 18:09
      Było też o John F. Kennedy. Mieszka w Polsce i pracuje na kutrach pływajacych po
      Zalewie Szczecińskim :))
    • princessofbabylon Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 20:04
      przeczytałam wszystkie te rewelacje i w szoku jestem ze cos takiego mogło kiedyś
      istnieć;) żałuję że niewiele pamietam
    • Gość: llukiz Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 20:31
      sympatyczna czcionka
      • Gość: tomek Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.winn.adsl.virgin.net 13.05.07, 18:16
        a ruscy inzynierowie poszukujacy ropy naftowej dowiercili sie do piekla, z
        odwiertu zamiast ropy wylecialy kosmaty, latajace, czarne stwory ze skrzydlami,
        co prawda bez widel, ale smierdzialo siarka jak w piekle; "Skandale" nawet
        zdjecia tych latajacych nad szybem naftowym diablow wydrukowaly;

koniec swiata tez tam byl oglaszany pare raz i u mnie w szkole tez bywali tacy
        co to lekcji nie odrobili lub sie nie nauczyli, bo nastepnego dnia mialbyc
        koniec swiata, to i po co; byl tez i taki co to tak sie napil ze az
        nieprzytowmny byl, w tamych czasach to byl skandal nie to co teraz, zeby
        15latek byl tak kompletnie pijany, jak sie tlumaczyl to z tego ze bal sie ze
        nie zdarzy do osiemnastych urrodzin poznac smaku alkoholu, bo potem juz nei
        bedzie mogl sie napic; oj fajowa to gazeta byla; jeszcze chyba mam pare
        egzemplarzy;
    • Gość: Juju Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.07, 20:48
      Heh dzieki Kuba ;-).
      A nie wiem , czy pamietacie jak to dokładnie bylo z tymi gwałcicielkami z
      Mazur. Na pewno byście nie chcieli by do Was przyjechały. One w ogóle sie nie
      myły i nie zmnieniały ubrań. Były zatem okrutnie śmierdzące i stasznie
      brzydkie. Była to zdaje się matka z cóką/córkami i to dość wiekowe nikt nie
      chciał ich tknąć, a dla zgwałconych mężczyzn było to niezwykle taumatyczne
      przeżycie. Zastanówcie sie co mówicie :-))))))).
    • Gość: braat1 Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.chello.pl 10.05.07, 21:20
      Ja pamietam o kobiecie, ktora urodzila czworaczki i jako ze miala problemy z
      karmieniem, natura jej pomogla i wyrosla jej nastepna para piersi :)
      • Gość: fresh Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 21:31
        mnie poraził artykuł o człekoniu (koniu z twarza człowieka) oraz o strasznej modzie wsrod amerykanskich nastolatkow a mianowicie cpanie prochow (prochow swoich przodkow (sic!). poza tym dalem sie nabrac na jedna z reklam w skandalach i zamowilem noz rambo, byl niestety tepy z dwoch stron...ale to pewnie specjalnie i rambo zadawal w ten sposob dodadtkowy bol swoim ofiarom.
        • Gość: croyance Re: Skandale-kto czytał????? IP: 86.29.148.* 10.05.07, 22:05
          A pamietacie krolisy? :-D
        • amazon500 Re: Skandale-kto czytał????? 11.05.07, 23:53
          Gość portalu: fresh napisał(a):

> mnie poraził artykuł o człekoniu (koniu z twarza człowieka)
          Też to pamiętam :)
          No i poraża mnie człowiek z twarzą konia - wiadomo kto ;)
    • greczen Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 22:58
      Gdzieś tam obiły mi sie Skandale o oczy. Pamiętam wspomniane już cuda- Kennedy
      na Pomorzu i Elvis na jakiejś wiosce. Szkoda , ze nie mam tego w domu.DżonEf
      Kenedi w sztormiaku to jest to co najbardziej chciałabym zobaczyć. Teraz żeby
      nie powtórzyć tego błędu i zachować dla potomności NAPRAWDĘ ważne informacje
      wycinam jak gdzieś dorwę niusy z Faktu ( cytuję tytuły): złodziej euro gotował
      zupę z psa, bociany naprawdę jedzą żaby( na dowód zdj. z Cotbus-dla
      niedowiarków), samobójstwo kurczaka ( również foto plus wiek wnuka właściciela
      kurczaka " który zabrał zwłoki z miejsca kaźni")itp.ale to już zupełnie inna bajka.
    • Gość: Gicz Cielęca kobieta bez twarzy IP: *.city-connect.pl 10.05.07, 23:09
      Hej, juju :( Tak, też się panicznie bałem - jako dzieciak - że i mi kosmici
      zerwą twarz, czytałem to u cioci na wygwizdowie, zero latarni, zero jakiejś
      cywilizacji :) Do dziś pamiętam, że ta ofiara kosmitów była z Belo Horizonte :)
      Był też straszny artykuł o rejsie "Mary Celeste"
      • folkatka Re: kobieta bez twarzy 17.05.07, 22:24
        Akurat historia "Mary Celeste" jest prawdziwa. Do tej pory nie wiadomo co sie
        stało z tymi ludźmi.
    • Gość: Gicz Cielęca a to pamiętacie? IP: *.city-connect.pl 10.05.07, 23:18
      A pamięta ktoś artykuł o kobiecie, która po śmierci męża zrobiła z jego skóry
      gobelin i trzymała na ścianie w mieszkaniu?
      • wampuka Re: a to pamiętacie? 03.06.07, 18:48
        Tak! I było takie zdjęcie rozpłaszczonego kolesia w garniaku :)
    • czaszka00 Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 23:23
      ja pamietam artykuł "Freddie Mercury nadal nagrywa piosenki po swojej śmierci"
      pisali ze reszta queenu przychodzi do studia a tu maja nagrany cały album i
      wystarczy tylko muzykę podłożyć

pamietam jeszcze artykuł "miłość do grobowej deski" pewnemu gostkowi umarła
      żona, bardzo ją kochał i nie chciał sie z nią rozstać wiec zrobił dla niej
      szklaną trumnę i używał jej jako stołu hehe
    • umpli23 Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 23:30
      Pamiętam!!!
      Uwielbiałam ta gazetę!Moja babcia ma do tej pory stronę o tym, że naukowcy
      dokopali się do piekła!Jak się z nią kłócimy(ona z tych mocherowych) to wyjmuje
      i pokazuje ten artykuł!Pamiętam oprócz wspominanych wyżej artykuł o tym, że jest
      wyspa na oceanie gdzie dalek żyją dinozaury - planowałam ją odnaleźć:)
      przestałam wierzyć gdy pokazali psa z ludzkimi dłońmi, ale pies opierał się o
      płot i tymi dłońmi trzymał się niego a nie spacerował sobie na ludzkich rękach
      więc przestałam wierzyć bo to było łatwo spreparować. Pamiętam też syrenę i
      kobietę której twarz mieściła się pod spodkiem, bo nie "rozeszła się"; to były
      czasy... nigdy nie rozumiałam czemu zaprzestali to wydawać...
      • badjuk Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 23:38
        ja pamietam te 'zywe wlosy' - makabra
    • anuria Re: Skandale-kto czytał????? 11.05.07, 00:09
      A ja pamietam takie artykuly:

1. Adam i Ewa - Adam byl neandertalczykiem a Ewa kosmitka :)
      2. Pani z twarza o wielkosci malego talerzyka, oczywiscie ze zdjeciem
      3. Dzieci, a moze to byla dziewczynka, juz nie pamietam, ktore dostaly sie w
      nasze czasy z roku 1800 z hakiem, pamietam, ze byla wzmianka, ze rozwijaja sie
      normalnie i nie maja problemow z aklimatyzacja :)))
      • Gość: j^2 Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.ruc.lama.net.pl 11.05.07, 01:01
        Uwielbiałem tą gazetę. Pamiętam artykuły:
        - koń z ludzkimi dłońmi (i zdjęcie konia za płotem, na którym oparte są dłonie)
        - kobieta urodziła gałkę oczną (i zdjęcie gałki w słoiku)
        - pies pożarł wołowinę po 275 dolarów kilo
        - człowiek-wilkołak (zdjęcie gościa porośniętego futrem)
        - zmarły dziadek pojawia się w lustrze i żartuje z bliskimi
        - kobieta, która nie spała od 20 lat
        - Kennedy oparty o łopatę
        - robaki wyżerające mózg
        - cykl artykułów o sekcie "Piewców życia", która krąży gdzieś po polskich lasach, a jej głównym założeniem jest wolna miłość między jej członkami
        No i wspaniałe reklamy dziwacznych produktów - prasowa wersja telezakupów :)
    • ari Re: Skandale-kto czytał????? 11.05.07, 09:54
      Ja się niestety nie załapałem na tą gaqzetę. za to czytywałem podczas pobytu w
      anglii wspomniane weekly world news...

Wrażenie zrobiłą na mnie historia trójrękiej kobiety, która po mistrzowsku
      wykonywałą zawód kelnerki. NIestety w wyniku przykrego wypadku z udziałem piły
      łańcuchowej dodatkowa ręka (wyrastająca z klatki piersiowej) została odcięta.
      Ale chirurdzy dokonali cudu i kobieta nadal obsłguje pół restauracji za jednym
      przejściem!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka