Dodaj do ulubionych

Jakie pieniądzę mają w Hinach ?

IP: *.acn.waw.pl 09.08.07, 16:42
JAk się nazywają ich waluty?
Obserwuj wątek
    • schade Re: Jakie pieniądzę mają w Hinach ? 09.08.07, 16:59
      Gość portalu: aga napisał(a):

> JAk się nazywają ich waluty?

Ich waluta jak już. Bo ją maja jedną. Jest to "juan renminbi"
      1 USD = ok. 7,6 yuanów (renminbi)
      kurs sredni juana na dzień dzisiejszy to 0,3628 PLN (czyli złotego)
      a skrót to CNY.
      A co w tym takiego śmiesznego?
      Nie wiem czy śmieszny miał być twój błąd ortograficzny czy coś
      innego.
      Powinnaś napisać Chiny.
    • Gość: muromuh=wieśniak Re: Jakie pieniądzę mają w Hinach ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 21:36
      Aga to dziewczyna muromuha? Pod względem nieuctwa pasujecie do siebie.
      • Gość: aga Re: Jakie pieniądzę mają w Hinach ? IP: *.acn.waw.pl 09.08.07, 22:34
        Nieuctwa!??????? Sorki bardzo ale mała pomyłka od razu musi mnie zaliczać do nieuków!!! KAżdy nieraz robi proste błędy w literach! Mam niezłą szkołę (nie napiszę jaką bo jestem bardzo skromna), plany, ambicje, osiągniecia i itd. Niedługo razem z moim chłopakiem wyjerzdżamy do Chin zwiedzać Wielką Ścianę i dlatego chciałam się dowiedzieć jakie pieniądze wymienić u kantora.
        • nancy75 Re: Jakie pieniądzę mają w Hinach ? 10.08.07, 10:44
          jak bedziecie zwiedzac Wielką Sciane to nei zapomnijcie walnąc w
          nią swoimi małymi głowami, to podobno pomaga: facetom na potencje,
          a kobietom na zespół napięcia przedmiesiączkowego. W ogole to w
          Chinach polecam jeszcze chinskie zupki, chinskie tenisówki, oraz
          światowej sławy zespół "hewimetalowy" o pięknei brzmiącej
          nazwie "Klub Farbowanych Chinskich Ręczników.
          Poza tym kolega z postu wyżej się myli: walutą obowiązującą w
          Chinach jest 1 Chinina, skrót 1 chin, dzieli się na 96 aspiryn (1
          asp) i na 48 dragonów.
          • titu_titu Re: Jakie pieniądzę mają w Hinach ? 10.08.07, 10:51
            Tylko jak będziecie w Wielką Ścianę uderzać głowami, bądźcie tolerancyjni wobec
            Żydów, którzy będą się tam modlić. Pamiętajcie, że oni są u siebie a Wy tylko
            zwiedzacie, więc trochę szacunku dla innych wyznań.
            A Kantor pisze się z dużej litery, ale chyba u niego już gotówki nie wymienicie,
            bo zmarł kilka lat temu. A, i kolega z postu wyżej też zrobił mały błąd. Te
            najdrobniejsze monety to dragi, nie dragony.
            • Gość: furtive_kitten Re: Jakie pieniądzę mają w Hinach ? IP: *.de.ibm.com 10.08.07, 10:55
              ...a jak juz bedziecie tolerowac owych Zydow, zpytajcie, czy ktorys
              z nich nie jest przypadkiem kantorem i nie wymienilby wam walutow
              na inne. A nuz widelec sie uda.

Aha, waluty to w Hinah to Hihy.
              • Gość: :)) Re: Jakie pieniądzę mają w Hinach ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 12:39
                Jakoś nie wierzę w tę twoją dobrą szkołę, Ago. Wybierasz się do Hin, chcesz wymienić pieniądze U kantora...
                Chyba, że to była "dobra podstawówka", to miałaś na myśli?
                To ci powiem, że niekoniecznie dobra, bo ten, kto ją kończy tak nie pisze.
                Nie wiem jakie masz te plany i ambicje, ale jeśli literackie - to sobie daruj.
                I nie ględźcie o literówkach, nieuki.
            • nancy75 Re: Jakie pieniądzę mają w Hinach ? 13.08.07, 11:04
              Koleżanka, nei kolega;)) I oczywiscie przepraszam - masz racje - to
              dragi, nie dragony;)) Dragony są walutą RÓmunii ;)
        • klymenystra Re: Jakie pieniądzę mają w Hinach ? 10.08.07, 20:53
          a kantora z jakiego huru?
          • mama_julci22 Re: Jakie pieniądzę mają w Hinach ? 10.08.07, 21:41
            buahahahahahahaha ale sie usmiałam,czy to jakas prowokacja?
    • skorzane_futerko Re: Hiny to jakis nowo odkryty kraj?;P n\t 10.08.07, 13:20
    • Gość: aga Zazdrość? IP: *.acn.waw.pl 10.08.07, 17:58
      Chyba tylko dzika, zoologiczna zazdrość wywołuję takie jadowite komętarze. To że ktoś jedzie do CHin to chyba normalne w tych czasach i nie powinno być powodem zawisci ale dla co poniektorych jest. Co do Wielkiej Ściany - dobrze wiem że tam sie nikt nie modli. Żydzi mają ściane Płaczu a CHińczycy Wielką Ścianę ze średniowiecza do obrony przed brabażyńcami, długą na kilak tysięcy kilometrów!!!

ps2. Szkoła jakakolwiek by była nie określa wartości człowieka, bo myśli się tym co ma się w środku a nie papierem z universytetu!
      • Gość: T0M1K Re: Zazdrość? IP: 212.169.33.* 10.08.07, 18:14
        Wielka Sciana nazywa sie WIELKI MUR CHINSKI
        radze troche doczytac zanim zaczniesz posadzac ludzi o "zazdrosc"
        P.S.
        Mur Chinski jest chyba troszke starszy
        • luccio1 Re: Zazdrość? 10.08.07, 23:39
          > Wielka Sciana nazywa sie WIELKI MUR CHINSKI
          Po rosyjsku jest: WIELIKAJA KITAJSKAJA STIENA.
      • Gość: naprawdetrzezwy "Komętarz" to wypowiedź męta? IP: *.chello.pl 10.08.07, 19:46
        Internet z kablówki od niedawna? Przedtem z Neostrady?
        • Gość: aga Re: "Komętarz" to wypowiedź męta? (ten wyżej) IP: *.acn.waw.pl 10.08.07, 19:52
          Mam sposób na takich trolli jak ty. Totalnie ignorować i nie pisać komętarzy. Tak tez robię.

bez pozdrowienia slepia gienia.
          • Gość: A Re: "Komętarz" to wypowiedź męta? (ten wyżej) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 22:59
            KomĘtarzy rzeczywiście nie pisz. Jak już się nauczysz pisać - KOMENTARZE.
            Wielką Ścianę to ty masz w mózgu. Betonową.

Mam tylko pytanie co to jest "barbażyńca"??

Jesteś analfabetką, droga Ago i nie wydaje mi się, że jest czego zazdrościć. W dziesiejszych czasach, jak piszesz, normalne jest używanie dobrego, poprawnego języka, bez takich błędów. Ba, nawet kilku...

Jedź do "Hin" i rąbnij łbem w tę Wielką Ścianę ze średniowiecza :))))

A może to tylko żart? Bo nie wierzę, że na świecie są tacy idioci...

• uccello Re: "Komętarz" to wypowiedź męta? (ten wyżej) 10.08.07, 23:18
              Gość portalu: A napisał(a):

> A może to tylko żart? >

Jak Ty na to wpadłeś?!
              • Gość: doopabisqpa Re: "Komętarz" to wypowiedź męta? (ten wyżej) IP: *.centertel.pl 11.08.07, 00:27
                no co ty - żart na forum chumorum? :-)
            • laenia Re: "Komętarz" to wypowiedź męta? (ten wyżej) 11.08.07, 01:02
              Gość portalu: A napisał(a):

> KomĘtarzy rzeczywiście nie pisz. Jak już się nauczysz pisać - KOMENTARZE.

> Mam tylko pytanie co to jest "barbażyńca"??

Brabażyńca, nie barbażyńca. Naucz się czytać, zanim innym każesz nauczyć się pisać.
              A w ogóle chodziło tu o Chunów.

• uccello Re: "Komętarz" to wypowiedź męta? (ten wyżej) 11.08.07, 01:06
                laenia napisała:
                > A w ogóle chodziło tu o Chunów.

Wszystko rozumiem, ale żeby zaraz tak kląć?!
                • laenia Re: "Komętarz" to wypowiedź męta? (ten wyżej) 11.08.07, 01:23
                  A tu znowu jakiś analfabeta. Przecie jakbym chciała zakląć, to bym napisała
                  przez samo ha.

(hehe, nauczyłam się pisać przecie, bo nigdy nie wiem, czy się pisze przecierz,
                  czy przeciesz)

• Gość: aga Tewszystkie wpisy zobaczył mój narzeczony IP: *.acn.waw.pl 11.08.07, 01:59
                    PS2. Te wpisy zobaczył mój narzeczony i stwierdził że kupienie komputera na raty i zamówienie tego całego internetu to nei był dobry pomysł! Powiedział że gdyby w jego pracy powiedział że kupił sobie internet to by go wyśmiali !!!!!!! On powiedział jeszcze że to takie głupoty głupie.

ps 3. Poszłąm do kantora zamienić złotówki na Chińskie ale zapomniałam jak się te pieniążki ich nazywają i wróciłam się już do domu.

ps4. Głupio mi że się tak o mnie kłócicie.
                    • naprawdetrzezwy A propos "ps 3": 12.08.07, 14:54
                      Ich pieniążki nazywają się banknotki i monetki.
    • Gość: aga . dziekuje. IP: *.acn.waw.pl 10.08.07, 23:50
      Dziękuje kilku osobom z tego wątku za zrozumienie i porady. Muszę jeszcze zakupić kilka drobnoztek np. taśme do aparatu fot i itd. wystrzyc głowę u fryzjera, kupic bilety od samolotu i zrobić paszport oraz zapytać się w pracy czy moge sobie wziąść urlop.
      Muszę jeszcze pojechać na lądowisko lotnicze i dowiedzieć się kiedy latają samoloty do Chin.
    • kowaliska Re: Jakie pieniądzę mają w Hinach ? 11.08.07, 00:38
      Wreszcie na FH można się pośmiać.
      • Gość: Azorek Re: Jakie pieniądzę mają w Hinach ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.07, 02:39
        :)))))))
        Piękne.
        Aguś, przywieź nam z Hin kamyk z Jeleniej Góry!
        • Gość: aga Re: Jakie pieniądzę mają w Hinach ? IP: *.acn.waw.pl 11.08.07, 12:37
          Nie przywiozę bo jade tam samolotem a samolotem się leci a więc nie można "przywieść" kamyka. Moge go wam przylecieć i zrobić mu zdjęcie na forum.

ps.2 a może być bursztyn ?
          • laenia Re: Jakie pieniądzę mają w Hinach ? 11.08.07, 13:43
            Z Hin to warto przylecieć nefryda.
            • kowaliska Co za brak szacunku! 11.08.07, 13:48
              Nawet jak chcesz Go przelecieć to nie trzeba zaraz Go pisać z małej litery.
              • laenia Re: Co za brak szacunku! 11.08.07, 13:55
                No dobra, niech będzie Nefryd.
                Ale on jest z zielonej góry, a nie z jeleniej, jak ktoś wcześniej napisał.
                • uccello Aga! 11.08.07, 21:06
                  • uccello Re: Aga! 11.08.07, 21:11
                    Kiedy wrócisz opowiedz nam jak było. Mam też nadzieję, że swoją
                    taśmę do aparata foto wykorzystasz maksymalnie i do końca.
                    Intryguje mnie:
                    czemu przd wyjazdem musialaś sobie wystrzydz sobie włosy u
                    fryzjera.
                    • Gość: aga Re: Aga! IP: *.acn.waw.pl 11.08.07, 22:04
                      Bo musiałam zestrzydź sobei włosy bo teraz mam kocmułucha na głowie...
                      • kicior99 Re: Aga! 12.08.07, 07:03
                        nawet nie wiecie jak mi poprawiliście humor. Chómor? sam już (jurz?) nie wiem...
                        • uyu Re: Aga! 12.08.07, 12:57
                          Czepiacie sie agi a sami nie wiecie, ze chodzi nie o Wielka Sciane
                          ani o Wielki Mur tylko o Wielkie Przepierzenie wybudowane przez
                          brabazyncow w prowincji Brabazancja.
                          • kicior99 Re: Aga! 12.08.07, 15:57
                            uważaj na literówki, o przepieprzenie Ci przecież chodzi...
                          • Gość: furtive_kitten Re: ooo IP: *.de.ibm.com 13.08.07, 10:30
                            Przepierzenie to pszeciesz jest jak kuraki piura zrzucajom.
                            Ignoranty z was!

A w Hinach kamykuw dwno jusz nie ma bo sa wszystkie sprzedane do Ju
                            Es Ej, jako souweniry Made in China.
                          • nancy75 Re: Aga! 13.08.07, 11:09
                            a może to Wielki Hiński Parawan? dla miłośników Kampingu i
                            Parawaningu? pomalowany w Wielkie Hińskie kwiaty kwitnącego
                            buraka....;)Cuuudo!
                            • laenia Re: Aga! 13.08.07, 12:13
                              E nie, parawan by nie powstrzymał Chunów.
                              To na pewno mur, ale wydaje mi się, że go już zburzyli, została tylko Brama
                              Brandenburska.
                              • nancy75 Re: Aga! 13.08.07, 14:57
                                tak myslisz? pewnie masz racje, bo ja z historii to byłam w szkole
                                nie byłam prymasem...:(
                                I ci Chunowie zaatakowali Hinów przez ten mur i zostawili brame
                                brandendurska? A myslalam że ta brama sie nazywa Bra(h)maputra... I
                                pilnuja jej Bramini.....ALe ja neidouczona jestem.
                                • Gość: Giertych Roman Szukam pracy. Pomozcie Rodacy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.07, 15:24
                                • laenia Re: Aga! 13.08.07, 15:58
                                  Nie, nie, tej bramy to pilnuje Oliver Kahn. Ale on jest już dość stary, więc
                                  może go niedługo zastąpi Boruc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka