Gość: Goscc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 23:21 Jak nie babole w nosie to to. Czy ci rodzice nie chodzili do szkoly? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=907&w=68275100 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zdziwiony Re: Padlam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 23:40 a co cię w tym tak dziwi? miałaś kiedyś dziecko? ile ty masz lat Aniele..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goscc Re: Padlam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 23:45 Nie dziwi mnie sam fakt, ale nazewnictwo! Jak mozna zadac takie pytanie lekarzowi. Mozna napisac - miejsca intymne itd A cipka to slowo uzywane potocznie, a do tego uznane za wulgarne. A dziecko mam. Na szczescie chlopca. Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: Padlam! 31.08.07, 12:06 a właśnie nie. trzeba nazywać rzeczy po imieniu. mnie zdziwiło, że jedna z mam mówi na "to" kasia. to nie jest kasia tylko cipka i już. takie gadanie na około tylko przynosi szkody, jakiś fałszywy wstyd (fałszywy to znaczy w pewnych okolicznościach nie potrzebny, nie mam tu na myśli ganiania z gołą cipką np. w pracy). przypomina mi to pewną moją koleżankę, która pyta córki czy umyła "pupę z przodu". a to nie jest ani kasia, ani pupa z przodu ani nic innego, to jest po prostu cipka czy się tego chce czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Padlam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 12:19 A ja nie mam cipki. Mam waginę. Ew. pochwę. Cipka brzmi obrazliwie. Tak samo jak piz..a czego ci rodzice uczą dzieci? Nie rozumiem waszego oburzenia. Co to znaczy nazywanie po imieniu? To znaczy, ze mamy mowic wularyzmy? A jak nazwiemy kobiety lekkich obyczajow? Jasne mowmy po imieniu! a chlopcy na penisy niech mowią h*j i ku**s. Analogicznie na to wychodzi. Jedyne czego tu potrzeba to odrobiny myslenia!!! Jedno slowo bardzo latwo zastapic innym. Jak sie ma maly zasob slow, to lepiej zajrzec do slownika! Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Padlam! 01.09.07, 21:17 yhyhyyyyy. a myjesz sobie ją, tę pochwę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naprawdetrzeźwy Z choinki się urwałaś? IP: *.axelspringer.pl 31.08.07, 08:23 Ze szkoły to można wynieść wiedzę na temat zabobonów, oddawania czci fałszywym bożkom, o tym ile diabłów mieści się na główce szpilki, ale nic o higienie. Natomiast ta kobieta winna wiedzę o higienie wynieść z domu. Widocznie pochodzi z katolickiej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she naprawdetrzeźwy? IP: *.mtm-info.pl 31.08.07, 16:42 Zabobony, nic o higienie? Ty chodziłeś do szkoły,mmm, specjalnej?Nie musisz odpowiadać.Przedstawiłeś się w swym poście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Padlam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 12:32 a to rozmowa z psychologiem. Jak widac ilu ludzi tyle mozliwosci forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=851&w=66843849&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Padlam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 12:39 Prawde mowiac, to w domu mogą "to' sobie nazywac jak uwazaja. Ale przy pytaniu do lekarza chyba takie okreslenie jest conajmniej niestosowne. Odpowiedz Link Zgłoś
ewosia Re: Padlam! 31.08.07, 16:53 ja tam uważam, że słowo cipka jest ekstra. Chłopcy mają siusiaki a dziewczynki cipki. U mnie w domu zawsze była cipka, ewentualnie pisia. jak 2-3 letnia dziewczynka ma mówić wagina lubo pochwa. właśnie wagina lubo pochwa są jakieś dziwne. Albo chłopiec ma powiedzieć, że go penis szczypie lubo członek. Siusiak to siusiak. Cipka jest super. Siusiak też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc forum Re: Padlam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 22:22 ewosia napisała: > ja tam uważam, że słowo cipka jest ekstra. Chłopcy mają siusiaki a > dziewczynki cipki. U mnie w domu zawsze była cipka, ewentualnie > pisia. > jak 2-3 letnia dziewczynka ma mówić wagina lubo pochwa. właśnie > wagina lubo pochwa są jakieś dziwne. Albo chłopiec ma powiedzieć, że > go penis szczypie lubo członek. Siusiak to siusiak. > Cipka jest super. Siusiak też. Oczywiscie, ale trzeba tez dziecko nauczyc, ze w miejscach publicznych nie mowi sie "cipka". A tym bardziej rodzic powinien o tym wiedziec i pytanie do lekarza z centrum zdrowia dziecka sformulowac inaczej. Troche kultury i szacunku dla innych Odpowiedz Link Zgłoś
ewosia Re: Padlam! 01.09.07, 20:16 Gość portalu: gosc forum napisał(a): > Oczywiscie, ale trzeba tez dziecko nauczyc, ze w miejscach > publicznych nie mowi sie "cipka". > A tym bardziej rodzic powinien o tym wiedziec i pytanie do lekarza z > centrum zdrowia dziecka sformulowac inaczej. > Troche kultury i szacunku dla innych a jak się mówi w miejscach publicznych - dziecko ma mówić: wargi sromowe i srom mnie swędzą mamusiu? Ludzie, cipka to cipka, dla dziecka taka sama część ciała jak ręka, nosek i oko. dzieci nie rozpoznają cipki/ siusiaka/ pupy jako czegoś innego niż tylko część ciała. Nie znają pojęcia intymności. Pojawia się ono dopiero w pewnym wieku. I wcale nie uważam, że to wulgarne słowo. Opamiętajcie się ludzie z tym wstydem. Dziewczynki mają cipki i cipki czasem swędzą. Siusiaki też. Ja usłyszałam kiedyś od siostrzenicy: wiesz, chłopcy mają inne cipki, takie kółkowe wypadnięte. do dzisiaj jeden z ulubionych tekstów w domu - np. spodnie są kółkowe wypadnięte. i się ich nie kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ewosia Re: Padlam! 01.09.07, 20:18 ps. ale lekarza można już inaczej zapytać. oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś