drzejms-buond 18.03.08, 11:34 kapitalne! :-] amanita-design.net/samorost-1/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: trusiaa Re: samorost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 11:52 To jedna z najmilszych gier :) Proponuję jeszcze: amanita-design.net/samorost-2/ amanita-design.net/thequestfortherest/ oraz pozostałe dokonania: www.amanitadesign.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: samorost 18.03.08, 12:01 o! znane? ja dzisiaj dopiero się o tym dowiedziałem... JEDYNKĘ przeszedłem ale zatrzymałem się w DWÓJCE przy ślimaku nie wiem co TAM zrobić ... BOSKIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: samorost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 12:11 Tu masz wszystko, krok po kroku, ale ostrożnie zagladaj, żeby sobie nie zepsuć zabawy ;). gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=gra,27,11569,1141 Te obrazy i dźwięki działają na mnie hipnotyzująco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozambique n/z Re: samorost IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 12:33 a jak w to sie gra ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozambique n/z Re: samorost IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 13:23 a co zrobic w jedynce przy tym załocznym trąbalskim ???? niw nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: samorost 18.03.08, 13:26 trzeba mu dać mrówę i wtedy HYC drzwi kliknąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozambique n/z Re: samorost IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 15:01 skonzcyłam oba kurde jak to wciąga ! Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: samorost 18.03.08, 15:15 oba???? ożeszty!!! a "pana pytonautę" po anglisku też? udało mi się przejść nawet lekcję matematyki ale poległem, co mnie zdziwiło, na biologii www.amanitadesign.com/ ja sie zachłystuję odkrytą przy okazji muzą under byen Odpowiedz Link Zgłoś
kowaliska Re: samorost 18.03.08, 18:22 A Cover Front znacie? Wklejam, bo może akurat ktoś w to nie grał, w takim razie polecam www.arcadetown.com/covertfront/game.asp www.arcadetown.com/covertfront2/game.asp I mój ulubiony DayMare Town www.pastelstories.com/?p=315 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: samorost IP: *.cable.smsnet.pl 18.03.08, 18:32 Ha, a pamiętacie tego Garfielda ze strachometrem, spory wątek to był:)) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: samorost 19.03.08, 10:21 Gość portalu: gracz napisał(a): > Ha, a pamiętacie tego Garfielda ze strachometrem, spory wątek to był:)) a faktycznie! był! straciłem cierpliwość do Gerfielda... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: samorost 19.03.08, 10:20 kowaliska napisała: fajne jest to pastelowe miasteczko ale nie wiem co się tam robi? pozbierałem NIECHCĄCY 4 gadżety...i co? Odpowiedz Link Zgłoś
kowaliska Re: samorost 19.03.08, 11:50 Zabawa polega na zebraniu (różnymi sposobami) wszystkich... nie wiem jak to nazwać: puzzle? klocki?... które umieszczone w odpowiednich miejscach pozwolą opuścić most po którym wydostaniesz się z miasteczka. W dodatku w jednym z pomieszczeń czeka na Twoją pomoc strasznie smutny ludzik. Jeśli odnajdziesz wszystkie ukryte ptaki, na postumencie w zakamarku podwórka "wyrośnie" jajo. Ono jest dla niego ;) Powodzenia. Gdzieś było forum na ten temat, jak nie znajdziesz to tutaj zapytaj. Strasznie mi się to miasteczko podoba. Fajny klimacik :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: samorost 19.03.08, 14:09 mam ptaka! :))))))) tylko on taki bardziej nierchomy :( Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: samorost 19.03.08, 16:02 w robocie jestem, musiałam założyć słuchawki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kowaliska Re: samorost 26.03.08, 13:57 Ciekawe jak Wam poszło w DayMare Town z odgadnięciem do czego służy śrubokręt? Ja miałam z tym najwięcej problemu. Dwa dni mi zajęło ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozambique n/z Re: samorost IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 10:09 pytonaute - doszłam do etaptu 6 ale tam mnei wkurzyło ,ze zniemogałm sie doczekac pytań, cos tam sie działo , jakies słupki sie pokazywały , jaksi dziadek zasuwał na jakims aparacie , a pytan jak nie było tak nie było , pól godziny czekałam, w koncu odpusćiłam ale Samorost 2 swietny - dochdozi sie do tego jak ludizk w konu uwala\nia psa i ... tearz drogi internatuto kup sobie dalsza część :)))) ale funkcja psiaka zamknietego u ufoludków mnie powaliła :))))))) jakbys ktos tak moją sunię ... to .... w ryj !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: samorost 19.03.08, 10:23 a ja UTKŁEM w sieci pająka... ta rura się przewróciła i nie mogłem dalej iść... co z tymi robakami trzeba zrobic? klikam, klikam i psińco... :-[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: samorost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 10:32 Drogi Dżejmsu, w pierwszych słowach mego posta pytam się uprzejmnie, czemu nie czytasz instrukcji, jaką Ci podsunęłam na początku wątku? Tam jest o lisku co ma zjeść i wypluć, i musze i pająku. ...Utłukłeś pająka? JAK? Powiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: samorost 19.03.08, 12:12 w istocie! jest! dziękuję z upomnienie i przywołanie do porządku ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: samorost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 12:30 Czemu masz kwaśną minę? No, sorry za błąd (buond) ortograficzny w Twoim nicku i za posądzenie, że utłukłeś pająka (czytam szybko, z a szybko). Myślałam, że te gry relaksują. A te trzy laski niebieskie już zaliczyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: samorost 19.03.08, 12:50 noooo! sie namęczyłem zdrowo. tak mnie wcięgneło, że zapomniałem o bożym świecie a tu... ALLELUJA ja mam od urodzenia kwaśną minę. podobno to przez to, że wyciągnęli mnie z kapusty! KISZONEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozambique n/z Re: samorost IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 13:09 ale co to za radocha czytac podpowiedzi ? chodzi o to zeby SAMEMU !!! metodą prób i błędów ! ale zawuazyałm ze ta gra troche draznie sie z widzem, np. długo długo na ekranie nic sie nie dziej i nagle pojawia sie jaksi szcegół ( np. przycisk, otwór,uchwyt) którego nei było jeszce przed sekundą a który stanowi pomoc do pójscia dalej np. w Samorost 2 - co ja sie nameczyłam co zrobic z kiełbaską dla pieska zeby miec wolną rekę ??? no przyznac sie = kto wiedizał OD RAZU co zrobic z kiełbaską ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: samorost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 13:15 (cichutko) ja... może dlatego, że mam pieska? Odpowiedz Link Zgłoś
kowaliska Re: samorost 19.03.08, 13:22 A ja mam kotka (w życiu by się nie dał tak wykorzystywać dla jakiejś tam parówki). Jak wzięłam kiełbaskę to na chwilę zgłupiałam. Jakoś odruchowo ją odwiesiłam na inny hak, tylko nie od razu zaskoczyłam co mi to dało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozambique n/z Re: samorost IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 13:26 kurde, ja nie wiedziałam ... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: samorost 19.03.08, 14:08 kiełbaska? ktoś powiedział Kiełbaska? jaka kiełbaska...? oj, daleka droga przede mną... :-/ no niby chodzi o to,żeby samemu odkrywac ale wczorajsze przepedzanie pędraków przez pół godziny mnie juz znudziło...że o palcu bolącym od klikania nie wspomnę- nie wspominam więc... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: samorost 20.03.08, 10:42 filmik znalazłem www.youtube.com/watch?v=1pZhT3VWsJM&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: samorost 21.03.08, 15:36 drogi drzejmsie - oto zając z czekoladowymi jajami w prezencie escaptheroom.blox.pl/html;jsessionid=85039E8C4D7418868DC9F9D626C35FEA.ib3tom1 Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: samorost 25.03.08, 11:51 misiania napisała: > drogi drzejmsie - oto zając z czekoladowymi jajami w prezencie > > escaptheroom.blox.pl/html;jsessionid=85039E8C4D7418868DC9F9D626C35FEA.ib3tom1 ojej! czy to jeszcze fan czy fanatyzm? ;] pojecia nie miałem,że tyle tego w sieci... samorost to była PIERWSZA gra, która mnie zauroczyła i wciagneła. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: samorost 25.03.08, 14:37 iiiiiiiiiiitam. prawda jest taka, że po pierwszym zachłyśnięciu te gry przestają być aż tak atrakcyjne. szuka się potem takich właśnie z nerwem, seksownych - jak samorost czy pastelowe miasto. no i dobrze jest wiedzieć, że w razie jakiejś kompletnej nudy można poszperać w sieci w poszukiwaniu ptaszysk lub krasnoludkowego pieska :))) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: samorost 25.03.08, 15:08 misiania napisała: > iiiiiiiiiiitam. prawda jest taka, że po pierwszym zachłyśnięciu te > gry przestają być aż tak atrakcyjne. szuka się potem takich właśnie > z nerwem, seksownych - jak samorost czy pastelowe miasto. no i > dobrze jest wiedzieć, że w razie jakiejś kompletnej nudy można > poszperać w sieci w poszukiwaniu ptaszysk lub krasnoludkowego > pieska :))) ajjjjtam ZABIJANIE NUDY dla mnie to było... przeżycie artystyczne! ;] konweniuje to z estetyką kabaretu mumio w galerii sztuki nowoczesnej "ja to po prostu czuję... tak czuję!..." a pędzący konsumpcjonizm niknie w oparach gotującej sie zupy campbella... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: samorost 25.03.08, 15:17 o, zgadzam się - samorost błyszczy tam jak gwiaździsty dyjament :))) niestety w większości gier typu escape grający jako podmiot liryczny przybiera postać kursora i suwa się po ekranie w poszukiwaniu ukrytego młotka czy innego kluczyka. fuj. pospolitość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: samorost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 23:48 Koniecznie zapodaj gr.omat.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cze Re: samorost IP: *.anonymouse.org 22.03.08, 18:28 w pelnej wersji samorosta2 fajne sa wieloryby do karmienia:)) online nie pograsz do konca www.google.com/search?hl=en&q=samorost2.rar+&btnG=Google+Search jest kilka instalek, ale trzeba znalezc rar bez hasla (ok. 19mb) Odpowiedz Link Zgłoś