Gość: piecyk gazowy Re: KOC, Za chwilę dalszy ciąg program... IP: *.visp.energis.pl 21.09.03, 15:55 W KOC-u była taka seria pn. „Kinokio”. W jednym z odcinków było coś tam (jako wątek poboczny), że jakiś tam gość gdzieś tam szedł i po drodze mijał różne państwa. I tak: – tablica z napisem Katar – kamera zjeżdża w bok, siedzą na ławce goście z chustkami i smarkają, – tablica z napisem Mali – idą krasnoludki, – tablica z napisem Czad – jakaś kapela gra metal, – tablica z napisem Dania – kamera robi zoom out, widać jakąś karczmę i całą tablicę z napisem: „Dania zimne i gorące”. Holmes (Szczęśniak) i Watson (Wasowski). Holmes: – Drogi Watsonie, a cóż to leży tu na podłodze? (jakieś fragmenty zwierzęcego futerka, kłaki itp.) Watson: – Ależ Holmesie! Przecież sam mówiłeś, abym urwał kończyny dla królika! Jakieś opowiadanie kryminalne (chyba w „Kinokio”). Głos lektora: „Znaleziono go z kulą głowie”. Obrazek: na podłodze leży gość, a z głowy wystaje mu taka drewniana kula inwalidzka. Jeszcze było (też chyba w „Kinokio”, też kryminalne): „Pożegnanie za friko” i „Zbrodnia Ikara”. W MSW (Magazynie Słynnych Wynalazków) artysta (Szczęśniak) prezentuje swoje dzieło – kolaż. Pokazuje, a tu narysowany kredkami taki zwykły kolaż (cyklista). Wasowski (chyba) w restauracji. Pochodzi kelner, ten duży dziadek (brat go widział niedawno w Warszawie!) i pyta co podać. Wasowki: – Wołowinę po angielsku. Za jakiś czas przychodzi dziadek, podaje i mówi: – Proszę. Wasowski: – Ale przecież ja zamawiałem po angielsku! – A, to przepraszam. Dziadek zabiera talerz, stawia z powrotem i mówi: – Here you are. Za chwilę dalszy ciąg programu Idzie łysy, w ręku trzyma prysznic – „słuchawkę” i szlauch. Wasowski pyta: – Co pan zrobił? – Byłem brudny, więc wziąłem prysznic. Łysy pakuje do walizki baterie R-20. Podchodzi Mann i pyta: – Co pan robi? Łysy: – Ładuję baterie. Mann: – To ja je panu rozładuję. Łapie za walizkę i wysypuje wszystko. Stoi Mann na balkonie. Trzyma opartą o balustradę wagę. Materna: – Co pan robi? Mann: – Zrzucam wagę – w tym momencie upuszcza ją z balkonu. Stoją Wasowski i Szczęśniak w płaszczach prochowcach. Podpis: „BRACIA SYJAMSCY”. Potem kamera jedzie na jednego, później na drugiego i odpowiednio podpisy: „Andrzej Syjamski”, „Robert Syjamski”. ZDCP: Leksykon Polskiej Muzyki Rozrywkowej Pień drzewa w zbliżeniu, kamera jedzie z dołu do góry. Podpis: Kora. Płynie rzeka. Podpis: Niemen. Podchodzi Wasowski do ściany i nakleja taki duży jednokolorowy „plakat”. Podpis: Nalepa. :-))) A ten żart z Murzynem i ogórkiem... Rewelacja!!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: KOC, Za chwilę dalszy ciąg program... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 11:19 Scenka z ZCDCP Szcześniak i Wasowski stoją w kolejce do stoiska monopolowego i zawzięcie dyskutują czy wziąć jedną czy dwie, żeby się nie zmarnowało. Przychodzi ich kolei i W prosi "skrzynkę wódki i dwie oranżady" A pamiętacie porodię radia i nagranie Roling Stonsów znalezione w piwnicy w Londynie Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
lamancza Re: KOC, Za chwilę dalszy ciąg program... 10.10.03, 11:30 Chyba Materna i ktos jeszcze siedzą w ciemnym pokoju i pochlipują, wchodzi Mann i mówi, że chce złozyc hołd prochom ojca, na co ci dwaj rozsypuja przed nim różne pigułki i tabletki... Byz może pomyliłem szczegóły, ale sens jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: KOC, Za chwilę dalszy ciąg program... IP: *.visp.energis.pl 10.10.03, 22:03 KOC Przychodzi Wasowski, zdejmuje płaszcz, wiesza na choince, na czubek wkłada kapelusz. Szczęśniak: - Co pan zrobił? Wasowski: - No, jak to? Ubrałem choinkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: KOC, Za chwilę dalszy ciąg program... IP: *.torun.mm.pl 12.10.03, 03:48 A w cyrku jak Wasowski puszczał bańki nosem... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: KOC, Za chwilę dalszy ciąg program... IP: *.visp.energis.pl 12.10.03, 21:09 KOC, Ze wspomnień dyrektora cyrku Przychodzi Sztukmistrz z Lublina (Wasowski) do dyrektora cyrku (Szczęśniak) i mówi: – Potrafię jeść noże z ręki. Szczęśniak: – E, tam! Proszę pana, takie sztuki to my też potrafimy, to nic niezwykłego. – Ale pan pozwoli, dyrektorze, że zaprezentuję – mówi Wasowski i po chwili woła: – Noro, pozwól tu! Wchodzi Nora, podaje na dłoni jakieś jedzenie, a Wasowski oczywiście je zjada – prosto z ręki! :-D AHŻ. Na froncie żołnierze siedzą w okopie. W tle odgłosy walki, bombardowań itp. Dowódca dzwoni do centrali: – Nie damy rady, przyślijcie nam posiłki!!! Po chwili przychodzi kelner (Szczęśniak) z talerzami i mówi: – Dzień dobry! Który z panów zamawiał posiłki? :-D Na komendzie do pokoju komendanta wchodzi policjant. Komendant mówi do podwładnego: – Aspirancie Kowalski, proszę zamknąć drzwi! – Tak jest! – woła policjant, zdejmuje drzwi z futryny, wnosi do celi i zamyka. :-)))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: KOC, Za chwilę dalszy ciąg program... 21.01.20, 14:12 T-Raperzy znad Wisły powrócili! www.youtube.com/watch?v=itG5PfQscr8 Odpowiedz Link Zgłoś