wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 20.10.05, 23:01 Dojrzał raz przypadkowy przechodzień W parku miejskim na ławce czyjś spodzień. Widząc topless Alicji, Funkcjonariusz policji Kroki podjął stanowcze (jak co dzień). PS Do Kurrary: ano zyje, tyle ze ostatnio moje lektury, ktore czytam nie z wlasnej i z przymuszonej woli zajmuja mi tyle czasu i, co gorsze, przeistaczaja mnie w taka nudziare, ze az mi sie wstyd odzywac... Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 20.10.05, 23:53 Jeśli wydać mam osąd na Lecha, Rzeknę: jest jedna dodatnia cecha. Postać ta niewysoka Nie uczyni w obłokach Dziury, zatem to duża pociecha. *** Cóż powiedzieć tu mam o Donaldzie? Donald jest, każdy wie, jak najbardziej. W moich najlepszych snach To on mnie mówi: "Ach!", Mając innych pań wdzięki w pogardzie. Wilmo, per aspera ad astra, czy jakoś tak...Jak widzę trzymasz się i forma niczego sobie!!! :-))) Przybywaj jak najczęściej, żeby ponudzić, czynisz to rewelacyjnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Piszemy limeryki!!!! 21.10.05, 09:46 Co też sadzę o bracie vel Jaroslawie? No,wiec mowi ciekawie. O kurupcji i spiskach i koniecznych obnizkach. wolę jednak SFu teksty w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Nieswój Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.crowley.pl 21.10.05, 09:57 A ja znowu klerykalnie: Drgnęło wreszcie sumienie w Wojciechu Postanowił oczyścić się z grzechów Gdy swe winy wymieniał Ksiądz to bladł do czerwieniał A na koniec wziął skonał ze smiechu! Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Piszemy limeryki!!!! 21.10.05, 11:01 Dzień dobry! Dziś klerykalnie? Przebudzeniu pewnej Anny Towarzyszył szok poranny. Zdziwiła się Ania: „To znowu plebania?!!” Miała słabość do sutanny. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Piszemy limeryki!!!! 21.10.05, 11:07 Zasromała się rankiem Marysia bo miast cipki pojawił sie pisiak Czy ja jestem kobita czy też łysy Rokita ? Kto to wie. Nieprzeciętnam tak czy siak. Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 21.10.05, 13:10 Rzućmy światło tym razem na Madzię, Bo cień brzydki na Madzię się kładzie. Przy udziale Mariana Zwykł przykrywać ją z rana, Jak położyć kres wreszcie tej wadzie?? Mer Licht!!! Umieram ze śmiechu:-) Jesteście dziś rewelacyjni! --- www.kurnik.pl/literaki/" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 13:42 Kurraro, to ciekawe, bo Dionizy mi przyszedł do głowy dokladnie w tym samym czasie, co Tobie, ale nie zrealizowałam się piśmiennie z powodu zajętyK. W zamian o Dionizum - juniorze. Że kontaktów nikt nie chciał mieć z Dyziem, przeto poddał się on epikryzie . Powiedziano mu szczerze : tu nie rzecz w charakterze, w oczy gryzie zaś Dyzia wyziew. Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 21.10.05, 14:09 Ruto, to już nie pierwszy raz na tym i moskalikowym forum. Widocznie pisanie przez dłuższy czas w jednym miejscu tworzy jakieś kanały telepatyczne(?) Proszę, nie popełniaj grzechu zaniechania, grunt to dobry rym, wystarczy dla wszystkich:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 16:53 Kurraro, nieprecyzyjna byłam - zajętośc dotyczyła moich obowiazków a nie rymu, taki już wykorzystany nawet wiekszym wyzwaniem dla mnie jest. Co do telepatii to widać jak na dłoni , lecz także można zaobserwować grupowy sinusoidalny wykres formy twórczej p.t.Autorów. Darz wena ! Kiedy zawrze w ascecie pod Moskwą nieprzeparta na bab wdzięki osko- ma, by zgasić żar chuci, w nurty rzeki się rzuci i po chwili poczuje sie bosko. Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 21.10.05, 17:29 (A to przepraszam) Wena, jak widać, zaraźliwa! Starszy pan poznał panią w Habanie, Randka prędko dość zeszła na "spanie". A że pan był z uwiądem, Zaczął pieścić ją prądem, Bo chłop elektryzować ma panie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 14:15 Przydybała dróżniczka raz w Stróżach męża - stróża, gdy w grzechu się nurzał. Oj, niedobrze ze stróżem, musi tańczyć na rurze, sprzątać , prząść i porządnie odkurzać. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Piszemy limeryki!!!! 21.10.05, 14:47 Nie zapomnijcie o pannie Róży, Która, gdy tylko niebo się chmurzy Płacze i lamentuje, Czasem nawet choruje, Zawsze sprawiając tym kłopot duży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Nieswój Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.crowley.pl 21.10.05, 15:05 Proszę bardzo, popatrzmy na Rocha On nie jedną już w sobie rozkochał. Niby macho i twardziel, Ale lubi najbardziej Chdzić w szpilkach i czarnych pończochach... No i to na piątek tyle. Pozdrawiam Panie i Panów łikendowo, a raczej łikędowo. R.J. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Piszemy limeryki!!!! 22.10.05, 08:38 Szabesgoja Szczepana w Szczecinie szczwana szwaczka darpała w łysinę Szczepan zaczął szczytować, nie mógł się pohamować Wnet za żonę pojął był kobiecinę Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 21.10.05, 17:59 Zbiera Wiera co mieszka pod Moskwą Proweniencji wszelakiej dziadostwo. Tak się zna na wieśniarstwie, Kiczu i badziewiarstwie, Że przechodzi to wręcz w zawodowstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 18:00 A nie wspomniał tu nikt o Medardzie, co teściową zastawił w lombardzie. Za zdobyte środki adaptował sierotki - taki to z niego był twardziel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 18:31 Nepomucen też umknął uwadze, choć ostatnio coś przybrał na wadze. Czy to przez te bigosy, czy zawiesiste sosy ? - tego ja Wam - Kochani - nie zdradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 22:26 Pewien pianista dzisiaj w filharmonii w Koncercie e-moll za Chopinem gonił, a wraz z nim orkiestra pod batutą maestra - coś nam się wszystkim zdaje, że ... dogonił ! (relacja prawie na żywo) Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 22.10.05, 19:19 Po seksie z żoną, raz męża z Przasnysza Tknęło, że chyba się przedtem przesłyszał, Bo żona jęcząc w orgaźmie, Szeptała wyraźnie: "Och, Kaźmierz...", A on wszak od zawsze na imię ma Ryszard?... --- www.kurnik.pl/literaki/" Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 22.10.05, 21:53 Mieszka sobie w Bawarii Gertruda, co niezwykłej urody ma uda. Kształt ich tak posągowy, że panowie wprost głowy tracą dla niej, choć durna i ruda. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 22.10.05, 23:09 Paniom, które poznały Jean-Pierre’a Na myśl o nim na pawia się zbiera. Z ust mu cuchnie cheddarem, Lecz jest gorszym koszmarem Fakt, że w kroku ma tylko dwa zera. Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 23.10.05, 01:04 Mniejsza, jaka jest cała Gertruda, Najmocniejszą jej stroną są uda. Gdy ktoś prośbę ma do niej, Od grzeczności nie stroni I z kim trzeba, na stronę się uda. (PS. Wilmo, nieźle postraszyłaś w Ameryce...Na Boga, powstrzymaj sie!!! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 23.10.05, 12:53 Cowieczorne ablucje Grażyny Inne są niż u zwykłej dziewczyny. Problem w tym, że ma Grażka Sto lat z hakiem (igraszka!), Więc już skrobać się musi z patyny. A wszystko to dlatego, ze poezja moja ma sile huraganu....;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 23.10.05, 14:13 Wspominana już Jagna spod Wrześni Raz znalazła w lodówce ser w pleśni. Już wyrzucać go miała, Lecz se wnet przypomniała, Że Francuzi tak jedzą - obleśni! Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Piszemy limeryki!!!! 23.10.05, 16:13 Coś, co zostało mi z piątku; A co powiecie o Michale, Który szczuplutki nie jest wcale, A mięsa oraz serki, Ciasteczka i cukierki Pożera wciąż w radosnym szale. Smutna panna Eleonora Ze zmartwienia prawie jest chora. Choć polubi każdego Nie jest szpetna do tego Nie ma wciąż na nią amatora. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Piszemy limeryki!!!! 23.10.05, 16:18 Jeden staruszek z Elbląga Gumę od gaci rozciągał Lubił, gdy brzdęka Lecz wkrótce pękła! Rzekł: ”Już mnie to nie pociąga” Mąż jednej pani z Międzychodu W każdy uśmiech lał szklankę miodu, Przenosił przez kałuże, Padał jej wciąż do nóżek. Zażądała wkrótce rozwodu. Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Piszemy limeryki!!!! 23.10.05, 18:05 Panna Zosia na wczasach w Maroku Miała mały romansik na boku I – jak mówi jej matka – Ta bezczelna dzierlatka Do dziś nie żałuje swego kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Piszemy limeryki!!!! 23.10.05, 20:18 Oszczędny mężczyzna ze Szkocji Jest całkiem wyprany z emocji. Kiedy atak chuci Do baby go rzuci Bierze ją - lecz tylko w promocji. ==== Hugonotki: Potwór na naszej ulicy – hydrauliczna Ikra – jajowód Oda, która Cię zabije – katoda Okulistyka – okaleczenie Wąż z dzielnicy Anin - gadanina Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 24.10.05, 00:57 Donżuan, dandys, trzpiot Claude, Pieszczoch mruczący jak kot, Setki zaliczył Gładkich zdobyczy Wśród dziewic, dam i kokot. Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 24.10.05, 00:52 Nieuchronnie prze huragan Wilma, Sytuacja jest groźna i pilna. Każdy zmyka gdzie może, No a mąż ma najgorzej, Bo przez Wilmę urwane ma filma. Wilmo, przesz jak huragan! Rozlimerykowałaś się, że hej!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 21:13 >Pewien pianista dzisiaj w filharmonii >w Koncercie e-moll za Chopinem gonił, >a wraz z nim orkiestra >pod batutą maestra - >coś nam się wszystkim zdaje, że ... dogonił ! Pianista Rafał wart limeryka, po klawiaturze biegle pomyka, a mazurki i polonez zmusiły nas wszystkich do łez (chyba także ... mistrza Fryderyka). PS. Dzięki 3bezatu za pyszne Hugonotki! Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 24.10.05, 11:09 Sąsiad zza ściany Rafała z Nakła Pragnąc już ciszy, zaczął go nakła- Niać do zmiany kursu: "I tak nie wygrasz konkursu!" Rafał się wkurzył i temu zadał kłam. Limeryki powinny być lekkie jak chrupki, a nie jak ciasto do wałkowania:-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Piszemy limeryki!!!! 24.10.05, 12:07 Żona w mieście zwanym Koziegłowy Sprawdza na mężu moc swej wymowy Swe obawy i żale Przedstawia mu wytrwale. Za późno. Zapadł już w sen zimowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:36 Jakiż dobry sąsiad ten Marek, od lat co dzień włącza wiertarę, nawet i przy niedzieli rzezbi w scianie coś (relief?) lecz łagodniej (wszak mógłby z udarem). Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 25.10.05, 11:53 Z pewnej szwedzkiej mieściny Lars-Johan Dnia pewnego się poczuł jak profan. Gdy powiedział dziewczynie O ich małej mieścinie, Że to dziura (!), ta wrzasła:”No co pan!”. Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 25.10.05, 14:09 W hrabstwie Kent (czyli po prostu: w Kencie) Panowało wzmożone napięcie. Nikt odgadnąć nie mógł, Skąd ten tupot i huk? A to przeszło tam ludzkie pojęcie! Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 25.10.05, 15:20 Po francusku: "Chapeau bas!", a po naszemu: ZAJE...ISTY!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 25.10.05, 18:03 Mąż idiotki imieniem Vincenta Pierze ją w dni powszednie i w święta. Tak jej daje popalić, Że jest trudno ustalić Czy walnięta jest w łeb, czy kopnięta. Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 25.10.05, 18:42 Hahahahh, Ty bestio!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.chello.pl 25.10.05, 21:26 Coś ostatnio nam rozrósł się Gwidon ( a to głównie dzięki sterydom), każdy muskuł napina i odżywki wciąż wcina - tyle, że mu gdzieś wcięło libido. Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 25.10.05, 18:32 Ojej...dzięki! Oto słusznej postury Maryjan, Co na raz zgrzewkę piwa wypija, Na seks stracił ochotę, Co uważa za cnotę, Bo rycerzem jest Radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Nieswój Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.crowley.pl 26.10.05, 08:56 Ja przepraszam szanowne Panie, że się wtrącę. Pewna pani z miasta Kłoczew Ma łaskotki tam gdzie krocze. Gdy jej mąż - ach, żal mi męża! Do finiszu już się spręża, Ona głupawo chichocze! Z poważaniem, R.J. Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 26.10.05, 09:58 Proszę państwa, a oto Dorota: Piękna, mądra, choć mąż to idiota. Z wszystkich, jakie znam, Dorot Ta jedyna ma polot: Limeryki ma na papilotach. Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 26.10.05, 17:32 Dał do naprawy gość na Harendzie Bardzo rzężące, stare narzędzie: Dość wysłużoną wiertarę. Rzekli mu: "To nie do wiary... Niestety udar... Nic z niej nie będzie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 11:30 Gdy drażliwy narcyz z Przasnysza czuł, że pochwał zbyt mało usłyszał, by wypełnić tę pustkę zaraz stawał przed lustrem i z nadmiaru zachwytu aż dyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 16:36 Dziś z zazdrością patrzy Kazimiera, jak wiatr drzewa łatwo tak rozbiera w łóżku bowiem mąż Wiesiek gdy rozbierać go, drze się jakby ktoś go ze skóry obdzierał. Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 26.10.05, 22:18 Pewien dziwak, co mieszkał w Palenque, Uciąć sobie zapragnął coś. Rękę? Stopę? Ucho? Nos? Piętę? Co być może ucięte?... W końcu zmęczył się i uciął drzemkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Nieswój Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.crowley.pl 27.10.05, 14:30 Szanowne Panie, znowu się wtrącam: Solidarność poczujmy z Bogdanem Co to wrócił do domu nad ranem. A tam żona z patelnią, Sierpem, młotem i kielnią! No i Bogdan miał całkiem przesrane... Pozdrawiam, R.J. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Piszemy limeryki!!!! 27.10.05, 15:25 Niemłoda kobieta z Jasła Nie chciała nigdy jeść masła Przemycili więc skrycie Masło w bułce kobicie. Połknęła, wrzasła i zgasła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.netax.pl / *.crowley.pl 27.10.05, 20:55 hajnos.miroslaw.w.interia.pl/konkurs18.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Nieswój Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.crowley.pl 28.10.05, 09:00 No cóż, przy piątku, jak mi się wydaje, Nie tyle się wtracę ile zagaję...:} Pokręćmy głową nad Jurkiem Co wspiera swą męskość ogórkiem. Zaś zimą swą biedną żonę Przeraził raz korniszonem Gdy zrobił se z niego podpórkę! Kurraro, z tym konkursem to poważnie? Pozdrawiam, R.J. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Piszemy limeryki!!!! 28.10.05, 09:44 Szczera kobieta spod Zawichostu Prawdę mówiła - tak prosto z mostu. Raz przed lustrem stanęła I sobie wygarnęła. Wkrótce skoczyła – tak prosto z mostu. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 28.10.05, 11:42 Pewien bandzior co mieszka w Madrycie, Nabył drogą polisę na życie. Gdzieś ma skargi rodziny - nie przepłacił nie krztyny, bo zakupił, jak zwykle, w przemycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Nieswój Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.crowley.pl 28.10.05, 13:30 Spróbujmy zaduszkowo: Ach, cóż za heretyk ten Stiopa Nie boi się Boga ni popa Ty znajesz choć żona Ludmiła Pogrzeb mu piękny sprawiła, On sam się nazajutrz wykopał R.J. Odpowiedz Link Zgłoś
marian_er Re: Piszemy limeryki!!!! 28.10.05, 18:18 późny wieczór w Pasłęku, Zaduszki młody żonkoś się wybrał do wróżki "awans - może, samochód kiedyś wzrośnie ci dochód póki co wyrastają ci różki" Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Piszemy limeryki!!!! 28.10.05, 21:35 Noc głucha.Cmentarz.Powązki Zdejmij może podwiązki- rzekł mąz do żony ziemią przywalony. czas na małzenskie obowiązki. Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Piszemy limeryki!!!! 28.10.05, 21:44 Noc głucha.Cmentarz.Bródno. dziadek do babci - trudno w tych trumnach. Nie z gum zaś my ach. Tyle,że nam nie nudno. Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Piszemy limeryki!!!! 28.10.05, 21:48 Noc głucha.Cmentarz stary Rakowiecki. Pan do pani- ten piszczel zdradziecki uwiera jak cholera, ziąb doskwiera. dobrze chociaż,że mamy poduszeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Piszemy limeryki!!!! 28.10.05, 22:02 Noc głucha.Cmentarz na Rossie. -Duszko,pokochajmy sie,bo sie nudze bezrozumnie lezac w tej trumnie. - Jesteś prosie,sex mam juz w nosie.. Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Piszemy limeryki!!!! 28.10.05, 22:20 Noc ciemna.Duch na Łyczakowie - Boze co ja tutaj robie.. Same kosciotrupy Łozko do dupy i te łańcuchy jakieś krowie?! Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Piszemy limeryki!!!! 28.10.05, 22:24 Noc ciemna.Duch na Łyczakowie > - Boze,przechodzi mnie mrowie. >Co ja tutaj robie.Same kosciotrupy > Łozko do dupy > i te łańcuchy jakieś krowie?! > Lepiej chyba. Dobranoc, miłych snów. Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Piszemy limeryki!!!! 30.10.05, 23:16 Przypomnę mój stary limeryk aktualnie "okolicznościowy": Pewna pani wracając z cmentarza Rzekła nagle: To wręcz mnie przeraża! Tu wkoło same trupy, A ja wciąż daję dupy Bo jak nie - to się grabarz obraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.netax.pl / *.crowley.pl 04.11.05, 20:58 Janie, zapomniałam Ci odpisać: jasne, że na poważnie, jak widac! Spróbujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Piszemy limeryki!!!! Kto się boi *2500*?? 30.10.05, 22:27 pytam!, tyle potrafię:-)..i wiem, że nie na temat! :-) ..jak WAS lubię :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 31.10.05, 00:26 Przed Dniem Zmarłych, w słoneczną niedzielę Mały Jasio się nudził w kościele. Ksiądz coś prawił w kazaniu O popiołach i spaniu, Więc Jaś zasnął jak gruszka w popiele. P.S. Drogi Henryku! A czego tu sie bac? na pewno ktos zalozy nowy watek limerykowy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Piszemy limeryki!!!! 31.10.05, 14:29 Raz dentysta ze Szklarskiej Poręby Nie rozpoznał przed lustrem swej gęby. Pobili go miejscowi Wybaczyć niegotowi, Że znów wyleczył wampirom zęby! Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Piszemy limeryki!!!! 31.10.05, 21:59 Pewien dziadek z miasteczka Grabowa Uwielbiał nieustannie się chować, Aż wymyślił - po prostu - By się schować w grobowcu I w ten sposób sam siebie pochował. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 31.10.05, 22:47 W garderobie szacownej Elżbiety Nie ma smaczków i łaszków kobiety. Ela bowiem nie wierzy, W urok damskiej odzieży I miast ciuchow ma w szafie szkielety. Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 31.10.05, 23:38 W czas Zaduszek, w miasteczku Granada Miała miejsce libacja nie lada. Wszyscy za mody głosem Prochy wciągali nosem, (Później wyszło, że prochy pradziada.) Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 31.10.05, 23:42 Do kryjówki, na cmentarz Wieliczki Wraca wampir przez mroczne uliczki. Głodny, blady, bez werwy, Bo spotykał bez przerwy Anemiczki i anorektyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 31.10.05, 23:49 Nudzą się kościotrupy w Pakości W swojej krypcie czekając na gości. Wreszcie przy świetle znicza Towarzystwo zalicza Z braku innych pomysłów grę w kości. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Piszemy limeryki!!!! 01.11.05, 15:29 Dziś na cmentarzu w Gdańsku Przymorze Jeden duch siedzi w kiepskim humorze. Innym palą się znicze, Do niego nikt nie przyszedł- Żałuje, że się zabić nie może! Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Piszemy limeryki!!!! 01.11.05, 17:39 Pewien starzec szacowny z Oliwy poddać śmierci się był nierychliwy Ona jednak wygrała młódki postać przybrała Wpadł jej w łapy bo był bardzo kochliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Nieswój Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.crowley.pl 02.11.05, 09:41 Cmentarz pusty, noc głucha, to Wólka. Wśród grobowców zaś siedzi damulka. Czeka wciąż, choć już trzecia, By choć strach ją przeleciał. Wszystko przez impotencję mężulka... Jakiś taki dowcip był...:) Pozdrawiam, R.J. Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Piszemy limeryki!!!! 02.11.05, 15:31 Pewien 100letni duch z Buenos Aires postanowił nie giezło nosic, ale dres. Wykrzyknął-O!Yes!! obecnie modny tylko dres. Bez wzgledu na adres. bez sensu.To z grypy. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Piszemy limeryki!!!! 02.11.05, 18:38 W nadmorskim miasteczku Chałupy Tańczą na rynku kościotrupy. Ludzi przechodzą dreszcze, One: ”Tańczymy w mieście, Bo na cmentarzu jest do dupy”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Nieswój Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.crowley.pl 03.11.05, 08:44 Doprawdy, grobowa cisza na for u u u u m m m m.....! Pewna panna cnotliwa w Lidzbarku Na cmentarzu wolała niż w parku Bo chłód płyty kamiennej Studził żądze płomienne Wszystkich Janów, Tomaszów i Marków. Pióra w dłoń!!! Pozdrawiam, R.J. Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Piszemy limeryki!!!! 03.11.05, 10:30 Pewien dżentelmen z hrabstwa Somerset nie mogl czytac pisanych tu bzdet. Jęczał I kwęczał, Aż wreszcie zszedł, czyli był dead. Oczywiscie to fikcja literacka.Bo tu same swietne kawalki są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Nieswój Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.crowley.pl 03.11.05, 11:01 Z innej beczki, czyli jak mówia gentlemani z hrabstwa Somerset: From another barrel: Nad sensem języka polskiego Nie jeden się głowi kolego Wszak to jest logiczny grzech Że dwóch takich jak nas trzech To nie ma tu ani jednego...? R.J. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Piszemy limeryki!!!! 03.11.05, 11:26 Jedna kobieta z Dakoty Nie miała nic do roboty Gdy ją spytali, dlaczego Nie weźmie się do czegoś Rzekła: ”Bo nie mam ochoty” Annabellee, grypa Ci służy!! Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 14:20 Niepozorny dość chłop pod Przeworskiem gladiatora miał biceps i tors, kie- dy widział panienki, choć był płaski i cienki , lecz miał, bestia, zdolności aktorskie. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Piszemy limeryki!!!! 03.11.05, 14:55 Juhas, a rodził się gdzie dumne Skrzyczne miał widzenia czasem wręcz diaboliczne Raz Rokitę premierem widział choć jest on zerem Ale wtedy był w śmierci klinicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
3bezatu Re: Piszemy limeryki!!!! 03.11.05, 15:28 Spokojny mężczyzna w Jaśle Nagle przeklina nim zaśnie. Kiedy się budzi, Nie znosi ludzi. Zapewne ma okres właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 03.11.05, 19:27 W barowej kuchni gdzieś w wiosce Gać, Szef począł kuchtę po gębie prać. Bowiem piertuszki nacie Ciął w nieświeżym krawacie. I słyszy nieborak: "K... go nać!"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 15:59 Jan dziś napisał: Doprawdy, grobowa cisza na for u u u u m m m m.....! Pióra w dłoń!!! Pozdrawiam, R.J. -------------- Onufry wraca i odpowiada na apel Jana. Najpierw wierszyk od lat 18: Pewien fryzjer z Cannes wniósł dziś do mera pozew o rozwód - nie, że megiera nie zna się na rosole - lecz się czesze ... na dole u obcego z Nicei fryzjera. Teraz pewna propozycja programowa: Poeta Zbigniew z Leśnej Podkowy proponuje wynalazek nowy: miast niezdrowej konkurencji i partnerów preferencji - uprawiajmy limeryk grupowy! (do ewentualnego kolegialnego rozpatrzenia) PS. Onufry nieśmiało acz stanowczo uprzedza, że jeśli Kurrara nie będzie dla Onufrego miła, to Onufry będzie publikował takie oto np. wierszyki: Beduin na pustyni Sahara ujrzał jak obleśna poczwara w babsztyla się przepotwarza, juchę żłopiąc z kałamarza - i tak oto powstała Kurrara. (To jest tylko "wstępniak"; autor zaznacza, że Kurrara z wiersza, z Kurrarą z wątku - póki co - nie ma nic wspólnego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurrara Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.netax.pl / *.crowley.pl 03.11.05, 17:51 Onufry, czuj się wolny. Publikuj co Ci się żywnie podoba. K. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 03.11.05, 21:36 Pewien mleczarz co mieszka w Kairze Dnia pewnego się skąpał w kefirze. Trudno idzie mu z głową Oraz z częścią łonową, No bo z reszty się jakoś wyliże. PS A to Ty, Onufry, dokads wyjezdzales? Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 03.11.05, 22:38 Hen na łące, niedaleko Drohobyczy, Leży stado krów i się w tej trawie byczy. Byk miast spełniać obowiązki Zerka na łaciate kąski, Wije wianki i półgłosem li-me-ryczy. Wilma, położyłam się ze śmiechu!!!:-D Pozdrawiam wszystkich limeryczących!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 22:07 NA OKOLICZNOŚĆ ODKRYCIA GROBU KOPERNIKA Astronom Kopernik z Fromborka omyłkowo zjadł pomidorka, model planety - zgniły niestety ; za późno wezwano doktorka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 08:02 O SŁODKA TYRANII ! W oazie na pustyni Sahara, swe rządy dzierży pewna Kurrara : "CZUJCIE SIĘ WOLNI obywatele, swe ideały ja i tak wcielę ; Czy wy mnie kochacie ?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Nieswój Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.crowley.pl 04.11.05, 09:12 Wójt w gminie Kobiele Obiecuje wiele Rad dobrych udziela: W biedzie przyjaciela Ssie pokorne ciele... Cos przy piątku mi sie plecie zupełnie od czapki...:/ R.J. Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Piszemy limeryki!!!! 04.11.05, 10:53 Gość, co kosze wyplatał, z Werony, Poczuł strasznie się niedopieszczony. Odkąd tylko się zbudził Klął, narzekał, marudził, A z wikliny pleść począł androny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:16 Pani pastor z Dziwnówka nieczuła na czułe słówka ; wali prosto z mostu, zwłaszcza w czasie postu - oj, od tych słowek boli główka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 16:44 Roztargniony pan w Hornówku zapomniał o swoim zdrówku - zgubił po drodze, a teraz w trwodze szuka (chyba w Pomiechówku). *** Pewna pani z Mosiny szuka korzeni rodziny. Aż raz w piękny dzień znalazła ... żeń-szeń : "Mój ci on jest, a nie gminy !". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 20:36 TROCHE MELANCHOLII Pewien mitoman z Pobierowa urazy do świata nie chowa ; choć wierzył, że ktoś powie mu ot coś, że zachce mu się żyć od nowa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 23:29 LIMERYK WĄSKOTOROWY Każdy wajchowy wąskotorowy wie, że on WYJĄTKOWY ! (Inspirowane "Hymnem kolejarzy wąskotorowych" A. Zielińskiego i W. Młynarskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 08:58 KOMUNIKAT ZNAD BAŁTYKU Pewnej mewce z Łukęcina w Wielki Piątek zrzedła mina na widok pana co to się słaniał (bo w Pobierowie se golnął wina). PS. Polecam kawiarnię "Smok" tamże; serwują w niej wyszukane drinki i świetną muzykę. Często bywa tam pastor, oczywiście tylko ze swoją dziewczyną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 12:43 PRAWDZIWA HISTORIA O ŚW. WOJCIECHU Pewien Święty w świętym gaju rugać pogan miał w zwyczaju. Aż się wnerwił dobry Bóg: "Pogan - brat Twój, a nie wróg. Non capisco ? - to won z raju !" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:24 RADA W SPRAWIE WENY Spytano Pata Metheny skąd czerpać zapasy weny ? Co odrzekł - tu piszę : "Wsłuchajcie się w ciszę - i żadnej weny z przeceny !" Pozdrawiam - Onufry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 23:07 LEPIEJMY ! W pewnej wiosce gdzie kur pieje tubylcy piszą lepieje. Nie orzą, nie sieją, ino lepiejeją - Sołtys lepieje i nie je. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 19:26 VIOLA DA GAMBA W NOWEJ ROLI Pani Burmistrz miasta Gwamby urządziła konkurs samby. Choć Gwamba w Afryce, samba w Ameryce, użyto ... violi da gamby. PS. DO WILMY, która pytała mnie o ostatnie podroże: ostatnio zwiedzałem takie fascynujące nadbałtyckie kurorty jak Pobierowo, Łukęcin i Dziwnówek. Ten wierszyk powstał z mojej tęsknoty za Afryką i Ameryką Lacińską, gdzie (ostatnio) nie byłem. :) Odpowiedz Link Zgłoś