ola_motocyklistka 25.09.08, 23:16 Napiszcie co dziwnego lubicie jeść:) Ja np lubię makaron z serem i z solą...albo snickersa z paluszkami słonymi...uwielbiam też cukierki landrynki z bułką tartą:). Jestem ciekawa...:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: atojaimy Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.acn.waw.pl 25.09.08, 23:29 Ja nie mam dziwnych naleciałości, ale nigdy nie mogę patrzeć jak mój stary wcina truskawki (jabłka też) maczając w soli. Aż białe od niej. A mnie to otrzepuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:21 Mój to uwielbia krokiety z pieczarkami i żółtym serem . wstrętne Odpowiedz Link Zgłoś
marrysienka Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 21:29 połówki winogron jak pomidorek na bułce z szynką Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 27.09.08, 13:35 Chleb ze szmalcem i musztardą. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelka76 Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 27.01.09, 19:01 Super, ja też lubię! I jeszcze z cebulką, mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 23:43 Uwielbiam słodkie pieczywo (chałki itp.) z pasztetem :) Mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
hella_79 Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 14:05 też lubię takie połaczenia :-] słodkie pieczywo+jakieś pasztety, szynki... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
mofodogg Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 27.09.08, 13:04 Pycha są ogórki z dżemem, musztarda z kisielem i śliwki z likierem, uwielbiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.aster.pl 27.09.08, 18:56 zolondek to nie san fracisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slodka Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.chello.pl 26.09.08, 16:52 ja lubie ser francuski z dżemem :) Odpowiedz Link Zgłoś
palim.psest Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 17:17 nie ma to jak chałka z serem żółtym :) nie wiem czy to dziwne, dla mnie normalne, ale może... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miausss Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 00:27 Kredę lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
edi681 Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 08:44 sprawdź czy nie masz niedoboru żelaza, apetyt na rzeczy typu kreda, tynk to jeden z objawów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SISI Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 18:45 żelaza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papaja Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: 80.54.175.* 26.09.08, 19:36 ciekawe czego niedobór miał jeden z naszych uczniów w ubiegłym roku (już się pożegnaliśmy, stąd czas przeszły). na moich oczach wypił, korektor, wyssał zawartość naboju do pióra, a następnie przegryzł sobie kredą - a wszystko to w ciągu niespełna minuty. z pewnością o niedobór mózgu tu raczej chodzi, nie o mikroelementy... zdarzyło się też, że jak to sam określił, "żuł gumę" (czyli żuł fragment swojego własnego trampka...) - przy czym uważał,że zmienianie obuwia dotyczy wszystkich tylko nie jego! na co to się nauczyciel nie napatrzy w skrajnych przypadkach... zdaje się, że miało nas to szokować :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 20:10 Gość portalu: papaja napisał(a): > ciekawe czego niedobór miał jeden z naszych uczniów w ubiegłym roku Takie różne ...fagie to zaburzenia psychiczne, na które należałoby leczyć, a nie wyśmiewać na forum. Mam nadzieję, że ktoś skierował to dziecko do szkolnego psychologa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papaja Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: 80.54.175.* 27.09.08, 09:28 nessie-jp napisała: > wyśmiewać na forum. ??????? Mam nadzieję, że ktoś skierował to dziecko do szkolnego > psychologa Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 27.09.08, 15:05 > chyba miało być o jedzeniu :D prawda? to było! Miało być też śmiesznie, a nie okrutnie i z pogardą :( Miało być o własnych nawykach, a nie o kpinie z cudzej choroby. :( Temu dziecku może wystarczyłaby seria zastrzyków z minerałami, żeby było "normalne". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papaja Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: 80.54.175.* 27.09.08, 17:44 nie było okrutnie i z pogardą. mówisz tak Nessie jakbyś pierwszy raz z Internetu korzystała. tu nie ma mowy o języku niewerbalnym, więc skąd u Ciebie ta pewność, że szydzę? z perspektywy czasu może to się wydawać mniej lub bardziej śmieszne (dla Ciebie widzę, że mniej) wtedy pozostawała nam bezsilność. w wyniku zaniedbania rodziców jedyne co można w tej sytuacji to juz tylko spokojnie patrzeć, i nie robić sensacji, bo o to mu chodziło. najchętniej chciałby pewnie, żeby rzucić wszystko i całe lekcje nic innego nie robić tylko wyciągać mu z gęby wszelkiej maści niejadalne rzeczy. w podzięce może by Cie nawet opluł,a może tylko obrzucił jakąś "soczystą wiązanką inwektyw" oczywiście powinniśmy byli mu zabraniać, a nawet wyciągać z buzi wszystkie te paskudztwa. to wydaje się logiczne, ale wolałabyś nie słyszeć opinii rodziców reszty dzieciaków - "panie nie mogą tracić czasu na X., bo nasze dzieci tracą cenny czas na naukę.lekcja nie jest od pilnowania X żeby się nie zatruł, tylko od uczenia. proponujemy usunąć tego ucznia z naszej klasy..." (i jak Ci się to Nessie podoba??? wyobraź sobie, że rodzice nie wykazali się zrozumieniem problemu, chcieli się jak najszybciej pozbyć dzieciaka i zamknąć sprawę.i na propozycji się nie skończyło, choć w sumie nic nie wskurali) widzę, że wiesz lepiej jakie to dziecko miało potrzeby/braki/problemy. może powinnaś zacząć swoją karierę w szkolnictwie? szybko byś zobaczyła, że oceniać z daleka można sobie do uśmiechniętej śmierci. a jakie można mieć cudowne rozwiązania/lek na całe zło! a potem idziesz do takiej pracy i bardzo szybko się dowiadujesz, że swoje pomysły i ideały "możesz sobie wsadzić" bo świata nie zbawisz, i pewnych rzeczy/postawy rodziców nie przeskoczysz. napisałaś: " Temu dziecku może wystarczyłaby > seria zastrzyków z minerałami, żeby było "normalne"" czy w przypadku tego dziecka to była choroba, tego Ci nie powiem, bo nie jestem specjalistą w tej kwestii. a opinia z poradni do nas nie dotarła. ale jeśli nie znasz całokształtu nie możesz się w nieskończoność upierać, że dziecko było chore, i że sprawę jego wulgarnych zachowań w stosunku do innych uczniów i nauczycieli/agresji/obniżonych zdolności/dziwnych pomysłów żywieniowych załatwiłyby "zastrzyki z minerałami", no proszę cię!!! przez Twój upór drążę temat, a nie o tym to forum ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.09.08, 11:57 I Ty jesteś nauczycielem? Kto Ci pozwolił poniżać i obrażać człowieka tylko dlatego że jest uczniem? Pecha miał? Zmień pracę człowieku i podciągnij się z cywilizowanego zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papaja Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: 80.54.175.* 27.09.08, 17:47 Ty z pewnością nie jesteś za to! następna idealistka się znalazła! wrzuć na luz, co tak cierpisz za miliony! Odpowiedz Link Zgłoś
fior_laka Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 29.01.09, 07:56 TEŻ chodziłam do podstawówki z amatorem atramentu. Jak on po tym wyglądał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.cust-adsl.tiscali.it 26.09.08, 21:38 Apetyt na krede to chyba brak wapnia a nie zelaza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SISI Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 18:47 żelaza powtarzam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ola_motocyklistka Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 27.09.08, 20:02 żelaza. Pierwsze skojarzenia jakie miałam to że wapnia. Potem przypomniało mi się ze szkoły medycznej że to się po fachowemu PICA nazywa. Potem zajrzałam do internetu w celu odświeżenia wiedzy na temat picy ( cóż w zawodzie nie pracuję, wiedza i umiejętności uciekają ...)i faktycznie jest to niedobór żelaza. Zapamiętam na całe życie:) A z innej beczki - cieszy mnie odzew na ten wątek, a odpowiedzi mnie powalają:) przy okazji mam okazję zakosztować kulinarnych "nowości":) pozdrawiam wszystkich i czekam na następne wpisy, bardzo wciągająca lektura...:) Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 29.09.08, 11:52 "" Potem przypomniało mi się ze szkoły medycznej że to się po fachowemu PICA nazywa. Potem zajrzałam do internetu w celu odświeżenia wiedzy na temat picy ( cóż w zawodzie nie pracuję, wiedza i umiejętności uciekają ...)i faktycznie jest to niedobór żelaza."" to chyba jakis antyczne strony z internetu przegladalas bo Pica to jest www.babylon.com/definition/pica/Other www.urwis.pl/dzieci/208.html i ma rozne przyczyny, nie tylko brak zelaza. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 27.09.08, 12:23 Gość portalu: miausss napisał(a): > Kredę lubię. Twój organizm krzyczy: daj mi wapnia i magnezu! Żyra Reszta na priv., bo TU jestem przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HeLena Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 08:57 Farsz do ruskich pierogów - sam smakuje znakomicie :D zreszta mi ciasta pierogowego nie wolno (bezglutenowiec) więc jakby zrozumiałe, ze jadam same farsze ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewosia Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 10:41 buraczki zasmażane wymieszane 1:1 z serkiem wiejskim chleb z dżemem i żołtym serem (dżemem i pasztetem) plastry ananasa posypane pieprzem i papryką Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 12:08 dżem (koniecznie truskawkowy) z żółtym serem to też dla mnie delikates :) poza tym lubię makaron na sucho (nieugotowany) mąkę wymieszaną z wodą i usmażoną na patelni surowe mięso na kotlety mielone (oczywiście doprawione) Odpowiedz Link Zgłoś
lis888 Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 12:14 Wszystko jem z pieprzem (całym) ew. z sosem sambal oelek;) W dzieciństwie libiłam kanapki z szynka i konfiturą. Miałam także zwyczaj jedzenia w kolejności: najpierw gorsze, potem smaczne i w ten sposób jedząc kanapki, odsuwałam za każdym kęsem szynkę od siebie, az zjadałam cały chleb i potem delektowałam sie szyneczką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.eranet.pl 26.09.08, 12:19 chleb z dżemem i szczypiorkiem, śledzie z homogenizowanym serkiem jagodowym, jajecznica z kakao, placki kartoflane z marchewka i kiełbaską,a potem do tego śmietana i cukier. Odpowiedz Link Zgłoś
fiolka691 Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 12:23 Krakersy posmarowane kremem czekoladowym, kanapki z żółtym serem (może być tez pleśniowy) i żurawiną, wędliny z dżemem Ale czy to takie dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 27.09.08, 13:26 "surowe mięso na kotlety mielone (oczywiście doprawione)" A co w tym dziwnego :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
niekarmictrola Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 14:41 zoofka napisała: > poza tym lubię makaron na sucho (nieugotowany) ja tez, ale tylko taki wlasnorecznie robiony, mieciutki poza tym jem np chleb z kapusta kiszona, slodkie bulki z pasztetem zreszta wyznaje zasade ze wszystko co jest jadalne mozna dowolnie mieszac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 14:47 a ja taki makaron sklepowy - najlepiej jek jest bardzo twardy (np. pióra), ale domowym też nie pogardzę mniam :) o! i surowe ciasto uwielbiam - zarówno takie na ciasta jak i na pierogi :) Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslaw.dyrektor Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 27.09.08, 11:18 > mąkę wymieszaną z wodą i usmażoną na patelni Jakoś podobnie nie robi się przypadkiem macy? To mało dziwne. ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.09.08, 19:40 nie to zasmażka:( Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 16:49 > plastry ananasa posypane pieprzem i papryką Nie widzę w tym nic dziwnego, ja też tak lubię :) Zwłaszcza podsmażone na masełku i posypane "Przyprawą do kurczaka tradycyjną" (kurkuma, jakieś inne cuda). W ogóle kurczak na ostro z ananasem i rodzynkami to rarytas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemi Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.3s.pl 26.09.08, 20:04 co do kuraka to sie zgadzam. Ale musi byc bardzo pikatny ;D i ryz do tego Odpowiedz Link Zgłoś
kredka.live Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 12:22 a moja córka je paluszki z majonezem. i czipsy też Odpowiedz Link Zgłoś
fiolka691 Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 12:24 O, i frytki ze smietaną, chipsy z tnia są tez zjadliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 12:33 jajecznicę z żółtym serem, cebula i kaszanką :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 12:36 Chałka z szynką i do tego najlepiej kakao. Śledź z jabłkiem i pietruszką(ale to chyba mało dziwne) Masło orzechowe, banan, miód. Pomidory z cynamonem. Słone paluszki maczane w maśle. Jak bywam w Mcdonaldzie (raz na ruski rok) to lubię zjeść frytki maczane w sosie czekoladowym od lodów. Solony melon. Camembert z dżemem truskawkowym(w zastępstwie żurawiny). Za to mój facet ma w/g mnie obrzydliwy zwyczaj zapijania wszystkiego cola od jajecznicy po deser.fuj:) Odpowiedz Link Zgłoś
igis Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 12:41 hehe frytki z MaCa i lody z polewą czekoladową są zdecydowanie mniam;) Odpowiedz Link Zgłoś
igis Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 12:40 -lody z popcornem lub płatkami kukurydzianymi -placki ziemniaczane z mielonka i keczupem -kawa z mlekiem i miodem -czipsy maczane w greckim jogurcie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.nrth.adsl.virgin.net 26.09.08, 19:23 placki ziemniaczane z kwasna smietana, wycisnietym czosnkiem i cukrem :)))) moje ulubione Odpowiedz Link Zgłoś
igis Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 12:40 aaaaa i jeszcze jabłko zagryzam słonymi paluszkami:> Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladeria Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 12:49 pomidory z musztardą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plomba Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 13:01 żółty ser z musztardą delicje z paluszkami słonymi bułka tarta z odrobiną soli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ang. Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:09 jak jecie tę bułkę tartą? na sucho - łyżeczką?? nie wyobrażam sobie. pierogi ruskie/kopytka/pyzy - z Maggi i pieprzem ziołowym! mniam frytki - z vegetą albo inną jarzynką i keczupem surowe pieczarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 14:08 Gość portalu: ang. napisał(a): > jak jecie tę bułkę tartą? na sucho - łyżeczką?? nie wyobrażam sobie. dlaczego? no bo w końcu co to takiego jest ta bułka tarta, żeby jej jedzenie wydawało się takie dziwne? zmielone sucharki :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna83 Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 13:51 pomidory z keczupem wszystko z keczupem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sakkuntala Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.toya.net.pl 26.09.08, 12:59 chleb z masłem posmarowany ciepłym gotowanym ziemniakiem Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 14:49 > chleb z masłem posmarowany ciepłym gotowanym ziemniakiem muszę koniecznie tego spróbować! musi być pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasqda Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 18:57 A jeszcze na to można dać trochę dobrego majonezu, a już obowiązkowym dodatkiem jest świeżo zmielony pieprz! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.optymista Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 13:39 A liżesz ściany i jesz ziemię? Nie? Szkoda, wtedy byłabyś dopiero ciekawa i tania w utrzymaniu. ------------------------ Czytam i popieram: kierowcatira.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
helikopter2 Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 13:41 kanapki z masłem i paprykarzem i do tego koniecznie słodzona herbata - normalnie nie słodzę ale do paprykarza musze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romus Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.08, 15:57 to oklepane... Tak jadlam "od zawsze" - w dawnych czasach. Teraz podobnie, tylko bez padliny. Odpowiedz Link Zgłoś
nike1 Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 13:51 chleb z żółtym serem i powidłami śliwkowymi- pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.ar.krakow.pl 29.01.09, 14:24 to jest świetne połączenie, zwłaszcza jak powidełka są domowej roboty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go_away Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.3s.pl 26.09.08, 14:04 w wieku 8 lat jadałam paprykowe chipsy z serkiem homogenizowanym truskawkowym. a teraz czasem zdarza mi sie zjesc herbatniki z serkiem topionym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:07 dżem z żółtym serem bułka z wędliną i serem i do niej włożone chipsy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvvesna Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:30 zielony ogórek maczany w cukrze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:41 Gość portalu: vvvesna napisał(a): > zielony ogórek maczany w cukrze :))) Wolę ogórek z miodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Ostro-słodkie IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.08, 14:45 Nie wiem czy az takie dziwne... Robiłem tego lata dzem porzeczkowy z dodatkiem papryki habanero. Ta sama papryke lubie dawac do ciast. A czasem kupuje serek topiony z pieprzem, i kłade na to dzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urge Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: 213.17.223.* 26.09.08, 14:52 ogórki kiszone z dżemem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzieci buszu! Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:57 kanapki z solą i keczupem pychota ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_niedostepny Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 15:33 zolty ser z cebula zupka chinska z rozpuszczonym zoltym serem herbatniki maczane w coca-coli banany z kremem czekoladowym slodkie bulki z wedlina, ale to juz bylo kaszka kukurydziana (taka drobniutka zolta) ugotowana na "sztywno" z maslem i vegeta (pycha!!) kasza manna na gesto z sokiem lub syropem surowe mielone mieso, doprawione oczywiscie a jak mam faze to potrafie cala butle bitej smietany zezrec w nocy:D a moja siostra w dziecinstwie zagryzala kotlety czekolada, bo inaczej nie potrafila przelknac miesa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.n4u.airbites.pl 26.09.08, 21:46 Żółty ser z cebulą... Ale podgrzany w mikrofalówce, tak aby serek się rozpuścił zalewajac plasterki cebulki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahoj Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: 212.160.172.* 26.09.08, 15:39 Chipsy paprykowe z lodami śmietankowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swobodny Dżordż Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.chello.pl 26.09.08, 15:48 1. tarta bułka wymieszana z surowym jajkiem (+ przyprawy) i rzucona na rozgrzaną patelnię. Robi się taki "kotlet" z samej panierki. MNIAM! 2. Świeży zielony ogórek maczany w miodzie lub w cukrze. 3. kromka chleba z masłem posypana cukrem. 4. solone orzeszki ziemne wrzucane do wszystkich możliwych zup (nie słodkich ani mlecznych tylko tych "zwykłych") 5. Surowe spaghetti opalane na 2-3 sekundy nad płomieniem. Robi się z tego taka chrupiąca biaława masa. 6. surowy makaron z "chińskich zupek" 7. oranżada w proszku jedzona na sucho (to z dzieciństwa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niejadek Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 12:18 1. tarta bułka wymieszana z surowym jajkiem (+ przyprawy) i rzucona na rozgrzaną patelnię. Robi się taki "kotlet" z samej panierki. MNIAM! 6. surowy makaron z "chińskich zupek" 3. kromka chleba z masłem posypana cukrem. pychota. ale jeszcze lubie: - budyń z dżemem - ser z cebula i brokulami i keczupem zapieczony w mikrofali - czipsy z sosem ostrym/czosnkowym - frytki z jogurtem naturalnym Odpowiedz Link Zgłoś
yanca1 Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) 26.09.08, 15:51 Jak poprzednicy: żółty ser z dżemem, ale poza tym: leniwe z cynamonem i tartą bułeczką na masełku; cynamon i rodzynki do prawie każdej potrawy; jabłka wkrojone do gorącej gorzkiej herbaty; chleb z cukrem; ziemniaki ze śmietaną; placki ziemniaczane (z cebulką)posypane cukrem, albo z dżemem, a i jeszcze lody wstawiam na 15s do mikrofali; mój mąż - bigos z kiszonymi ogórkami i keczupem brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go_away Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.3s.pl 26.09.08, 15:57 aaa jeszcze garaletke w tej sypkiej wersji zdarzyło mi sie zjesc a siostra zagryza pączka chipsami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anya Re: Dziwne nawyki żywieniowe...:) IP: *.acn.waw.pl 26.09.08, 16:07 Jak z McDonladzie nic innego nie tknę to kocham ich szejki...zwłaszcza z frytkami:)) [maczane w szajku:)] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagoscilam Re: Arbuz po japońsku IP: *.wfd87b.dsl.pol.co.uk 26.09.08, 18:00 podczas studiow ulubona slona potrawa byla wegeta(jedzona lyzeczka) oraz zupka chinska z zielonym groszkiem konserwowym.Ostatnio moj narzeczony mnie zaskoczyl,do zaparzonej zupki chinskiej wrzucil puszke sardynek w sosie pomidorowym,zjadl i chcial wiecej.Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś