ugo Re: Super przejęzyczenia 28.02.04, 12:57 Moj brat słyszał jak jakaś kobieta w sklepie poprosiła o GEJFRUTY. Odpowiedz Link Zgłoś
kasicaaa Re: Super przejęzyczenia 28.02.04, 16:14 U mnie w firmie jedna kumpela nie mogła sobie przypomnieć, jak się nazywa lekarz tzw. "męskich" specjalności. Jakoś tak wszyscy przez chwilę w skupieniu milczeli, wreszcie kumpel wypalił: ANDROID! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: transza Re: Super przejęzyczenia IP: *.acn.pl 28.02.04, 21:04 moje ulubione: zarachułać płacinki (zapłacić rachunki) Odpowiedz Link Zgłoś
alice_law Re: Super przejęzyczenia 28.02.04, 21:24 niezly ten watek, rzeczywiscie mozna sie usmiac, tak czytam czytam i przypomniala mi sie opowiesc mojej mamy z jej czasow szkolnych jak kolezanka wleciala spozniona na ang, chciala sie wytlumaczyc i walnela z super pewnoscia w glosie 'sorry for being late, i'm very EASY'zamiast BUSY... [przepraszam za spoznienie, jestem bardzo latwa,zamiast zajeta hihihi] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocio Re: Super przejęzyczenia IP: *.czechowice.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 11:20 Hihi! Kiedyś też pytano o to słowo, a ja że też nie mogłem sobei przypomniec tego słowa to rzuciłem, ze "ORNITOLOG".. Na poczatku towarzycho myślało, ze mi sie nieźle pomieszało ale kontynuuję: "no ten co sie zna na ptaszkach"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biesior Re: Super przejęzyczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.20, 01:07 Koleżanka, córka stomatologa często spóźniała się do szkoły tłumacząc się, że pomagała ojcu w gabinecie, pewnego razu ojciec wrócił z wywiadówki, poprosił córkę o rozmowę i mówi - to, że się spóźniasz, rozumiem. To, że kłamiesz, że mi pomagasz, rozumiem. Ale jeszcze raz powiesz przy całej klasie, że się spóźniłaś bo miałem erekcję powikłaną to Cię uduszę! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annika Re: Super przejęzyczenia IP: *.GRAB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 00:02 a ileż to paniem młodych przy ołtarzu wypaliło: "i że cię nie DOPUSZCZĘ aż do śmierci". notabene sama się bałam że mi się tak wypsnie. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Super przejęzyczenia 03.03.04, 12:32 Lekarz - android :))))))))))))))))))))) Suuuuuuuuuuuuuuuuper!!! Ja kiedyś składając życzenia (i to starszej osobie, publicznie!) zacytowałem starą piosenkę: "Niech ci gwiazdka pomyślności nigdy nie ZABŁYŚNIE". Wszyscy się śmiali jak norki, jubilat też, na szczęście. A z radia: "...rozmowa z oficerem terroryzmu" (chodziło o "ofiarę terroryzmu", rzecz prosta, ale czytająca panna nie sczytała tekstu przed... _______________ Puhatek, żedż prosta! Odpowiedz Link Zgłoś
liloom moja kolezanka... 04.03.04, 19:56 idac do slubu upierala sie w kwiaciarni (w Wiedniu), ze chce BLAUE BLUMEN. Byla tak zdenerwowana, ze cos jej sie pozajaczkowalo ze BLAUE to BIALE, hehe. Kwiaciarka miala strasznie duze galy i tlumaczyla jej ze takich nie ma, ale kolezanka sie dotad strasznie upierala na te BLAUE dopoki ktos jej wreszcie nie wytlumaczyl co wygaduje:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: moja kolezanka... IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 05.03.04, 19:52 Nie wiem na ile prawdziwa to anegdotka, ale słyszałam, że aktorka w teatrze wygłaszając monolog przejęzyczyła sie i zamiast oznajmić, że będzie pisać listy... sami sobie przestawcie literki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: moja kolezanka... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.03.04, 22:12 Prawda. To była Krystyna Janda. Grała Wacławę, a tekst jaki jej się wypsnął, brzmiał: "Jakżebym ja takie pisty lisać miała". Jakims cudem nie położyła przedstawienia, bo partnerzy na scenie i za kulisami przewracali się ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: Super przejęzyczenia 05.03.04, 21:11 W "Lemurze" było jeszcze tak: "O, przepraszam panią, to taka freudowska pocipka, yyyy... potyłka..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Super przejęzyczenia IP: *.net.autocom.pl 06.03.04, 20:56 Kiedyś pracowała u nas sekretarka, która w weekendy dorabiała sobie jako modelka. Raz, przed pokazem, zapytaliśmy ją jakie kreacje będzie prezentować i jak będzie wyglądał wybieg dla modelek. Powiedziała, że będą kreacje wieczorowe, a podczas prezentowania bielizny, przy przygaszonym świetle, będą chodzić ze świeczkami między nogami. W tym momencie wszyscy ryknęli śmiechem a biedna dziewczyna nie wiedziała gdzie się schować. Ktoś nawet dorzucił, że głodnemu chleb na myśli. Oczywiście chodziło o to, że wzdłuż wybiegu miały być ustawione zapalone świeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ognis Re: Super przejęzyczenia IP: 82.139.14.* 09.03.04, 00:53 Pewnego razu mama wyslala mnie po bulke tarta do sklepu. Kiedy juz stalam przy ladzie spokojny glosem powiedzialam ze chce bulke w proszku... Sprzedawca dziwnie sie na mnie patrzyl ale chyba zrozumial o co mi chodzilo. Ja stalam tam jakby nigdy nic, nieswiadoma swojej pomylki.... Dopiero pozniej zrozumialam... Odpowiedz Link Zgłoś
stewia Re: Super przejęzyczenia 09.09.04, 23:55 moja znajoma poprosila kiedys w sklepie o waniliowy serek homoniegazowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Super przejęzyczenia IP: *.accor-hotels.com 09.03.04, 01:26 koleżanka wychodząc z pracy: mogę już iść bo się spuszczę na tramwaj. Ta sama tłumacząc działanie automatu: bierze pan bilet przychodzi tutaj a ja szczytuję... (kod paskowy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: Super przejęzyczenia IP: *.plonsk.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 11:45 2 tygodnie temu podczas drużynowego konkursu w lotach prowadzący pytał naszego skoczka - na kogo stawia - na Finy ! Odpowiedz Link Zgłoś
agra1 Re: Super przejęzyczenia 24.03.04, 13:13 Parę lat temu na dworcu W Sanoku czekaliśmy z moim chłopakiem na autobus, któtry się mocno spóźniał. Po trzech kwadransach czekania Przemek (jednostka z BARDZo szybkim zapłonem i talentem do dzikich awantur) poleciał do dyspozytorni zrobiś drakę i dowiedzieć sie, kiedy wreszcie będzie autobus.P o chwili widzę, jak wraca tocząc się po podłodze i wyjąc ze śmiechu. NIe zrobił draki, bo mu mowę odjęło, jak pani poinformowała go, ze autobus jest opóźniony, bo zdefekował... Odpowiedz Link Zgłoś
bigczeslaw Re: Super przejęzyczenia 26.03.04, 14:30 Moja mama kiedy? studiujšc program TV: 22:00 Upieprzony wšż (a miało być "Upierzony wšż" - tytuł, chyba teatru TV) hłe hłe :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ultra75 Re: Super przejęzyczenia IP: 207.159.92.* 26.03.04, 23:11 Cos z tym spoznianiem chyba jest, bo pamietam jak w poprzedniej firmie szef glosno i ku ogolnemu zadowoleniu wszystkich :-) powiedzial do jednego z pracownikow, ktory mial odbierac Oberszefa ;-) z lotniska: "Tylko niech pan wyjedzie odpowiednio wczesniej, zeby sie pan nie SPUSCIL..." Radosci mielismy oczywiscie co nie miara :-) - zwlaszcza, ze wlasnie szef nalezal do osob, ktore z zaangazowaniem godnym lepszej sprawy wylapuja gafy i potkniecia innych i przypominaja je przy kazdej okazji. A co do matury ustnej z polskiego, to mi sie wiecznie mylila Wislawa Szymborska z Wislocka :-). I tez sie modlilam, zeby nie dostac pytania "z Szymborskiej" na polaku :-). Jakos sie udalo. Odpowiedz Link Zgłoś
fassolka Re: Super przejęzyczenia 27.03.04, 14:11 Całkiem niechcący ostatnio przejęzyczenie pomogło mi osiągnąć cel - nieporozumienie z córeczką (8 lat), faktycznie sie na niej przejechałam za mocno, ide przepraszać, ona obrazona i zapłakana, nie ma mowy o pojednaniu, kombinuję jak by tu zagadać, ona chlipie, podaję chusteczkę, ona z łaski dmucha, ja podskakuję (niby to z wrażenia) i wołam: łoj, dmuchasz jak słąba troniowa! po czym córka zaczyna sie krztusić ze śmiechu a ja dopiero po chwili zajarzyłam, dlaczego tak efektywnie mój tekst zadziałał.... Z ostatniej chwili: dziecko na lekcji mówi płynnie i pewnie: I like bapples and ananas ( ale w przeciwieństwie do mnie, od razu sie zorientował, czemu sie dzieciaki śmieją) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Super przejęzyczenia IP: *.smrw.lodz.pl 27.03.04, 22:55 no muszę powiedzieć, że czytam co piszecie i na podłodze płacze ze śmiechu..przypomina mi się jeden tekst z I lub II LO. Klasówka z plastyki, trzeba było opisać jakiś styl w sztuce..profesorka oddaje prace i sie mnie pyta co to za styl tere-fere .. wszędzie zamiast rokoko pisałem tere-fere :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luukasz4 Re: Super przejęzyczenia IP: *.stud.uni-goettingen.de 27.03.04, 23:44 troche nie na temat, ale parę lat temu zawsze myliłem plecaki, śpiwory i namioty, tzn używałem nie tego wyrazu, co trzeba, np rozbiłem plecak. wszedlem do plecaka itp. nie wiem czemu Odpowiedz Link Zgłoś
bigczeslaw Re: Super przejęzyczenia 14.04.04, 13:38 A co powiecie na: Pacha kawnie - zamiast kawa pachnie Odpowiedz Link Zgłoś
ziemniakk Re: Super przejęzyczenia 14.04.04, 23:59 hihi Fred Pitt zamiast Brad Pitt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakladka Re: Super przejęzyczenia IP: *.litewska.edu.pl 16.04.04, 10:42 W liceum kolega odpowiadając na polskim nie dosłyszał podpowiedzi: "Dziób pingwina"-zamiast "Klub Pickwicka" "Porwanie samolotu"-"Porwany za młodu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracka Re: Super przejęzyczenia IP: *.dz.com.pl / *.dz.com.pl 16.04.04, 11:59 ostatnie powiedzonko mojego synka: " Mamuś a tacie lew kreci z nosa!!".Ma też mój Bartek przedziwną zdolność połykania i przekręcania liter- i tak na przykład napisał ostatnio "FRYDERO SZOPEN"... (śmialiśmy się w domu że brzmi jak "kolo-luzak").Albo JAN MATEJO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpk Re: Super przejęzyczenia IP: *.net.autocom.pl 16.04.04, 21:40 Zasłyszane w autobusie: - rozmawia 2 facetów na temat kawy, czy bradziej smakuje im rozpuszczalna czy parzona. Jeden z nich stwierdzi, ze rozpuszczalna ma taki SPORADYCZNY smak (oczywiscie chodzilo o specyficzny). - kobieta dyktuje corce adres, poniewaz bylo to gdzies w swiecie to zaczela go literowac - Fu jak Franek, Ktos nie wytrzymal i skomentowal - a moze o prostu ef jak Franek Odpowiedz Link Zgłoś
comma Re: Super przejęzyczenia 18.04.04, 00:47 Wykład z psychologii o technikach badania osobowości. Pani doktor: techniki skojarzeniowe to bardzo skuteczna metoda. Pozornie przypadkowe skojarzenia mogą ujawnić głęboko skrywane pragnienia. Jest nawet takie porzekadło: głodnemu CHŁOP na myśli... Tu studenci zmarli, a policzki pani doktor przybrały interesująco czerwony kolor. To znam z relacji - Pewien kolega nabył drogą kupna odlotowe lakierki. Wpada na balangę i krzyczy od progu: Zobaczcie, jaja mi się świecą jak psu buty!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ultra75 Re: Super przejęzyczenia IP: 207.159.92.* 19.04.04, 15:32 Troche wyrwane z kontekstu, ale smiesznie wyszlo - mialam wczoraj powidziec "wszystkie swetry poszly w paczkach", a wyszlo mi "wszystkie swetry poszly w CZAPKACH" - dostalam ataku smiechu, bo w wyobrazni juz widzialam swetry maszerujace w czapkach :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Super przejęzyczenia IP: *.bumerang.univcomp.waw.pl 02.08.04, 14:46 Ja mam w tel. kom. opcje szybkiego pisania sms-ów. Ostatnio chciałam napisać do kolegi że jest do kupienia używany samsung z klapką, po wysłaniu zorientowałam się że napisałam że do kupienia jest SAMSUNG W KLAPKACH. Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Super przejęzyczenia 05.05.04, 22:45 Kiedyś było takie czasopismo "Fakty i fikcje", które moja mama przerobiła na "Fikty i fakcje" i nikt w rodzinie nie potrafi już inaczej powiedzieć. Podobnie zadomowiło się z Chmielewskiej "ani mnie zieje, ani grzębi". A z radiowych (to akurat z Autobiografii Chmielewskiej) "trwa mać... przepraszam Państwa...mać trwa... BARDZO Paśtwa przepraszam... MA TRWAĆ!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Super przejęzyczenia IP: *.centrum.punkt.pl / *.punkt.pl 06.05.04, 14:57 Mi sie dziś smieszna sytuacja zdażyła - w pracy gadalismy z szefem o rowerach i o tym jak mnie i zajomych bolały pupy po wycieczce. Moj przyjaciel był bardzo napalony na wyjazd do miejscowości Moszna (piekny pałac) ale poniewaz bolała go pupa po mniejszej ilosci km to troche mu zapał przeszedł. Wiec ja do szefa: - własnie sie go tak czasem zlośliwie pytam "jak tam Moszna?" Moj szef w śmiech - w koncu pytam męzczyznę "jak tam moszna?" ... i to po jeździe na rowerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagatek Re: Super przejęzyczenia IP: 195.245.217.* 06.05.04, 15:02 śluski kląskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe.he Re: Super przejęzyczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 21:40 Zapowiadacz zespołów muzycznych : "a teraz zaśpiewają siostry sisters" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa o siostrach sisters 03.08.04, 13:29 wiesz, że dzwoni, ale nie wiesz , w którym kosciele. Siostry sisters to nie żaden zapowiadacz muzyczny, tylko motyw z Kabaretu Olgi Lipińskiej-Barbara Wrzesińska i Krystyna Sienkiewicz dawno temu. Klasyki nie znasz Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia38 Re: Super przejęzyczenia 09.06.04, 13:39 gaska mazowa (maska przeciw gazowa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muza poezji Re: Super przejęzyczenia IP: *.rzeszow.mm.pl 09.06.04, 19:12 ja kiedyś na polskim chciałam powidzieć "I dlatego chce go zniszczyć i uderzyć własną pięścią", a powiedziałam "chce go uderzyć własną PIERSIĄ" ale obciach cała klasa w śmiech, no i profesorka Odpowiedz Link Zgłoś
konndi Re: Super przejęzyczenia 09.06.04, 19:46 A znacie takiego wykonawce : Adam Bryans ;-))) albo kosmetyk : lody botion ;-)) ??? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Super przejęzyczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 22:44 szampon pogrzebowy i bretolka po fasolsku Odpowiedz Link Zgłoś
marrtawu Re: Super przejęzyczenia 22.06.04, 22:54 Tu dwa przekręcenia niezależne. Facet dyktuje notatkę: Natów... yyy... to jest, natowskich nalotów... Ja zanotowałam: Natów - natowskich DELFINÓW. O czym wtedy myślałam, notując dwie głupoty koło siebie??? Odpowiedz Link Zgłoś
bozenik1 Re: Super przejęzyczenia 23.06.04, 14:10 W ogolniaku na j.polskim cala klasa podpowiadala mi uderzajac sie dlonia w gardlo ... (a chodzilo o Szkole Pijarow) ... ja oczywiscie odpowiedzialam szkola pijakow ... klasa w smiech a ja "laska" i komentarz psorki "ty to tylko o jednym myslisz" :)) (a tak na marginesie bylo to po wycieczce 3 dniowej gdzie oczywiscie bylo i winko) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odwieczny problem Re: Super przejęzyczenia IP: *.internet.piotrkow.pl 10.08.04, 21:44 Ryli pruje - zamiast pruli ryje - o hałaśliwej, nocnej watasze na osiedlu Ojconos i krzywobójca - zamiast krzywonos i ojcobójca - na zajęciach z gramatyki kontranstywnej na romanistyce. Zajęć nie dało się dokończyć. Poproszę miętaki... - czyli tik-taki miętowe Zabawy z języczkiem - zamiast z językiem - na lekcji języka polskiego, na szczęście w kl. 4 szkoły podstawowej bilet zastępczy - zamiast miesięczny pizza z origami - zamówwienie złożone w pizzerii (zamiast z oregano); później w tejże pizzerii wisiało ogłoszenie: "Pizzę z origami podajemy na życzenie klienta" Bola mnie głowi - zamiast głowa mnie boli jajeczka komunistyczne - zamiast jaczejka komunistyczna lodówka jako łazienka i odwrotnie - notorycznie nie ma piwa na papierosy - skrot myślowy: nie ma kasy ani na jedno, ani na drugie nie ucz księdza dzieci robić - dwa przysłowia w jednym się jakoś połączyły teleferie = rekolekcje (notorycznie) Odpowiedz Link Zgłoś
gochnaziolkowska Re: Super przejęzyczenia 11.08.04, 09:30 Wczoraj było duszno i gorąca, ale to i tak mnie mnie usprawiedliwia, powiedziałam na antenie " zobaczyć na własne uszy" i jeszce " to broń wzorowana na dawnych strojach" ależ dałam .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomarańczka Re: Super przejęzyczenia IP: *.hr.hr.cox.net 01.07.04, 08:16 Podstawówka, klasa pierwsza czy druga, lekcja matematyki, pani dyktuje zadanie: "Ala miała pięć gruszek, dała dwie koledze, ile jej zostało?" Mój kolega z ławki miał akurat czkawkę. Zanotowałam: "Ala miała pięć czkawek..." Zadanie zrobiło się niewykonalne. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Super przejęzyczenia IP: 80.48.246.* 01.07.04, 12:01 U nas kiedyś ksiądz w czasie pasterki dokonał konsolidacji dwóch odrobinę różniących się świąt zapraszając na adorację przy Bożym Gróbku :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gan Re: Super przejęzyczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 17:16 a wiecie w ogole co to znaczy przejezyczyc sie?? przejsc od łechtaczki do odbytu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarinka Re: Super przejęzyczenia IP: 80.51.246.* 02.08.04, 09:56 Wczoraj oglądaliśmy z mężem "Troję" na kompie, i stwierdziłam, że to powinni nakręcić Grecy, tak jak na przykład "Pianistę" nakręcił Romański (zamiast Roman Polański). Nieźle się uśmialiśmy! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aloHa Re: Super przejęzyczenia IP: *.ceti.pl 02.08.04, 12:24 Moj siostra miała w liceum koleżankę, Kasię, która zawsze była zafisiowana na zwierzątka (skończyła zresztą weterynarię). Pewnego dnia pani od matematyki poprosiła ją na lekcji, żeby poszła do pokoju nauczycielskiego i wzięła od pana Zbyszka (też nauczyciela matemtyki, jej męża) jej konspekty. No więc Kasia poszła i, jak zwykle, będąc myślami gdzieś daleko, stwierdziła: "Panie Zbyszku, Pani Iwonka prosai o swoje INSEKTY". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listek Re: Super przejęzyczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 10:23 A moj kolega powiedział, ze musi isc do siaty po chano:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Super przejęzyczenia IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 11:21 ja przechodząc przez przejście dla pieszych z sygnalizacją dźwiękową: - O! sygnał dla głuchych (oczywiście miałam na myśli niewidomych) moja koleżanka chcąc rozdzielić bijących się (jeden z nich już leżał na ziemi a drugi go kopał) oburzona krzyknęłą: - Kopiącego się nie leży!!! ale pomogło ... ja dzwoniąc do księgarni: - Czy jest już może książka "Konstrukcje betonowe" Strusia Pędziwiatra A pani: Chyba Stysia i Pędziwiatra? Odpowiedz Link Zgłoś
katineczka Re: Super przejęzyczenia 12.08.04, 23:48 "wez tą pustą szklankę odstaw do zlewu bo sie z niej jeszcze wyleje" ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
toffi102 Re: Super przejęzyczenia 09.09.04, 22:49 Dawno temu ja do kumpeli widząc, że coś pracowicie dzierga: - Co robisz ? - Wsuwam szywak! Odpowiedz Link Zgłoś
toffi102 Re: Super przejęzyczenia 09.09.04, 22:53 Jeszcze mi się przypomniało jak usłyszałam kiedyś podczas kazania o : "cudownym rozmrożeniu chleba na pustyni". Na pustyni to się chyba łatwo rozmraża tak myślę przynajmniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś