karrverde Re: Już tego nie robią... ( a to uwielbiałem) 09.01.13, 00:49 Batoniki Dove. Delikatne, czekoladowe, wypełnione karmelem. Były pyszne! Batony Picnic. Wino Komandos i inne trunki z Ostrowinu ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Już tego nie robią... ( a to uwielbiałem) IP: *.toya.net.pl 19.01.13, 18:26 ja sięgnę dużo dawniej, bo gdzieś do lat 60-tych. Były takie draże w czekoladzie - nazywały się migdały indyjskie w czekoladzie, do dziś nie wiem, co to było. Mam wrażenie, że to mogły być orzechy nerkowca w czekoladzie, ale wtedy??? Aha i jeszcze przekleństwo nauczycieli i rodziców w tych zamierzchłych czasach - lemoniada w proszku, która właściwie powinna buc rozpuszczana w wodzie, ale i tak wszyscy lizali ją z torebek (papierowych) i mieliśmy wtedy języki w interesujących kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: Już tego nie robią... ( a to uwielbiałem) IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.13, 22:18 Karrverde, masz może na myśli batoniki Dove liason czy jakoś podobnie? Widziałam je ostatnio w Rossmanie :) Alma właśnie straciła klientkę - jeździłam tam wyłącznie po orzeszki nerkowca z pomidorami i bazylią. Niewiele droższe od zwykłych za to w smaku rewelacyjne. I właśnie zostały zastąpione przez produkty marki własnej Alma :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ultra75 Re: Już tego nie robią... ( a to uwielbiałem) IP: *.centertel.pl 11.05.13, 18:25 Dove liason (z nadzieniem karmelowym) rzeczywiście znowu są dostepne :-), ale jakies 3-4 lata temu były inne batony Dove (w bezowych opakowaniach) w 3 smakach - nugatowe były obłedne. Niestety zniknęły :-(... Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Już tego nie robią... ( a to uwielbiałem) 12.11.13, 22:24 Marze o czeskich arachidkach - torebka z przewaga czerwonego koloru. to byly orzeszki w cukrowej brazowej skorupce, niby sa podobne, ale to nie TO :-((( czy jeszcze produkuja? Odpowiedz Link Zgłoś
jolaniebieska Re: Już tego nie robią... ( a to uwielbiałem) 23.01.14, 12:08 Tak, te czeskie drażetki... mniam... I oranżada w torebkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinia jogurty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.13, 23:40 Takie chyba z kosmicznego meczy o smaku coca coli i gumy balonowej!!!!! no byly najlepsze, czekolada milka strzelajaca byla cudowna no i oczywiscie taki baton NO NAME xd ahhhh jak tego brakuje... Albo lody Gonzo czy jakos tak XD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predator do wedla IP: *.itcomp.pl 06.01.14, 01:34 te zasrane debile z solidarnosci i pojeby demokracj rozwalily nasz przemysl cukierniczy mazowiecki i cala banda choloty ponim powinni sie smazyc w smole a nie w czekoladzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Już tego nie robią... ( a to uwielbiałem) IP: *.free.aero2.net.pl 17.01.14, 14:47 Bulgar sok przecierowy o smaku brzoskwiniowym.Pychota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Krem czekoladowy z pojemnika IP: *.motorola-solutions.com 14.03.14, 14:56 Pamięta ktoś może jak nazywał się taki krem sprzedawany w prostokątnym, niskim pudełeczku, do którego była dołączona łopatka do jedzenia? Był chyba czekoladowo-waniliowy....trochę o konsystencji dzisiejszej Nutelli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spu Pamiętam IP: *.pa.vic.optusnet.com.au 04.05.14, 13:25 A ja pamiętam takie Lody bekonowe "Mroźna świnka" i Chipsy miętowe "chrupiące orzeźwienie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariolka budyń i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.14, 20:58 budyń gdański.lody bambino i calypso,pierożki tortellini,groszki pomarańczowe,oranżada..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga pamięć z lat 80-tych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 20:54 Kto pamieta nazwę napoju w szklanej butelce z kapslem(tak jak smietana)kolor jasno brązowy,chyba lekko gazowany,kupowało sie w sklepie z nabiałem........... Odpowiedz Link Zgłoś
barbarka.94-94 Re: Już tego nie robią... ( a to uwielbiałem) 22.11.16, 15:11 hejjjjjjjjjjjjjjjj Odpowiedz Link Zgłoś